Προς το περιεχόμενο

Laptop mexri 1700€

Turbo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ σκέφτομαι να αγοράσω τον Toshiba m40-185. 1600 euro στο plaisio. Να τον προτιμήσω ή να στραφώ προς τον αντίστοιχο vaio vgn-fs215s (αν δεν κάνω λάθος

Δώσε 100 ευρώ παραπάνω και πάρε τον Sony Vaio.Και περισσότερο σκληρό έχει και μια αξιοπρεπή κάρτα γραφικών, και πάρα πολύ καλή οθόνη(βλέπε X-Black) και τέλος είναι και πιο ελαφρύς!Και Toshiba και Vaio είναι πολύ καλοί φορητοί αλλά ανάμεσα στα 2 αυτά μοντέλα που λες πιστεύω ότι ο Vaio υπερτερεί.Η απόφαση δικιά σου.:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άλλες 2 ερωτήσεις:

1) Πως πάνε οι Toshiba και οι Vaio από service (έχω την εντύπωση οτί οι πρώτοι έχουν εγγύηση 2 χρόνια ενώ οι Vaio 1).

2) Έχουν εγγύηση για zero bad pixel γιατί δεν έχω και πολύ εμπιστόσύνη στις οθόνες lcd. Ότι έχω πάρει με lcd οθόνες (ένα κινητο και μια φωτογραφική μηχανη) είχαν καμμένα pixels.

Ρε παιδιά δεν έχω πρόβλημα τι Laptop θα πάρει ο ένας και ο άλλος, αλλά αυτή η μονομανία με την Sony καταντάει λίγο κουραστική.

Γενικά είμαι Σονάκιας και εγώ, αλλά δεν νομίζω πως πέραν της μούρης που θα πούλαγα αν έπερνα λαπτόπι, πως ή πρώτη μου επιλογή θα ήταν Vaio.

Η διαφορά τιμής για τα ίδια χαρακτηριστικά, ίσως και χειρότερα είναι αστεία. Τελικά πληρώνεις το όνομα ή τις δυνατότητες?

Νομίζω πως ο καθένας έχει κάποιες αρχές και ανάγκες, ας εμπιστευθεί αυτές!

Μπορεί και να πληρώνεις το όνομα όπως λες.Εγώ ένα σου λέω όμως οτιδήποτε επώνυμο έχω πάρει είναι πολύ ανώτερο σε ποιότητα από ένα ανώνυμο.Εγώ δεν είπα ότι τα Sony Vaio είναι η μόνη μάρκα που υπάρχει.Κατά τη γνώμη μου είναι από τα καλύτερα στο χώρο των Laptops μαζί με τα Dell και Toshiba.Απλώς στον Evangelo Anagnostou πρότεινα vaio γιατί απλά υπερτερούσε σε χαρακτηριστικά.

Φίλε ή φίλη,

Δεν εννοούσα γενικά επώνυμα vs ανώνυμα. Σίγουρα τα επώνυμα γενικά είναι πολύ καλύτερα από τα ανώνυμα (βέβαια αυτό δεν ισχύει πάντα).

Ειδικά τώρα με τα Sony Vaio.

Πραγματικά θα ήθελα να μου δώσεις κάποια παραδείγματα όπου αντικειμενικά όταν π.χ συγκρίνεις 2 P M 740 έναν από Sony Vaio και έναν από Toshiba, Fujitsu Siemens ή HP, τότε αντικειμενικά η Sony έχει προβάδισμα και άρα υπάρχει λόγος να χρεώνει στο σύνολο ένα Notebook 20%+ ακριβότερα.

