Centaur79 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2005 Αααχχ, Ωραιες εποχές. πηγαινα δημοτικό, ειχα Amstrad 6128, και ενω καλα καλα δεν μπορούσα να διαβασω (που λεει ο λογος) αγόραζα το Pixel.
mjmj Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Αντωνη αυτο που κανατε τοτε, οντως ειχε πολυ μεγαλη απηχηση. Οι λογοι αναλυθηκαν πιο πανω κι εσυ φυσικα τα ξερεις τα πραγματα καλυτερα απο τον καθενα. Μας πηρατε μαζι σας, σε ενα μαγικο ταξιδι στον κοσμο της τεχνολογιας, τοτε που ολα ηταν πιο απλα, ισως πιο αληθινα, τοτε που ολα ηταν στο ξεκινημά τους...
keropi Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2005 Νικος SONIC Κροντηρας... wow, thymhthika to USER tora to proto computer magazine pou agorasa... to exo akoma
geoal1973 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Ax βρε παιδια τωρα το ειδα το ποστ και πραγματικα συγκινήθηκα τι να πρωτοθυμηθω από αυτή την εποχη που μολις 12 χρονων παιδακι έπρηζα τον κακομοιρη τον πατερα μου να παρουμε κομπιουτερ, που εκεινη την εποχη (1983) ολοι νομιζανε ότι ηταν τεραστια μηχανηματα με μαγνητοταινιες και μονο για επαγγελματικη χρηση. Ευτυχως που υπηρχε και το PIXEL που τοτε ηταν στα πρωτα του βηματα και του εδειξα τι ηθελα (ZX Specrum 48K και όχι 64 όπως ειπε καποιος, Specrum 64 δεν υπηρξε ποτε). Ετσι ανακουφηστικε ο ανθρωπος και πηγαμε στη Στουρναρη (που αλλου αλλωστε) και πηραμε το πολυποθυτο μηχανημα. Τι ξενυχτια ηταν αυτά τι διαβασμα ,τι ψαξιμο, τι διασκεδαση, τι επιμονη και αγαπη που ειχα γιαυτον τον μαγικο νέο κοσμο. Φυσικα το PIXEL κάθε μηνα το αγοραζα κανονικα και όταν πρωτοειδα την AMIGA 1000 και το Defender of the Crown επαθα πλακα. Δεν πιστευα στα ματια μου, αλλα την μεγαλητερη πλακα την επαθα τον Νοεμβιο το 1987 όταν την ειδα ζωντανα μπροστα μου να τρεχει το εν λογω παιχνιδι να παιζει αυτά τα απιστευτα demo που εδειχναν τις τρομερες για την εποχη της δυνατοτητες και φευγοντας ορκιστικα στον ευατο μου ότι συντομα θα αποκτουσα μια 500αρα και εγω. Ετσι μετα από 6 μηνες τον Μαιο του 88 πηρα την πρωτη μου Amiga 500 και συνεχισα το μαγικο ταξιδι στο χωρο που τοσο αγαπω. Εκεινη τη χρονια μαλιστα εγινε και το μεγαλο Grand Prix του Pixel στην λεωφορο με τον Κελαιδονη και πηγα μαζι με την μανα μου τοτε η οποια ακομα και τωρα δεν καταλαβαινει γρι από υπολογιστες, αλλα της αρεσε το κλιμα και το προγραμμα τοτε και ακομα το θυματε. Οσο για την εκπομπη στην ΕΡΤ με τον Αντωνη να πω ότι ειχα παρει μερος στην κοντρα μετα το Kick-off (μου ειχε πει ο Αντωνης τοτε ότι ειχαν συμπληρωσει τα ατομα πριν ξεκινησει η εκπομπη για το Kick-off) και ετσι επαιξα στο Lotus Turbo Esprit οπου εφτασα στον τελικο και επειδη το πρωτο βραβειο ηταν ενας ATARI ST και το δευτερο ένα ΑΤΑRI portdolio( ο πρωτος υποφορητος PC που μαλιστα εκανε και λιγο ποιο ακριβα απο το πρωτο βραβειο) ετσι λοιπον και εγω στον δευτερο γυρο του τελικου εριξα δηθεν το αυτοκινητο λιγο εξω από το δρομο για να με περασει ο αντιπαλος και να κερδισω την δευτερη θεση που μου εδωσε το υποφορητο PCaki, το τι γινοταν στο στουντιο τι να σας λεω, καθε λιγο και λιγακι σταματαμε το γυρισμα γιατι απο την πλακα που καναμε κλαιγαμε από τα γελια, ο Αντωνης ωρυότανε όταν ειδε ότι στο τελος εχασα την πρωτη θεση ( με συμπαθουσε πολύ και ας ειχαμε κοντρουλα στο ποιος είναι καλυτερος στο Kick-off). Τι ωραιες εποχες και αυτές και φυσικα το εν λογω τροπαιο το εχω ακομα όπως και τον πρωτο μου υπολογιστη τον spectrum. Να ειστε καλα βρε παιδια που μου τα θυμησατε πραγματικα οποιος τα εζησε αυτά θα του μεινουν αξεχαστες αυτές οι εποχες, θυμαμε μαλιστα που πηγαινα σε κομπιουτερομαγαζα στη Στουρναρη και με θυμοντουσαν ολοι μεχρι και αρκετα χρονια μετα. Τι να πω μακαρι να ξαγυριζαν αυτά τα χρονια της αθωωτητας για εμας και τα μηχανηματα που μας εδωσαν αυτές τις υπεροχες και αξεχαστες αναμνησεις.
