Προς το περιεχόμενο

ποιες ταινιες των τελευταιων 10 χρονων νομιζετε πως θα γινουν κλασικες?

john1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ok alla giati na pisteuei kapoios oti 8a ginoun klasika ta kill bill...mou fainetai teleiws akyro...

Υπάρχουν πολύ καλύτερες ταινίες στο είδος αυτό, αλλά το κοινό (κρίνοντας από τις πωλήσεις) συνήθως προτιμάει τους αμερικάνους σαμουράι από τους γιαπωνέζους!!

Δημοσ.

To interview with a vampire ειναι απο τις πολυ αγαπημενες μου ταινιες. Απο ευσεβη ποθο θα ηθελα να το δω να αναγεται σε κλασικο, τουλαχιστον στη θεματολογια του. [edit και ειναι απο τις λιγες ταινιες στις οποιες και ο Tom υπηρξε αξιοπρεπεστατος]

Δημοσ.
Υπάρχουν πολύ καλύτερες ταινίες στο είδος αυτό, αλλά το κοινό (κρίνοντας από τις πωλήσεις) συνήθως προτιμάει τους αμερικάνους σαμουράι από τους γιαπωνέζους!!

Ti kill bill den einai tainia samourai..

Δημοσ.
To interview with a vampire ειναι απο τις πολυ αγαπημενες μου ταινιες. Απο ευσεβη ποθο θα ηθελα να το δω να αναγεται σε κλασικο, τουλαχιστον στη θεματολογια του. [edit και ειναι απο τις λιγες ταινιες στις οποιες και ο Tom υπηρξε αξιοπρεπεστατος]

Και η πρωτη(?) πολυ καλη εμφανιση της Kirsten Dunst.

Δημοσ.

ok alex 000.pes mas giati omws...(proswpika de gnwrizw ta peri tarantino kai to reservoir dogs-aristourghma de mou arese ka8olou alla aporw giati na einai aristourghma...)

ps:de milaw eirwnika,pragmatika den kserw kala peri kill bill kai tarantino

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι εχει νόημα να πω γιατί. Δεν είμαι πολύ υπέρ των συζητήσεων σχετικά με αμφιλεγόμενες ταινίες καθως απλά καταλήγουν σε flame wars. Απλά να πώ οτι ηταν κλασσίκη ταινία ταραντίνο του οποίου τις ταινίες θαυμάζω καθως είναι ο αγαπημένος μου δημιουργός..... Τεσπα ας εκφράσω την αποψή μου για τις ταινίες του ταραντίνο με εμφαση στο kill bill μια που το εθιξες.

Ο ταραντίνο έχει κανει 100% 4 ταινίες (100% = σκηνοθεσία, σενάριο και πολλά άλλα). Επίσης εχει γράψει screenplay και αρχικά σενάρια για διαφορες ταινίες. (from dusk till dawn , natural born killers κ.α.). Oι "δικές του" ταινίες με χρονολογική σειρά είναι :

To reservoir dogs το οποίο ήταν μιά υπέροχη ταινία -χωρίς να ανήκει στο τop ten μου. Μου αρέσει παρα πολύ πως παίζει με μια όλοκληρη ιστορία που συσχετίζεται αμεσα με μια ληστεία η οποία δεν εμφανίζεται σχεδόν καθόλου στην ταινία, μου αρέσει η εξυπνη βία και ο τρόπος που παρουσιάζονται οι χαρακτήρες για τους οποίους βγαίνουν συμπεράσματα χωρίς να αναφέρεται αμεσα τίποτα για αυτούς. Εχει κατηγορηθει ότι το concept ήταν κλεμμένο αλλά αυτά τα ακούω βερεσέ.

Το pulp fiction το οποίο είναι η αγαπημένη μου ταινία και ο ορισμός της τέλειας ταινίας για μένα. Δεν εχει νόημα να κρίτικάρω 1ον γιατί δεν είμαι αξιος και :) 2ον γιατί είναι όλα τέλεια.

Το Jackie Brown το οποίο με απογοήτευσε οικτρά. Μια μετρια στα επίπεδα του βαρετού ταινία , ενας αθλιος de niro το "στυλ" του ταραντίνο εξαφανισμένο έτσι ωστε να γίνεται ταίνια της σειράς , χωρίς ταυτότητα. Υπάρχει μία εκφραση που χρησιμοποιούν για τους μεγάλους σκηνοθέτες. Π.χ Ο skorseze κανει "skorseze movies" ο spielberg κανει "spielberg movies". E αυτή η ταινία δεν ήταν "tarantino movie". Για αυτούς που δεν τον γουστάρουν η πιο ωριμη ταινία του.

