paschalia Δημοσ. 22 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2005 Ξεφυγε εντελως το topic. Μερτ οτι μπορω κανω .. , το πετυχαινω τουλαχιστον ? ΜιχαληςΧ σορρυ για το ξεστρατισμα :-|
mert Δημοσ. 22 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2005 Μερτ οτι μπορω κανω .. ' date=' το πετυχαινω τουλαχιστον ? ΜιχαληςΧ σορρυ για το ξεστρατισμα :-|[/quote'] Kαλα πας.Συνεχισε ετσι :smile:
MixalisX Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 :lol: :lol: Xaxaxa etsi etsi peite ta edo na xedosete! Kalitera na exoume ena topic xalasmeno apo tin arxi para na mas xalane oi koultouriarides kathe topic, molis poume asximi koubenta gia kapia xeneroti tainia...
epote Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 σπιναλογκα ενα πραγμα. αληθεια ποσο παραξενο ειναι οτι το κινηματογραφικο καφριλικι συνανταται κυριως σε καγκουρες, τρεντοπαιδια, ποζεροπουλα και συναφεις χαμηλου νοητικου επιπεδου μαλακες? care to answer anyone?
Dreamstorm Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 lol epote you have a point όμως ένας από τη μάζα που χαρακτήρισες θα μπορούσε να σου απαντήσει ότι η κινηματογραφική κουλτούρα συναντάται κυρίως σε ξενέρωτους ,φλώρους, αμάμητους τύπους και γκόμενες, 30+ καμμένους από τη ζωή , πηγμένους στη μαμακία. Είναι θέμα προσωπικού γούστου. Αν κάποιος θέλει να κάτσει ένα δίωρο και να σπάσει το κεφάλι του προσπαθώντας να καταλάβει τι θέλει να πει ο κάθε ψυχάκιας σκηνοθέτης , ας το κάνει. Αντίστοιχα αν κάποιος θέλει να περάσει ένα χαλαρωτικό δίωρο σε almost brain dead κατάσταση, ας το κάνει. Η υπερβολή και στα δύο οδηγεί σε περίεργες καταστάσεις. Κουλτούρα και μαστούρα
epote Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 lol epote you have a point όμως ένας από τη μάζα που χαρακτήρισες θα μπορούσε να σου απαντήσει ότι η κινηματογραφική κουλτούρα συναντάται κυρίως σε ξενέρωτους ,φλώρους, αμάμητους τύπους και γκόμενες, 30+ καμμένους από τη ζωή , πηγμένους στη μαμακία. hardly για την ακριβια δεν εχω γνωρισει ΚΑΝΕΝΑ τετοιο, συμπεριλαμβανομενων κριτηκων κινηματογραφου. If something τις περισοτερες φορες υποκρινονται μια βαθυτερη γνωση της εκλεπτισμενης ζωης με μετρια επιτηχεια (πχ πινουν αποκλειστικα dry martini και τρωνε αποκλειστικα σωλομο). Και αυτοι ειναι οι χειροτεροι. Οι φυσιολογικοι "κουλτουριαριδες" ειναι ανθρωποι που εχουν ασχοληθει με τη τεχνη, την αισθητικη, τη φιλοσοφια. Ξες ρε παιδι μου σαν τον μαλακα τον αινσταιν που αντι να φτιαξει σαξοραλο επαιζε βιολι....
MixalisX Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Apo tin alli oi fisiologikoi fafroi (san kai emena) theloun na doune mia tainia apla kai mono gia entertaining. To psaximo bathiteris enoias se mia tainia einai gia emas oxi kourastiko, alla isos atopo. Eidika simera se autous tous ruthmous zohs pou zoume theloume me mia tainia na xalarosoume kai na xefugoume kai oxi na mpoume se uparxiaka trupakia. Auto to kanoume kai emeis alla xoris tin kathodigisi kapoiou skinotheti. Pantos oxi kai o Ainstain koultouriaris! Allo koultouriaris kai allo ekkendrikos. O tupos pote den asxolithike idietaira me tin texni. Antithetos, htan fanatikos latris tou ginekiou filou (sigekrimena polu gamikoulas).