bchris Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Αυτο το thread με γυρισε πολλααααα χρονια πισω.... Τι να πω.... Εγω, λογω του οτι δεν καταφερα ποτε να παρω κανενα απο εκεινα τα πολυποθητα μηχανηματα, συχναζα σε κατι μαγαζια στην Στουρναρη. Νομιζω τα λεγανε Computer Shop/Club ή κατι τετοιο. Στα μαγαζια αυτα γραφοσουνα μελος, και ειχες μερικες ωρες την ημερα σε καποιο computer. Oric / Commodore /Amstrad και τα ρεστα. Τα θυμαται κανεις αυτα? BTW το παρακατω quote, πιστευω οτι εκφραζει με εκπληκτικη ακριβεια την σημερινη καταντια... . . . Κοιτάζοντας το κουτί του Spectrum ή της Amiga' date=' και το κουτί μιας οποιασδήποτε motherboard ή κάρτας γραφικών, βλέπω τη χαώδη διαφορά μεταξύ ενός προϊόντος υψηλής τεχνολογίας και ενός αντικειμένου marketing. . . . [/quote']
karib Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Οταν εχεις απεναντι σου (εδω στο φορουμ) εναν ανθρωπο με τοση εμπειρία, τι να τον ρωτήσεις? Tι να πρωτο-ρωτησεις? Αντωνη πες τα ολα. Μην αφηνεις χωρις πνευματική τροφή(υλικο και διηγησεις εκεινης της εποχής) τα πνευματικα σου τεκνα(εμεις οι παλιοι αναγνωστες σου).
geoal1973 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2005 To Computer Show' date=' τώρα, είναι ένα thread από μόνο του. Θα κάνω ένα reply κάποια άλλη στιγμή που θα έχω περισσότερο χρόνο - και αυτό είναι υπόσχεση. Θα πρέπει να ξεθάψω και τις δύο VHS στις οποίες υπάρχουν (σχεδόν) όλα τα επεισόδεια της εκπομπής. .[/quote'] Παλιοφιλε Αντωνη γεια σου, τι κανεις βρε ψυχη? εχουμε να τα πουμε χρονια και ζαμανια και δεν ξερω αν με θυμασε. Ημουν στον τελικο του Computer Show στο Lotus Turbo Esprit με το custom joystick οπως χαρακτηριστικα ελεγες στην εκπομπη. Τι ωραια ειχαμε περασει τοτε, τι γελιο ηταν αυτο. Ακομα θυμαμε που σου την "ελεγα" για το ποιος ειναι καλυτερος στο kick-off. Βρε φιλε θελω μια χαρη αν ειναι δυνατον βεβαια και αν εχεις χρονο, επειδη εκεινη την εποχη δεν ειχα βιντεο και τα επεισοδεια που ημουν στο Computer Show δεν τα εχω, θα ηθελα αν μπορεις να τα κανουμε μια κοπια να τα εχω και εγω. Αν εχεις καποιο TV tunner και μπορεσεις να τα περασεις σε DVD θα ηταν τελειο μαλιστα. Το ξερω οτι ο χρονος σου ειναι πολυ περιορισμενος και ισως σου ζητω πολλα απλα τωρα που θυμηθικα ολες αυτες τις ωραιες στιγμες που ζησαμε λεω οτι ειναι κριμα να μην τις εχω και εγω να μπορω να τις δειξω σε φιλους που μου το ζητανε εδω και χρονια. Σου ευχομε να εισαι παντα καλα σε οτι και να κανεις στη ζωη σου και να χαιρεσε την οικογενεια σου. Για εμενα και για πολλους ακομα απο εδω θα εισαι παντα ο Λεκο του Pixel και θα θυμομαστε αυτα τα ομορφα χρονια με αγαπη και συγκινηση. Να εισαι παντα καλα φιλε μου, ο παλιοφιλος σου Γιωργος.
