Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πωπώ , καλά τι φοβερό thread είναι ρε σεις αυτό;

Έχω κατασυγκινηθεί. Μου θυμίσατε τη φοβερή εποχή που έπεσε στα χέρια μου το 4ο τεύχος του CΟΜPUTER ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (1983-84) και είχα πραγματικά κολλήσει.

Από τότε ξεκίνησα φανατικά με PIXEL και CΓΟ και ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ σχεδόν όλα εκείνα τα παλιά τεύχη.

Θυμάμαι την αγωνία της επιλογής του πρώτου μου υπολογιστή . Το δίλλημα ήταν ανάμεσα στον TEXAS INSTRUMENTS TI-99/4A που έπαιρνε και ξεχωριστό speech synthesizer (θυμάστε την εκπομπή Κόκκινοι Γίγαντες - Άσπροι Νάνοι;) , στον SPECTRUM 48K και στον COMMODORE 64 . Moυ άρεσαν και οι BBC και DRAGON (που είχε επεξεργαστή 6809 , πρόγονος οχτάμπιτος του 68000 ) αλλά δεν τους προτίμησα λόγω της μικρής τους εμπορικότητας άρα και διαθεσιμότητας τίτλων, βιβλίων κλπ.

Θυμάμαι την επίσκεψή μου στον Πουλιάδη (ήταν η αντιπροσωπεία της ΤΙ) στην Κουμπάρη 5 στο Κολωνάκι. Είχα έρθει Αθήνα (είμαι από επαρχία) ειδικά για αυτό.Είχαν σκιστεί να μου δείξουν τον υπολογιστή.

Τελικά προτίμησα και δεν το μετάνοiωσα με τίποτα τον COMMODORE 64 .

Από το PIXEL και το CΓΟ είχα μάθει προγρμματισμό ενώ με το κατάλληλο ψάξιμο στα βιβλία του The Computer Shop (Στουρνάρη 9) εντρύφισα στην ROM listing του C64 και με την ASSEMBLY που είχα μάθει από τα τεύχη του PIXEL (λίγο-λίγο και αυτοπειραματιζόμενος) είχα καταφέρει να γράψω ένα ολόκληρο παιχνίδι τύπου BREAKOUT (με μια μόνο πίστα ,εντάξει) σε ASSEMBLY 6502.

To ότι τώρα μετά από 22 χρόνια συμμετέχω σε αυτό το forum μαζί με συντελεστές εκείνων των περιοδικών το θεωρώ απίστευτο και τιμητικό .

Χαιρετισμούς σε όλους αυτούς και τις ευχαριστίες μου για τις φοβερές συγκινήσεις που μας προσέφεραν.

• Απαντ. 508
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ενα Μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ για το THEAD και ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην παρεα του

PIXEL με την οποία "μπήκα" στον χωρο των computer to 1984 με τον CPC 464!

Τωρα θυμήθηκα το προγραμμα (σε BASIC) που ειχα στείλει για δημοσίευση

και είχε κερδίσει (με έπαθλο καποιες δρχ) τον τιτλο "Πρόγραμμα του μήνα"!!!!

Περιμέναμε καθε μήνα να κυκλοφορήσει με αγωνία για να μαθουμε τα νεα από

την Αγγλία και την Αμερική στον χωρο, για τις κοντρες του Alan Sugar με τον

Sir Clive Sinclair...

Τι να πρωτοθυμηθώ........το πρώτο τεστ modem με ταχύτητα 1400bps (νομιζω)

όπου τοποθετούσες το ακουστικό του τηλεφώνου πάνω του!!!!

Πραγματικά νοιώθω τυχερος που έζησα αυτην την χρυση εποχη των home computers

μαζι με την άνθιση του PIXEL....

Ναστε όλοι καλά και παλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

και μην ξεχνατε το σουξε της εποχης: ΚΑΙ ΣΤΟ PIXEL ΛΕΜΕ ΝΑΙ! (κυλαηδονης) :)

Δημοσ.

Παλιες καλες εποχες που δυστυχως τελειωσαν αδοξα τοσο για το Pixel οσο και για το User.

Ακομα εχω ολα τα τευχη τους στο παταρι και μερικα τα κοιταω μια στο τοσο για να θυμηθω που ειμασταν και που φτασαμε.

Απο τα θρυλικα Shadow Of The Beast , Turrican , Another World στο Quake 4 και Fear.

Εχει ακομα κανεις σαν εμενα καμια Amiga 500 Plus ?

:)

ΥΓ : Να και ενα αισθημα που δεν θα μπορεσουν ποτε να νιωσουν οι γυναικες παιδια....

Δημοσ.

ΥΓ : Να και ενα αισθημα που δεν θα μπορεσουν ποτε να νιωσουν οι γυναικες παιδια....

Μμμμμ... Τώρα κοίταξα το thread μετά από αρκετό καιρό

και χωρίς βέβαια να θέλω σε καμμία περίπτωση να βγώ off

topic αλλά γιατί να μην μπορούν να νιώσουν το αίσθημα

αυτό οι γυναίκες;

Δημοσ.

