Προς το περιεχόμενο

Δίκτυο με 2 PC

JohnL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να συνδέσω 2 PC με Windows XP SP2 σε ένα δίκτυο, έτσι ώστε να μπορώ να κάνω file sharing, απομακρυσμένες εκτυπώσεις, να μοιράζω τη σύνδεση στο Internet κ.λ.π.

Σκέφτομαι να το υλοποιήσω με 2 ασύρματες κάρτες για να μην κυκλοφορούν καλώδια. Όμως δεν ξέρω αν θα δουλέψει επειδή παρεμβάλλονται τοίχοι. Συγκεκριμένα, σε ευθεία γραμμή οι δύο υπολογιστές απέχουν περίπου 12μ. αλλά παρεμβάλλονται δύο τοίχοι. Σε τεθλασμένη γραμμή όμως, η απόσταση γίνεται περίπου 15μ. χωρίς τοίχους αλλά με μιά γωνία. Με δύο ασύρματες κάρτες θα δουλέψει ή θα χρειαστεί να βάλω και access point στη μέση της διαδρομής;

Γενικά οι ταχύτητες ενός ασύρματου οικιακού δικτύου που κυμαίνονται; Νομίζω ότι η ταχύτητα είναι λιγότερο από το μισό της ονομαστικής, έτσι;

Όσον αφορά το μοίρασμα του Internet, προς το παρόν έχω μια isdn με το netmod, οπότε φαντάζομαι ο ένας υπολογιστής θα συνδέεται με το netmod και ο άλλος θα συνδέεται μέσω αυτού. Αν βάλω dsl όμως, υπάρχει η δυνατότητα να συνδέομαι κατευθείαν και από τα δύο pc, σωστά;

Δημοσ.

Έτσι όπως το αναφέρεις ακούγονται οριακά τα πράγματα για την μετάδοση του σήματος. Μην ξεχνάς ότι η συχνότητα του wireless "ζητάει" οπτική επαφή, για να δουλέψει. Αλλά αν δεν δοκιμάσεις δεν θα μάθεις αν και πως δουλεύει καθώς είναι πολλοί οι παράγοντες/παράμετροι για το αν θα συνδεθεί ή όχι σε μη οπτική επαφή.

Για internet sharing / remote printing θα κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά αλλά όχι το ίδιο αξιόπιστα όπως με καλώδιο. Για file sharing μπορείς να το ξεχάσεις αν μιλάμε για όγκο δεδομένων - θέλει απίστευτα πολύ ώρα. Για αυτά που ζητάς ανεπιφύλακτα θα σου πρότεινα να απλώσεις καλώδιο. Θα ταλαιπωρηθείς μέχρι να γίνει αλλά μετά θα δουλεύουν όλα χωρίς προβλήματα/καθυστερήσεις.

/sc

Δημοσ.

Αν τελικά βάλω ασύρματο δίκτυο ποιές κάρτες αξίζει να βάλω; Σκέφτομαι για ταχύτητα 54Mbps ή μεγαλύτερη...

Προτιμώ να έχουν αποσπώμενες κεραίες για να μπορώ να τραβήξω καλώδιο μέχρι το παράθυρο και έτσι να επικοινωνούν σε ευθεία, χωρίς εμπόδια γραμμή, απόστασης ~6μέτρων. Φαντάζομαι θα δουλέυει τέλεια, σωστά?

Αν τώρα βάλω στη μία κάρτα αντί για τις μικρές κεραιίτσες μια κατευθυντική 24dbi, θα διαπερνά και τους τοίχους; :-P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...