Προς το περιεχόμενο

S754 + PCIe

littlelouievegos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ερωτηση μου ειναι αν εχει δει κανεις motherboard στα ελληνικα e-shops η μαγαζια γενικως για S754 και PCIe οπως η Asus K8N4-E Deluxe ή η Gigabyte GA-K8NE.

Εαν εχετε καποια πληροφορια plz help. Ευχαριστω

Δημοσ.

'Οχι δεν έχω δει, αλλά δεν είναι και λύση που θα την συνιστούσα, δεδομένων των μελλοντικών σχεδίων της ΑΜD.

Δημοσ.
'Οχι δεν έχω δει, αλλά δεν είναι και λύση που θα την συνιστούσα, δεδομένων των μελλοντικών σχεδίων της ΑΜD.

Oι λογοι που με οδηγουν σε αυτη την λυση ειναι ως επι το πλειστον οικονομικοι :)

Δλδ για να εξηγουμαι:

Περιμενοντας την high end λυση της ΑΤΙ σκεπτομαι οτι θα ηταν αυτοκτονια να την αποκτησω σε AGP, σε ενδεχομενη παντα υπαρξη ενος τετοιου μοντελου.

Απο την αλλη δεν θα ηθελα να διαθεσω χρηματα και για επεξεργαστη σε s939 τωρα. Θεωρω οτι ο 3400+ που εχω με ενα καλο O/C αποτελει μια καλη λυση εως οτου δουμε τα Longhorn στο προσκηνιο.Αυτο ειναι για μενα ενα κομβικο χρονικο σημειο για την αλλαγη cpu (με πιθανη αποκτηση ενος (x2 μοντελου).Αυτο παντα με την προυποθεση οτι τα Longhorn θα ειναι ετοιμα στο timeframe που εχει θεσει η Microsoft...

Oποτε αν και θα χρειαστει να αλλαξω m/b 2 φορες, γλυτωνω τα λεφτα μιας high end cpu τωρα (500+ ευρω θελω μονο dual core αν ειναι να αλλαξω)και ταυτοχρονα θα εχω και την gpu μου σε PCIe για μελλοντικη χρηση.

Δημοσ.
Oι λογοι που με οδηγουν σε αυτη την λυση ειναι ως επι το πλειστον οικονομικοι :)

Δλδ για να εξηγουμαι:

Περιμενοντας την high end λυση της ΑΤΙ σκεπτομαι οτι θα ηταν αυτοκτονια να την αποκτησω σε AGP' date=' σε ενδεχομενη παντα υπαρξη ενος τετοιου μοντελου.[/quote']

Θα υπάρξουν και υλοποιήσεις (μάλλον) σε ΑGP, τώρα ποιά μοντέλα ακριβώς θα το δούμε.

Απο την αλλη δεν θα ηθελα να διαθεσω χρηματα και για επεξεργαστη σε s939 τωρα. Θεωρω οτι ο 3400+ που εχω με ενα καλο O/C αποτελει μια καλη λυση εως οτου δουμε τα Longhorn στο προσκηνιο.Αυτο ειναι για μενα ενα κομβικο χρονικο σημειο για την αλλαγη cpu (με πιθανη αποκτηση ενος (x2 μοντελου).Αυτο παντα με την προυποθεση οτι τα Longhorn θα ειναι ετοιμα στο timeframe που εχει θεσει η Microsoft...

α) G70/R520 με <4000 CPU = abysmally CPU limited. Εκτός βέβαια αν έχεις οθόνη που υποστηρίζει κατά πολύ υψηλότερες αναλύσεις του 1600*1200.

β) Longhorn = πιθανότατα ανακοίνωση περίπου αρχές H2 2006, διαθεσιμότητα λίγο αργότερα και όπως με όλα τα νέα λειτουργικά της Microsoft άξια αναφοράς και τοποθέτησης τουλάχιστον ένα εξάμηνο μετά, αν όχι παραπάνω.

