Προς το περιεχόμενο

CRASH (2005) tainia pou aksizei na deite

tzinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα μου άρεσε περισσότερο γιατί είναι από εκείνες τις ταινίες που σε βάζουν να σκεφτείς λίγο παραπάνω αυτά που βλέπεις και να προβληματιστείς. Πόσες φορές δεν το έχουμε κάνει και εμείς αυτό; Να δούμε κάποιον στον δρόμο και να τον κρίνουμε από την εμφάνισή του, τα ρούχα του, το στυλ του, το κούρεμά του χωρίς να ξέρουμε την ιστορία του και τι τον περιμένει όταν ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του.

Μου άρεσε γιατί με έκανε να καταλάβω ότι μερικές φορές αφήνουμε ασήμαντα πράγματα να μας τρώνε χρόνο και να μας καταναλώνουν, κάνοντας μας να χάσουμε μερικές στιγμές -αλλότε λιγότερο, άλλοτε περισσότερο σημαντικές- από τη ζωή μας και από την επαφή μας με τους άλλους.

Μου άρεσε γιατί ήταν σκληρή ταινία αλλά στο βάθος -κυρίως προς το τέλος- έβγαζε μια έντονη συγκίνηση και μια ζεστασία τελείως αντίθετη με το θέμα και τους ήρωες και σε έπιανε απροετοίμαστο.

Μου άρεσε που κατάφερε να αγγίξει κόσμο που δεν είναι άμμεσα επηρεασμένος από τον ρατσισμό, και δεν έχει ζήσει κάτι παρόμοιο για να μπορεί να νιώσει κάτι από αυτό που νιώθουν οι χαρακτήρες.

Οι ερμηνείες ήταν πολύ δυνατές από όλους τους ηθοποιούς. Και όσο αναφορά την Σάντρα, η οποία ήταν αρκετά καλή, ελπίζω αυτό να είναι η αρχή για πιο δραματικούς ρόλους, αφού τώρα που μεγάλωσε έδειξε ότι της πηγαίνουν.

Συγκλονιστική ταινία. Προτείνεται ανεπιφύλακτα στους "γνωστούς - αγνώστους" του φόρουμ.

Υ.Γ. Πως γέρασε έτσι ο Ματ Ντίλον;;;

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

με προβληματισε,με συγκινησε,με γεμισε συναισθηματα..με τρακουνησε....

πολυ καλη σκηνοθεσια,ερμηνειες,σεναριο κτλ.....8/10

η μονη ενσταση μου ειναι οτι σαν παρουσιασε το περιπλοκο κοινωνικο φαινομενο του ρατσισμου καπως απλουστευτικα....

Δημοσ.

καταπληκτική είναι η αρχή της ταινίας, παρα πολύ καλαίσθητη, εκτός απο το πολύ όμορφο πλάνο με τα θολά φώτα και το εξαιρετικό soundtrack, η ατάκα "It's the sense of touch. In any real city, you walk, you know? You brush past people, people bump into you. In L.A., nobody touches you. We're always behind this metal and glass. I think we miss that touch so much, that we crash into each other, just so we can feel something." συμπληρώνει τέλεια το σκηνικό.

είναι τόσο καλή ταινία που παρόλο που σε κάνει να παραβλέπεις την τελείως "εμπορική" φωτογραφία (τα ζωντανά χρώματα που έχουν όλες οι box office ταινιες) κ τα hollywoodιανα slow motions.

Δημοσ.

Την είδα χθες,απίστευτη ταινία.Από τις καλύτερες που έχω δει. Φοβερό καστ, όσο για το σενάριο είναι κάτι το πρωτότυπο.

Υ.Σ: Tzinos το τραγουδι στο τέλος είναι όλα τα λευτά αν και δεν νομίζω ότι ταίριαζε με το ύφος της ταινίας

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Gia na to paixei k kapoios kakos edo mesa kathos to pame gia proini ekpompi! Ok axioprepis tainia, kalogyrismeni sigoura, kapoies anatropes sta ermineytika stereotypa ton komikon ithopoion an k oi sygkekrimenoi de pairnoun olo to varos pano tous. Omos senariaka parahtan rixi diladi gnorizoume ta provlimata, ta vlepoume, ta niothoume, ta zoume leme k kapoio tsitato na desei alla os ekei! De xeroume poios ta prokalese i giati yparxoun ta panta proerxontai apo parthenogennesi k meta os dia mageias ola lynontai toso aneta toso ekpliktika san oloi na syneiditopoioume ti symvainei.