paschalia Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Eιμαι 30 χρονων και εχω διαβασει ελαχιστα Νιτσε , Ντοστογιεφσκι κλπους φιλοσοφους ,δεν μου αρεσουν οι ταινιες που για να τις καταλαβεις πρεπει να σου ερθει η επιφΟΙτιση του αγιου Πνευματος (μια φορα ηρθε μονο στον κοσμο παρεπιμπτοντως) και μου αρεσουν οι πιο ''πεζοι'' συγγραφεις (του σωρου) ,μου αρεσουν οι απλες ταινιες που ξερεις τι θα δεις και δεν θα παλευεις για να βρεις ''τι θελει να πει ο ποιητης '' . Δεν συμπαθω -ουτε στο ελαχιστο- ατομα οποιαδηποτε ηλικιας που παιζουν την φιλοσοφια , τις βαθυστοχαστες ταινιες ,την ποιηση , την τεχνη γενικοτερα στα δαχτυλα και δεν εχουν καταφερει να εξευγενιστουν απο αυτη αλλα αντιθετα το παιζουν γ..ω και δερνω και χ...α για την φιλοσοφια και την εξευγενιση του πνευματος μου οταν δεν συμφωνουν μαζι μου . Αυτη την κατηγορια ''κουλτουριαριδων'' την θεωρω τοσο υποκριτικη σε σημειο που δεν αντεχεται απο το δηθενισμο τους . Εχουν τοσο απιστευτο κομπλεξ που το κρυβουν πισω απο τις γνωσεις ( ομολογουμενως μεγαλες) της φιλοσοφιας , κινηματογραφου, μουσικης , θεατρου κλπ που χανουν το δασος . Προτιμω τους καφρους ''κουλτουριαριδες'' που τους αρεσουν πιο ρεαλιστικα πραγματα απο το τι ειπε ο Νιτσε ή ο Ντοστογιεφσκι ή το βαθυτερο νοημα του Μπουνιουελ (το ειπα σωστα ?) στην ταδε ταινια του .. , και δεν πολυσκανε για φιλοσοφιες ,κινηματογραφους και τρεχα γυρευε τι αλλο . Στην τελικη αυτοι οι καφροι ειναι που ξερουν που πατανε και οχι οι δηθεν εξευγενισμενοι -πολιτισμενοι κινηματογραφοφιλοι-θεατροφιλοι- οπαδοι της φιλοσοφιας κλπ . Σοου, προτιμω να βλεπω το δασος και οχι το δεντρο .
BIAP Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Παρενθεση: η επιφοιτηση δεν ειναι; Επι του θεματος...Δεν μπορω να καταλαβω, γιατι πρεπει να αντιλαμβανομαστε ακομη και κατι προσωπικο και υποκειμενικο οπως το γουστο στην τεχνη, μεσα απο τα ακρα. Ναι, υπαρχουν ανθρωποι με απιστευτες εγκυκλοπαιδικες γνωσεις, που απολαμβανουν να γινονται συλλεκτες πληροφοριων και να σχολιαζουν και να ανανταλλασουν αποψεις πανω σε μια πληθωρα θεματων γυρω απο τις τεχνες, εφοσον τους το επιτρεπει το πεδιο των γνωσεων τους. Ναι, υπαρχουν ανθρωποι, που δεν ασχολουνται με ονοματα και ρευματα και σπανιες εκφρασεις, αρκουνται στο να παρακολουθησουν καποιες ταινιες, ειναι σε θεση να εκτιμησουν και να νιωσουν αυτο που τους προσφερεται, και απο εκει και μετα μπορει η αναλυση κατι του οποιου το νοημα θεωρειται δυσκολο και περιπλοκο να μην τους ενδιαφερει. ΚΑΙ;;;;;;;;;;;;;;;;; Για μενα, το προβλημα ξεκιναει, οταν προσπαθει[εμμεσως πλην σαφως]να επιβαλλει ο ενας στον αλλον τα γουστα του. Δεν υπαρχει λογος, και κατι τετοιο οδηγει σε ματαιες συγκρουσεις. Μπορει καποιος αν θελει να ενημερωσει, αλλα εφοσον ο αλλος δεν ενδιαφερεται και δεν συμμεριζεται τις αποψεις του, πολυ απλα δεν το συνεχιζει και η βρισκει αλλο σημειο επαφης, η απλα βρισκει παρεα με παρομοιες προτιμησεις. Προσωπικα, δεν λεω οχι στο δυσκολο, μια πνευματικη προκληση με ενδιαφερει σχεδον παντα, και λογω σπουδων αυτου του ειδους οι αναζητησεις μου στο χωρο της τεχνης εχουν αυξηθει. Αλλα υπαρχουν και στιγμες που απολαμβανω εξισου απενοχοποιημενα και διασκεδαστικα το ευκολο και το διαδεδομενο, και το τετριμμενο, ισως και καποια trash-ια. Υπαρχουν και οι περιπτωσεις που κατι στη μεση[αν μπορει να ειπωθει ετσι]με ικανοποιει το ιδιο. Ειναι αναλογα την περιοδο που διανυω, αναλογα τη διαθεση της στιγμης και την εκαστοτε παρεα. Θελω δηλαδη