Προς το περιεχόμενο

Τιτανικός: Όχι ευχαριστώ;

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Παρακαλώ να λείπουν οι χαρακτηρισμοί και οι προσωπικές επιθέσεις. Δεν ταιριάζει στο πνεύμα του forum και ειδικότερα ακόμα στο πνεύμα του συγκεκριμένου subforum.

:)

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Επισκέπτης
Δημοσ.

Κατ'αρχάς ευχαριστώ πολύ τον moderator που έφτιαξε το νέο θέμα και έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε χωρίς να ανησυχούμε για το ότι χαλάμε το τόπικ. Ευτυχώς γιατί με είχαν φάει οι τύψεις, αλλά δεν μπορούσα να σταματήσω ;-)

Μαρία, τη μητέρα μου τη λένε και αυτή Μαρία ;-) Λες να σημαίνει τίποτα; Αφού δε θα κλειδωθεί πλέον κάποιο τόπικ (εκτός αν παρεκτραπούμε εντελώς, οπότε το μόνο που θα κλειδωθεί θα είναι το παρόν τόπικ που δεν με ενοχλεί και τόσο πολύ αν συμβεί) μπορούμε το λοιπόν να συνεχίσουμε.

Και συγγνώμη που θα το κάνω αυτό αλλά θα σκάσω. Πάντως δεν το κάνω μόνο για να γίνει μια αντιπαράθεση έτσι γενικώς. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικά αυτά που λέγονται ή φαίνονται μέσα από αυτές τις συζητήσεις γιατί δείχνει κάποια πράγματα που πιστεύω ότι στην εποχή μας είναι συχνά φαινόμενα και αποτελέσματα της δυτικής κουλτούρας.

Οι διατυπώσεις και οι χαρακτηρισμοί μου είναι πολύ προσεκτικοί.

Και σε κάθε σου μυνημα επιβεβαιώνονται ξανα και ξανα.

Δεν νομιζω πως θα πρεπε να απολογηθώ εγω για αυτό. Μάλλον θα πρεπε εσυ να αναρωτηθείς γιατι συμβαίνει αυτό.

Αν έχεις να πεις κάτι να το λες. Το γενικό και αόριστο "επιβεβαιώθηκαν οι χαρακτηρισμοί μου" δεν λέει απολύτως τίποτα. Πες μου τι έγραψα που επιβεβαιώνει έναν χαρακτηρισμό σου. Και όχι πράγματα του τύπου "ε' date=' δεν μπορώ να σου εξηγήσω γιατί αυτά είναι κοινή λογική και τα καταλαβαίνουν και τα 5χρονα". Σοβαρές κουβέντες να κάνουμε.

Αυτό φυσικα δεν προκειται να γινει ποτε γιατι εσυ τα ξερεις ολα. Και εχεις προλαβει στα 21 σου να απορρίψεις λογικές να σκεφτείς και να αποκτήσεις γνώσεις που αλλοι στα σαραντα τους ακομα τις ψαχνουν.

Συμβουλή.

Υπομονή διάβασμα ψάξιμο και ταπεινότητα , γιατί δεν τα ξέρεις όλα

Τα παραπάνω και ελπίζω αυτή την φορά να το καταλάβεις , δεν αφορούν τον Τιτανικό η οποιοδήποτε Τιτανικό.

Λοιπόν, εγώ θα προσπαθήσω να σου δείξω τώρα σε τι επίπεδο μιλάμε με ένα παράδειγμα:

Είπε ο Σωκράτης: Ένα ξέρω. Ότι τίποτα δεν ξέρω. Και αυτό είναι η σημαντικότερη γνώση που μπορεί να έχει κανείς.

Και συ του απαντάς: Ε, καλά. Εσύ τώρα νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα και έχεις απορρίψει όλες τις άλλες θεωρίες και μόνο η δικιά σου είναι η σωστή.

Για να εξηγήσω και καλύτερα, όταν η θεωρία που έχεις στο μυαλό σου είναι ότι δεν υπάρχει αντικειμενικότητα, άρα και σωστή ή λάθος θεωρία, αυτό σημαίνει ότι δέχεσαι όλες τις απόψεις. Δεν σημαίνει ότι έχεις βρει μια και απορρίπτεις όλες τις άλλες.

