Προς το περιεχόμενο

Laptop μέχρι 850 Euro (με ΦΠΑ).

Anexann

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρω πως το budget είναι χαμηλό. Όμως δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις αφού θέλω:

Mobile CPU (λόγω αυτονομίας και μόνο)

RAM: 512MB

Wi-Fi 802.11(g ή b+g)

DVD player (CD-RW ή DVD-R(W) είναι ευπρόσδεκτα extra).

Το χρειάζομαι σχετικά γρήγορα αφού αρχές Σεπτεμβρίου θέλω να το έχω σετάρει όπως θέλω. Οπότε θα πρέπει να το έχω αγοράσει τουλάχιστον 1 βδομάδα πριν.

Οι εναλλακτικές που σκέφτομαι είναι:

Hewlett Packard Pavilion ZE2110EA

Fujitsu - Siemens Amilo L1300

Fujitsu - Siemens Amilo L7300

Η FSC σαν εταιρία είναι η δεύτερη μου επιλογή με πάντα πρώτη τη HP. Για Acer ούτε καν τους κοιτώ.

Όλες οι προτάσεις σας ευπρόσδεκτες αφού έχω φτάσει σε αδιέξοδο...

Δημοσ.

To ZE2110EA και το 7300 δυστυχώς από ό,τι είδα μετά από κοντινότερη έρευνα δεν έχουν Wi-Fi. Μου φαίνεται πως το L1300 όλο και κερδίζει έδαφος.

Πάντως είδα και ορισμένους προσιτούς Acer και μου φαίνεται πως ίσως τους συμπεριλάβω στην έρευνα αγοράς μου τελικά.

Acer ASPIRE 3002LMi

ACER TRAVELMATE 2355LMI

Το μηχανάκι θα το κρατήσω (αν πάνε όλα καλά) 2-3 χρόνια.

Τελικά αξίζουν οι Acer; Κανένας με προσωπική εντύπωση από αυτήν την εταιρία;

Καμία άλλη λύση στα λεφτά μου;

Πρέπει να προβώ σε αγορά σε 2 βδομάδες πια...

Δημοσ.

Από ό,τι φαίνεται πολύς κόσμος του forum έχει φύγει για διακοπές και μπανάκια.

Βρήκα και άλλα 2 μοντέλα της Acer και τα παραθέτω παρακάτω στην τελική μου λίστα:

Fujitsu - Siemens Amilo L1300

Acer Aspire 3002LMi

Acer Aspire 3022WLMi

Acer Aspire 3503WLMi

Acer Travelmate 2355LMI

Κάποιος με κάποια γνώμη για να με βοηθήσει να επιλέξω μεταξύ αυτών;

Δημοσ.

Κοίτα μεταξύ αυτόν των 2:

Acer Aspire 3002LMi

Acer Aspire 3022WLMi

Εγώ πάντως στη θέση σου δε θα έπαιρνα κανένα από αυτά που παραθέτεις παρά θα περίμενα να μαζέψω μερικά ευρουδάκια παραπάνω για να χτυπήσω ένα laptop με centrino τεχνολογία(Pentium M δηλαδή).Επίσης τις μάρκες που παραθέτεις δε θα τις κοιτούσα ποτέ.

Δημοσ.

Μπορείς επίσης να μαζέψεις 300ευρουδάκια παραπάνω και να πάρεις αυτόν http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=54&Nav_Section_Id=6&Catalog_Id=1&Product_Id=231206&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Σου προτείνω όπως βλέπεις λύσεις προσιτές στην τιμή που ανέφερες.Πιστεύω 300 ευρώ είναι πιο εύκολο να τα μαζέψεις αντι 1000!Τώρα η απόφαση είναι δική σου μη σε πάρω και στο λαιμό μου!:)

Δημοσ.

Δίκιο έχεις φίλε σε πολλά από αυτά που λες αλλά το μηχάνημα το χρειάζομαι σύντομα και δεν υπάρχει δεκάρα τσακιστή πάνω από 875 Euro. Άλλωστε για τη χρήση που θα κάνω σε ένα τέτοιο μηχάνημα νομίζω πως γύρω στα 800 Euro είναι υπέρ-αρκετά.

