Προς το περιεχόμενο

10 Χρόνια mp3!! καλά 100!!!!

vageco

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμπληρώνονται σήμερα δέκα χρόνια από τις 14 Ιουλίου του 1995 που οι ερευνητές του γερμανικού Ινστιντούτου Fraunhofer αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την επέκταση αρχείου .mp3 για τη νέα τότε τεχνολογία συμπίεσης ήχου. Σύντομα το MP3 εξελίχθηκε σε ένα καθολικά αποδεκτό ακρωνύμιο για το πρότυπο ISO IS 11172-3 «MPEG Audio Layer 3.

Η χρησιμοποιούμενη τεχνολογία (που είχει τυποποιηθεί διεθνώς το 1992) ήταν το αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας και ανάπτυξης από μία ομάδα 40 μηχανικών του ινστιντούτου. Όταν πρωτοεμφανίστηκε, θεωρήθηκε πολύ περίπλοκο για πρακτικές εφαρμογές αλλά η εκρηκτική του εξάπλωση αποστόμωσε όλους τους επικριτές του, ανοίγοντας μία νέα αγορά. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, το 2006 αναμένεται να πουληθούν σε όλο τον κόσμο πάνω από 80 εκατομμύρια MP3 players.

Δημοσ.

Thimame to 1997 pou me modemaki mou, tin analogiki grami me tin ekpliktiki taxitita twn 28.8 i 33.6 pou se petouse sinexeia exw katevaza ta prwta mou mp3 :-)

Treli exelixi pantos...

As einai kala oi anthrwpoi tis Fraunhofer :-)

Δημοσ.

Εγώ θυμάμαι πως ο λόγος που αναβάθμισα στον 486 ήταν ότι δεν μπορούσα να ακούσω στερεοφωνικά mp3 σε 128 γιατί κολούσε...

Δημοσ.

ti na poume re paidia? se liga xronia tha mas kanoun plaka ta paidia pos koubalousame auta ta terastia flashakia me 1gb mnimoula kai agougame mono stereo se mp3. Fantazeste na legame se enan xipi tou 60' oti tha xorouse se liga xronia 500 diskous viniliou se ena mixanima pou tha xorouse stin palami tou?

Δημοσ.

Εγω ενα εχω να πω..... ΜΑς εσωσαν τα παλικαρια..... Για φανταστητε να χρειαζοταν να εχουμε ολα μας τα τραγουδια σε audio cd? Θα επρεπε να εχουμε. ενα δωματιο του σπιτιου μας δισκοθηκη....

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να έχω όλους αυτούς τους δίσκους που έχω, κάτι παραπάνω απο 1000, σε audioCD's και ας έπιαναν έναν τοίχο ολόκληρο του σπιτιού μου. Ζηλεύω αυτούς που έχουν μεγάλες δισκοθήκες, και ειδικά σε βινύλια, παρόλο που εγώ είμαι της ψηφιακής εποχής και δεν πήρα βινύλιο ποτέ...

Δημοσ.
Ας είναι καλά οι άνθρωποι... φαντάσου να ακούγαμε ακόμα .wav :o)

σκεψου μονο τη hard disc θα ειχαμε για να μπορουμε να μαζευουμε τα wav

Δημοσ.

χεχε θυμάμαι το πρώτο πρόγραμμα που είχα για να rippάρω audio cd! Έκανε γύρω στα 15 λεπτά για το κάθε τραγούδι αλλά ήμουν ευτυχισμένος!!

Δημοσ.

Το mp3 πάντως το βάζω τρίτο σε σειρά με τις μεγαλύτερες εφευρέσεις ever. Πρώτα ο τροχός, μετά το καλαμάκι (για τη φράπα) και μετα το mp3.. :D

Δημοσ.
Πρώτα ο τροχός, μετά το καλαμάκι (για τη φράπα) και μετα το mp3..

ενταξει το καλαμακι :P αλλα τον τροχο γιατι 1ο? μπορουσες να βαλεις αλλα πρωτα... πχ καφε :P φραπες χωρις καφε δε γινεται :P

ps. το ξερετε οτι τον φραπε τον δημιουργησαμε εμεις? (ελληνες) και ομως!

Δημοσ.

Ο καφές πρώτα είναι ανακάλυψη και μετά εφεύρεση γιαυτό δεν το έβαλα.. φυσικά και εμείς φτιάξαμε το φραπέ! Κανείς άλλος δεν τον έχει ακόμα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...