Μέσα σε αυτό το 20% σίγουρα είναι και το όνομα.Δε διαφωνώ.Αλλά σίγουρα είναι και η ποιότητα που προσφέρει καθώς και το κύρος της σαν εταιρεία.Μπορεί π.χ. το service της να είναι στο εξωτερικό αλλά πίστεψέ με σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερα από εδώ στην Ελλάδα.Και θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα που μου έτυχε εμένα.Είχα ένα Plextor αγορασμένο από την Disc Impex Hellas το οποίο το έστελνα στο Βέλγιο για επισκευή/αλλαγή.Ερχόταν ο mr courier σπίτι μου, το έπαιρνε(τσάμπα) και μετά από 1-2 μέρες ήτανε πάλι σπίτι μου με μηδενικά συνολικά έξοδα(ήτανε εντός εγγύησης).Τώρα τελευταία μου παρουσιαστήκε πρόβλημα στα Gigaworks S750 7.1 ηχεία που έχω και επειδή είμαι στη Ζάκυνθο τώρα πήρα τηλέφωνο στο Πλαίσιο Πάτρας για να τα στείλω εκεί να τα κοιτάξουν.Τα σταλτικά δεν τα αναλάμβανε το πλαίσιο(το αστείο είναι ότι είναι ακόμα εντός εγγύησης) και όταν πήγα στην courier να ρωτήσω πόσα θα μου έπαιρνε για να τα στείλω μου απάντησε γύρω στα 120 ευρώ!!Δηλαδή 240 ευρώ πήγαινε-έλα!!Σχεδόν δηλαδή την αξία τους!!Τώρα θα αναγκαστώ να τα πάω εκεί για να γλιτώσω σταλτικά!Αυτό είναι φίλε μου το ελληνικό service.

Όλα αυτά τα είπα για να απαντήσω σε όσους λένε:"Α μην πάρεις Sony το service του είναι στο Βέλγιο!!" Ε λοιπόν το προτιμώ από το να μπλέξω με τα ελληνικά service!Άρα το 20% που λες για να επανέλθω είναι όνομα,αξιοπιστία,ποιότητα,κύρος.Δεν είναι και τυχαίο αυτό που λένε:"Ότι πληρώνεις παίρνεις!":)

Τρια λινκ απο εμένα:

1. Toshiba M40X-185 με 1024 μνήμη2. Sony Vaio VGN-FS 215s με 1024 μνήμη

3. Amilo M3438 no comments....

Έχω το τρίτο και με τον 2.0 και έχω πάθει πλάκα...

@ Crow πρέπει να δεις τις καινούριες οθόνες των Siemens και Toshiba! Είναι καλύτερες απο των Vaio! :-P

Συμφωνώ πως ότι πληρώνεις παίρνεις, αλλά τελικά το συν 20% σε ένα laptop που θα έπρεπε να κοστίζει 2000€ και τελικά κοστίζει 2400€ νομίζω υπερκαλύπτει την διαφορά του courrier.

BTW η σύγκριση μεταξύ ενός DVD Driver για υπολογιστή και ενός συστήματος ηχείων 7.1 έχει κάποια διαφορά στο κόστος μεταφοράς μόνο και μόνο λόγω όγκου.

Τελικά πάντως δεν μου είπες την διαφόρα ποιότητας που έχει η Sony σε σχέση με τις άλλες A brand μάρκες σε θέματα ποιότητας του ίδιου του προιόντος.

Τελειώνοντας, γνώμη μου είναι πως ο καθένας μεταφέρει τις εμπειρίες του. Αν κάποιος αγοράσει Sony Vaio (το οποίο στα high end μοντέλα είναι το πιο όμορφο notebook της αγοράς) και δεν είχε πρόβλημα, τότε είναι σίγουρο πως θα πρότεινε Sony, αν όχι τότε πιθανότατα θα πρότεινε κάτι άλλο.

Αυτό βέβαια συμβαίνει και με όλες τις μάρκες της αγοράς.

Το ιδανικό λοιπόν είναι να επιλέγουμε με βάση τις ανάγκες μας και βέβαια το προσωπικό μας γούστο και όχι τα marketing κόλπα που η κάθε εταιρεία παρουσιάζει.

Προς χρηστη Turbo:Ρε αμπαλε μαθε να παιζεις ISS πρωτα και μετα ποσταρε!!Σοβαρα τωρα το vaio ειναι απο τις καλυτερες προτασεις στο πλαισιο των χρηματων που διαθετει για αγορα laptop.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...