Προς το περιεχόμενο

Μα γίνεται να κλειδωθούν τα Windows λόγω κωδικού?

Isle

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ηθελα να βάλω κωδικό στο username αλλά κάποιος μου είπε ότι γίνεται τα Windows να κλειδώσουν και να χάσω όλα τα αρχεία μου.Εκανα ένα πρόχειρο search αλλά δεν βρήκα τίποτα ιδιαίτερο.Μπορείτε να μου πείτε αν πράγματι γίνεται τα Windows να κλειδωθούν?

Δημοσ.

Τα αρχεία θα τα χάσεις αν εφαρμόσεις κρυπτογράφιση και για κάποιο λόγο ξεχάσεις ή κάποιος σου αλλάξει τον κωδικό από άλλο λογαριασμό που έχει δικαιώματα διαχειριστή.

Δημοσ.

ama xexaseis ton kodiko sou den tha mporeis na mpeis mesa.an bebea pas apo safe mode tha emfanistei ena administrator account pou fenetai apo safe mode kai ama den exei ekei kodiko tote tha mpeis.bebea iparxoun kai disketes kai diaforoi tropoi ama exeis xexasei ton kodiko na ton diagrapseis.auto tha ennoei klidonoun ta windows.kati allo den mporei na ginei.

Δημοσ.

Δε κατάλαβα, ένας λογαριασμός υπάρχει, του διαχειριστή και δεν υπάρχουν άλλοι.Εσύ λές να βάλω και στα άλλα μέλη?Πάντως δεν είναι άλλοι εκτός απο μένα απλά θέλω τον κωδικό για ασφάλεια.

Δημοσ.

Εκτός απο το account του διαχειριστή είναι και ένα guest account που δε φαίνεται όταν παώ να κάνω αλλαγή χρήστη αλλά είναι off αυτό το account.

Δημοσ.

Με αυτά που αναφέρεις κ το insomnia στην οθόνη σου :P βάλε άφοβα password μην ανησυχείς.

Απλά να το θυμάσαι κ μην χρησιμοποιήσεις κάποια κρυπτογράφηση για τα δεδομένα σου.

/sc

Δημοσ.

Όταν κάνεις αλλαγή χρήστη (log off) πάτα Ctrl+Alt+Del δύο φορές και στην πινακίδα που βγάζει βάλε χρήστης administrator και κενό συνθηματικό. Μετά πίγενε στον πίνακα ελέγχου και βάλε κωδικό.

Δημοσ.

Καλά, θα ξαναρωτήσω τον άλλον που μου είπε να μη βάλω κωδικό για να δώ αλλά στο κάτω κάτω αυτός είναι που μου ρύθμισε τα Windows.

Δημοσ.

Πιθανόν αυτός "που σου το είπε" εννοούσε το φαινόμενο να κάνεις τα αρχεία σου private, και μετά από format να μην έχεις πρόσβαση σε αυτά, ακόμα και από account με το ίδιο όνομα.

Είναι πρόβλημα που αφορά τις advanced ρυθμίσεις περι file ownership, έχει τεθεί αρκετές φορές εδω μέσα και έχει απαντηθεί (αν δεν απατόμαι, πρέπει να είμαι κι ο πρώτος που το απάντησε, παλιότερα ;) )

Απλά απάντησε αρνητικά αν κάποια ανύποπτη στιγμή (παίζοντας με τα user accounts), ερωτηθείς "Do you want to make your files private?". Αυτα...

Δημοσ.

mono ama kaneis ta arxeia private iparxei periptosi na min ta xanadeis.an den ta kaneis bale osa password thes.apires fores exo allaxei administrator password kai den ixa provlima.min agxonesai.

Δημοσ.

και private να είναι αμα μπείς με admin κωδικό τα ξεκλειδώνεις...

αν βέβαια κάνεις πριβέ τα αρχεία του admin και ξεχάσεις τον κωδικό τότε θα έχεις πρόβλημα το οποίο και πάλι είναι δυνατόν να ξεπεράσεις με κάποιες διαδικασίες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...