JohnL Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Έχω συνδέσει δύο υπολογιστές μέσω Ethernet και τα έχω ρυθμίσει έτσι ώστε να είναι στο ίδιο workgroup. Ο ένας υπολογιστής παίρνει εύκολα μέσω του άλλου τη σύνδεση στο internet. Όμως δε μπορώ να μοιράσω αρχεία και εκτυπωτές. Έτρεξα ακόμα και το Set Up Home Or Small Office Network Wizard αλλά ενώ ολοκληρώθηκε κανονικά, ούτε μετά από αυτό μπορούσα να μοιράζω αρχεία και εκτυπωτές. Ποιό μπορεί να είναι το πρόβλημα; Κανονικά οι shared φάκελοι στο δίκτυο πώς εμφανίζονται; Ο ένας υπολογιστής έχει το Norton Internet Security, ο άλλος τίποτα.
NiCkReD Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 ριξε μια ματια εδω: http://www.practicallynetworked.com/sharing/xp/filesharing.htm και απενεργοποιησε ολα τα firewall, ακομα και των windows...
JohnL Δημοσ. 18 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2005 To Norton Internet Security 2005 δε ρυθμίζεται ώστε να μην μπλοκάρει την κίνηση στο LAN αλλά μόνο την εξωτερική; Επίσης, ο ένας υπολογιστής έχει IP 192.168.0.1, ενώ ο άλλος δυναμική. Μπορώ να βάλω στατική και στον άλλον και αν ναι ποιά προτείνεται;
NiCkReD Δημοσ. 18 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2005 με το νορτονα δεν εχω δουλεψει. με το sygate δουλευω, το οποιοω σε ρωταει για οποιαδηποτε κινηση γινεται, ειτε εσωτερικο ειτε εξωτερικο δικτυο. ναι μπορεις να του δωσεις μια στατικη ip,απο το network connectios->κλικ στη συνδεση δικτυου->properties tcp/ip και του δινεις εκει μεσα...οποιαδηποτε απο τα νουμερα 192.168.0.2-192.168.0.254
JohnL Δημοσ. 19 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2005 ναι μπορεις να του δωσεις μια στατικη ip,απο το network connectios->κλικ στη συνδεση δικτυου->properties tcp/ip και του δινεις εκει μεσα...οποιαδηποτε απο τα νουμερα 192.168.0.2-192.168.0.254 Είναι καλύτερα με στατική ή δυναμική (για τη χρήση που το θέλω δηλαδή);;; Όποιος ξέρει κάτι για το Norton Internet Security, ας βοηθήσει λίγο....
NiCkReD Δημοσ. 19 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2005 για τη χρηση που το θες (μονο για file sharing δηλαδη) βαλε στατικη, για να ξερεις και τι ip εχει καθε φορα.να μην ψανχνεσαι
georapt Δημοσ. 22 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2005 an paizeis me crossover kalodio tote kalytera na baleis static ip kai stous dyo. meta kane ping to enan ston allon na sygoureuteis oti den exeis apoleies sta dedomena. anoikse tin enan explorer kai grapse \\192.168.0.xxx (tin ip tou allo H/Y dil) afou bebaia exeis kanei koinoxristous toys poroys pou theleis.Logika tha sou anoiksei oti koinoxristo exeis to allo pc. kane ta parapano kai pes mas ti egine.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.