Γενικα αρια δεν μπορειτε γιατι οι γυναικες εχετε αλλα πραγματα στο μυαλο σας απο το να θυμαστε τι γινοταν πριν 15 χρονια.

( Βλ. Κουτσομπολιο, μακιγιαζ, κομμωτικη , αντρες, κουτσομπολιο... :P )

Δημοσ.

Guys δεν μπορεί κάποιος να scanarei κάνα τέτοιο περιοδικό να το δούμε και εμείς που μπήκαμε το 96...?

Θα χαιρόμουν πολύ αν συνέβαινε αυτό :D...

Δημοσ.

Πραγματικά, θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπατε το κλίμα που επικρατούσε τότε. Θα προσπαθήσω να κάνω μερικά scans.

Για το θέμα των γυναικών, δε νομίζω πως έχει να κάνει με το φύλο ούτε με τις συνήθειες των, αλλά με το γεγονός πως, περίπου, προ δωδεκαετίας και πίσω, δε θυμάμαι παρά ελάχιστες κοπέλες που ασχολούνταν με υπολογιστές και πραγματικά, σχεδόν καμμία που να ασχολούταν περισσότερο από το να παίζει παιχνίδια.

Σκεφτείτε πως, ακόμα και σήμερα, δεν είναι ιδιέταιρα δημοφιλές στις θηλυκές παρουσίες το να δηλώνεις πως ασχολείσαι με υπολογιστές --πέραν του καθαρά χρηστικού ενδιαφέροντος, πχ. έλα να μου φτιάξεις το PC. Φανταστείτε τις αντιδράσεις τους πριν από 15 χρόνια...

Δημοσ.
Sorry' date=' αλλά θυμάται κανένας τον ιο που είχαν γράψει σε BASIC? Και μετά από 2-3 τεύχοι έιχαν δώσει και το listing για την απενεργοποίηση...

Τι θυμήθηκα τώρα το άτομο...[/quote']

Το έχω ακόμη σε κάποια δισκέτα (τώρα backup σε CD). Η πλάκα είναι ότι 20 χρόνια μετά, τα antivirus το έχουν μέσα στις λίστες τους. Με τo E-Trust που χρησιμοποιώ, αν πάω σε αυτή τη δισκέτα μου λέει "Pixel virus"...

Απίστευτο...

Δημοσ.
ΑΝ μου βρει καποιος 1 γυναικα ........

της ΚΑΤΕΡΙΝΑ !!! :P

Εγώ πάλι, η μόνη συλλογή που έχω χρόνια και συνεχίζω να

την ανανεώνω είναι σε κλασσικά κόμιξ (Carl Barks, Don Rosa...).

Στα χέρια μου είχα πολλά δικά μου τεχνολογικά περιοδικά κατά

καιρούς, τα οποία δεν ήταν συλλογή και πριν κάποιο διάστημα τα

χάρισα. Μπορεί να μην έχω τεύχη παλαιών Pixel αλλά δεν έχω

ούτε της Κατερίνα..

Ξέρεις απεχθάνομαι σε μεγάλο βαθμό πολλές standard

συνήθειες των γυναικών... άρα μη μου λές εμένα please!

Αυτά γιατί βγήκαμε off topic..

(Whatever...!)

Δημοσ.

Παρακαλώ να ηρεμήσουν οι τόνοι, κ τα posts να παραμείνουν εντός της θεματολογίας του forum.

Διαγράφτηκαν τα άσχετα posts.

/sc

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Gryzor εκανες τρομερη δουλεια! Ταξιδεψα στο χρονο! Απιστευτα χρονια.

Νά'σαι καλά! Χαίρομαι που κάποιος το βρήκε 'χρήσιμο'!

Πλάκα είχε που προχθες το βράδυ ανακάλυψα ότι μέσα σε ένα από τα Pixel μου υπήρχε ακόμα η πρόσκληση (σε άριστη κατάσταση) για το Grand Prix της Λεοφώρου και του Μηλιώκα! Έπαθα πλάκα! :D

Δημοσ.
Νά'σαι καλά! Χαίρομαι που κάποιος το βρήκε 'χρήσιμο'!

Πλάκα είχε που προχθες το βράδυ ανακάλυψα ότι μέσα σε ένα από τα Pixel μου υπήρχε ακόμα η πρόσκληση (σε άριστη κατάσταση) για το Grand Prix της Λεοφώρου και του Μηλιώκα! Έπαθα πλάκα! :D

Δεν είχα καταφέρει να πάω στην εκδήλωση ΑΛΛΑ ένας φίλος που πήγε μου ανακοίνωσε την επομένη ότι είχα κερδίσει 10 παιχνίδια... :grin:

Ήμουν ο 64ος (αν θυμάμαι καλά) νικητής της κλήρωσης... :grin: :grin: :grin:

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...