Lord Aeon Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 Μια ερώτηση προς τον Αντώνη, αλλά και όλους τους ενδιαφερόμενους: Κατά πόσο θα ήταν εφικτό να μαζευτούμε όσοι διαθέτουμε παλιά τεύχη του περιοδικού, να τα σκανάρουμε συνολικά στην μέγιστη δυνατή ποιότητα (σε όσα DVD χρειαστεί) και κατόπιν να έρθουμε σε επαφή με την Compupress ώστε να τα διαθέσει 2-3 συνέχειες μέσα από τα τεύχη κάποιου από τα τρέχοντα περιοδικά της (όπως π.χ. το PC-Master); Σαν αντάλλαγμα θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε το δικαίωμα μετά από ένα Α χρονικό διάστημα να τα διαθέσουμε δωρεάν κι εμείς σε κάποιο site (που θα φτιάχνονταν γι' αυτή τη δουλειά), ταξινομημένα ένα προς ένα στην κατάλληλη μορφή. Το δεύτερο μέρος ειδικά δεν γνωρίζω κατά πόσο γίνεται καν (καθότι δεν διαθέτω επαρκείς νομικές γνώσεις), αλλά αξίζει τον κόπο να διερευνηθεί. Και να μην γίνεται to συγκεκριμένο, ακόμα δηλαδή κι κανονίζαμε να διανεμηθούν μόνο μέσω της Compupress, θα δίναμε την ευκαιρία να απολαύσουν οι νεώτερες γενιές ένα σημαντικό τμήμα της ιστορίας της πληροφορικής (και του gaming!) στην Ελλάδα...αλλά κι εμείς οι παλιότεροι να καταφέρουμε να διασώσουμε σε ψηφιακή μορφή ένα αρχείο με τόσο μεγάλη συναισθηματική αξία. Y.Γ. 1: Η Compupress αλήθεια κρατά αρχείο όλων των παλιών τευχών; Y.Γ. 2: Όποιος διαθέτει τεύχη Pixel σε καλή κατάσταση (ειδικά από 1987 και πίσω) ας μου στείλει ένα Prive.
karib Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2005 Τελικα ειμαστε πολλοι παλαιοί εδω μεσα παιδια! Δεν το περιμενα αυτο, νομιζα οτι ειμαστε λιγοτεροι οταν ξεκινουσα το topic. Με βαση την εμπειρια μας προχωραμε γερά και στις νεες εξελιξεις της πληροφορικης. Εξαλλου το δικο μου συμπερασμα απο οσα αναφερθηκαν εδω και απο τις παρεμβασεις του Αντωνη(που εισαι αρχηγε μας? πες μας οσα πιο πολλα μπορεις), ειναι οτι οι περισσοτεροι απο οσους διαδραματισαν καποιο ρολο οπως αρθρογραφοι στο Pixel, εξακολουθουν και σημερα να προοδευουν απο διαφορετικες θεσεις φυσικα.
