hurin Δημοσ. 26 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2005 To Άνεσις έγινε θέατρο , η Ζήνα πρέπει να έχει κλείσει , το Ααβόρα ήταν για φαλιμέντο (ο ιδιοκτήτης ήταν φίλος μου) . Άσχημες εποχές που ευτυχώς πέρασαν .
MariaTs. Δημοσ. 26 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2005 Ας πάμε λίγο πιο έξω απ'την Αθήνα! Πάμε Χαλκίδα! Μέχρι πριν 15 χρόνια υπήρχαν μόνο 2 κινηματογράφοι (ακόμη πιο παλιά υπήρχαν περισσότεροι χειμερινοί και θερινοί). Οι ταινίες ήταν αρκετές αλλά ο κόσμος δεν πήγαινε' ήταν και μόδα το βίντεο στο μεταξύ! Ο ένας κινηματογράφος έκλεισε κι έγινε γυμναστήριο! Ο δε άλλος παρέμεινε! Τον πήρε η Odeon κι αναβαθμίσθηκε! Ψιλοπήρε τα πάνω του με καλές ταινίες που έφερνε. Όταν όμως έφτασε η προβολή του 'Τιτανικού' ο κινηματογράφος της πόλης μας έζησε εποχές παλιές που όλοι ήταν στριμωγμένοι στην είσοδο, που όλοι απέκλειαν τον κεντρικό δρόμο και το μποτιλιάρισμα ήταν αναπόφευκτο! Τέτοια κίνηση λοιπόν είχε να ζήσει η πόλη, απ'την εποχή του 'Indiana Jones'! Το ίδιο ακριβώς συνέβηκε και με τον 'Άρχοντα των δαχτυλιδιών'! :grin: Και μιας και υπάρχει συνεχής εισροή νέων ταινιών φέτος μετά από 10 χρόνια ξαναστήθηκε θερινός κινηματογράφος! ;-)
paschalia Δημοσ. 26 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2005 Ποτε εγινε θεατρο ? Εγω εβλεπα εργα εκει πριν λιγα χρονια . Και αυτο συνεβαινε μετα τον τιτανικο . Η Ζινα πρεπει να ειναι ακομα ανοιχτη .
cinemusic Δημοσ. 26 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2005 Πω πω τι μου θυμισες Μαρια. Και δω θυμαμαι το 89 με το Indiana Jones γινοταν ενας χαμος οπως επισης και με το Terminator 2 το 1992. Ωραιες εποχες Απο τοτε τετοιο χαμο (η μαλον 5 φορες παραπανω ) ειδαμε ξανα με τον Τιτανικο.
MariaTs. Δημοσ. 26 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2005 Εσύ αναφέρεσαι στο 89 κι εγώ αναφέρομαι στο 1983-1985! Δεν ξεχνώ τον πανικό για την προβολή της ταινίας: 'Τσάντα, Ρόδα και Κοπάνα' και τον ανάλογο για την πρώτη περιπέτεια του Indiana Jones! Απερίγραπτες καταστάσεις! Και μετά ήρθε το βίντεο! Ότι σαχλαμάρα κυκλοφορούσε σε βίντεο, τη νοικιάζαμε να την δούμε! Μετά ήρθε η αποχαύνωση και το τέλος του βίντεο! Και μετά ο 'Τιτανικός'! Που να πούμε και του στραβού το δίκιο, μια εφετσίδικη ταινία αξίζει περισσότερο στον κινηματογράφο! Κι ο Alpha έδειξε την 'Επιστροφή του Βασιλιά' απ'τον 'Αρχοντα των δαχτυλιδιών'... αλλά η τηλεοπτική μετάδοση την έκανε να χάνει την μαγεία των εφέ της και τη δύναμη που σου έδινε στη μεγάλη οθόνη!
kx5 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2005 Πλάκα πλάκα ο Τιτανικός ήταν η ταινία που έκανε την παρέα μου τότε να πάει για πρώτη φορά στo Village (που είχε πρωτοανοίξει στο Μαρούσι). Γενικά πιστεύω ότι από το 1994 και μετά τα σινεμά πήραν και πάλι τα πάνω τους, κυρίως λόγω εφετζίδικων ταινιών.