γ) Με την παρουσίαση του Longhorn θα γλύφεις τα δάχτυλά σου μάλλον για μια WGF2.0 GPU και ίσως για multi-core CPU.

δ) Είναι κάτα βάση λάθος να σχεδιάζεις αναβάθμιση για ένα λειτουργικό που δεν είσαι σίγουρος αν θα τοποθετήσεις στο σύστημά σου ακόμα και σε ένα χρόνο από τώρα.

ε) Oι Χ2 θα κάνουν σε πλατφόρμα 939.

Oποτε αν και θα χρειαστει να αλλαξω m/b 2 φορες, γλυτωνω τα λεφτα μιας high end cpu τωρα (500+ ευρω θελω μονο dual core αν ειναι να αλλαξω)και ταυτοχρονα θα εχω και την gpu μου σε PCIe για μελλοντικη χρηση.

Ενθουσιάστηκες από την G70 ή το συναίσθημα ήταν μάλλον του τύπου "αυτό είναι όλο..."; Αν ναι, το συναίσθημα δεν θα αλλάξει και πολύ με την R520, όσο κι αν θέλουν τα διάφορα ανημέρωτα μπουρδο-site να σε πείσουν για το αντίθετο.

Αν δεν παρουσιαστούν παιχνίδια που πραγματικά θα γονατίσουν τις τωρινές high end κάρτες πριν την παρουσίαση του Longhorn, οι εκτεταμένες αναβαθμίσεις ίσως φανούν και πρόωρες.

Δημοσ.

Wraioi kai aftoi .Skeftontai na vgaloun ta Longhorn se morfh varidiou wste na gonatisoun toys shmerinous epe3ergastes...Giati re gamwto mia xara den kanoume thn douleia mas me 2,8-3,4GGHz cpu kai WIn xp?Ti allo 8a prosferoun dhladh ta longhorn geia na kanw upgrade gia hari toys?Realtime 3d desktop??Are Unix pou sas xreiazetai.....:-P Looool

Δημοσ.
Θα υπάρξουν και υλοποιήσεις (μάλλον) σε ΑGP, τώρα ποιά μοντέλα ακριβώς θα το δούμε.

Ναι υπαρχουν οι φημες για την ΑΤΙ και υποθετω οτι και η Nvidia θα ακολουθησει αν δει την ΑΤΙ απλα τωρα παιζει το παιχνιδι των υψηλων profit yields και πουλαει και αερα NF4 πλατφορμες.

α) G70/R520 με <4000 CPU = abysmally CPU limited. Εκτός βέβαια αν έχεις οθόνη που υποστηρίζει κατά πολύ υψηλότερες αναλύσεις του 1600*1200.

Ε καλα μην τρελαθουμε κιολας καναμε την 16x12 cpu limited αναλυση; :razz: Σιγουρα τα σημερινα games ακομα και σε τετοιες αναλυσεις χρησιμοποιουν πολλη επεξεργαστικη ισχυ αλλα ουτως η αλλως με τον δικο μου στα 2600-2700MHz κατι κανω και εγω. Σιγουρα το potential μιας τετοιας καρτας δειχνει πιο ειναι απο UXGA και πανω αλλα αυτο δεν συνεβαινε παντα με τις high end gpus?

β) Longhorn = πιθανότατα ανακοίνωση περίπου αρχές H2 2006, διαθεσιμότητα λίγο αργότερα και όπως με όλα τα νέα λειτουργικά της Microsoft άξια αναφοράς και τοποθέτησης τουλάχιστον ένα εξάμηνο μετά, αν όχι παραπάνω.

Καλα ναι δεν ξερω πως θα πανε τα πραγματα, το timeframe ειναι λιγο τραβηγμενο απο πλευρας μου(παντα ηταν :P) και ισως να παω για ενα dual core πιο νωρις.. Ουτως η αλλως τον καλοβλεπω απο τωρα oi x2 ειναι πολυ πιο ολοκληρωμενοι επεξεργαστες αλλα ασε να παω διακοπες... LOL

γ) Με την παρουσίαση του Longhorn θα γλύφεις τα δάχτυλά σου μάλλον για μια WGF2.0 GPU και ίσως για multi-core CPU.

