Προς το περιεχόμενο

Ποιό τμήμα? Help me!!!


Panosst

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αύριο πρέπει να παραδώσω το μηχανογραφικό και ακόμα δεν έχω αποφασίσει. Έβγαλα 15650 μόρια στο 2 και 4 επιστημονικό πεδίο και ενδιαφέρομαι κυρίως για τον τομέα της πληροφορικής. Οι σχολές που με ενδιαφέρουν και είναι εκεί κοντά στο βαθμό μου (σύμφωνα με τις περσινές βάσεις) είναι:

 

Επιστήμης υπολογιστών Κρήτης (Ηράκλειο)

Πληροφορικής Ιονίου (Κέρκυρα)

Επιστήμης και τεχνολογίας υπολογιστών Πελοποννήσου (Τρίπολη)

Φυσικής Αθήνας

Μηχανικών Πληροφοριακών Και Επικοινωνιακών συστημάτων Αιγαίου

Επιστήμης και τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών Πελοποννήσου (Τρίπολη)

Φυσικής Θεσσαλονίκης

Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων Παν Πειραιά

Φυσικής Πάτρας

 

 

Θέλω να μου πείτε με ποία σειρά θα τις βάζατε χρησιμοποιώντας τα παρακάτω κριτήρια:

->ποίο τμήμα είναι πιο οργανωμένο

->από ποίο έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε πάρουν για μεταπτυχιακό

->ποίο είναι έτσι ποίο γνωστό και προτιμάται στην αγορά εργασίας

->ποίο σας γεμίζει το μάτι

->όποιο άλλο κριτήριο έχετε

Δημοσ.

Πρεπει πρωτα να παρεις την αποφαση αν θελεις να σπουδασεις φυσικη ή υπολογιστες.

Απο τα τμηματα των υπολογιστων, μονο για το τμημα του Ηρακλειου εχω γνωμη. Ισχυουν τα εξης:

1. Το τμημα ειναι κατα γενικη ομολογια δυσκολο και ο μεσος ορος αποφοιτησης ειναι 4.5-5 χρονια.

2. Εχει στενη συνεργασια με το Ιδρυμα Τεχνολογιας και Ερευνας (http://www.ics.forth.gr). Εκει απασχολουνται και κανουν πτυχιακες οι φοιτητες που εχουν ορεξη να ασχοληθουν με το αντικειμενο. Επισης εκει απασχολουνται σχεδον ολοι οι μεταπτυχιακοι φοιτητες.

3. Οι βαθμολογιες των αποφοιτων ειναι χαμηλες. Πολυ καλος βαθμος για το τμημα θεωρειται το 7.5.

4. Στο μεταπτυχιακο του τμηματος παιρνουν περιπου 40 ατομα το χρονο, απο τα οποια τα 20 προερχονται απο το ιδιο τμημα.

5. Μπορεις να ακολουθησεις ειτε software, ειτε hardware, ειτε αλγοριθμικα, ειτε ρομποτικα-τεχνικες ορασεις, ...και αλλα. Για ολα αυτα υπαρχουν τα αναλογα εργαστηρια στο ΙΤΕ.

6. Τα εργαστηρια του τμηματος δεν επαρκουν για τους φοιτητες...Επαρκουσαν οταν εμπαιναν 60 φοιτητες το χρονο, τωρα μπαινουν 120.

7. Οι καθηγητες του τμηματος δεν προερχονται απο το ιδιο τμημα στην πλειονοτητα τους. Τους καθηγητες τους βρισκεις συνηθως στα γραφεια τους στο ΙΤΕ.

8. Η πολη του Ηρακλειου ειναι ασχημη, ακριβη, αλλα εχει καλο καιρο γενικα. Τα κτιρια του πανεπιστημιου ειναι απαραδεκτα, αλλα η καινουρια πανεπιστημιουπολη ειναι υπο κατασκευη και ηδη εχουν μετακομισει εκει μερικες σχολες.