Το μόνο που απορρίπτω είναι ο εξής τρόπος σκέψης: Η προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι να καλύψουν τις ανασφάλειες τους, βρίσκοντας "σίγουρες" απαντήσεις, μέσα από νούμερα και στατιστικές (γιατί είναι τα μοναδικά πράγματα που έχουν μια αντικειμενικότητα). Γενικά όλη αυτή η λογική του να προσπαθεί κανείς να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα με "σωστό και λάθος" ή "καλό και κακό", είναι απλά η μέθοδος για να νιώσουμε ότι ξέρουμε κάποιες απαντήσεις. Να καλύψουμε την ανασφάλεια μας για το πόσα λίγα πράγματα ξέρουμε για τον κόσμο και την αδυναμία μας να προβλέψουμε πράγματα.

Η ζωή όπως είπα και νωρίτερα είναι πάρα πολύ πολύπλοκη. Όσες θεωρίες και να βγάζει ο άνθρωπος, δεν πρόκειται να την χωρέσει μέσα σε καλούπια.

Και αυτό για μένα είναι πάρα πολύ καλό. Γιατί στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα θαύμα. Δεν είμαι απαισιόδοξος. Αυτά που γράφω παραπάνω τα θεωρώ καλά στοιχεία. Το ότι δηλαδή ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του οπτική, την οποία μπορεί μεσά από την τέχνη να την μοιραστεί με άλλους και όλα αυτά να δένουν μεταξύ τους με κάποιο μαγικό τρόπο...Είναι κάτι το απίστευτο. Και δεν δέχομαι από κανέναν να μου το χαλάσει λέγοντας μου ότι αυτή η ταινία είναι η καλύτερη και αμα δε σου άρεσε είσαι μ@λ@κας και ξεροκέφαλος και δεν πρόκειται ποτέ να πειστείς γιατί δεν ανοίγεις τα μάτια σου να δεις την αντικειμενική αυτή ομορφιά, και πρέπει να ζήσεις και άλλα πράγματα ώστε να καταφέρεις να βρεις τις απαντήσεις κτλ κτλ κτλ... Λες και έχει βρει κανείς το μυστικό ή τις απαντήσεις, και το πρόβλημα είναι ότι εγώ είμαι ξεροκέφαλος και δεν έχω όρεξη να διαπαιδαγωγηθώ...

Τέλος πάντων, σταματάω προς το παρόν.

Δημοσ.

Ειναι το τελευταιο Post που κανω για το συγκεκριμένο θεμα.

Οι λογοι γιατι δεν συμφωνω με τετοιου ειδους διαμάχες και ο νεος τιτλος του νεου θεματος δεν με βρισκει συμφωνώ. Ποτε ως τωρα δεν εχω συμμετάσχει σε κατι παρόμοιο και δεν θα το κανω τωρα.

Άλλωστε εγω αυτο που εκανα ως τωρα ηταν να αναφέρω μια λιστα με ταινιες που θεωρω οτι στο μελον θα βαπτιστούν ως κλασικές.

Τωρα αν σε καποιον δεν του αρεσει αυτο ας το σκεφτει. Παντως εγω δεν το ξεκίνησα εγω .

Επισης αν και πολλες απο τις ταινιες που αναφέρθηκαν δεν με βρίσκουν σύμφωνο παρολα αυτα δεν με ενοχλεί και μπορω να το δεχτω καθως ο καθενας μας βλεπει τα πραγματα με τον δικο του τροπο.

Αλλος ηταν αυτος που τρώγετε με τα ρουχα του.

Αλλος ειναι αυτος που χαρακτηρίζει ατομα συμφωνα με αυτο που τους "αρέσει" , αλλος ειναι αυτος που συνεχίζει να προσπαθεί να πεισει λέγοντας πραγματα που δεν στεκουν.

Φιλε μου μην αναρωτιέσαι γιατι απευθύνομαι στα τελευταία μου μηνύματα γενικα και αόριστα.

Σου εχω δωσει την απαντηση αλλα δεν την καταλαβες.

Θεωρω πως ειναι χασιμο χρονο.