Ναι αλλα αν παρω AGP τωρα που θα την πουλησω μετα; :razz: Ενω αν εχω PCIe καρτουλα ...

δ) Είναι κάτα βάση λάθος να σχεδιάζεις αναβάθμιση για ένα λειτουργικό που δεν είσαι σίγουρος αν θα τοποθετήσεις στο σύστημά σου ακόμα και σε ένα χρόνο από τώρα.

Οχι απλα αν κανω αναβαθμισεις θα ειναι με βαση το μελλον. Δες παραπανω για την gpu.

ε) Oι Χ2 θα κάνουν σε πλατφόρμα 939.

Ναι το ξερω. Εγω δεν εχω χρημα ΚΑΙ για cpu τωρα για αυτο κοιταω την λυση ενος τετοιου mobo.

Ενθουσιάστηκες από την G70 ή το συναίσθημα ήταν μάλλον του τύπου "αυτό είναι όλο..."; Αν ναι, το συναίσθημα δεν θα αλλάξει και πολύ με την R520, όσο κι αν θέλουν τα διάφορα ανημέρωτα μπουρδο-site να σε πείσουν για το αντίθετο.

Αν δεν παρουσιαστούν παιχνίδια που πραγματικά θα γονατίσουν τις τωρινές high end κάρτες πριν την παρουσίαση του Longhorn, οι εκτεταμένες αναβαθμίσεις ίσως φανούν και πρόωρες.

Μαλλον μια ενδιαμεση κατασταση θα ελεγα. Συγκρατημενος ενθουσιασμος. Οποτε ακομα και αν ερθει ο R520 με 24 αντι 32 pipes για αρχη και υψηλους χρονισμους και δωσει μια αυξηση της ταξης του 15% στην αποδοση της GTX τοτε θα ειμαι ικανοποιημενος. :)

Δημοσ.
Wraioi kai aftoi .Skeftontai na vgaloun ta Longhorn se morfh varidiou wste na gonatisoun toys shmerinous epe3ergastes...Giati re gamwto mia xara den kanoume thn douleia mas me 2,8-3,4GGHz cpu kai WIn xp?Ti allo 8a prosferoun dhladh ta longhorn geia na kanw upgrade gia hari toys?Realtime 3d desktop??Are Unix pou sas xreiazetai.....:-P Looool

Οχι απλα τα Longhorn οπως πιστευω θα δειξουν το πραγματικο potential των dual core πλεον επεξεργαστων και η υπαρξη multi threaded εφαρμογων θα ειναι πλεον τεραστια και οχι μονο...Ισως να οδηγηθουμε σε μια νεα εποχη με εξειδικευμενους cpu για gaming (βλεπε FX και EE για τους hardcore fan) και dual core για αυτους που θελουν μια πιο ολοκληρωμενη λυση και ευχρηστια απο το PC τους. Επισης το neo API ελπιζω οτι θα οδηγησει πλεον σε νεους οριζοντες των κοσμο των 3dγραφικων. Oπως και να εχει ειναι εξελιξη. Ετσι ειναι ο κοσμος των υπολογιστων ετσι ηταν και ετσι θα παραμεινει. Ε και οι επεξεργαστες που αναφερεις δεν θα ειναι αχρηστοι μην τρελαθουμε κιολας μια χαρα θα το τρεχουν το λειτουργικο απλα οχι στο full potential του.

Δημοσ.
Ναι υπαρχουν οι φημες για την ΑΤΙ και υποθετω οτι και η Nvidia θα ακολουθησει αν δει την ΑΤΙ απλα τωρα παιζει το παιχνιδι των υψηλων profit yields και πουλαει και αερα NF4 πλατφορμες.

Θα υπάρξουν και AGP G7x από την NVIDIA, απλά μάλλον όχι G70.

