Panathachamp Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δεν πρέπει να ζητήσεις λεφτά,το θέμα (για μένα τουλάχιστον) είναι αν ο άλλος θα εκτιμήσει δεόντως τόσο τα mp3 όσο και εσένα/την πράξη σου.Δεν λέω φυσικά να σου στήσει και άγαλμα,μια αναγνώριση απλώς...Και επίσης προσπάθησε να βεβαιωθείς ότι δεν θα τα μεταπωλήσει,άκρως απαράδεκτο πράμα που μου έχει τύχει.
BIAP Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Να μην ζητησεις χρηματα. Αλλα και ο φιλος σου πρεπει να διευκολυνει την κατασταση, δινοντας σου cd/dvd η καποιο δισκο για γρηγοροτερη μεταφορα των αρχειων. Εφοσον ειναι φιλος, οφειλει να γνωριζει τον χρονο, τον κοπο και το μερακι που χρειαζονται για τη δημιουργια μιας συλλογης, και να εκτιμησει την χειρονομια. Φυσικα και η μεταπωληση απαγορευται δια ροπαλου[κλωτσιδιου, μπουνιδιου και ο,τι εχετε ευχαριστηση]. Αν παλι υπαρχουν αμφιβολλιες, καλυτερα να μην δωσεις καθολου απο το να τα πουλησεις. Μπορεις να ξεκαθαρισεις [αν υπαρχει τετοιος φοβος]οτι η χειρονομια αυτη ειναι one off, και δε θα μας γινει συνηθεια στην πορεια, να ζαλιζουμε τον αλλο με ο,τι mp3 μας ερχεται στο μυαλο. Οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους. Keep up sharing...Keep up the free joy...
paschalia Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα το διλλημμα στο οποιο ειναι ο πρωτος ποστερ δεν ειναι αν θα παρει ή δεν θα παρει χρηματα .. αλλα αν αντεχει να τα δωσει και εφοσον το κανει ποιο να ειναι το αντιτιμο.. Βασικα απο οτι καταλαβα ο γνωστος του του μιλησε για αγορα κλπ και ο ανθρωπος απλα ρωταει οχι αν πρεπει να τα πουλησει ή οχι (σαν πραξη) αλλα αν θα το αντεξει ..
darkkin Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 sharing will send you to heaven Exactly!!! ;-) mousiki ine gia na mirazete!!!!an ine filaraki ke agapai tin mousiki na tou ta dosis!!!!! Και πάλι exactly!!! Διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα το διλλημμα στο οποιο ειναι ο πρωτος ποστερ δεν ειναι αν θα παρει ή δεν θα παρει χρηματα .. αλλα αν αντεχει να τα δωσει και εφοσον το κανει ποιο να ειναι το αντιτιμο.. Βασικα απο οτι καταλαβα ο γνωστος του του μιλησε για αγορα κλπ και ο ανθρωπος απλα ρωταει οχι αν πρεπει να τα πουλησει ή οχι (σαν πραξη) αλλα αν θα το αντεξει .. Το αν θα το αντέξει είναι κάτι που μπορεί να το πει μόνο ο ίδιος, αλλά σε περίπτωση που το κάνει η απάντηση είναι... η παραπάνω.
-nick- Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 ti an tha anteksei? afou den tha ta xasei... isa isa tha taxei kai backup se DVDs
tzinos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 basika exo erthei antimetopos sto idio dilhma. Kai ego exo mia megalh syllogh mp3s ( kamia 15-20 ria xilliades pisteuo, kyrios electronic/dance), thn extisa apo tous ypologistes tou panepistimiou sthn agglia, meta dsl sto spiti pali agglia, kai otan gyrsa edo ellada arxise kai edo to dsl. Loipon to thema den einai an tha pareis lefta h an h mousikh einai gia sharing, h an o allos einai filos sou.... To thema einai oti an exeis kanei 5 xronia na mazepseis ola auta ta mp3, exeis perasei ateleiotes wres stous ypologistes psaxnontas, kai sygoura exeis plhrosei kai polla (logariasmous thlefonou, gramh dsl..), to na doseis ena megalo komati auton (h ola) se kanei na niotheis ligo mamakas. Exo trela me thn mousikh kai oti kalo brisko goustaro na to mathaino kai stous allous, makari na mporousa na mhraza se ollous ta agaphmena mou tragoudia. ALLA to na rxetai kapios pou einai filos kai na leei ela more kolhtoi eimaste dose mou thn syllogh sou, se bazei sthn skepsh oti dineis ton kopo sou, ton kopo toson xronon, ena diko sou komati,kai to pernei o allos se mia mera!! Den leo oti den ta moirazomai, exo dosei ametrhta cd se filous, alla ama kapoios mou zhthsei oloklhrh thn syllogh mou isos den tou thn doso. An mou zhthsei merika dvd me ta kalytera ksero go tha ta grapso euxaristos. Apo thn allh eixa typous pou tous egrapsa kana 2 dvd kai meta kathe bdomada ithellan kai alla. katantaei spastiko. Kai sthn tellikh to na xeis megalh syllogh, shmainei kai megales mousikes gnoseis pou mmporeis na xrhsimopoihseis, px dj se magazi h radiofono, giati na parei to yliko sou kapios allos??