Αλλωστε δεν εχω τον χρονο και την ορεξη για καθε λεξη που λες να σου εξηγώ πως αυτη η πληροφορία που λες ειναι λάθος και οτι ειναι καπως αλλιως.

και δεν έχω όρεξη να διαπαιδαγωγηθώ....

Κατλαβαινω πως δεν το λες ετσι ακριβως οπως το χρησιμοποιω τωρα ,αλλα η αληθεια ειναι αυτη.

Οπως επισης αληθεια είναι πως δεν εχω ορεξη και να σε πληροφορήσω για τιποτα.

Εχω να σχοληθω με σοβαροτερα.

Τελος

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μπράβο. Έφυγες με το κεφάλιο ψηλά. Λέγοντας ότι δεν θέλεις να συζητήσεις με ένα μη σοβαρό άτομο όπως εγώ. Όλα τα περίμενα, αλλα να μου προσβάλλουν και τη νοημοσύνη... Τέλος πάντων, ελπίζω να μη θεωρείς ότι με προβλημάτισες, μια που είσαι ο μόνος άνθρωπος που έχω μιλήσει και δεν με θεώρησε έξυπνο (ή έστω μη βλάκα), άρα μάλλον το πρόβλημα είναι δικό σου. Άσε που σίγουρα έχεις διαβάσει πολύ λιγότερο από μένα. Για να σε εντυπωσιάζουν και να θεωρείς καταπληκτικές τις "αναλύσεις" που έγιναν στον Τιτανικό, σημαίνει ότι έναν Ντοστογιέφσκι δεν έχεις διαβάσει στη ζωή σου. Ναι, αυτό το τελευταίο ήταν σκέτη κακία, αλλά δικαιούμαι να πω και εγώ μια φορά μια κουβέντα χωρίς επιχείρημα.

Η περίπτωση by the way του να μάθεις εσύ κάτι από όλη αυτή την συζήτηση, σου πέρασε από το μυαλό; Ή εσύ θεωρείς ότι όταν συζητάς διαπαιδαγωγείς τους άλλους; Και να σκεφτείς ότι κατηγορείς εμένα ότι νομίζω πως τα ξέρω όλα... Αλλά ως γνωστόν, μισούμε στους άλλους τα ελαττώματα που έχουμε και εμείς, και αγαπάμε τα προτερήματα που δεν έχουμε.

Άλλωστε εγω αυτο που εκανα ως τωρα ηταν να αναφέρω μια λιστα με ταινιες που θεωρω οτι στο μελον θα βαπτιστούν ως κλασικές.

Τωρα αν σε καποιον δεν του αρεσει αυτο ας το σκεφτει. Παντως εγω δεν το ξεκίνησα εγω .

Επισης αν και πολλες απο τις ταινιες που αναφέρθηκαν δεν με βρίσκουν σύμφωνο παρολα αυτα δεν με ενοχλεί και μπορω να το δεχτω καθως ο καθενας μας βλεπει τα πραγματα με τον δικο του τροπο.

Αλλος ηταν αυτος που τρώγετε με τα ρουχα του.

Καλά έχεις καταλάβει για τι συζητάμε τόση ώρα; Εσύ νομίζεις ότι μιλάμε για την κλασικοποίηση ταινιών; Μη χειρότερα...

Αλλος ειναι αυτος που χαρακτηρίζει ατομα συμφωνα με αυτο που τους "αρέσει" , αλλος ειναι αυτος που συνεχίζει να προσπαθεί να πεισει λέγοντας πραγματα που δεν στεκουν.

Πότε σε χαρακτήρισα εγώ εσένα ή τις σκέψεις σου; Εγώ σε ότι μίλησα, είπα επιχειρήματα και παραδείγματα. Δεν έβαλα λέξεις του τύπου "ανώριμος" "μικρός σε ηλικία" "δε θέλεις να μάθεις" και άλλα τέτοια.

Και κάτι τελευταίο:

Το γεγονός ότι κανείς άλλος δεν έχει όρεξη να μπει σ'αυτή την κουβέντα για τον Τιτανικό και να πει την άποψη του, μήπως θα έπρεπε να σου λέει κάτι για την κλασικότητα της ταινίας;

Είμαι βέβαιος ότι αν απαντούσες στο τελευταίο, θα έλεγες ότι φταίω εγώ γι'αυτό. Αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. Απλά κανείς δεν έχει όρεξη να δει κάτι άλλο από αυτό που θεωρεί ότι θα έπρεπε να βλέπει. Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο. Ισχύει από χιλιάδες χρόνια. Ο Μπρέχτ έχει μια πολύ ωραία σκηνή στο "Η ζωή του Γαλιλαίου", όπου όταν ο Γαλιλαίος ανακάλυψε ότι η γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο, προσπαθούσε να πείσει τους άλλους, έχοντας αντικειμενικά επιχειρήματα. "Απλά κοιτάξτε μέσα από το τηλεσκόπιο", τους έλεγε. Φυσικά, όλοι αυτοί που τον πολέμησαν, ποτέ δεν κοίταξαν. Από το φόβο τους, μήπως τους χαλάσουν οι θεωρίες.

Αν βρεις λίγο χρόνο ή όρεξη, ρίξε μια ματιά στο τηλεσκόπιο. Αξίζει τον κόπο.

Δημοσ.
Για να σε εντυπωσιάζουν και να θεωρείς καταπληκτικές τις "αναλύσεις" που έγιναν στον Τιτανικό, σημαίνει ότι έναν Ντοστογιέφσκι δεν έχεις διαβάσει στη ζωή σου.

Μανουελ εγω που δεν εχω διαβασει Ντοστογιεφσκι αλλα και δεν μ'αρεσε ο Τιτανικος που στεκομαι ακριβως .. ?

Επισκέπτης
Δημοσ.
Μανουελ εγω που δεν εχω διαβασει Ντοστογιεφσκι αλλα και δεν μ'αρεσε ο Τιτανικος που στεκομαι ακριβως .. ?

Χεχε...Παράδειγμα είπα. Μη το παίρνεις κατα λέξη. Εννοείται ότι δε θεωρώ πώς όποιος δεν έχει διαβάσει Ντοστογιέφκσι έχει πρόβλημα ή ότι θα χάσει κάτι από τη ζωή του. Έχω γνωρίσει και αξιολογότατους ανθρώπους που δεν διαβάζουν καν βιβλία, αλλά μπορούν να καταλάβουν το βάθος που έχουν θέματα όπως ο έρωτας ή η ματαιοδοξία του ανθρώπου ;-) It's all about life and society and how you feel and/or deal with it. Αυτοί που έχουν καταλάβει πόσο πελώρια είναι η ζωή. Αυτοί είναι οι μορφωμένοι άνθρωποι. Μπορεί να είναι και μια γιαγιά στο βουνό και να το διδάχτηκε από ένα πουλί που καθόταν σε ένα άλογο. Πολλοί άνθρωποι το διδάχτηκαν από τη θάλασσα. Κάποιοι από μας (αδυναμία μας ίσως) χρειαζόμαστε τα βιβλία, τις ταινίες και τη μουσική για να μπορέσουμε να καταλάβουμε το μεγαλείο της.

Δημοσ.

Χεχε , Ωρε Μανουελ εγω τα παιρνω κατα γραμμα ?

Παλι τσιμπησες βρε ?

Παμπλο Χασαν , γμτ, παλι ατυχη ? Μηπως να εισηγηθω στην αρχη του φορουμ να αλλαζα το ψευδωνυμο μου ?

Βtw γινεται να καθησει ενα πουλι σε ενα αλογο ?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ελά ρε! Μη με πειράζεις. Ψαρώνω εύκολα (προφανώς). Βάλε και κανένα smiley γιατί όλο νομίζω ότι σοβαρολογείς ;-)

Αυτό με το πουλί και το άλογο, το λέει ο Ρίτσος στην Ελένη (για να μην υπάρχει η αίσθηση ότι είναι δικό μου). Εμ, βασικά όμως δεν κατάλαβα την απορία σου... Μήπως πάλι πας να με ψαρώσεις;! By the way, απίστευτο κείμενο η Ελένη. Διαβάστε το αμέσως όποιος δεν το έχει διαβάσει, μαζί με τα άπαντα του Ρίτσου και του Ντοστογ... ουπς...παρασύρθηκα.

Δημοσ.

τζα.

*παντος* manuel δεν νομιζω οτι μπορεις να αρνηθεις το γεγονος οτι ο τιτανικος ειναι μια καλοσκηνοθετημενη πατατα. Πατατα nontheless αλλα αρτια φτιαγμενη, βασικα αυτο κανει ο καμερον. Παιρνει λεφτα και φτιαχνει (καλα) blockbuster. Τωρα το ποσο επι τις ουσιας ειναι τα blockbuster...να σου πω τη πικρη μου αληθεια εχω δει μπλοκμπαστερ που να μου αρεσουν, ενδεχομενος και (κατα περιοδους) περισοτερο απο το Comment ca va.

be that as it may ο τιτανικος παραμενει μια υπερφιαλη, υπεραπλουστευτικη love story με backround ενα (εντυποσιακο) ναυαγιο με ενα attitude -και για οσους δεν εβαλαν τα κλαματα δερνουμε και ενα μωρακι στο τελος της ταινιας-.

Δημοσ.

Mανωλιο κατα κανονα οι αποριες μου δεν ειναι σοβαρου περιεχομενου ,οποτε οταν βλεπεις μια , μη της δινεις σημασια ή δωστης την αναλογη που της πρεπει ;)

Οσο για τις φατσουλες δεν τα παω καλα μαζι τους , παραειναι παραπλανητικες (αν γεμισει δλδ καποιος ενα ποστ με φατσουλες παει να πει οτι αστειευεται ? -επετρεψε μου να αμφιβαλλω σε πολλες περιπτωσεις )

Επισκέπτης
Δημοσ.
τζα.

*παντος* manuel δεν νομιζω οτι μπορεις να αρνηθεις το γεγονος οτι ο τιτανικος ειναι μια καλοσκηνοθετημενη πατατα.

XAXA! Βλέπω το καλοσκηνοθετημένη, και μου μπαίνουν ψύλλοι. Μετά βλέπω όμως και το πατάτα και με πιάνουν κάτι γέλια! Όπως είπα πάντως και σε ένα άλλο ποστ (ή σε αυτό; Δε θυμάμαι και βαριέμαι να τα ξαναδιαβάσω όλα αυτά που έγραψα), όλες τα μπλοκμπάστερ έχουν τρομερές σκηνοθεσίες. Δηλαδή δεν έχω δει κακοφτιαγμένη τεχνικά ταινία εδώ και πολλά χρόνια. Υποθέτω ότι έχουν φτιάξει καλές σχολές οι φίλοι μας οι αμερικάνοι...

Δημοσ.
Δηλαδή δεν έχω δει κακοφτιαγμένη τεχνικά ταινία εδώ και πολλά χρόνια. Υποθέτω ότι έχουν φτιάξει καλές σχολές οι φίλοι μας οι αμερικάνοι...

e nai, (eidika otan peftoun tosa polla leyta) alla den mporeis na arnitheis to gegonos oti to jurasic park 1 htan kalitero apo to 3 ksero go

Δημοσ.

ηρεμια παιδια!και καλυτερα να αποφευγονται οι προσωπικοι χαρακτηρισμοι οι οποιοι ειναι και αυθαιρετοι καθως δεν εχετε γνωριστει...

sorry αλλα cinemusic εσυ φταις γιατι το αρχισες πρωτος...

θα ηθελα να πω για τον τιτανικο οτι ειναι μεν μια καλογυρισμενη ταινια αλλα δεν εχει να προσφερει κατι το διαφορετικο,το ασυνηθιστο,το απροβλεπτο στα δρωμενα του cinema...

ενταξει μεγαλη παραγωγη,ωραια μουσικη,ωραια φωτογραφια αλλα οχι τιποτα το εξαιρετικο...

δε λεω,την ευχαριστηθηκα αλλα αφου τελειωσε,εκτος απο τη συγκινηση δε μου περασε κανενα ιδαιτερο μηνυμα,κανεναν προβληματισμο...(οπως fight club,dogville,a clockwork orange-τυχαια παραδειγματα ταινιων που σε κανουν να σκεφτεσαι πιο πολυ...και να αποχαυνωνεσαι λιγοτερο...)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...