Προς το περιεχόμενο

Απορία για AGP8x σε AGP4x

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έχω μια Radeon 9500 (όχι pro). Γενικά από τότε που την πήρα είχα κατά καιρούς μικροπροβληματάκια. Κάποιυς καιρούς και πιο σημαντικά. Τελευταία άρχισε όχι απλά να με πετάει έξω από παιχνίδια (PES4), αλλά να μου σβήνει την οθόνη και να θέλει reset μετά (όταν λέμε την έσβηνε, την έβαζε σε stand-by).

Κατέβασα λοιπόν τους ngo drivers που είχαν και την επιλογή για softmod, δηλαδή οι drivers σου ξεκλειδώνουν 4 επιπλέον pipelines κάνοντας τες συνολικά 8. Στην ουσία μετατρέπεις την Radeon 9500 σε 9700 (non pro και τα δύο).

Τα προβλήματα έγιναν ακόμα πιο έντονα (κάτι το οποίο υποπτευόμουνα, αλλά είπα να πειραματιστώ). Το επόμενο που έκανα ήταν να κατεβάσω την AGP από 8χ σε 4χ και τα προβλήματα λύθηκαν! Δεν μου έχει ξαναπαρουσιαστεί τίποτα εδώ και δύο μέρες!

Το θέμα λοιπόν είναι το εξής: Τι ακριβώς έχασα τώρα που κατέβασα την AGP; Χάνω ένα 10% σε ταχύτητα; Το οποίο όμως αντισταθμίζεται με τις 4 pipelines, οπότε είμαι κάπου στα ίδια που ήμουν και πριν; Δεν έχω κάνει τεστ γιατί όταν βάζω την AGP στα 8χ κολλάει άμεσα πιά. Δεν υπάρχει χρόνος για να μετρήσω τίποτα.

Δημοσ.

Βασικά εσύ μπορείς να μας πεις καλύτερα τι έχεις χάσει από επιδόσεις...Εχεις χρησιμοποιήσεις και τις δυο εκδοχές (AGP 8x,4x) με το ιδιο συστημα και άρα μόνος σου μπορείς να διαπιστώσεις αν έχεις χάσει κάτι από επιδόσεις....οι πιο πολλοί λένε ότι η διαφορά δεν είναι αισθητή

Εχοντας κάνει μάλιστα και το moddαρισμα της κάρτας γενικά είσαι κερδισμένος αναμφισβήτητα ( σε σχέση με το αυθεντικό προϊόν που είχες αγοράσει) , ανεξάρτητα από την ταχύτητα του διαύλου..

Επισκέπτης
Δημοσ.
Βασικά εσύ μπορείς να μας πεις καλύτερα τι έχεις χάσει από επιδόσεις...Εχεις χρησιμοποιήσεις και τις δυο εκδοχές (AGP 8x' date='4x) με το ιδιο συστημα και άρα μόνος σου μπορείς να διαπιστώσεις αν έχεις χάσει κάτι από επιδόσεις....οι πιο πολλοί λένε ότι η διαφορά δεν είναι αισθητή

Εχοντας κάνει μάλιστα και το moddαρισμα της κάρτας γενικά είσαι κερδισμένος αναμφισβήτητα ( σε σχέση με το αυθεντικό προϊόν που είχες αγοράσει) , ανεξάρτητα από την ταχύτητα του διαύλου..[/quote']

Δεν μπορώ να πω ότι νιώθω διαφορά, αλλά έχω καιρό να παίξω παιχνίδι με απαιτήσεις. Το PES4 έπαιζε μια χαρά ούτως ή άλλως (αν εξαιρέσουμε τα κολλήματα). Τώρα παίζω το Rome, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ πόσο γρήγορα έτρεχε όταν το πρωτοέπαιξα...

Δημοσ.

AGP 4x vs AGP 8x = max 5% διαφορά επιδόσεων.

Παλιότερα έπαιζε κανονικά σε 8x rate ή όχι?

Γιατί υπάρχει περίπτωση να έχεις πρόβλημα στο 8x απλά.

Μου είχε τύχει μια R9800PRO παλιότερα με πρόβλημα σε αυτό το θέμα...καθαρά hardware θέμα.

Φυσικά έχεις περάσει τους chipset ( mobo ) drivers έτσι ?

Δημοσ.

Pi8anotata exeis arxisei na xaneis thn karta sou.Oi epidoseis fysika 8a einai xamhloteres isws kai perissotero apo 10% omws to vasikotero einai sto chipset ths kartas.Se tetoies periptwseis,synh8ws h karta den mporei na leitourghsei swsta logw yper8ermanshs tou chipset.Anoigwntas akoma alla 4 pipelines,thn gonatizeis:P Des an h pshktra epanw sthn karta sou einai poly zesth,h' an to fan leitourgei se ikanopoihtikes strofes.Sou parousizei artifacts sto AGP 8x???Apo pote arxise na sou parousiazei auto to provlhma???

Filika,

Yorps

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όπως είπα και στην αρχή, πάντα είχα μικροπροβληματάκια. Το ότι άνοιξα τις 4 pipelines μου έβγαλε κάποια artifacts, τα οποία έφυγαν αλλάζοντας τα χρώματα από 32bit σε 16bit. Από κει και έπειτα είχα πολύ χοντρά προβλήματα, τα οποία λύθηκαν γυρνόντας την agp σε 4χ. Πάντως τόσο καιρό που την είχα σε 8χ δεν είχε τρελά προβλήματα (τον έχω 2μιση χρόνια τον Η/Υ), απλά δεν ήταν πολύ σταθερός σε ορισμένες καταστάσεις (vpu revover και τέτοια πράγματα).

Νομίζω όμως ότι ανακάλυψα ότι η mainboard μου δεν υποστηρίζει τελικά agp8x. Είναι η gigabyte 7A-VX. Στην αρχή είχα την VXP που νομίζω ότι υποστήριζε 8x αλλά μου την αλλάξαν γιατί είχε κάτι προβλήματα (αυτό όταν την πρωτοαγόρασα).

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον by the way

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...