Βλέπεις δε θα κάνει πολυ περισσότερα από να παίζει μανένα MP3 - DVD, να αντικαθιστά μια γραφομηχανή και να είναι ένα internet tablet. Το μόνο που με ανησυχεί είναι η εγγύηση αλλά θα τους πάρω ένα τηλέφωνο πριν γίνει η αγορά.

Το άλλο μοντέλο που μου παρέθεσες δεν καλύπτει τις απαιτήσεις μου. Τώρα για το έυρος τιμών από 1050 - 1150 Euro πράγματι αποτελεί πιστεύω τη χρυσή τομή κόστους/απόδοσης στην ελληνική αγορά. Υπάρχουν πολύ καλά laptops που προσφέρουν πολύ περισσότερο punch (που λέμε και στην Αγγλία) από laptops του price range το οποίο με ενδιαφέρει άμεσα.

Ένα τέτοιο laptop που μου πρότεινες θα αγοράσω για ένα φιλικό πρόσωπο από φθινώπορο εκεί γύρω στα 1150 euro.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σου.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κατ'αρχάς ήθελα να πω πως το Acer 3022WLMi βρίσκεται πια στα χέρια μου και είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πακέτο που μου κόστισε τελικά 897 Euro. Το γεγονός ότι θα αποπληρωθεί σε 6 άτοκες δόσεις ήταν ένα πολύ καλό δωράκι.

Λοιπόν τώρα αν με ρώταγες προσωπικά mandipl αν ο Sempron 2.8 είναι καλύτερος από το Celeron Μ 1.6 θα σου έλεγα σίγουρα ναι. Τώρα στην περίπτωση του Centrino θα έπρεπε να αναλογιστείς όχι αν είναι μόνο γρηγορότερος αλλά και λιγότερο ενεργοβόρος.

Το 3022WLMi χωρίς να έχει φτάσει στην optimum battery capacity (έχει κάνει μόλις 3 κύκλους φόρτισης) κρατάει για surfing, office apps γύρω στα 134 λεπτά. Προσωπικά βρέθηκα προ ευχάριστης εκπλήξεως αλλά δεν ξεχνούσα πως ο Sempron 2.8 είναι κατανάλωσης 35W.

Αν πάντως σκέφτεσαι να πάρεις laptop στο εγγύς μέλλον και σκέφτεσαι για Centrino 1.6 θα σε συμβούλευα να κοιτάξεις και τον AMD Turion 64 που βγαίνει σιγά σιγά στην αγορά.

Δημοσ.

den prolava na to do to topic gmt. kaloriziko kai kalodoulefto! ;) pleon na kses oti ta acer exoune veltiosei dramatika tin poiotita kataskevis tous kai exoune anevei arketa stin katataksi ton etairion. episis na kses oti mporeis entos 60 imeron apo tin imerominia agoras tou parastatikou na epekteineis tin eggyissi sou sta 3 xronia(apli i plus). ;)

Δημοσ.

ego logo tou desktop pc mou exo mia adinamia stous amd . opote tous protimo .einai kai pio ftinoi . alla kai pali 2800 cempron den einai kalitera apo turion 1.8 ?

kai kati akoma den katalava pios einai pio energovoros o centrino i o sempron?

den thelo na paizo paixnidia .thelo efarmoges photoshop dreamweaver klp na exo .

Δημοσ.
ego logo tou desktop pc mou exo mia adinamia stous amd . opote tous protimo .einai kai pio ftinoi .

Συμφωνώ. Από την εποχή του θαυμαστού 386DX-40MHz είχα μια τάση προς AMD...

alla kai pali 2800 cempron den einai kalitera apo turion 1.8 ?

Οριακή κατάσταση... Κοίτα όμως τη διαφορά στην τιμή.

kai kati akoma den katalava pios einai pio energovoros o centrino i o sempron?

den thelo na paizo paixnidia .thelo efarmoges photoshop dreamweaver klp na exo .