Ε καλα μην τρελαθουμε κιολας καναμε την 16x12 cpu limited αναλυση; :razz: Σιγουρα τα σημερινα games ακομα και σε τετοιες αναλυσεις χρησιμοποιουν πολλη επεξεργαστικη ισχυ αλλα ουτως η αλλως με τον δικο μου στα 2600-2700MHz κατι κανω και εγω. Σιγουρα το potential μιας τετοιας καρτας δειχνει πιο ειναι απο UXGA και πανω αλλα αυτο δεν συνεβαινε παντα με τις high end gpus?

Πόσο μεγάλη διαφορά έχουν οι 3 κάρτες σε αυτό το σύστημα στα 1600;

http://www.3dcenter.de/artikel/nvidia_g70_benchmarks/

Ναι αλλα αν παρω AGP τωρα που θα την πουλησω μετα; :razz: Ενω αν εχω PCIe καρτουλα ...

Δεν έχω αντίρρηση με το PCIe για το μέλλον, αλλά για το 754.

Ναι το ξερω. Εγω δεν εχω χρημα ΚΑΙ για cpu τωρα για αυτο κοιταω την λυση ενος τετοιου mobo.

Προφανώς σου προτείνω να περιμένεις λίγο ακόμα. ΄Εχεις πραγματικά ανάγκη αναβάθμισης αυτή την χρονική περίοδο; Ερώτηση για τον εαυτό σου, άσε με εμένα. Απλά σου λέω να το σκεφτείς καλά.

Μαλλον μια ενδιαμεση κατασταση θα ελεγα. Συγκρατημενος ενθουσιασμος. Οποτε ακομα και αν ερθει ο R520 με 24 αντι 32 pipes για αρχη και υψηλους χρονισμους και δωσει μια αυξηση της ταξης του 15% στην αποδοση της GTX τοτε θα ειμαι ικανοποιημενος. :)

R520 = 4 quads @ =/>650MHz/600MHz GDDR3. ΄Ετσι ήταν από την αρχή και δεν άλλαξε τίποτα σε αυτό. Θα έρθει σε πολύ περιορισμένες ποσότητες και θα φορτώσουν την R580 όσο πιο γρήγορα γίνεται, αφού ο ανταγωνισμός ετοιμάζεται για υψηλότερες συχνότητες με 90μ.

Δημοσ.
Οχι απλα τα Longhorn οπως πιστευω θα δειξουν το πραγματικο potential των dual core πλεον επεξεργαστων και η υπαρξη multi threaded εφαρμογων θα ειναι πλεον τεραστια και οχι μονο...Ισως να οδηγηθουμε σε μια νεα εποχη με εξειδικευμενους cpu για gaming (βλεπε FX και EE για τους hardcore fan) και dual core για αυτους που θελουν μια πιο ολοκληρωμενη λυση και ευχρηστια απο το PC τους. Επισης το neo API ελπιζω οτι θα οδηγησει πλεον σε νεους οριζοντες των κοσμο των 3dγραφικων. Oπως και να εχει ειναι εξελιξη. Ετσι ειναι ο κοσμος των υπολογιστων ετσι ηταν και ετσι θα παραμεινει. Ε και οι επεξεργαστες που αναφερεις δεν θα ειναι αχρηστοι μην τρελαθουμε κιολας μια χαρα θα το τρεχουν το λειτουργικο απλα οχι στο full potential του.

Και ναι και όχι. Οι GPU ανέκαθεν ήταν και είναι multithreading optimized, σε σημείο μάλιστα που οι CPU έχουν μεγάλες διαδρομές ακόμα να διανύσουν.

Το high end Longhorn desktop (aero glass) θα ρίχνει περισσότερο βάρος στην GPU από οιοδήποτε ως τώρα desktop, και το WGF2.0 έχει μερικές σημαντικές βελτιώσεις που θα οδηγήσει να πάρουν οι GPU κι άλλο φόρτο από τις CPU.