billy128 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Κατά πόσο θα ήταν εφικτό να μαζευτούμε όσοι διαθέτουμε παλιά τεύχη του περιοδικού' date=' να τα σκανάρουμε συνολικά στην μέγιστη δυνατή ποιότητα (σε όσα DVD χρειαστεί) και κατόπιν να έρθουμε σε επαφή με την Compupress ώστε να τα διαθέσει 2-3 συνέχειες μέσα από τα τεύχη κάποιου από τα τρέχοντα περιοδικά της (όπως π.χ. το PC-Master); Σαν αντάλλαγμα θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε το δικαίωμα μετά από ένα Α χρονικό διάστημα να τα διαθέσουμε δωρεάν κι εμείς σε κάποιο site (που θα φτιάχνονταν γι' αυτή τη δουλειά), ταξινομημένα ένα προς ένα στην κατάλληλη μορφή. Το δεύτερο μέρος ειδικά δεν γνωρίζω κατά πόσο γίνεται καν (καθότι δεν διαθέτω επαρκείς νομικές γνώσεις), αλλά αξίζει τον κόπο να διερευνηθεί. Και να μην γίνεται to συγκεκριμένο, ακόμα δηλαδή κι κανονίζαμε να διανεμηθούν μόνο μέσω της Compupress, θα δίναμε την ευκαιρία να απολαύσουν οι νεώτερες γενιές ένα σημαντικό τμήμα της ιστορίας της πληροφορικής (και του gaming!) στην Ελλάδα...αλλά κι εμείς οι παλιότεροι να καταφέρουμε να διασώσουμε σε ψηφιακή μορφή ένα αρχείο με τόσο μεγάλη συναισθηματική αξία. [/quote'] Λογικές οι απόψεις και οι προτάσεις του Lord Aeon. Απ΄όσο θυμάμαι, στο θέμα του σκαναρίσματος και της μετέπειτα ελεύθερης διάθεσης των παλιών Pixel, είχε ξαναγίνει μία αναφορά στο PC-Master, αλλά δεν γνωρίζω αν και κατα πόσο προχώρησε το συγκεκριμένο project. Πιστεύω ότι μία καλή πρώτη κίνηση θα ήταν να επικοινωνήσουμε με τους παλιούς του PC-Master (Πατρίκος, Κράτσας, Τσουρινάκης, κλπ.) και να διαπιστώσουμε αν όντως σχεδιάζουν και οι ίδιοι καμία τέτοια "έκπληξη" (οπότε και θα μας γλυτώσουν απο τα σκαναρίσματα !!). Η επικοινωνία μπορεί να γίνει και μέσω του forum του PC-Master, ώστε να έχουμε και πιό γρήγορα μία απάντηση. Προσωπικά πάντως, θα ήθελα -αν- γινόταν μία τέτοια κίνηση (σαν "πρώτο βήμα") απο την Compupress, να μπορούσε να "επεκταθεί" αργότερα και στα παλιά τεύχη του CΓΟ. Αυτό διότι αν και είχε γίνει ένας κάποιος "διαχωρισμός" του αναγνωστικού κοινού στο οποίο στόχευε το κάθε περιοδικό (π.χ. το Pixel για τον "χομπίστα" / home-micro user, και το CΓΟ για τον "επαγγελματία"), παρ' όλα αυτά, στα πρώτα τεύχη του CΓΟ υπήρχαν υπερ-αρκετά tests/hardware reviews κλασσικών home micros (π.χ. το test του παλιού Commodore 64 δεν θα το βρεί κάποιος στο Pixel, αλλά στο τεύχος 9 του CΓΟ !! ). Τέλος πάντων, τώρα θα μου πείτε "πολλά ζητάς" - και δεν θα έχετε και άδικο !! ...καλό είναι πάντως σαν σκέψη - και δεν χάνουμε τίποτα να ελπίζουμε... Τώρα για το αν η Compupress κρατά αρχείο των παλιών τευχών, δεν είμαι σίγουρος (σίγουρα πάντως, τα αυθεντικά τυπωμένα τεύχη πρέπει να έχουν εξαντληθεί προ πολλού). Δυστυχώς πέρασαν ανεπιστρεπτί οι μέρες εκείνες που βλέπαμε ΟΛΑ τα παλιά τεύχη του Pixel κρεμασμένα με μανταλάκια σε εκείνο το περίπτερο μπροστά στο "Micropolis" και διαλέγαμε που και που κανένα που μας έλειπε... (εδώ ταιριάζει και η γνωστή φράση "όποιος πρόλαβε, τον Κύριον είδε"). Αντε, και βοήθειά μας !!!
Gryzor Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2005 Απ'ό,τι έμαθα μέσα από την Compupress δεν υπάρχουν αντίτυπα των τευχών γενικά αλλά μόνο ένα από κάθε τεύχος. Αλλά δεν τους κόβω πολύ πρόθυμους, έστω κι αν κάναν άλλοι τη δουλειά... Είδε κανείς το pdf με το πρώτο τεύχος του CΓΟ που δώσανε; Πιο ελεεινή δουλειά δεν γινόταν -ένα κλειδωμένο pdf που δεν ήταν καν ανατύπωση του πρώτου τεύχους αλλά ξαναγραμμένο με μία μοντέρνα "κλασσική" γραμματοσειρά και τις φωτό copy&paste...