Φυσικά ο Sempron είναι πιο ενεργοβόρος (δεν έχω ψάξει ακριβώς πόσο*). Πάντως αν δεν φεύγεις πολύ ώρα μακριά από την πρίζα δεν κάνει και τόση μεγάλη διαφορά. Έπειτα είναι και η τιμή τους. Τέλος' date=' θα σου έλεγα αν ψάχνεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες να πήγαινες προς Centrino αν το αντέχει η τσέπη σου.

Γενικά πάντως το 3022WLMi Acerάκι που πήρα με κέρδισε γιατί έχει τόσο χαμηλή κατανάλωση (σχετικά με αυτό που προσφέρει -βλ. ξεχωριστή PCI X600 64MB) που η μπαταρία του (τις λίγες φορές που γενικά είμαι μακριά από πρίζα**) κάνει τη δουλειά του αξιοπρεπέστατα. Σημειωτέον όλα αυτά με ρέστα από 900 Ευρώ (ίσως το βρείτε και λίγο πιο φτηνό - γύρω στα 8 ή 10 πιτόγυρα). :-P :-P

*κοίτα εδώ:

AMD Turion 64

AMD Mobile Sempron

Intel Pentium M

Intel Celeron M

**όταν αγοράσετε laptop για πρώτη φορά σας εγγυώμαι πως θα βρίσκετε δικαιολογίες για να δουλεύετε μακριά από πρίζες. Το αίσθημα της ελευθερίας στη χρήση υπολογιστή πραγματικά δεν παίζεται. Προχθές είχα το laptop στη βεράντα κάνοντας κάποιες βάσεις δεδομένων που ήθελα και χθές το πήρα μαζί μου στο βουνό! Απερίγραπτες καταστάσεις...

Δημοσ.

Αν και είναι λίγο αργά μια και το αγόρασες πλέον το λαπτοπ, θα σου πω μερικές προσωπικές εντυπώσεις, μια εδώ και 1 χρόνο έχω το Aspire 1623LMi ([email protected], 1,25Ram :grin: ,ATI 9700 64mbyte, 60Giga HDD, DVD-Dual, Lan 10/100, Wireless 802.11g), όπως επίσης και πολλών φίλων που έχουν Acer. Τα μηχανάκια είναι σκυλιά εν-γένει, με μόνο αδύνατο σημείο τους το DVD drive. Το τελευταίο σε εμένα από την αρχή ήταν ιδιότροπο και δεν διάβαζε όλα τα δισκάκια, παρά μόνο "καλές" μάρκες, αλλά μετά από 1 χρόνο η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Το αξιοπερίεργο είναι ότι είμαι ο μοναδικός από όσους ξέρω με Acer που δεν έχει αλλάξει ακόμα drive.... αν και το βλέπω να τα φτύνει σε κανα δίμηνο :-| . Τώρα για το service, αν είσαι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη δεν θα έχεις πρόβλημα για τέτοιες βλάβες μια και στις 2 πόλεις υπάρχει εξουσιοδοτημένο. Δεν ξέρω αν για χειρότερες βλάβες το στέλνουν Ιταλία, αλλά όντως παλιότερα γινόταν έτσι. To service της Acer στην Ελλάδα το έχει η MDI η οποία σημειωτέον έχει και της Dell!! Aυτά. Α, και καλορίζικο και καλοδούλευτο! :grin:

Δημοσ.

Ευχαριστώ gdevil και το θέμα με το DVD το γνώριζα εκ των προτέρων από συναδέλφους. Δε μπορώ ότι με απασχολεί τόσο πολύ αφού και DVD/CD-RW na είχε το μηχάνημα θα το προτιμούσα λόγω κυρίως του ότι εγγραφή σε DVD (αν κάνω ποτέ στο laptop) θα γίνει κατ'εξαίρεση λόγω του ότι τις περισσότερες τις κάνω στον επιτραπέζιο.

Για μεταφορές αρχείων και backup ευτυχώς που υπάρχουν και τα flash drives ή/και memory cards.

Το μηχανάκι πάντως με έχει εντυπωσιάσει και με προσοχή από μέρους μου πιστεύω πως θα κρατήσει 2-3 χρόνια οπότε και σκέφτομαι να περάσω σε κάτι άλλο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...