Και τα παραπάνω αλλά και το multithreading στην CPU οδηγούν πολλούς σε παρεξηγήσεις. Να το θέσουμε στην εξής βάση: στο μέλλον θα συνεχίζει να είναι αναγκαία η χρήση ενός ισχυρού επεξεργαστή σε συνδυασμό με μια ισχυρή κάρτα γραφικών. Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

΄Ενα άρθρο που ίσως βοηθήσει σχετικά με το multithreading + CPUs:

http://arstechnica.com/articles/paedia/cpu/xbox360-2.ars

Φυσικά οι Χ2 θα έχουν όλες τις αναγκαίες προυποθέσεις για dual-threading, θα κάνουν μια κάποια διαφορά σε μελλοντικές εφαρμογές, αλλά μην περιμένετε θαύματα. Για multimedia αηδιούλες σαφώς και θα κάνουν σημαντική διαφορά, για όλα τα άλλα τίποτα το πολύ ιδιαίτερο.

Για να δούμε την ανάγκη για dual-threading CPUs σε παιχνίδια θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 χρόνια ακόμα και βάλε, πόσο μάλλον για περισσότερα threads από αυτά.

Δημοσ.

To Longhorn θα έχει και το κλασικό win2k desktop για όσους δεν τους ενδιαφέρουν όλες οι καινούργιες αηδιούλες. Για το high end Αero Glass ωστόσο θα χρειαστεί τουλάχιστον μια 256MB DX9.0 GPU. Οι προαναφερόμενοι επεξεργαστές δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα.

Το aero glass θα είναι τρισδιάστατο περιβάλλον με φωτοσκιάσεις και εξομάλυνση. ΄Οχι δεν χρειάζεται στον μέσο χρήστη απαραίτητα, αλλά αντί να κάθεται μια >300 ευρώ σημερινή καρτούλα να βαριέται αφόρητα σε περιβάλλον windows, ας κάνει και κάτι παραπάνω δεν βλάπτει και οι σημερινές κάρτες αυτού του βεληνεκές μπορούν να το χειριστούν άψογα.

Δημοσ.
Θα υπάρξουν και AGP G7x από την NVIDIA, απλά μάλλον όχι G70.

Ναι δεν διαφωνω απλα λεω οτι δεν με ενδιαφερει αυτη η λυση...

Πόσο μεγάλη διαφορά έχουν οι 3 κάρτες σε αυτό το σύστημα στα 1600;

http://www.3dcenter.de/artikel/nvidia_g70_benchmarks/

Ξερω ποιες ειναι οι διαφορες καθως εχω τρεξει και δικα μου benches σε 16x12

εν συγκρισει με ενα FX-55 ομως.Οι διαφορες με τον δικο μου τωρα στα 2.6 δεν ειναι της ταξης που κανουν την μεγαλη διαφορα. Θα ελεγα οτι δεν απεχω απο εναν 4000+ Λαμβανομενου αυτου του γεγονοτος και εχοντας δει τοσα benches στα 16x12 4AA/16AF αναμεσα σε 6800gt KAI 7800gtx θα ελεγα οτι υπαρχει μια αρκετα σημαντικη διαφορα ειδικα σε games που η GT μου υστερουσε. (SP:CT,BF2,Chronicles of Riddick).

BTW και εσυ μου εδειξες benches με Prescott για να με πεισεις; :razz:

Δεν έχω αντίρρηση με το PCIe για το μέλλον, αλλά για το 754.

Ε ναι αυτο λεω και εγω. Απλα κραταω τωρα αυτη την cpu που αποδιδει αρκετα καλα και αργοτερα εχωντας pcie gpu βαζω και cpu+mobo.

Προφανώς σου προτείνω να περιμένεις λίγο ακόμα. ΄Εχεις πραγματικά ανάγκη αναβάθμισης αυτή την χρονική περίοδο; Ερώτηση για τον εαυτό σου, άσε με εμένα. Απλά σου λέω να το σκεφτείς καλά.