εναλλαγη. Με κουραζει να χρειαζεται να αναλυω συνεχεια τα βαθυστοχαστα μηνυματα καποιων καλλιτεχνων[to put it in an epot-ian greeklish way: in other words to overintellectualize that shit in the xestra that the camera loved for 45 fucking minutes!], το χειροτερο μου ειναι οι συνεχεις κριτικες απο ανθρωπους που δεν εχουν παραγει τιποτα στη ζωη τους και ζουν απο το να σχολιαζουν τις δουλειες αλλων, οπως απο καποιο σημειο και μετα, θα γελασω λιγο με καποια καφρια και b-movie, αλλα μετα ελεος, νιωθω να υποτιμω τη νοημοσυνη μου. Σε τελικη, δεν σε οριζει ως ανθρωπο το τι ταινια θα δεις, και τα ταμπελακια ειναι για marketing, για οσους ζουν απο τα γουστα μας. Δεν ειμαστε εικονα, στημενοι και στυλιζαρισμενοι ετοιμοι για γκρο-πλαν. Δεν ειμαστε ηρωες σε καποια ταινια η στη φαντασια καποιων δημιουργων, ηρωες στη ζωη μας ειμαστε και δημιουργοι αυτης. Τα σεβη μου
epote Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Apo tin alli oi fisiologikoi fafroi (san kai emena) theloun na doune mia tainia apla kai mono gia entertaining. ναι, ελειψη βαθους λεγεται αυτο, το ξερω To psaximo bathiteris enoias se mia tainia einai gia emas oxi kourastiko, alla isos atopo. αδυνατο ειναι η πιο σωστη λεξη Auto to kanoume kai emeis alla xoris tin kathodigisi kapoiou skinotheti. η λογοτεχνη, η ποιητη, η ζωγραφου, η μουσικου, η ηθοποιου, η χορευτη.... Pantos oxi kai o Ainstain koultouriaris! Allo koultouriaris kai allo ekkendrikos. O tupos pote den asxolithike idietaira me tin texni. Antithetos, htan fanatikos latris tou ginekiou filou (sigekrimena polu gamikoulas). o einstein παντρευτικε δυο φορες, μια μαλιστα την ξαδελφη του, συνεπως δεν ηταν ιδιαιτερα επιτυχημενος στο αντιθετο φυλο. Επαιζε βιολι και λατρευε την κλασικη μουσικη οποτε ηταν ανθρωπος που αγαπουσε τις τεχνες και την εμβαθυση στα νοηματα και τις εννοιες τους. πως θα μπορουσε να *μην* ηταν αλλωστε, ο ανθρωπος ειχε τεραστιο μορφωτικο επιπεδο. ενας *γυναικας* φυσικος που επισις λατρευε τις τεχνες ηταν ο feynman. Mind you πρακτικα ΟΛΟΙ οι μεγαλοι επιστημονες ειναι "κουλτουριαρηδες".... Στην τελικη αυτοι οι καφροι ειναι που ξερουν που πατανε και οχι οι δηθεν εξευγενισμενοι -πολιτισμενοι κινηματογραφοφιλοι-θεατροφιλοι- οπαδοι της φιλοσοφιας κλπ . ξερω ενα μαλακα, ακριβος οπως αυτους που περιγραφεις, δεν θυμαμαι το ονομα του ομως, σωκρατης? κατι τετοιο.... Σοου, προτιμω να βλεπω το δασος και οχι το δεντρο . να βλεπεις αυτο που εσυ νομιζεις οτι ειναι δασος, με τη μικρη και θολη ματια σου
paschalia Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Εχει πλακα τελικα . Εγραφα ,εγραφα ,εγραφα και καπου στα οσα εγραφα πεταχτηκε μια εικονα στο μυαλο μου η οποια μ'εκανε να σβησω οτι εγραφα και με την οποια θα κλεισω την συμμετοχη μου στο παρον τοπικ (και οποιος καταλαβε καταλαβε ) Μια κυρια θα πω, απο ενα σηριαλ που πρεπει να ξαναπαιχτει για να ερθουν καποια πραγματα στην θεση τους . Μανταμ Σουσου Καλη σας συνεχεια .
Pablo_Hasan Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 και μια η καρφίτσα auto einai belona. btw. epeidh anafer8hke h epistrofh, einai poiotikh alla oxi filosofikh h poluplokou nohmatos, tainia eikonas einai...
epote Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2005 Μανταμ Σουσου εισαι τοσο μεγαλη σε ηλικια ωστε να το θυμασαι η οι γονεις σου τοσο οπισθοδρομικοι ωστε να το εβλεπαν τοσο καιρο μετα το περας του ωστε να το ξερεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.