Προς το περιεχόμενο

Many-to-Many relationship και .ΝΕΤ

vagpap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα...

Έχω μια εφαρμογή η οποία επικοινωνεί με βάση δεδομένων.

Έχω 2 πίνακες δεδομένων και έναν τρίτο που δημιουργεί ένα many-to-many relationship μεταξύ τους.

Το πρόβλημα τώρα:

Θέλω να απεικονίσω γραφικά τη σχέση αυτή.

Έχω ένα listbox που περιέχει τα στοιχεία του πρώτου πίνακα και σε ένα checkedlistbox θέλω να φαίνονται οι εγγραφές από τον άλλο πίνακα, έτσι ώστε ο χρήστης να επιλέγει με ποιά θέλει να σχετίσει την εγγραφή.

Με ποιό τρόπο μπορώ να το κάνω αυτό, έτσι ώστε να γίνεται και σχετικά απλά update στα δεδομένα, στην περίπτωση που αλλάξουν τα δεδομένα της σχέσης?

Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη...

Δημοσ.

Pistevw oti o tropos sou einai o pio kompsos kai praktikos gia na ftiakseis auto pou thes. Apla, mias kai apo to prwto box o xristis xreiazetai mono mia eggrafi na epileksei, boreis na to kaneis combobox.

Δημοσ.

Μαζί σου, αν και το τελικό interface δεν με ενδιαφέρει και πάρα πολύ, ανάλογα με το τι θα επιλέξει ο τελικός χρήστης της εφαρμογής σαν καλύτερο οπτικό βοήθημα (Listbox ή Combobox). Το πρόβλημά μου είναι πως θα κάνω update στα δεδομένα στη βάση. Για παράδειγμα αν επιλέξει διαφορετικά δεδομένα από τον δεύτερο πίνακα, πως θα τα κάνω update στη βάση. Η πρώτη μου σκέψη είναι να σβήνω κάθε φορά όλες τις εγγραφές από τον junction πίνακα και να τις ξαναδημιουργώ, ανάλογα με την επιλογή του χρήστη. Το κακό είναι ότι θα τρώει χρόνο στη βάση αυτή η διαδικασία. Αν υπήρχε κάτι άλλο σε σχεδιασμό, που δεν μου έρχεται τώρα στο μυαλό, θα ήταν ότι καλύτερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...