9. Το τμημα δεν εχει γυναικες, οπως και ολες οι σχολες του Ηρακλειου (στο Επ. Υπολ η αναλογια ειναι 9:1).

10. Αυτα :)

Δημοσ.

Κυρίως υπολογιστές θέλω να σπουδάσω αλλά τις σχολές που ήθελα (Η/Μ, Μ/Η, Πληροφορική αθήνας/θεσσαλονίκης) δεν τις πιάνω οπότε σκέφτομαι το εξής: αν οι σχολές που έχουν σχέση με τους υπολογιστές, στις οποίες περνάω, δεν είναι καλές, να βάλω το φυσικό που και σχετικά καλό τμήμα είναι και η φυσική μου αρέσει (περισσότερο πάντως μου αρέσει ο τομέας της πληροφορικής - έχω χοντρό κόλλημα).

Από τα λεγόμενά σου πάντως πρέπει να είναι σχετικά καλό τμήμα (ειδικά το 5 μετράει πολύ) και θα το βάλω πρώτο μάλλον (μόνο αυτό το 9:1 με χαλάει :( :-( :!: )

Κανένας άλλος κάποια άποψη για τα υπόλοιπα?

Δημοσ.

Κάποιος άλλος ρε παιδιά? Σήμερα το βράδυ ότι μου πείτε. Αυριο το πρωί το μηχανογραφικό θα έχει φύγει!

Δημοσ.

Συγνωμη αν θα ακουστει χοντρό, αλλα σαν φυσικός (μαθηματικός, φιλόλογος, γυμναστής) εχεις σκεφτεί που θα δουλεύεις, για ποιόν, και με τι μισθούς?

εχεις όρεξη για μια 2η ζωη για διορισμούς, καλά παπουτσακια για τις πορείες για αιτήματα, παρε-δωσε με ιδιοκτητες φροντιστηρίων και κακομαθημενα νιάνιαρα, ή αναγκαστική απασχόληση σε ιδιωτικές εταιρειες με εντελώς ασχετο αντικειμενο απ την επιστήμη σου?

προχώρα.

 

 

Εχω μια μικρή εμπειρία, απο παρόμοιους επαγγελματικους "χώρους". Εγω ειμαι "κομπιουτερας" (χωρις χαρτι ΑΕΙ/ΤΕΙ) και η γυναικα μου καθηγήτρια (τω χαρτί. γιατι το σημερινό της επάγγελμα άσχετο)

πλουσιος δεν ειμαι, αλλα καλα τα καταφερνω. εχω τις επιλογες να δουλεψω και υπάλληλος και ελεύθερος, και κανω και το κεφι μου (υπολογιστες/ιντερνετ).

Καλο το ΑΕΙ αρκει να μπεις εκει που θελεις. ωρες-ωρες λεω, καλα που δεν μπηκα σε καμια ασχετη σχολή τελικά .

Δημοσ.
Συγνωμη αν θα ακουστει χοντρό' date=' αλλα σαν φυσικός (μαθηματικός, φιλόλογος, γυμναστής) εχεις σκεφτεί που θα δουλεύεις, για ποιόν, και με τι μισθούς?

εχεις όρεξη για μια 2η ζωη για διορισμούς, καλά παπουτσακια για τις πορείες για αιτήματα, παρε-δωσε με ιδιοκτητες φροντιστηρίων και κακομαθημενα νιάνιαρα, ή αναγκαστική απασχόληση σε ιδιωτικές εταιρειες με εντελώς ασχετο αντικειμενο απ την επιστήμη σου?

προχώρα.

 

 

Εχω μια μικρή εμπειρία, απο παρόμοιους επαγγελματικους "χώρους". Εγω ειμαι "κομπιουτερας" (χωρις χαρτι ΑΕΙ/ΤΕΙ) και η γυναικα μου καθηγήτρια (τω χαρτί. γιατι το σημερινό της επάγγελμα άσχετο)

πλουσιος δεν ειμαι, αλλα καλα τα καταφερνω. εχω τις επιλογες να δουλεψω και υπάλληλος και ελεύθερος, και κανω και το κεφι μου (υπολογιστες/ιντερνετ).

Καλο το ΑΕΙ αρκει να μπεις εκει που θελεις. ωρες-ωρες λεω, καλα που δεν μπηκα σε καμια ασχετη σχολή τελικά .[/quote']

 

 

 

Ναί σαν φυσικός έχει τρέξιμο αλλά σε: 4-5 χρόνια η σχολή + 2-3 κανα μεταπτυχιακό + κανας χρόνος στρατό = 7-9 χρόνια δεν θα γίνεται το ίδιο και με τους "κομπιουτεράδες" (με/χωρις χαρτι ΑΕΙ/ΤΕΙ)?

Δημοσ.

Πάντως συμφωνώ με το ότι είναι σημαντικό να μπείς σε κάτι που θα σ' αρέσει αλλά πρέπει να έχει και μέλλον και το μέλλον των "κομπιουτεράδων" δε το βλέπω πολύ καλύτερο από αυτό των φυσικών όταν θα βγω για να βρώ δουλειά.

Δημοσ.

τι εννοεις; να βγεις απο πληροφορική για να γινεις καθηγητης σε σχολεία? ημαρτον.

αν το ονειρο σου ειναι μια καρεκλα στο δημοσιο και η εγγυημενη συνταξη, μπορεις να πας και στη θεολογική.

 

Εγω ηθελα να πω οτι η πληροφορικη εχει περισσότερες επιλογες για απασχοληση. φυσικα το ονειρο μας ειναι να ξεκινησουμε απο ενα γκαραζ και να γινουμε Μπιλιδες, αλλα και αν δεν κατσει, υπαρχει η εκπαιδευση, διαφορα αντικειμενα στον ιδιωτικο, και το ελευθερο επάγγελμα.

Αν ελεγες να ζησεις ΗΠΑ ή UK, ενταξει, ενας επιστημονας με την κλασική εννοια (φυσικος,χημικος,βιολόγος) μπορει να παει σε πανεπιστημια και σουπερ-ντουπερ πολυεθνικες και να γινει μέγας (το ιδιο και ενας IT βεβαια). Στην Ελλαδάρα όμως? φοργκέτ ιτ.

αρκει να σκεφτεις αυτό: ξερεις ποσοι -θεωρητικά ασχετοι- μαθηματικοι,φυσικοι,χημικοί δουλεύουν στο χώρο των υπολογιστών? πολλοί.

Γιατι υπάρχει έλλειψη αποφοίτων απο "καθαρα" IT σχολές, και γιατι μεγαλο μερος αυτων των γνώσεων αποκτάται στην πράξη, και οχι στα βιβλία.

Ξερεις πολλους πληροφορικούς να κανουν τον καθηγητή φυσικής? αφου δε φτάνουν οι θεσεις για τους φυσικους, θα παρουν και τους "εξω"???

 

ξερεις ποσα pc ανα κατοικο, και ποσες συνδεσεις ιντερνετ ανα σπίτι έχει η Ελλάδα? λιγοτερες απο την Κορέα. τη Μάλτα την περνάμε!!! έχουμε μέλλον ακόμα.

Δημοσ.
(μόνο αυτό το 9:1 με χαλάει :( :-( :!: )

 

 

Δεν κατάλαβα για σπουδές θα πας η για γκομενιλίκια?

Γκόμενες υπάρχουν παντού!!! Κοίτα να κάνεις την επιλογή σου για ένα καλο πανεπηστήμιο και όχι αν θα έχει γκόμενες το τμήμα... εξάλου το ρέθυμνο είναι κοντά αν δεν καταφέρεις να βρεις γκόμενα στο ηράκλειο που είναι μια μικρή αθήνα.!!

 

;)

 

Good luck

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...