MariaTs. Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Το ίδιο και εμένα! Αλλά να, που παρεξηγήθηκε η άποψή μου!
yiah Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 nick[']ti an tha anteksei? afou den tha ta xasei...isa isa tha taxei kai backup se DVDs ελα ντε! να δω τι θα κανει καποιος που δεν εχει backup και πουλαει και τα mp3, θα τα αγορασει απο αυτον που τα του ειχε πουλησει;!
BIAP Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Να προσθεσω μια σκεψη ακομη, εξαρταται απο το τι σχεση εχεις με αυτον που σου τα ζηταει. Υπαρχει και η περιπτωση καποιος να εχει αντιστοιχα καποια συλλογη που ενδιαφερει εμας. Η γενικοτερα να ειναι τοσο προσφιλες μας ατομο που να μας παει η καρδια να του δωσουμε κατι που συλλεξαμε με κοπο. Σε τελικη αναλυση ειναι στη διακριτικη ευχερεια του καθενος να κρινει αν αξιζει να δωσει και αν του παει η καρδια να προσφερει κατι τετοιο. Προσωπικα, νιωθω πως μονο ενα ατομο θα ειχε το δικαιωμα να μου ζητησει ΟΛΗ τη συλλογη, και αντιστοιχα να ζητησω κι εγω.
backup Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Εδω και μερικα χρόνια και μετα απο παρα πολλες ωρες δουλειας εχω αποκτησει μια μεγαλη (νομιζω) συλλογη απο MP3. Ολα τα εχω ταξινομησει αψογα (νομιζω). Ειναι ελληνικα και ξενα τραγουδια' date=' παλια και καινουργια. Εχω περιπου 43000 κομματια. Το θεμα τωρα ειναι οτι ενας γνωστος μου θελει να αγορασει την συλλογη μου. Ειμαι σε διλλημα.... ΑΞΙΖΕΙ να τα πουλήσω ???Σκεφτομαι ολες αυτες τις ωρες που εχω φαει για να τα μαζέψω και αν τα δώσω ο αλλος θα τα βρει ετοιμα. Αν αποφασισω να τα δώσω τι τιμη πρεπει να ζητησώ??? Δεν εχω ιδεα..... Αν μπορει καποιος ας με βοηθήσει. Ευχαριστω[/quote'] egw proteinw na kaneis mia lista me ta mp3 kai na thn dhmosiefseis edw. etsi tha voithiseis ki emas...pou xereis mporei na psaxnoume kapoia kommatia edw kai xronia kai na ta exeis esi!! XM! twra pou to skeftomai, mhpws na anhgame kai ena Topic me antallagei tragoudiwn!!!!! Epitrepetai afto? Logika....
MariaTs. Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 backup δεν επιτρέπεται τέτοιου είδους ανταλλαγή, δεν συμβαδίζει με τους κανόνες του insomnia! Κάποιο μέλος με μεγάλη του χαρά βρήκε ένα τραγούδι που αναζητούσε και το έκανε upload για να το μοιραστεί μαζί μας, αλλά το θέμα του διαγράφηκε! Κανόνες βλέπεις...
-nick- Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 tora pou to skefthka texnika kai to Mousiko Paixnidi me ta samples paranomo einai...
MariaTs. Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Τώρα το θέμα αρχίζει να ξεφεύγει! Δεν νομίζω πως είναι παράνομο να δίνεις ένα μουσικό δείγμα στα πλαίσια κιόλας ενός παιχνιδιού! Άλλωστε το δείγμα τι θα το κάνεις; Θα το κρατήσεις και θα το παρουσιάσεις σαν mp3; Στην ουσία άχρηστο είναι! Και σε μεγάλες ιστοσελίδες τύπου Amazon που έχουν δείγματα των cds που έχουν προς πώληση, είναι παράνομα; Ο σκοπός τους είναι να ακούσεις το απόσπασμα και να αποφασίσεις αν θα αγοράσεις το δισκάκι κι όχι για τίποτε άλλο! Όμως ας παραμείνουμε στο θέμα μας! Το παιδί ρώτησε αν αξίζει να πουλήσει 43000 mp3! Σήμερα κι εγώ με τη σειρά μου διαπίστωσα ότι έχω κάπου 23.000 κομμάτια' τα περισσότερα από δικά μου δισκάκια, κασσέττες και βινύλια!
cozzyzz Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Δεν είμαστε καλά. Δεν υπάρχει θέμα εδώ. Αν είναι να σκέφτονται όλοι έτσι (μη τα δώσεις, μή τα δώσεις, τα μάζεψα με κόπο και τα λιπά) φαντάζομαι τι θα έχουν στον share folder τους. Και στην τελική τόσες χιλιάδες τραγούδια που τα βρήκατε? Τα αγοράσατε? Μήπως να κλείσουν όλα τα p2p να δούμε τι θα γίνει και πόσοι θα έχουν τόση μουσική? ΟΧΙ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ. Δώσε ότι θέλει free. Να πληρώσει μόνο τα κενά dvd και αμα θέλει να κεράσει ενα καφεδάκι για τον κόπο σου. Άμα το άτομο δεν σου είναι φιλος κτλ. τοτε μη μπαίνεις κάν σε διαδηκασίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.