billy128 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 ...Gryzor & Lord Aeon, χαίρομαι ιδιαίτερα που προθυμοποιήστε να συμμετάσχετε στο δύσκολο project του σκαναρίσματος (επι τη ευκαιρία, καλή τύχη με το forum σου, Lord Aeon. Θα το επισκεφθώ σίγουρα!). Μερικά σχόλια τώρα πάνω στα "διαδικαστικά" θέματα που έθεσε ο Lord Aeon: 1) Οσον αφορά την ανάλυση: Προσωπικά, είχα σαν πρότυπο τα πολύ καλά scans του Gryzor (και του Nemo όμως είναι εξίσου αποδεκτά), τα οποία πλησιάζουν το αυθεντικό μέγεθος σελίδας του Pixel, και πιστεύω ότι το σκανάρισμα σε αυτό το μέγεθος είναι το ιδανικό. Δηλαδή νομίζω ότι κάτι μικρότερο απο το κανονικό μέγεθος του περιοδικού ούτε καν το συζητάμε, μιά και θα ήταν δυσανάγνωστο, ενώ κάτι -πολύ- μεγαλύτερο μάλλον καθιστά το διάβασμα ταλαιπωρία (εκτός βέβαια απο αυτούς που διαθέτουν μόνιτορ.... 30 ιντσών !!). Για την τελική απόφαση νομίζω ότι είστε πιό αρμόδιοι εσείς, που έχετε και την ανάλογη εμπειρία στο σκανάρισμα. 2) Ποιός διαθέτει το εκάστοτε τεύχος, στην καλύτερη δυνατή κατάσταση: Εδώ θα πρέπει σαφώς να υπάρξει συνεννόηση. Μία μεγάλη μερίδα των teenagers της εποχής, δεν μεταχειριζόμασταν τα περιοδικά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διότι τότε τα θεωρούσαμε κάτι το "εφήμερο" (κούνια που μας κούναγε!). Θυμάμαι μάλιστα ότι σε κάποια τεύχη είχα γράψει και με στυλό κάνοντας πράξεις, στην προσπάθειά μου να υπολογίσω την τιμή διάφορων μοντέλων υπολογιστών (με, ή χωρίς τα διάφορα extra περιφερειακά), ώστε να κάνω την αγορά μου !! (ταλαίπωρο Pixel ...μέχρι και τεφτέρι σε κατάντησα!!). Απο εδώ και μπρος, θα κοιτάω προσεκτικά το τεύχος που πρόκειται να σκανάρω, και αν διαπιστώσω κάτι το επιλήψιμο θα ειδοποιώ ανάλογα. 3) Αν θα συμπεριληφθούν οι σελίδες με τις διαφημίσεις: ...και πάλι προσωπική άποψη: Πιστεύω ότι αξίζει τον παραπάνω κόπο. Είτε έχουμε να κάνουμε με διαφημίσεις που αφορούν τους υπολογιστές, τα games, (και την τεχνολογία γενικότερα) ή όχι, όπως και να'χει, το διαφημιστικό υλικό είναι μέρος του περιοδικού, και επιπλέον δίνει και τον γενικότερο "παλμό", το "στίγμα" αν θέλετε, της εποχής (πράγμα, αν μη τι άλλο, ιδιαίτερα νοσταλγικό!!). 4) Το ρετουσάρισμα της παραγόμενης εικόνας - όπου κρίνεται απαραίτητο: Δεν έχω αντίρρηση, αρκεί (ειδικά όταν πρόκειται για κάποια ιδιαίτερα δύσκολη περίπτωση) να γίνει απο κάποιον "επαγγελματία" (εγώ είμαι μάλλον "εμπειρικός" !!).
Nemo Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 οσο για το θεμα των διαφημισεων νομιζω οτι αν ξεκινησει αυτη η προσπαθεια ,ισως πρεπει να συμπεριληφθουν .
