Προς το περιεχόμενο

Για τους παλαιούς στο χώρο των υπολογιστων(Pixel Magazine κλπ)

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

(Δεν ξέρω αν το συνειδητοποιήσατε αλλά τα χρόνια που μας χωρίζουν από τότε που ξεκίνησε αυτό το thread είναι περίπου τόσα όσα χώριζαν την αρχή του thread από την εποχή που περιγράφει...😛)

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 3 μήνες μετά...
  • Απαντ. 507
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντε να εξηγησεις σημερα σε νεοτερους, οτι τοτε περιμεναμε πως και πως να αλλαξει ο μηνας, για να παμε να αγορασουμε το περιοδικο Pixel ή την 'ελληνικη πλευρα του amstrad'....

Επεξ/σία από mindreader
  • Like 7
  • Haha 2

21 minutes ago, mindreader said:

Αντε να εξηγησεις σημερα σε νεοτερους, οτι τοτε περιμεναμε πως και πως να αλλαξει ο μηνας, για να παμε να αγορασουμε το περιοδικο Pixel ή την 'ελληνικη πλευρα του amstrad'....

Έχω προσπαθήσει αρκετές φορές να εξηγήσω στην κόρη μου (πάει δημοτικό) πως ήταν παλιότερα η φάση με τους υπολογιστές, πως ήταν ο κόσμος χωρίς Internet, πως περιμέναμε κάθε βδομάδα ή μήνα τα περιοδικά για να ενημερωθούμε  ή να διαβάσουμε κριτικές για νέα παιχνίδια και εν τέλει πως έτυχε και "κόλλησα" με το άθλημα των υπολογιστών.

Αλλά πιστεύω αδυνατεί να το καταλάβει, είναι πέρα από την αντίληψή της. Το αποκορύφωμα ήταν χθες βραδυ όταν της έδειχνα ένα παιδικό στο Youtube και της έλεγα ότι αυτό το έβλεπα κάθε μεσημέρι στην τηλεόραση πριν 20 χρόνια. Δυστυχώς στο Youtube δεν υπάρχουν πολλά επεισόδια, οπότε με ρώτησε "και τότε εσύ πως το έβλεπες στην τηλεόραση;" Απαντάω "δεν το έβλεπα στο Youtube αλλά σε κανονικό τηλεοπτικό κανάλι, μέσω της κεραίας, χωρίς Internet". Το βλέμμα της μου έδειξε ότι δεν μπορούσε καν να διανοηθεί πως γίνεται αυτό. Οπότε κι εγώ εγκατέλειψα την προσπάθεια και της είπα ότι θα της το εξηγήσω άλλη μέρα...

• Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 1

Παλιά κάθε μήνα βλέπαμε νέες κατηγορίες προϊόντων.

Εκτυπωτής, joystick, έγχρωμη οθόνη, flat οθόνη, webcam, inkjet, laser printer, sound blaster, adsl modem, κλπ.

Εδώ και χρόνια δεν υπάρχει κάτι νέο, απλά βγαίνουν νέα μοντέλα που κάνουν την ίδια δουλειά ελαφρά καλύτερα.

• Like 3

6 hours ago, StavrosD said:

Παλιά κάθε μήνα βλέπαμε νέες κατηγορίες προϊόντων.

Εκτυπωτής, joystick, έγχρωμη οθόνη, flat οθόνη, webcam, inkjet, laser printer, sound blaster, adsl modem, κλπ.

Εδώ και χρόνια δεν υπάρχει κάτι νέο, απλά βγαίνουν νέα μοντέλα που κάνουν την ίδια δουλειά ελαφρά καλύτερα.

Σε αυτο θα συμφωνησω.

Εχω μια 'αιωνια' συζητηση με τους φιλους μου που ζησαμε ολες αυτες τις κοσμογονικες αλλαγες τη δεκαετια του 80, και δεν εχουμε καταληξει:

νιωθαμε 'τρελα' και 'εξιταρισμα' με τους υπολογιστες, λογω νεαρης ηλικιας (ολα σου φαινονται wow στην εφηβεια),

ή λογω του επιπροσθετα, υπηρχαν οντως καθε χρονια τρομερες αλλαγες στην τεχνολογια, οφθαλμοφανεις, πολυ σημαντικες, που οντως εκαναν τη διαφορα;

Επειδη δεν μπορουμε να καταληξουμε τι απο τα δυο ειχε μεγαλυτερη 'ποσοστωση' σε αυτη την υπεροχη φαση που ζησαμε, καταληγουμε οτι μαλλον ηταν και τα δυο.

Βεβαια, τωρα που το συζηταμε εδω, σκεφτομαι ακομη εναν παραγοντα: την περιορισμενη πληροφορηση. Με τοσα που μαθαινουμε και διαβαζουμε καθε μερα, καπου ο οργανισμος μας παθαινει και ανοσια...ενω τοτε, διαβαζες τις εξελιξεις, μετρημενες (ποσες να χωρεσει κι ενα περιοδικο;), αλλα και διακριτες, και ειχε ως αποτελεσμα τα τρομερα αισθηματα ευφορίας...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/5/2024 στις 1:23 ΜΜ, mindreader είπε

Αγόραζα τότε τα εξής: PC Magazine , Ram , Computer για όλους, PC Master , Pixel , User και αργότερα το Game Pro και ένα για το Sony Playstation. 

Υπήρχε περιοδικό και για τα Amstrad;

Για Amiga θυμάμαι είχα κάποια τεύχη.

Επεξ/σία από Brainmorf

Στις 13/3/2021 στις 9:26 ΜΜ, panospeter είπε

και τα gaming περιφεριακά της εποχής

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Βεντούζαααααααααααα

Τι μας θύμησες τώρα φίλε; 

• Like 1

5 hours ago, Brainmorf said:

Αγόραζα τότε τα εξής: PC Magazine , Ram , Computer για όλους, PC Master , Pixel , User και αργότερα το Game Pro και ένα για το Sony Playstation. 

Υπήρχε περιοδικό και για τα Amstrad;

Για Amiga θυμάμαι είχα κάποια τεύχη.

spacer.png

Ενα δακρυ συγκινησης κυλησε...

• Like 1

• 3 μήνες μετά...

Μου λεγε φιλος, οτι υπαρχει emulator δεν θυμαμαι ομως για ποιο μηχανημα,

που για να ειναι οσο το δυνατον περισσοτερο αληθοφανης στην 'εμπειρια' του πρωτοτυπου υπολογιστη,

μιμειται και κανει ακομη και το θορυβο του floppy drive, τον ακους απο τα ηχεια!!!!!!!!!!

Απιστευτο!

• 2 μήνες μετά...

Δεν ξέρω αν έχει ποσταριστεί ξανά, αλλά ευκαιρία είναι να ζωντανέψει λίγο το νήμα.

Ο Αντώνης Λεκόπουλος σε σειρά βίντεο διηγείται ιστορίες από το Pixel και όχι μόνο.

https://www.youtube.com/@ramrulers/videos

• Like 7

Νομίζω κάπου είχε αναφερθεί ξανά και είχα δει καναδυο επί τροχάδην κάποτε. Χθες όμως κατάλαβα ότι όποιος φίλος του Pixel δεν έχει παρακολουθήσει ευλαβικά και τα 13 επεισόδια, εγκληματεί εναντίον του εαυτού του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...