Προς το περιεχόμενο

Ghost dog

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συζηταγα με καποιον φιλο μου (καποιε το διορθωσα) και η κουβεντα εφτασε και στην εν λογω ταινια και μου θυμισε οτι ακομα παλευω -οποτε την θυμαμαι - και ψαχνω να βρω το νοημα της .

Μπορειτε να πειτε τις γνωμες σας μπας και το βρω επιτελους ?

Ευχαριστω .

• Super Moderators
Δημοσ.

Ταινία που αφήνει αρκετό χώρο για σκέψη στον θεατή.

Η σύγκρουση αλλά και ανάμειξη τριών πολιτισμών (Samurai, Mafia, σύγχρονης μεγαλούπολης), μέσα από την κίνηση ενός ανθρώπου που έχει μεγαλώσει στον ένα πολιτισμό (σύγχρονη μεγαλούπολη), φλερτάρει με τον δεύτερο (samurai) ενώ δουλεύει στα πλαίσια του τρίτου (mafia). Θέση + Αντίθεση = Σύνθεση - αλλά σύνθεση με τι περιεχόμενο;

Δύο πολιτισμοί (samurai, mafia) με έντονο το αίσθημα της Τιμής προσπαθούν να επιβιώσουν (;) σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον. Η διαφορετικότητα, η δυσκολία ενσωμάτωσης, αν υπάρχει τέτοια προσπάθεια, ίσως και η απόρριψη (από την οπτική γωνία του κάθε πολιτισμού).

Κι όλα αυτά με ερωτήματα (χωρίς έτοιμες απαντήσεις - ας κάνει και κάτι ο υποψιασμένος θεατής!) για τη βία και την κυριαρχία της στη σύγχρονη ζωή μας.

Με λίγα λόγια, ένα μικρό αριστούργημα.

Δημοσ.

Θενκς για την τοποθετηση .

Πρεπει να την δω και δευτερη φορα για να καταληξω αν συνεχιζω να την θεωρω ,οπως την θεωρω , ή εχω αδικο και ειναι διαφορετικη .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...