Οχι δεν θα το ελεγα αλλα με τις gpu σχεδον παντα αναβαθμιζω για να μην χανω ολα τα λεφτα μου αν περιμενω. Ευχαριστω παντως για την φιλικη συμβουλη :wink:

R520 = 4 quads @ =/>650MHz/600MHz GDDR3. ΄Ετσι ήταν από την αρχή και δεν άλλαξε τίποτα σε αυτό. Θα έρθει σε πολύ περιορισμένες ποσότητες και θα φορτώσουν την R580 όσο πιο γρήγορα γίνεται, αφού ο ανταγωνισμός ετοιμάζεται για υψηλότερες συχνότητες με 90μ.

Δεν ξερω για αυτο, εσυ σιγουρα κατι παραπανω θα ξερεις.. Ελπιζω ομως να διαψευστεις.. :)

Δημοσ.
Και ναι και όχι. Οι GPU ανέκαθεν ήταν και είναι multithreading optimized' date=' σε σημείο μάλιστα που οι CPU έχουν μεγάλες διαδρομές ακόμα να διανύσουν.

Το high end Longhorn desktop (aero glass) θα ρίχνει περισσότερο βάρος στην GPU από οιοδήποτε ως τώρα desktop, και το WGF2.0 έχει μερικές σημαντικές βελτιώσεις που θα οδηγήσει να πάρουν οι GPU κι άλλο φόρτο από τις CPU.

Και τα παραπάνω αλλά και το multithreading στην CPU οδηγούν πολλούς σε παρεξηγήσεις. Να το θέσουμε στην εξής βάση: στο μέλλον θα συνεχίζει να είναι αναγκαία η χρήση ενός ισχυρού επεξεργαστή σε συνδυασμό με μια ισχυρή κάρτα γραφικών. Η αλήθεια είναι κάπου στην μέση.

΄Ενα άρθρο που ίσως βοηθήσει σχετικά με το multithreading + CPUs:

http://arstechnica.com/articles/paedia/cpu/xbox360-2.ars

Φυσικά οι Χ2 θα έχουν όλες τις αναγκαίες προυποθέσεις για dual-threading, θα κάνουν μια κάποια διαφορά σε μελλοντικές εφαρμογές, αλλά μην περιμένετε θαύματα. Για multimedia αηδιούλες σαφώς και θα κάνουν σημαντική διαφορά, για όλα τα άλλα τίποτα το πολύ ιδιαίτερο.

Για να δούμε την ανάγκη για dual-threading CPUs σε παιχνίδια θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 χρόνια ακόμα και βάλε, πόσο μάλλον για περισσότερα threads από αυτά.[/quote']

:) ....

Ολα οκ αλλα δεν μιλαω για τον τομεα του gaming... Αν ειδες ειπα οτι για το εγγυς μελλον οσοι θελουν gaming performance ειναι καλυτερο να οδηγουνται στην λυση των FX ή των EE(λεμε και καμια μλκ να περναει η ωρα... :razz: ). Σε ολες τις αλλες multi threaded εφαρμογες ομως οι dual core κανουν την διαφορα και αυτο που εσυ αποκαλεις "αηδιουλες" εμενα με ενδιαφερει :) ).

ΒΤW ευχαριστω για το αρθρο..

Δημοσ.
Δεν ξερω για αυτο, εσυ σιγουρα κατι παραπανω θα ξερεις.. Ελπιζω ομως να διαψευστεις..

΄Ηλπιζε τότε, αλλά δεν θα σε ωφελήσει.

Να παίξουμε λίγο με ανόητους υπολογισμούς (που δεν λένε και πολλά);

multiply-add instruction = MADD or MU+ADD = two 32-bit floating point instructions in one cycle

G70 has 24 PS30 SIMD channels and thus:

24 pixels/clock * 8 MADDs/clk = 192 MADDs/clk * 0.43GHz = 82.56 MADDs/sec = 165 GFLOPs/sec

R520 has 16 PS30 SIMD channels and thus:

16 pixels/clock * 8 MADDs/clk = 128 MADDs/clk * 0.65GHz = 83.2 MADDs/sec = 166 GFLOPs/sec

G70 :