To proto miso eixe ena sxetiko endiaferon alla kapou kouraze oli ayti i epanalamvanomeni anti-ratsistologia pou dothike me lathos tropo epideiktika. Sto deytero miso pali pou arxizoun na mplekontai oi istories apokta entono endiaferon alla erxetai o theios Altman k mou leei kapou to xo xanadei ayto prin apo 12 xronia den einai prototypia alla mono "Short Cuts".

Einai kalitero apo alla pou exoume dei pano sto idio thema alla den einai k to apolyto. Ayti i polykosmia star den einai pali aparaitito na fernei ena thetiko apotelesma oxi oti itan kaki! Oson afora gia tis erminies i Bullock k o Fraser kyrios symplironan ta plana. O Dillon edose kati parapano e k to gero xarti itan o Cheadle. Kalos k o Ludacris, spania na vlepeis rapper se drama! Skinothetika ayto to LA feeling itan kalo alla de mporei vevaia na ftasei maitr opos o Mann.

To geniko symperasma poly kales oi protheseis tou gia kati axioprepes, oraies idees arxika, alla aplousteymeno noima, masimeni trofi, rixes apantiseis, dinei mia eykoli katharsi sto theati gia na fygei apoenoxopoiimenos k opos egrapse k o Danikas i tainia symperilamvanetai sto "kalogyrismenes koinotypies" ta exoume xanazisei ayta. Oso gia vathmologia imoun anamesa sto 5 me 6 alla tha valo 5.5/10 (otan eisai senariografos sto Million Dollar Baby perimeno polla perissotera apo esena!)

YG Kala poios pairnei sovara yp opsin tou tis vathmologies tou imdb? Alloste einai ayto pou leei o titlos apla mia vasi dedomenon!

Δημοσ.
[asxeto']hehe den ksero ego molis akouo thn fonh tou typou apo stereophonics bgazo spyrakia, genikos den me aresei h britpop alla auton den mporo na ton akouo katholou.[/asxeto]

Πές μου οτι είναι τόσο άσχετο που στην ταινία δεν παίζει ούτε ένα κομμάτι stereophonics...!!!?

Ξέρετε πότε βγαίνει σε DVD η ταινία?

Δημοσ.

ehmm nomizo eimai sigouros oti pezei stereophonics sta end credits. Koitakse mono thn fonh tou xreiasthke na akouso, epatha ena arxiko shock ekleisa grhgora thn tainia kai meta epsaksa na do an ontos sto soundrack ths tainias exei stereophonics.

apo to imdb http://www.imdb.com/title/tt0375679/soundtrack

"Maybe Tomorrow"

Written by Kelly Jones, Richard Mark Jones, Stuart Cable

Published by Universal-Polygram Int. Publ., Inc. on behalf of Sterophonics Music Ltd (ASCAP)

Performed by Stereophonics

Courtesy of V2 Records

Δημοσ.

Στο Play.com λέει "Due for release on 05/12/2005". Τώρα, για την ελληνική έκδοση, δεν νομίζω ότι θα μάθουμε νωρίτερα από μια-δυο βδομάδες πριν βγει...

Δημοσ.
...alla kapou kouraze oli ayti i epanalamvanomeni anti-ratsistologia pou dothike me lathos tropo epideiktika.[/quote=vsls]

Ναι σε αυτό έχεις ένα δίκιο, στο οτι από ένα σημείο και μετά σα να σου έλεγε, κοίτα πόσο δύσκολα περνάω που είμαι μαύρος και τραβάω τα πάνδεινα από τους άσπρους ρατσιστές. Αλλά γενικά πιστεύω οτι η ταινία στοχεύει περισσότερα στο αίσθημα και λιγότερο στην στυγνή λογική. Δηλαδή δεν μπαίνει στην διαδικασία να φάει μια ώρα παρουσιάζοντας σε βάθος το φαινόμενο του ρατσισμού, κάτι τέτοιο θα ήταν κουραστικό. Από την άλλη πάλι, αυτό το 'στο πετάω στα μούτρα' δεν είναι καλύτερο αλλά τη δουλειά του την κάνει, σε βάζει στο κλίμα του τι επικρατεί. Εγω προσωπικά την θεώρησα πολύ καλή λόγω της ατμόσφαιρας της πόλης, των στενάχωρων συναισθημάτων που σου δημιουργεί και του ότι ήταν μια αξιπρεπέστατη προσπάθεια για να ειπωθεί κάτι διαφορετικό από το χόλυγουντ, έστω και αν ισως δεν τα κατάφερε και τόσο πειστικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...