Lord Aeon Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2006 Παιδιά, δεν ξέρω αν είμαι τρελός για δέσιμο ή απλά πορωμένος, αλλά το forum είναι έτοιμο! Έκατσα και το έφτιαξα μέσα σε μιάμιση μόνο μέρα! Ιδού τα πρώτα αποτελέσματα του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος: GREEK RETRO MANIAX - http://retro.ellhnismos.org Θέλω να πιστεύω ότι έχει γίνει μια αρκετά καλή αρχική οργάνωση. Όσοι έχετε λοιπόν κέφι, είστε ευπρόσδεκτοι μπείτε να στρωθείτε στη δουλειά και να συνεισφέρετε περαιτέρω με όποιους τρόπους μπορείτε. Αύριο ξεκινώ με το σκανάρισμα ενός ακόμα τεύχους του Pixel με σκοπό να γίνει συνολική αρχειοθέτηση στη σχετική ενότητα! Σε ότι αφορά τα διαδικαστικά θέματα, προτείνω όλοι οι εθελοντές να μπείτε να το οργανώσουμε καλύτερα εκεί. Σαν πρώτη απάντηση πάντως θα πω τα εξής: - Συμφωνώ κι εγώ με την ιδέα ενσωμάτωσης των διαφημίσεων, ακριβώς επειδή μεταφέρουν τον παλμό της εποχής (η εικόνα του Nemo τα λέει όλα!), απλά ήθελα να διαβάσω και μερικές από τις δικές σας γνώμες. - Οι εικόνες καλό είναι να σκανάρονται λίγο μεγαλύτερες (π.χ. στο τεύχος 14 του billy128, τα κιτρινόμαυρα γράμματα της σελίδας 2 ουσιαστικά δεν διαβάζονται!) Ας μη ξεχνούμε ότι η ψηφιακή έκδοση των τευχών θα αποτελέσει "κτήμα ες αεί" και συνεπώς μια που θα μπούμε στον κόπο να τα σκανάρουμε, καλό είναι να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη από την αρχική λεπτομέρεια. Προτείνω λοιπόν ως ελάχιστο ύψος τα 1200 pixels, ώστε να μη χαθεί "ούτε οξεία" - Για ρετουσαρίσματα, αν χρειαστεί γνωρίζω αρκετούς γραφίστες που είναι αρκετά καλοί σε αυτήν την δουλειά. Ας τα σκανάρουμε πρώτα εμείς και τα υπόλοιπα βρίσκονται Ορμάτε και ξεκινάτε να γράφεστε μαζικά! (δέχομαι προτάσεις και για το λογότυπο) 1
Gryzor Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Να σας πώ την μαύρη την αλήθεια, δεν είμαι σίγουρος ότι είναι τρομερά χρήσιμο ένα ξεχωριστό φόρουμ από τώρα. Θα μπορούσε ίσως να υπάρξει ώς μία υποενότητα των φόρουμ του Insomnia μέχρι να πατήσει στα πόδια του, γιατί έτσι χλωμό το βλέπω να το βορυν πολλοί... Ελπίζω να διαψευστώ, βέβαια, αλλά... Όσο για τα σκαναρίσματα: Νομίζω ότι τα έκανα σε 300dpi, χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος. Το retouching δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, το περνάμε μία από τα διάφορα "automatic" (curves, colours, contrast etc) του Photoshop και βγαίνει κούκλα. Το πρόβλημα είναι ότι όταν έχεις 100-150 σκαναρίσματα ανά τεύχος θα πρέπει να είσαι άνεργος για να έχεις τον χρόνο να το κάνεις! Αχχχ να είχα έναν Α3 σκάννερ... Cheers Gryzor ΥΓ. Α! Και **εννοείται** ότι παίζουν και οι διαφημίσεις! Δεν είναι καν προς συζήτηση...
Lord Aeon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Η άποψή μου φίλε Gryzor με το ωραίο nickname είναι ότι στη βράση κολλάει το σίδερο. Αν το thread αρχίσει να αποκτά υπέρογκο μέγεθος (ήδη οι 15 σελίδες δεν είναι ότι πιο navigationable) τότε όλο θέμα κινδυνεύει να "βαλτώσει". Το insomnia είναι ήδη αρκετά σύνθετο στη δομή και τουλάχιστον έτσι όπως το βλέπω δε σηκώνει πολλές περισσότερες ενότητες. Το να το βρει κάποιος δεν είναι τίποτα το τρομερό. Με την ταπεινή πείρα που διαθέτω στην πληροφορική θέλω να πιστεύω ότι με λίγη προβολή και μεθοδική δουλειά οτιδήποτε αξίζει μπορεί να γίνει άμεσα δημοφιλές, ειδικά αν υπάρχει ενδιαφέρον. Όσο για το σκανάρισμα, κανείς φυσικά δεν πρόκειται να σηκώσει μόνος του το βάρος αυτής της δουλειάς, ούτε θα αναγκαστεί να τα τελειώσει σε χρόνο ρεκόρ. Εννοείται ότι για να υπάρξει ένα αποτέλεσμα της προκοπής ο κόπος θα πρέπει να μοιραστεί ικανοποιητικά και η προσπάθεια να διαθέτει αρκετό βάθος χρόνου. Η γνώμη μου είναι ότι αν υπάρχει όρεξη και μεράκι, όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται. Ρίξε αν θες μια ματιά και στην σχετική ενότητα που άνοιξα: http://retro.ellhnismos.org/showthread.php?p=6#post6 Εγώ πάντως σε προσκαλώ να συμμετάσχεις στην νέα αυτή προσπάθεια του Greek Retro Maniax και εννοείται πως είναι ευπρόσδεκτες οποιοεσδήποτε προτάσεις και παρατηρήσεις σου. (oυπς! μόλις έγινε σεισμός!)
Lord Aeon Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2006 Μπορείτε να δείτε εδώ την λίστα των τευχών που έχω έως τώρα ανασύρει (καθώς και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται): http://retro.ellhnismos.org/showthread.php?p=11#post11 Όσοι θέλουν ας παραθέσουν από κάτω της την αντίστοιχη δική τους λίστα.
billy128 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2006 .Το πρόβλημα είναι ότι όταν έχεις 100-150 σκαναρίσματα ανά τεύχος θα πρέπει να είσαι άνεργος για να έχεις τον χρόνο να το κάνεις! ...και βάλε !! ...180 σελίδες ήταν το ρημάδι το 14ο τεύχος !! ...και εμένα πάντως μου φαινόταν "βουνό", αλλά το πάλεψα το σκανάρισμα και τελικά κάτι κατάφερα (αν και τα αποτελέσματα δεν είναι και άριστα !!). ...το "μυστικό" της όλης υπόθεσης δεν είναι να παραιτηθείς απο την δουλειά σου (προς Θεού, όχι !! - άλλωστε ούτε εγώ είμαι άνεργος), αλλά να εργαστείς "με δόσεις". Αν δηλαδή αποφασίσεις να αφιερώσεις μία μόνο ώρα (έστω και μιάμιση) την μέρα στο σκανάρισμα ενός τεύχους, μέσα σε μία εβδομάδα, θα το έχεις ολοκληρώσει (εμένα τόσο μου πήρε - και πίστεψέ με - δύσκολα με ανταγωνίζεται κανείς στην τεμπελιά !!). Αν θέλεις μάλιστα, μπορείς να το "σπάσεις" ακόμα περισσότερο, και να δουλέψεις απο μία ώρα, δύο-τρείς μέρες κάθε εβδομάδα, έτσι ώστε μέσα σε ένα μήνα να το έχεις έτοιμο !! Αν όμως προσπαθήσεις να το ολοκληρώσεις αυθημερόν, τότε και όλο σου το ρεπό θα το χάσεις, και θα βγείς και "χώμα", αλλά και απο την κούραση θα κάνεις πιθανότατα και λάθη. Τώρα βέβαια, αν κάποιος έχει δύο δουλειές, ή άλλου είδους σοβαρότερα προβλήματα που καταναλώνουν το 100% του ελεύθερου χρόνου του, τότε σίγουρα δεν γίνεται τίποτα...
