BIAP Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2005 Ο Slater ειχε σκασει μυτη και στο name of the rose, διπλα στον Sean. Mαθητουδι αλλα καλο μαθητουδι, if you get my drift. Στο quicksilver, απλα τα σπαει p.s paschalia εχεις ξεφυγει...
Moderators Praetorian Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Moderators Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Ταινεία "σταθμός" για τον Κινηματογράφο γενικότερα ήταν και το φετινό Alone in the Dark. Μιλάμε για σταθμό σταθμό. Πως λέμε "τελευταία στάση αποβιβαστείτε όλοι...."
Moderators Praetorian Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Moderators Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2005 Ταινεία "σταθμός" για τον Κινηματογράφο γενικότερα ήταν και το φετινό Alone in the Dark. Μιλάμε για σταθμό σταθμό. Πως λέμε "τελευταία στάση αποβιβαστείτε όλοι...."
madcap Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Ταινια σταθμος ειναι το Memento (δεν ξερω αν το εχει αναφερει κανεις).
john1987 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 εμενα προσωπικα το μεμεντο δε μου αρεσε καθολου...και αυτη η τεχνικη του αναποδου πρεπει να ειναι πιο παλια...
Moderators Praetorian Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Moderators Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 εμενα προσωπικα το μεμέντο δε μου αρεσε καθολου...και αυτη η τεχνικη του αναποδου πρεπει να ειναι πιο παλια... Δε γνωρίζω κάποια ταινεία που να ακολουθησε την ιδια τεχνική πριν το Memento (χωρις αυτο να σημαίνει οτι δεν υπάρχει κιόλας), ενώ μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι εχω δει 2-3 ταινείες που σίγουρα υιοθέτησαν παρόμοιες τεχνικές (και imho πολύ άστοχα) μετά το Memento. Στο Memento η τεχνική χρησιμοποιήθηκε άψογα και με απόλυτη αιτιολόγηση...(η πάθηση του Leonard τη δικαιολογεί καθώς έτσι ανα πάσα στιγμή δε γνωρίζεις τι έχει προηγηθεί - όπως και ο Leonard). Επίσης η αφήγηση των γεγονότων δεν είναι μόνο ανάποδη. Πρόκειται για δύο ιστορίες που ενώνονται στο τέλος. Η μία "ασπρόμαυρη" πηγαίνει φυσιολογικά και η άλλη "έγχρωμη" πηγαίνει ανάποδα. Στο σημείο που ενώνονται υπάρχει ένα "πέρασμα" απο ασπρόμαυρο σε έγχρωμο...Η τεχνική αυτή βοήθησε πολύ την ίδια την υπόθεση του Memento, η οποία δε θα είχε το ίδιο χιουμορ ή τις ίδιες ανατροπές αλλιώς, και σίγουρα συνέβαλε στο ότι το Memento είναι απο τις ταινείες με το μεγαλύτερο "replay value" (αν μπορείς να αποδώσεις τέτοιο χαρακτηριστικό σε ταινεία).
BIAP Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Το flash back, σιγουρα δεν το ανακαλυψε το Μemento, ελεος....
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 BIAP να υποθέσω ότι δεν έχεις δει το Memento; Δεν κάνει απλά flash back. Και εγώ προσωπικά είναι η μόνη ταινία που έχω δει, και έχει τόσο νόημα αυτή η διαδικασία που γίνεται. Βέβαια δε θα έφτανα στο σημείο να την χαρακτηρίσω ταινία-σταθμό (με τίποτα), αλλά την απόλαυσα και θέλω να την δω και δεύτερη φορά σε κάποια στιγμη...
tzinos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2005 kai to 21 grams phge na kanei kati paromoio, kai afhese mixed entyposeis, san tainia mou arese alla den ksero kata poso dikaiologotan na xrhsimopoihsei paromoio slyl me to memento. Pantos kykloforei kai chrnological order version gia to memento pou dexnei thn istoria me thn sosth xronologikh seira.
john1987 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 ρε παιδια γιατι το trainspotting δε μου αρεσε ΚΑΘΟΛΟΥ????πεστε μου τι καλο εχει? απλα εχει ωμο ρεαλισμο...(επισης δε μου αρεσε καθολου το φοβος και παρανοια στο λας βεγκας)
Akujin Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 to trainspotting den mou arese oute emena, alla to fear n loathing itane arketa kalo. kapou vevaia ekane koilia stin mesi kat' eme, alla o johnny+o benicio itane pragmatiki apolausi!! FEED YOUR HEAD!!! :)
john1987 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 ναι επαιζαν φοβερα αλλα δεν κατ'εμε δεν ειναι αυτο ποο οριζουμε καλη ταινια... γενικα καπου εκανε κοιλια(οπως ο γιωργος επισημαινει!)και με κουρασε πολυ...
funkyshit Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2005 tainia stathmos einai to "Basika Kalhspera Sas" me ton Psalti kai opoios pei den einai na tou bgei to mati... sta pio sobara gia emena tainia stathmos einai to Pulp Fiction...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.