16 ROPs * 430 = 6880 MPixels/sec

24 * 430 = 10320 MTexels/sec

8 VS MIMDs * 430MHz = 860 MVertices/sec

R520:

16 ROPs * 650 = 10400 MPixels/sec

16 * 650 = 10400MTexels/sec

8 VS MIMDs * 650MHz = 1300 MVertrices/sec

Tα 650ΜΗz είναι λίγο πολλά αν αναλογιστώ την πιθανή 600MHz GDDR3 μνήμη και θα πρέπει να υπάρχει και περιθώριο για υψηλότερο χρονισμό στην R580 που αναμένεται γύρω στο τέλος της χρονιάς και λίγο αργότερα. Aκόμα και το βλήμα ο Fuad αρχίζει να έχει αμφιβολίες σε ένα από τα τελευταία λιβελλογραφήματά του για τους προηγούμενους ισχυρισμούς του.

http://www.theinquirer.net/?article=24698

Από το καλοκαίρι του 2004 τα απόρρητα whitepapers που είχα δει, έδειχναν καθαρά 4 τέσσερις τετράδες για R520/580, με το δε δεύτερο να έχει μια σημαντική αύξηση σε OPs.

Δημοσ.

Ξερω ποιες ειναι οι διαφορες καθως εχω τρεξει και δικα μου benches σε 16x12

εν συγκρισει με ενα FX-55 ομως.Οι διαφορες με τον δικο μου τωρα στα 2.6 δεν ειναι της ταξης που κανουν την μεγαλη διαφορα. Θα ελεγα οτι δεν απεχω απο εναν 4000+ Λαμβανομενου αυτου του γεγονοτος και εχοντας δει τοσα benches στα 16x12 4AA/16AF αναμεσα σε 6800gt KAI 7800gtx θα ελεγα οτι υπαρχει μια αρκετα σημαντικη διαφορα ειδικα σε games που η GT μου υστερουσε. (SP:CT' date='BF2,Chronicles of Riddick).

BTW και εσυ μου εδειξες benches με Prescott για να με πεισεις; :razz: [/quote']

Γιατί δεν είναι CPU limited με έναν Prescott? Πόσα reviews έχεις δει στο δίκτυο να χρησιμοποιούν ισάξιο ή και χαμηλότερο επεξεργαστή; Δεν ήταν και πολύ εύκολο να βρω τόσο χαμηλό επεξεργαστή.

Η αύξηση επιδόσεων στο UE3 (και ναι είναι άσχετο για τα σημερινά δεδομένα) του G70 σε σχέση με το NV40, είναι γύρω στα 2.4x αν θυμάμαι καλά.

Oι μέγιστες διαφορές είναι όντως στα παιχνίδια που ανέφερες. Αν δεις όλο το φάσμα των εφαρμογών και τις διαφορές που δίνει η ίδια η NVIDIA, μιλάμε για τις καλύτερες των περιπτώσεων.

Ολα οκ αλλα δεν μιλαω για τον τομεα του gaming... Αν ειδες ειπα οτι για το εγγυς μελλον οσοι θελουν gaming performance ειναι καλυτερο να οδηγουνται στην λυση των FX ή των EE(λεμε και καμια μλκ να περναει η ωρα... ). Σε ολες τις αλλες multi threaded εφαρμογες ομως οι dual core κανουν την διαφορα και αυτο που εσυ αποκαλεις "αηδιουλες" εμενα με ενδιαφερει.

Δεν λέω ότι δεν θα υπάρξουν διαφορές, αλλά τίποτε το πραγματικά τρομερό για τον απλό χρήστη, ειδικά όταν μιλάμε για πολύ ισχυρούς single-core επεξεργαστές σε συνδυασμό με ισχυρή GPU (+all VMR/overlay/HDTV shiznit) και μια ισχυρή κάρτα ήχου.

Oι GPU ήδη οδεύουν προς την κατεύθυνση των GPGPUs και αν και λίγοι το ξέρουν η NVIDIA έχει ήδη extensions στους οδηγούς της για εφαρμογές όπως το Photoshop.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...