Προς το περιεχόμενο

Saw 2

Cue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καταρχήν να ξεκινήσω με ένα ερώτημα (φιλοσοφικό):

Γιατί να βγεί saw II και μάλιστα απο άλλο σκηνοθέτη?

Για όλα υπάρχει μια απάντηση :-)

This film originally came from a script by the director Darren Lynn Bousman which was called "The Desperate". After trying for years to get it made but being told repeatedly that it was too violent, finally a company wanted to do it because they suspected "Saw" which was becoming a hit at Sundance might blow out big and they wanted to capitalize on its success. Some producers even described Bousman's script as "Too Saw-ish". Just before he was about to close a deal to make the movie, Saw (2004) opened huge at the box-office and the next day he received a call, and the producers asked if he could change it around to "Saw 2". Leigh Whannel (who wrote the first "Saw") was then brought on a little later to help Bousman with creating his original idea into a proper sequel to "Saw".

• Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@Godfath3r

Η αλήθεια είναι ότι για το δεύτερο spoiler που λες, συμφωνώ απόλυτα. Δεν ήταν παγίδα που θα έπεφτε κανείς σίγουρα μέσα..

Αλλά για το πρώτο, διαφωνώ ότι είναι η προφανής λύση και το κάνεις αβίαστα απο την πρώτη στιγμή. Άσε που φάνηκε ότι απο τη βιασύνη του ο τύπος, εκείνη τη στιγμή σκέφτηκε το πρόβλημα που προέκυπτε. Και δε δίστασε και πολύ απο ότι είδες..

Πάντως εγώ ανατρίχιασα πολύ εκεί που πέταξε την άλλη μέσα στις σύριγγες. Και τώρα που το σκέφτομαι, μου σηκώνεται η τρίχα..

Δημοσ.

Nαί ήταν πολύ ανατριχίλα αυτό...Αλλά να σου πώ και το εξής:

Αυτή ήταν στο κόλπο, ωραία?Γιατί το σενάριο να λέει οτι αυτή είναι συνειδητοποιημένη (she choose life) και να περνάει όλα αυτά ενώ ο ψυχάκιας δεν περνάει τίποτα εκτός απο το να ξέρει οτι θα πεθάνει?

Τώρα μου ήρθε κιάλλο...Με τον φούρνο που μπήκε μέσα ο τύπος...Καλά δεν είδε οτι ήταν δεμένη η σύρριγγα σε μία αλυσίδα?Που προφανώς κάτι θα έκανε...

Δημοσ.
Δεν είναι του ίδιου σκηνοθέτη.

ok, ο σκηνοθετης δεν ειναι ιδιος, δεν φταιω, επεσα θυμα παραπληροφορησης.... :-P

κατά τ'άλλα, η ταινια ειναι αφελεστατη

ΙΟΥ ΙΟΥ - ΕΝΤΕΡΙΝΓΚ ΣΠ'Ο'ΙΛΙΝΓΚ ΕΡΙΑ - ΙΟΥ ΙΟΥ

οπως πολυ σωστα προαναφερθηκε, θα μπαινατε ποτε σε καυστηρα να τραβηξετε κ τις 2 αλυσιδες οταν λεει οτι μια απο τις 2 σκοτωνει?

κ ο συγκεκριμενος θα επρεπε να τον ξερει καλα τον jigsaw.

θα βαζατε ποτε τα χερια σας σε εκεινο το γυαλινο πραγμα που εχει λεπιδες οταν πας να τα βγαλεις?

ετσετερα, ετσετερα.......

θα ηταν πολυ δυσκολο να το γυρισουνε σε λιγο πιο μαγκάιβερ φαση?

πχ να προσπαθουνε να κανουνε καμια χακερια στις κατασκευες του :grin:

θα ηταν πιο αληθοφανες νομιζω...

το σεναριο δεν μου πολυστεκει απο τη στιγμη που ειναι μια ομαδα των 5-6 , ποσοι ειναι,

κ μας λεει τις ιστοριες μονο των 2 ή 3.

-απ'ότι καταλαβατε προσπαθω να την σβησω απο τη μνημη μου αζ σουν ας ποσσιμπλ.

Δημοσ.

Ε, εντάξει ρε παιδιά, αδίκως πιστεύω την θάβετε τόσο πολύ την ταινία.. οκ, προσωπικό γούστο του καθενός απόλυτα σεβαστό, αλλά τι πήγατε να δείτε? Κανένα χίτσκοκ? Ένα θριλεράκι πήγαμε να δούμε. Και σαν τέτοιο, πιστεύω είναι στην χειρότερη περίπτωση μέτριο.. Και τις ανατριχίλες του της είχε, και τις ανατροπές του της είχε, και τις τρυπούλες του τις είχε :grin: :grin:

Τώρα να πάω να "καλύψω" εγώ κάποιες τρύπες? Δεν ξέρω αν ωφελεί, αλλά..