Dj_kourampies Δημοσ. 26 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2005 Εχεις δικιο. Και θα λεγα πως ειναι απόλυτα λογικό.Ατομο που δεν θεωρεί το fight club κλασικό ' date=' μονο κακόγουστο θα μπορούσε να ειναι. Εχω πρόβλημα τελικα καθως εχω μπλεξει με μετρ της καλογουστιάς.[/quote'] εσυ το λες ειρωνικα, εμενα με καλυπτει απολυτα ομως. η δ μπορεις να το κατανοησεις, η απλα εχεις την εντυπωση (οπως κ πολλοι αλλοι) οτι καλη ταινια ειναι απλα ενα ομορφο οπτικοακουστικο θεαμα... αν κ συνηθως ακομα κ τα ατομα με αυτη την εντυπωση μπορουν να καταλαβουν οτι ταινιες σαν το fight club ειναι αλλη κατηγορια. το εθεσα λιγο ακομψα ισως στο προηγουμενο ποστ, δεν ηθελα να σε κατακρινω η να σε ειρωνευτω, απλα θεωρω τα lotr αθλια, τον τιτανικο βαρετο, τον μονομαχο κακο κ την 6η αισθηση αδιαφορη.
cinemusic Δημοσ. 26 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2005 εσυ το λες ειρωνικα, εμενα με καλυπτει απολυτα . Θα ταν παραλογο να μην σε καλυπτα
john1987 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2005 dj kourampies:o monomaxos kakos kai h ekth ais8hsh adiaforh? mhpws eisai ligaki yperbolikos?
john1987 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2005 nai gousta einai auta,alla mou ekane antypwsh... mhpws kai to shawshank redemption einai vlakeia?
paschalia Δημοσ. 27 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2005 Dj αν η 6η αισθηση σου φανηκε αδιαφορη θα πρεπει να την συγκρινες με καποια αλλη ταινια ,την οποια βρηκες πολυ καλυτερη ,σωστα ? Επειδη δεν εχω βρει αδιαφορη την 6η αισθηση , ειμαι περιεργη με ποια ταινια την εχεις συγκρινει , γιατι θελω να την δω .
epote Δημοσ. 27 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2005 Γενικά πιστεύω ότι από το 1994 και μετά τα σινεμά πήραν και πάλι τα πάνω τους, κυρίως λόγω εφετζίδικων ταινιών. οχι, τα σινεμα στην ελλαδα περασαν μια κριση με την ελευση του VHS, ο κινηματογραφος αρχισε να παιρνει παλι τα πανω του οταν οι διανωμεις αποφασισαν να επενδυσουν σε αξιοπρεπεις αιθουσες και διαφημηση. Τα multiplexes βοηθησαν καπως αλλα μολις περασε η γενια του βιντεο ηταν φυσικο και επομενο ο κινηματογραφος να ανανηψει. βεβαια δεν ειναι τοσο απλο, αλλα αυτα ειναι τα βασικα
Panahs Δημοσ. 27 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2005 Σε ένα αγγλικό ντοκυμαντέρ είχα δει ότι ο κόσμος άρχισε να πηγαίνει σινεμά όταν βγήκε το Jurassik Park. Αυτή είναι πιθανότατα η ταινία σταθμός. Όσο για το Fight Club, κάποιος αναφερθηκε με ειρωνικά σχόλια σε αυτό. Τον παρακαλώ να ξαναδεί την ταινία άλλες 7-8 φορές με "ανοικτό μυαλό" και να προσπαθήσει να καταλάβει τα ουσιαστικά μηνύματα που κρύβονται κάτω από το ξύλο, το αίμα και τη βία. Γιατί είναι όντως κλασικό. DJ Κουραμπιέ, αν και διαφωνώ (λιγάκι) για τα lotr και τον Μονομάχο, σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τα λεγόμενά σου.
Dj_kourampies Δημοσ. 27 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2005 nai gousta einai auta' date='alla mou ekane antypwsh...mhpws kai to shawshank redemption einai vlakeia?[/quote'] το shawshank redemption ειναι αριστουργημα, δεν ειναι ομως η ταινια που θα μπορουσα να δω 10 φορες πχ. Dj αν η 6η αισθηση σου φανηκε αδιαφορη θα πρεπει να την συγκρινες με καποια αλλη ταινια ' date='την οποια βρηκες πολυ καλυτερη ,σωστα ? Επειδη δεν εχω βρει αδιαφορη την 6η αισθηση , ειμαι περιεργη με ποια ταινια την εχεις συγκρινει , γιατι θελω να την δω .[/quote'] δεν συγκρινω τις ταινιες με αλλες που εχω δει, μονο οταν οι ταινιες ειναι του ιδιου σκηνοθετη. το παρεξηγησες λιγο το αδιαφορο, δεν ειναι κακη ταινια, απλα δεν μου εκανε εντυπωση η με εβαλε σε σκεψεις μετα πχ. θα σκοτωσεις "αξιοπρεπως" δυο ωρες απο το χρονο σου κατα τη γνωμη μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.