STEVEHACKER Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2005 Πραγματικά αξέχαστες και αλησμόνητες εποχές. Με Amiga 1200 και το floppy στο πλάι του πληκτρολογίου.............Τι μου θυμήσατε τώρα!!!!!!!! Πώς λένε οι ιερείς στην εκκλησία κατά την ανάγνωση των ευαγγελίων "Τω καιρώ εκείνω".............
karib Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2005 Ειχαμε την μεγαλη χαρα να εχουμε συμμετοχη σε αυτο το τοπικ, του αγαπητου σε ολους μας Αντωνη Λεκοπουλου. Δεν θα ηταν τρομερα να μπορουσαμε να επικοινωνησουμε με καποιο τροπο και με τους αλλους παλιους συντακτες του Pixel και να τους λεγαμε γι' αυτο εδω το τοπικ? Φανταστειτε ποσα εχουμε να μαθουμε! Αντωνη οποτε εχεις τον χρονο, πες μας ιστοριες απο εκεινα τα χρονια(pixel, computer show). Το περιμενουμε. Κι ειμαστε πολυ περισσοτεροι απ' οτι οι εγγεγραμμενοι και οι συμμετεχοντες εδω insomniacs. (Εγω ξερω τουλαχιστον αλλους 4 φιλους που για διαφορους λογους δεν μπαινουν στο φορουμ και ομως ειναι ενημεροι απο εμενα και με ρωτουν συνεχεια για τα νεοτερα).
immortalx Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2005 Παίδες, γεια χαρά σε όλους Πραγματικά ένιωσα ξανά παιδί διαβάζοντας αυτό το thread... Θυμάμαι ακόμα την πρώτη μου μέρα με τον Spectrum+2 αφού "κατάφερα" τον πατέρα μου μετά απο 'κανα χρόνο να μου τον αγοράσει ! Την επόμενη μέρα έκανα τον άρρωστο και δεν πήγα σχολείο...Ατέλειωτες ώρες με games, peek & poke και listings σε basic και φυσικά η καθημερινή βόλτα στα τοπικά computeroμάγαζα. Μαζί με άλλους 2-3 "geeks" της εποχής τρέχαμε στο περίπτερο για το νέο τεύχος του PIXEL, που όπως αναφέρθηκε ερχόταν με καθυστέρηση στην επαρχία, και σχολιάζαμε τις εξελίξεις στον χώρο των micros (πω πω όρο που θυμήθηκα τώρα!). μαζί με τους γνωστούς καβγάδες για το ποιος είχε τον καλύτερο υπολογιστή. Αργότερα έγινα ο τυχερός κάτοχος μιας A500 και μετά μιας Α1200 με HDD! Η μια ανάμνηση πιο γλυκιά απ΄την άλλη. Jaw-dropping γραφικά, απίστευτος ήχος παραθυρικό περιβάλλον, ποντίκια, γάτες, σκύλοι (εχχμ, παρασύρθηκα λιγάκι), ότι μπορούσε να ζητήσει κανείς σε τιμή που δεν χρειαζόταν να είσαι εφοπλιστής για να αποκτήσεις.Σήμερα οσα Ghz και να στριμώξεις σ'ένα κουτί το πολύ να κερδίσεις μερικά frames στο BF2 και κανα δυο μπινελίκια παραπάνω απο την σύζυγο... Ξεφυλλίζοντας τα τεύχη του PIXEL ξανά είναι σαν να βλέπεις ένα album με φωτογραφίες από την παιδική σου ηλικία. Υπάρχει καλύτερο συναίσθημα ; ps: Παιδιά, όσον αφορά το site που αναφέρθηκε πιο πάνω, οφείλω να ζητήσω συγνώμη που το ξεκίνησα και δεν το ολοκλήρωσα. Δεν έχω ιδέα από web-design και είναι κάπως πρόχειρο αλλά ενώ ξεκίνησα με ενθουσιασμό τα πράγματα στράβωσαν στην πορεία. Το κακό ξεκίνησε όταν έκαψα το δανεικό scanner ενός φίλου που χρησιμοποιούσα για το σκανάρισμα... Κυρίως λόγω εργασίας (ποιο 8ωρο , συζύγου, και δύο μικρών "μπελάδων" , το παράτησα εντελώς. Όσον αφορά τα περι πνευματικής ιδιοκτησίας αναφέρω απλώς ότι ζήτησα την άδεια της compupress για δημοσίευση σε ψηφιακή μορφή στo διαδίκτυο των τευχών του PIXEL και έλαβα άμεσα την θετική απάντηση της κας Λουκίας Ταλιαδώρου μεσω e-mail. Αν θέλετε να γίνει μια οργανωμένη προσπάθεια, γιατί πραγματικά χρειάζεται ΠΟΛΥΣ χρόνος και δουλειά, εγώ είμαι μέσα. ps2: Χάρηκα ιδιαίτερα με την παρουσία του ήρωα Αντώνη σε αυτό το thread. Αντώνη να είσαι πάντα καλά. Μας έχεις χαρίσει αξέχαστες στιγμές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα