Προς το περιεχόμενο

Για τους παλαιούς στο χώρο των υπολογιστων(Pixel Magazine κλπ)

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 507
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν ανοιγουμε ενα μικρο μουσειο με Atari St , Amiga κτλ κτλ κτλ καθως και με περιοδικα τετοια ? Εχουμε πολλα καταχωνιασμενα που απλα πιανουν χωρο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το εχω σκεφτει αρκετές φορές... θα γούσταρα τρελλά, αλλά ποιος θα το οργανώσει? Ποιος θα το στήσει? Ποιος θα το συντηρήσει? Θέλει λεφτά αυτό...

Αρχή του 90 EASYTECH COMPUTER ( TEXNIKA Υπεύθυνος Αξιολόγησης Ανταλαγών)

Τέλος Του 2005 BYTE Computer Τεχνικός Υπολογιστών....και συναφών Θαυμάτων....

Κάπου στην μακριά Διαδρομή μου και Τεχνικός Στο User που το ξεκίνησε Ο "Γερολαδάς"

Δρόσος και αφησε την Εasytech στην τύχη της(Περάσανε πολλα Αφεντικά μέχρι που

τώρα στην θέση της ειναι ενα "Πρατήριο Αρτου" Σου΄ρχετε να κλαίς.....

Σίγουρα ΟΛΟΙ Οι Παλιοί περάσατε απο κεί.....Αλλάζοντας το PC με atari/amiga.......

Varthol on Line......

PS: θυμάστε Οι Παλιοί τον ΑΡΓΟ και την "ΠΑΡΕΑΟΥΛΑ" που κάναμε εκεί.

ΤΟΤΕ Είχα ενα Original Hayes 1200 bell................Eκει να δήτε ταχύτητες......

varthol τι μας θυμησες κι εσυ! ολοι θελαμε να ανταλλαξουμε εκει εναν amstrad να παρουμε μια amiga ή atari!

Το μουσειο που ακριβως ειναι και ποιος το διαχειριζεται?

Πολύ όμορφο και νοσταλγικό θρέντ!!

Απ' ότι βλέπω οι παλιομπακατέλες δεν έχουν άλλη δουλειά από το να θυμούνται τα παλιά και ρομαντικά χρόνια! :)

Παιδιά του pixel, καλλώς σας ξαναβρήκαμε!

Πολλούς χαιρετισμούς και στους υπόλοιπους όπου κι εάν βρισκόσαστε.

Προσωπικά, με την compupress είχα ελάχιστη έως καθόλου σχέδη την εποχή των 8-bitων (80s) κυρίως μέσω του Χρήστου Κυριακού, τον οποίο μάλιστα τον συνάντησα κι αργότερα όταν κάναμε θητεία μαζί στο Ναυτικό (παλιοσειρά)... Γενάρης-Φλεβάρης του 1992 τον είχα βρει σε διπλανή διμοιρία στο Κέντρο Κατάταξης Παλάσκα όπου κάναμε τη βασική εκπαίδευση πριν ορκιστούμε. Μετά εγώ έφυγα για καράβι -ο Χρήστος δεν έμαθα που πήγε- μετά δουλειές και τα λοιπά, από τότε δεν τον έχω ξαναδεί... Νομίζω έβγαζε το περιοδικό Win για κάποια εποχή...

Η προσωπική μου μικρή ενασχόλησή μου με τα περιοδικά εκείνα ήταν η συγγραφή ατελείωτων listings για τους Acorn BBC + Electron, για λογαριασμό του περιοδικό Micromad στις αρχές του δεύτερου μισού των 80s, καθώς και κάποια τεχνικά αρθράκια για το Πληροφορική και Computer του ίδιου ομίλου (ούτε που θυμάμαι τώρα πως λεγόταν).

Μετά πέρασα σε μια Atari ST μηχανή, αλλά ασχολήθηκα κυρίως με το programming σε διάφορες πλατφόρμες, κι έτσι έκτοτε δεν με ξαναείδε η λεγόμενη "τεχνική δημοσιογραφία"... :)

Ρίξτε καμμιά ιδέα για το πώς θα μπορούσε να υπάρξει κάτι ανάλογο (σε ψυχή) με τα περιοδικά εκείνης της εποχής, και να επιβιώσει...

Νομίζω ότι η σημαντικότερη διαφορά των σημερινών περιοδικών είναι ότι καταλήγουν να είναι περισσότερο Οδηγοί Αγοράς (χρήσιμο κι αυτό βέβαια), παρά περιοδικά μιας ενασχόλησης με χαρακτηριστικά ... cult (όπως ήταν τότε)...

Ξέχασα ν' αναφέρω ότι έχω ακόμη αρκετές εκατοντάδες από τα παλιά τεύχη, κυρίως του Computer για Όλους, αλλά και του Pixel, Micromad, Electron, κ.α.π. Λόγω φοβερού προβλήματος χώρου, τα έχω σε σακούλες και αν δεν βρω που να τα τοποθετήσω, ειλικρινά δεν ξέρω τι θα τα κάνω... Δέχομαι ισχυρές πιέσεις από τους "συγκατοικούντες μου" να τα πετάξω, αλλά δε μου πάει η καρδιά και ψάχνω να δώ τι θα τα κάνω...

Εάν σκοπεύετε να κάνετε συλλογικά καμμιά κίνηση τύπου "μουσείο" όπως αναφέρθηκε, ή κάτι ανάλογο, ευχαρίστως τα προσφέρω...

...ακολουθώντας το παράδειγμα των "πρώτων διδαξάντων" Gryzor και Nemo (και μιά και σύμφωνα με τον φίλο immortalx, έχουμε το "οκ" - τουλάχιστον απο την κυρία Ταλιαδώρου), αποφάσισα να σκανάρω και εγώ με τη σειρά μου ένα τεύχος του Pixel - αυτή τη φορά ολόκληρο !! :-D

Το σκανάρισμα με ταλαιπώρησε λίγο περισσότερο απο ότι περίμενα, δεδομένου ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ scanner !! (παρακαλώ, όχι γέλια !! - μέχρι τώρα δεν μου είχε χρειαστεί ποτέ...). Υπήρχε και η επιπλέον δυσκολία ότι το τεύχος αυτό (όπως όλα τα παλιά τεύχη) είναι στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής... διάλυσης, πράγμα που δεν μου επέτρεψε να πιέσω την ράχη του όσο θα ήθελα, για να πετύχω καλύτερα αποτελέσματα (θα γινόταν "φύλλο και φτερό", όπως καταλαβαίνετε). Αφήστε δε, που είχε και την τάση να γλυστράει απο την θέση του κάθε τόσο, με αποτέλεσμα μερικές σελίδες να... γέρνουν ελαφρώς κατά μερικές μοίρες, αλλά τουλάχιστον όχι σε σημείο που να μην διαβάζονται (αυτό μας έλειπε !!).

Μετά αρκετή ώρα, φτάνοντας το σκανάρισμα μέχρι την μέση περίπου του περιοδικού και βλέποντας ότι είχα άλλο τόσο, δεν σας κρύβω ότι άρχισα να "εκτοξεύω" αφορισμούς και κατάρες δεξιά και αριστερά, ξεκινώντας απο τις απλές, όπως: "τι ήθελα εγώ και έμπλεξα με τους υπολογιστές" και φτάνοντας στις πλέον κλασσικές, όπως: "μάνα γιατί με γέννησες", και τα λοιπά συναφή... :mrgreen:

Επειδή όμως κάποιοι απο εσάς μάλλον θα αναρωτιούνται "τι μας τα λέει τώρα όλα αυτά ετούτος εδώ και μας ζαλίζει", θέλω να καταλήξω στο εξής: Ενα τέτοιο project είναι αδύνατον να το αναλάβει κάποιος μόνος του. Πιστεύω ότι αν όλοι εμείς σκανάρουμε δύο τουλάχιστον τεύχη ο καθένας, θα είναι μία πολύ καλή αρχή, ώστε τουλάχιστον να μπορέσουμε να καλύψουμε τα πρώτα τέυχη του Pixel, που κατά κοινή ομολογία είναι και τα πιό σπάνια.

Οπως πολύ σωστά είπε και ο immortalx, πρέπει να γίνει μία "οργανωμένη προσπάθεια, διότι χρειάζεται πολύς χρόνος και δουλειά". Σίγουρα όμως ένα περιοδικό όπως το Pixel το αξίζει, δεν νομίζετε;

....το link για άλλη μία γερή δόση retro-αδρεναλίνης, είναι αυτό εδώ. Κλικάρετε και απολαμβάνετε !! :)

...σαν υστερόγραφο, μία τελευταία σημείωση:

Το πρόβλημα με τις σελίδες 36 & 41, οι οποίες αχνοφαίνονται, δεν οφείλεται στον scanner. Δυστυχώς, έτσι ακριβώς είναι τυπωμένες και στο συγκεκριμένο τεύχος...

Αρχή του 90 EASYTECH COMPUTER ( TEXNIKA Υπεύθυνος Αξιολόγησης Ανταλαγών)

Απο την Easytech ειχα αγορασει τον πρωτο μου amstrad cpc 6128 green :D Αν δε κανω λαθος το καταστημα ηταν στη Μαυρομιχαλη??

Μπορει να κανω λαθος την οδο...

Παίδες, έχω στα σκαριά να στήσω μέσα στο Σαββατοκύριακο καινούργιο forum αποκλειστικά αφιερωμένο στο 70s-80s-90s retro gaming, στα 8μπιτα / 16μπιτα μηχανήματα και στις νοσταλγικές αναμνήσεις εκείνων των υπέροχων εποχών. Θα είναι μάλλον στημένο σε vbulletin όπως και το insomnia, στο οποίο οι περισσότεροι από εμάς είμαστε ήδη εξοικειωμένοι. Διαθέτω ψιλοάπειρο αποθηκευτικό χώρο, καλές γνώσεις σε προγραμματισμό και όσα παιδιά από εδώ ενδιαφέρονται να βοηθήσουν ως Συντονιστές, μπορούν να το δηλώσουν από τώρα. Οι παλιοί συντάκτες των Pixel, User, Sprite κλπ θα γίνονται απευθείας moderators.

Eπίσης θα ξεκινήσω κι εγώ να σκανάρω τεύχη από Pixel (διαθέτω ανελειπώς σχεδόν όλα τα τεύχη από '87-'92), με την προοπτική να μαζέψουμε εκεί μια μεγάλη database όλων των τευχών εκεί (αλλά και όλων των walkthroughs, cheats, gamemaps, emulators, ψηφοφορίες κλπ) που θα συνοδεύεται με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και θα εξελιχθεί μακροπρόθεσμα σε ένα είδος μουσείου, πλαισιωμένο από ένα δυνατό cms.

Πριν μπούμε στη διαδικασία αυτή, φίλε Gryzor προτείνω να συμφωνήσουμε πρώτα στα διαδικαστικά θέματα, όπως:

1) Η ανάλυση που θέλουμε να βρίσκεται η κάθε σελίδα

2) Ποιός από εμάς διαθέτει πάνω-κάτω στην καλύτερη σωζώμενη ποιότητα το εκάστοτε τεύχος (έτσι θα αποφύγουμε αρκετό περιττό κόπο και διπλοσκαναρίσματα).

3) Αν θα συμπεριληφθούν οι σελίδες με τις διαφημίσεις

4) Αν θα γίνει ρετουσάρισμα με το Photoshop σε όσα τεύχη είναι δύσκολο να βρεθούν σε αρκετά ικανοποιητική κατάσταση.

Η συζήτηση αυτή πιθανά να συζητηθεί και να καταλήξει σε συμπεράσματα στο καινούργιο forum. Μέχρι να το στήσω, μπορούμε να το κουβεντιάσουμε κι από εδώ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...