Η γκόμενα δε νομίζω να είδε απο κάτω (δε φαινόταν νομίζω) ότι έχει λεπίδες εκεί πέρα που σε κόβει ΟΧΙ όταν σηκώνεις τα χέρια σου, αλλά όταν πας να τα κατεβάσεις.. Άσε που, βάλε όλη την ψυχολογική/σωματική κατάσταση και πίεση, δεν σκέφτεσαι και πολύ όταν βλέπεις κάτι που σου δείχνει τη σωτηρία σου..

Για την άλλη περίπτωση, δε νομίζω να φαινόταν εξ'αρχής ότι είναι λέβητας. Και ούτως ή άλλως θα έμπαινε μέσα, θα τον έχωναν οι άλλοι θέλει δε θέλει :grin: Η αλήθεια είναι δε θυμάμαι ακριβώς τη σκηνή, δε θυμάμαι αν και η πρώτη σύριγγα που πήγε να τραβήξει ήταν κρεμασμένη απο καμιά αλυσίδα. Αλλά αν θυμάμαι καλά, του έλεγε στην κασσέτα απλά, ότι το δεύτερο αντίδοτο θα έρθει με ένα τίμημα. Και οκ, αν έλεγε την ιστορία του καθενός, ήθελε καμια 3ωρη ταινία. Ο καθένας έπαιξε τον ρόλο του. Απο τους πιο "πρωταγωνιστές", μέχρι τους κομπάρσους όπως η κοπέλα απο το 7th Heaven :grin:

Δε μου φαίνεται περίεργο να μην άρεσε σε κάποιους, αλλά τέτοιου είδους "τρύπες", υπάρχουν και σε πιο "ποιοτικές" ταινίες. Οπότε εμένα, αφού μου κράτησε το ενδιαφέρον για ένα 2ωρο, μου χάρισε κάποιες ανατριχίλες, είχε και κάποια έξυπνα σημεία (δηλαδή δεν ήταν μόνο splater), μου φτάνει και μου περισσεύει..

Δημοσ.

opos eipe sosta 1 filos thrileraki tha deite, den yparxei priptosh na mhn exei kena giati etsi & allios prokhte gia 1 istoria fantastikh..

Gia thn skinh me ta xeria, apla den fainete pou ta vazei..

Kai telos stou epikrites ths tainias, gia peite mou 1 kalytero thriller ton teleytaion xronon apo aytes tis tainies??

Ego mono to ring exo na thimitho (kai pros theou oxi to 2 sto opoio koimithika sthn mesh ths tainias) & ola ta alla einai teleios vareta...

Δημοσ.

λοιπον κι εγω το ειδα το saw 2 τελικα....

βασικα,καλουτσικο ητανε αλλα λιγακι χειροτερο απο το προηγουμενο γιατι:

α)περιμεναμε οτι το τελος θα ηταν κουφο οπως και αποδειχθηκε(βεβαια αυτο δεν ειναι αδυναμια της ταινιας)

β)ηθελα να επικεντρωσει πιο πολυ στους χαρακτηρες...επικεντρωσε μονο στον αστυνομικο...ενω στο πρωτο σκιαγραφουσε και τους 2

γ)το τελος παλι κουφο,αλλα δεν ξερω,το τελειωμα του 1 μου φανηκε πιο δυνατο,επισης ηθελα να περισσοτερη ηχητικη υποστηριξη στο τελος....(σα να αρχισε να παιζει το βασικο θεμα αλλα μετα μειωθηκε σαν ενταση η εφυγε τελειως προς το τελος)

δε θεωρω οτι ειχε τοσο προφανεις τρυπες οπως το πρωτο αλλα ηταν τραβηγμενο απο τα μαλλια το σεναριο....

παντως SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILERS!!!!!!

η φαση με τα γυαλια και τις συριγγες ηταν πολυ σοκαριστικη...

το αυτο το "πρεζακι" βοηθησε στην εκτελεση των αλλων στο μαγνητοσκοπημενο βιντεο και οτι επεζησε ειναι λιγακι περιεργο...δεν στεκει σεναριακα απολυτα...

δηλαδη ο jigsaw πως θα την προστατευε απο τον σφιχτη που την κυνηγουσε?

SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILERS

βαθμολογια για το ειδος του....(δεδομενων των μετριοτητων που βγαινουν τελευταια)

SAW 1 7,5

SAW 2 7-

Δημοσ.

Έμενα μου άρεσε αρκετα σαν ταινία, είχε αρκετές σκηνές αγωνίας αλλά δεν ήταν όπως το πρώτο... Πάντως δε μπορώ να πω ότι πέταξα τα λεφτά μου βλέποντας το.

SPOILER

Το "πρεζάκι" όπως λες john1987 περνούσε ένα τελευταίο τεστ πριν διαδεχθεί τον jigsaw και αν τα κατάφερνε και επιζούσε, σώζοντας παράλληλα το γιό του μπάτσου θα ήταν αυτή η "εκλεκτή" που θα συνεχιζε το εργο του... Εν αναμονή του Saw 3 λοιπόν, αν βγει τελικά... SPOILER

Δημοσ.
Έμενα μου άρεσε αρκετα σαν ταινία' date=' είχε αρκετές σκηνές αγωνίας αλλά δεν ήταν όπως το πρώτο... Πάντως δε μπορώ να πω ότι πέταξα τα λεφτά μου βλέποντας το.

SPOILER

Το "πρεζάκι" όπως λες john1987 περνούσε ένα τελευταίο τεστ πριν διαδεχθεί τον jigsaw και αν τα κατάφερνε και επιζούσε, σώζοντας παράλληλα το γιό του μπάτσου θα ήταν αυτή η "εκλεκτή" που θα συνεχιζε το εργο του... Εν αναμονή του Saw 3 λοιπόν, αν βγει τελικά... SPOILER

α οκ,δεν το προσεξα...παντως και οτι SPOILERS SPOILERS

περασε το τεστ ηταν πολυ απιθανο να συμβει....με ολα αυτα που συνεβαιναν...

SPOILERS SPOILERS OUT

οσοι την εχετε δει τι πιστευετε?οτι ειχε πιο πολλες σεναρικες τρυπες το saw η το saw 2?

Δημοσ.

Μία παράκληση μόνο παιδιά.. Δε νομίζω ότι είναι δύσκολο να μπαίνουν τα spoiler με άσπρο χρώμα. Είναι ο πιο απλός τρόπος να μην πέφτει το μάτι σου πάνω στο spoiler...

Συμφωνώ με αυτό που είπε ο sniper. Εξάλλου, αυτός ήταν όλος ο σκοπός. Να είναι δύσκολη η "αποστολή", να δείξει αν αξίζει να διαδεχτεί τον jigsaw. Το μόνο που δε μπορώ να φανταστώ για το επόμενο, είναι ότι στο πρώτο δεν ξέραμε το δολοφόνο, τον είδαμε στο τέλος.. Στο δεύτερο είδαμε στην αρχή τον εγκέφαλο (τον ξέραμε ήδη), γνωρίζαμε ότι πεθαίνει, αλλά για την ανατροπή είχε συνεργό που θα είναι και ο διάδοχος. Οπότε είμαι πολύ περίεργος να δω τι πρωτότυπο θα βάλουν στο 3..

Δημοσ.
Μία παράκληση μόνο παιδιά.. Δε νομίζω ότι είναι δύσκολο να μπαίνουν τα spoiler με άσπρο χρώμα. Είναι ο πιο απλός τρόπος να μην πέφτει το μάτι σου πάνω στο spoiler...

Συμφωνώ με αυτό που είπε ο sniper. Εξάλλου' date=' αυτός ήταν όλος ο σκοπός. Να είναι δύσκολη η "αποστολή", να δείξει αν αξίζει να διαδεχτεί τον jigsaw. Το μόνο που δε μπορώ να φανταστώ για το επόμενο, είναι ότι στο πρώτο δεν ξέραμε το δολοφόνο, τον είδαμε στο τέλος.. Στο δεύτερο είδαμε στην αρχή τον εγκέφαλο (τον ξέραμε ήδη), γνωρίζαμε ότι πεθαίνει, αλλά για την ανατροπή είχε συνεργό που θα είναι και ο διάδοχος. Οπότε είμαι πολύ περίεργος να δω τι πρωτότυπο θα βάλουν στο 3..[/color']

Eντάξει αυτό που έγινε στο τέλος της ταινίας εμένα δεν μου φάνηκε και πολύ ανατρεπτικό.Και στην τελικά μόνο αυτό σώνει την ταινία.Δηλαδή αν δεν υπήρχε και μία μικρή ανατροπή τότε δεν έχει και λόγω ύπαρξης η ταινία!!!!

Δημοσ.

!!!! Δε σου φάνηκε ανατρεπτικό?? Δηλαδή το ψιλιάστηκες μέχρι εκείνη τη στιγμή??

Ό,τι δηλαδή όοολα αυτά ήταν βιντεοσκοπημένα και είχαν γίνει μέρες πριν, ότι ο πιτσιρικάς ήταν κάτω απο τη μύτη τους, ότι η πρεζού ήταν στο κόλπο και απο θύμα έγινε θύτης???

Εγώ πάντως (και πιστεύω πολλοί ακόμα) δεν τα είχα ψιλιαστεί.. :neutral:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...