και τέλος to kill bill . Ηδη θεωρούσα τον ταραντίνο τελιωμένο μετά το jackie brown και όταν διαβασα για σπαθιά και σαμουράι ξενέρωσα περισσότερο. Απλά δεν περίμενα ότι εχει όρεξη πλέον να κάνει ταίνιες. Ευτυχώς έκανα λάθος. Το στύλ του εχει επιστρέψει 100%. Η ταινία κάνει μια μικρή κοιλιά στο 2 αλλά η υπόλοιπη είναι φοβερή. Το kill bill είναι το τέλειο παράδειγμα για το πώς μπορεί να γίνει μια εκπληκτική ταινία xωρίς σενάριο μόνο απο την σκηνοθετική μαεστρία και το "στυλ" αυτό που δεν περιγράφεται . Το σενάρίο του kill bill χωράει σε μια γραμμή:

"5 ανθρωποι δερνουν μια γκόμενα μεχρι θανάτου γιατί αυτή παράτησε ενα απο αυτούς και αυτή για εκδήκηση τους σφάζει όλους"

Αυτό ειναι δεν εχει άλλο. Παρόλα αυτα ό ταραντίνο έχει μία εκπληκτική και χαμένη πλέον απο το Hollywood ικανότητα να κανει "σκηνές". Δηλαδή να κρατάει τον θεατή κολλήμένο στην οθόνη χωρίς να λέει ουσιαστικά τίποτα. Μπορεί να είναι μία συζήτηση για τήν μαντόνα, ή ενας τύπος που καθαρίζει σουσι και μιλάει με μια ξανθια για ασχετα πράγματα αλλά όλα γίνονται με ενα εκπληκτικό στυλ, το οποίο η το νιώθεις στο πετσί σου -όπως εγώ- ή δεν το νιωθεις και λές απλά τι μαλακία είναι αυτή που βλέπω τωρα? Μια γκόμενα σφάζει 100 ατόμα αυτό δεν γίνεται , τι καθονται και λένε άσχετα πράματα.. δεν έβλεπα καμία ταινία με τον jet lee που δεν μιλάνε καλύτερα? Ετσι γίνεται η ατυχής συγκριση του kill bill με μια ταινία "samurai" η οτιδήποτε.

Και μια που είπα 500 φορές για το "στυλ" που εχουν οι ταινίες του , θα μου πείς κατσε ρε Αλέξη , τι στυλ και στυλ μας τσαμπουνάς? Αυτό είναι το βασικότερο που εχεις να πείς? Πες μας τί έννοεις?

Ε αν μπορούσα να το περιγράψω ισως και να μπορούσα να το δημιουργήσω. Αν γινόταν αυτό θα υπήρχαν πολλοι ταραντίνο που θα κάναν ανάλογες ταινίες αλλά δεν υπάρχει κανένας που να έχει υποπέσει στην αντληψή μου.

αυτά.

Δημοσ.

ok aleksh,katalabainw ti ennoeis...

to kill bill mporei na exei style alla einai kai "ligo apo ola" san tainia...

twra an 8ewreis oti auto to style einai monadiko h oti 8a anteksei sto xrono...einai 8ema goustou mallon...

proswpika de me krathse karfwmeno sthn o8onh to kill bill,apla mou fanhke mia elafrh kai xyma tainia...perasa kala alla tipota parapanw...anyway,gousta einai auta!

Δημοσ.

Οταν ειχα διαβασει την υποθεση του Κιλ Μπιλ , δεν με ειχε τραβηξει ιδιαιτερα ωστε να πω οτι ''αυτη την ταινια θελω να την δω'' .

Τωρα που διαβαζω την αναλυση της απο ατομο που την εχει λατρεψει ,η εντυπωση μου γινεται πιο εντονη οσο αφορα την ταινια .

Δεν βρισκω οτι εχει ξεφυγει απο τα κλισε του Χολυγουντ ( και οταν μιλαω για κλισε εννοω οχι ταινιες αλλα σειρες - Βλ '' Μαγισσες , Ζινα, οι κορες -ανηψιες- εγγονες του Μπατμαν κ.ο.κ) και αυτο με κοβει απο το να την δω ,παρα το οτι αυτο που την διακρινει -συμφωνα με τον Αlex000 - ειναι το στυλ της .

Δημοσ.
.

Δεν βρισκω οτι εχει ξεφυγει απο τα κλισε του Χολυγουντ ( και οταν μιλαω για κλισε εννοω οχι ταινιες αλλα σειρες - Βλ '' Μαγισσες ' date=' Ζινα, οι κορες -ανηψιες- εγγονες του Μπατμαν κ.ο.κ)[/quote']

I prosopiki mou apopso einai pos to paradeigma einai ligo atixes, an oxi poli..

Akouo apo gnostous oti eixe poli aima,sfaksimo. etc...

Nai eixe, alla den estiazeis se ayto. Estiazeis stin morfi ton dialogon, stin mousiki, sto genikotero styl tis tainias (rouxa,accessories etc...)

Einai thema goustou...

Δημοσ.

Δεν εστιασα σε αυτο ,οπως λεω στην συνεχεια της παραθεσης .

Απλα ειπα τι μου θυμισε .

Και αυτο που μου θυμισε το '' Μια γκόμενα σφάζει 100 ατόμα αυτό δεν γίνεται'' ειναι οι σειρες του τυπου που ειπα παραπανω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...