Lord Aeon Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2006 Συμφωνώ με τον billy. Αυτή η ιστορία θέλει ρέγουλα, υπομονή και μοίρασμα δουλειάς για να γίνει σωστά. Αν πέσει κανείς με τα μούτρα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βαρεθεί. Κι εγώ εργάζομαι (χώρια που είμαι και παντρεμένος!) και τώρα που έχω σκανάρει το μισό τεύχος 63 τα έχω ψιλοδεί όλα. Επειδή όμως φημίζομαι για την γαϊδουρινή υπομονή μου, σιγά-σιγά θα σκανάρω όσο περισσότερα μπορώ. Θα το έκανα ούτως ή άλλως κάποια στιγμή για λόγους αρχειοθέτησης. Πόσο μάλλον τώρα που υπάρχει κόσμος που προτίθεται να βοηθήσει.
Pytzamarama Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2006 xarika poli diavazontas ta parapanw.einai poli kali fasi i diatirisi se ilektroniki morfi twn tefxwn agapimenwn periodikwn. (btw exw faei to kosmo na vrw to tefxos tou pixel 'o spectrum pethane-zitw o spectrum plus') prepei na exw akoma ton pinaka-afisa tou 2ou tefxous tou micromad me tis entoles basic se kathe micro.... keep up the good work
poulinos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2006 epoxes pou epaiza to double dragon 1 ston amstrad (me color screen ) me to joystick to apotyximeno to kokkino Quickshot, pou kanonika itan gia flight simulators an ypirxan tote.. meta bgike to tomahawk/pacman kai ola allaxan to double dragon theiko oso gia to tomahawk oreo joystick kai kali kataskeui.700 draxmes i disketa ktl ktl.pou imastan pou ftasame.thimame kai atari 2600 sto 1,57 i cpu tou ama thimame sosta.1,57 mhz ennoo
Lord Aeon Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2006 Παίδες, με ιδιαίτερα χαρά σας ενημερώνω ότι το τεύχος 63 του Pixel βρίσκεται έτοιμο για κατέβασμα στο Greek Retro Maniax, σκαναρισμό σε άψογη ποιότητα! http://www.ellhnismos.org/retro/showthread.php?t=13 Ομολογώ ότι μου βγήκε ο πάτος, αλλά άξιζε τον κόπο! Περιμένω και νέους εθελοντές να γραφτούν και να βοηθήσουν.
billy128 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 ...μετά την έξοχη δουλειά του Lord Aeon, ιδού και το τεύχος 16, το οποίο σύντομα θα φιλοξενείται και στο Greek Retro Maniax (courtesy of Aeon ).
Omenforever Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2006 Πολύ συγκινητικό thread… Πριν από δύο χρόνια περίπου είχα φτιάξει ένα site για το αξέχαστο USER. Το site υπάρχει ακόμα και μάλιστα το ανανεώνω από καιρό σε καιρό, όταν έχω τον ελεύθερο χρόνο. Ρίξτε μια ματιά εδώ: http://www.userforever.info/
poulinos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2006 kalos irthes sto forum omenforever.elpizo to omen na einai gia tin omonimi tainia pou ine korifi.pragmati kati tetoia site einai oraia na iparxoun gia na blepeis ti ipirxe palia.an ta exeis kai stin pragmatikotita akoma kalitera.opos kai ego o kaimenos psaxno ena teuxos donald akoma na klisei i silogi
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα