Προς το περιεχόμενο

Ταινιες σταθμοι

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειμαι της αποψης οτι η υποκριτικη ειναι ενα 10-15% στην αξια της ταινιας. απο οσες ταινιες εχω δει εναν ρολο ξεχωρισα: τον ed norton στο fight club. κ στο american history ηταν καλος, αλλα ο ρολος του fightclub ειχε κατι το εξωτικο, το οποιο δεν συναντας σε ταινια hollywood.

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλησπερα κι απο εμενα.

Μολις γυρισα (πριν απο μερικες ωρες δλδ) κι επρεπε να παρω την δωση μου :-)

Αφου διαβασα ολο το thread δεν καταφερα να καταληξω αν μιλαμε για "σταθμους" στηνκαρριερα του καλλιτεχνη, η στην ιστορια του κινηματογραφου.

Στην δευτερη περιπτωση, παραθετω μια λιστα απο τις ταινιες που πιστευω οτι αποτελεσαν σταθμο για την 7η τεχνη:

Metropolis

Ben Hur

Matrix

Deep Throat

Αυτα μου 'ρχονται τωρα.

EDIT:

Ξεχασα το The Wall

Δημοσ.

Εκτος των τελευταιων ποστς ( που μιλαμε για ταινιες σταθμους στην ιστορια του κινηματογραφου) που σχετιζονται με τον Επαναστατη χωρις αιτια , τα υπολοιπα ειναι για ταινιες σταθμους στην καριερα των ηθοποιων .

Φυσικα δεν ειναι μονοδρομος ο τιτλος του τοπικ ,ουτε περιοριστικος :)

Δημοσ.

Kata tin tapeini mou gnomi pistevo oti tainia sta8mos stin kariera enos i8opoiou einai i tainia afti stin opoia me tin ermineia tou o i8opoios egine pasignostos sto evry koino & tou anoiksan diaplata oi portes gia na synexisei me perissoteres synergasies & na ginei star tou holywood. Symfona me afta loipon exoume:

AL PACINO: Anamfisvitita, tainia sta8mos stin kariera tou 8eou Al einai "O Nonos".

De Niro: Mporei na fanike san i8opoios me to "Mean Streets" & to "Nono No2", alla ka8iero8ike san eidolo me ton rolo tou "Taxi Driver".

Edward Norton: Ligo sygkeximeni i katastasi edo. "Primal Fear", "Rounders", "People vs Larry Flynt", progenesteres tainiares stis opoies polys kosmos prolave na 8avmasei to talento tou Norton. "American History" & "Fight Club", erxonte na episfragisoun & na ektoksefsoun sta ypsi tin kariera tou Edward. Ektos aftou, o xronos gia amfivolies itan poly ligos (6 tainiares mesa se 3 xronia)

Brad Pitt: Paidi tis TV, ksexorise sto "Kalifornia" & "Interview with the Vampire", alla anamfisvitita ka8iero8ike me to "Se7en".

Tom Cruise: O Tom Cruise pistevo oti einai apo tous ligous i8opoious pou ksexorise & arxise na ka8ieronetai apo tis protes kiolas tainies tou! Me tin symetoxi tou sto "Taps" mazi me ton Sean Penn & ton Timothy Hutton, arxise na edraionetai stin genia tou '80, tin opoia antiprosopevan sxedon oloi oi i8opoioi tou "Outsiders". Aftes oi 2 tainies pistevo oti tou dosane to eisitirio gia na protagonistisei sto "Risky Business" & sto "Top Gun".

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Για την Τζουλια Ρομπερτς ( νομιζω) οτι ταινια σταθμος ηταν εκεινη με τον Ριτσαρντ Γκιρ (μου διαφευγει ο τιτλος ..)

[οφτοπικ ]Υ.γ. ζεστη ζεστη ζεστη γμτ .[/οφτοπικ]

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators
Δημοσ.
Για τον Πατσινο , θεωρω και το Αρωμα γυναικας ταινια σταθμο στην καριερα του .

Πολύ καλή ερμηνεία δεν λέω (για την ταινία δεν τρελλάθηκα - συμπαθής έως καλή) αλλά όχι και σταθμός για τον Pacino το Scent of a woman, μην τρελλαθούμε τελείως!

Εσύ έχεις δώσει ορισμό:

Κοιτα ' date=' ταινια σταθμος και ταινια που κανει διασημο καποιον ειναι δυο διαφορετικα πραγματα πολλες φορες .

Η ταινια σταθμος για καποιον ηθοποιο ειναι αυτη που τον αναδεικνυει , χωρις αυτο να σημαινει οτι με αυτη την ταινια γινεται διασημος [...']

Ε μην μου πεις ότι αυτή ήταν η ταινία που ανέδειξε το ταλέντο του Al Pacino. Δηλαδή μέχρι το Scent of a woman ήταν άσημος ηθοποιός και ήρθε αυτή η ταινία να τον αναδείξει;;; Έλεος!

Δημοσ.

Παρεδωσε για μενα (και για σενα εν μερει , εφοσον παραδεχεσαι οτι η ερμηνεια του ηταν πολυ καλη) ηταν ταινια σταθμος .

Οπως εγραψα στην παραθεση που εβαλες ''Η ταινια σταθμος για καποιον ηθοποιο ειναι αυτη που τον αναδεικνυει , χωρις αυτο να σημαινει οτι με αυτη την ταινια γινεται διασημος ''

Και λιγο παρακατω γραφω το εξης '' Για μενα ( και γενικα πιστευω- διορθωστε με αν κανω λαθος) ταινια σταθμος σημαινει οτι χτυπησε κοκκινο η ερμηνεια του - το οποιο ειναι ασχετο με το ποσοι θα δουν την ταινια η το οτι εγινε μοδα '' .

- Γιατι βγαζεις κορωνες οπως το '' Ε μην μου πεις ότι αυτή ήταν η ταινία που ανέδειξε το ταλέντο του Al Pacino. Δηλαδή μέχρι το Scent of a woman ήταν άσημος ηθοποιός και ήρθε αυτή η ταινία να τον αναδείξει;;; Έλεος!'' ?

Για τον Πατσινο εχουν αναφερθει αρκετα εργα του εδω που ειναι ταινιες σταθμοι και που ηταν πριν απο το Αρωμα γυναικας .

Αυτο παει να πει οτι μπορει αυτη η ταινια να μην ηταν η πρωτη του , αλλα ηταν μια απο αυτες που ανεδειξαν το ταλεντο του , επισης παει να πει οτι αυτη η ταινια ηταν 1 απο το συνολο των ταινιων του που η ερμηνεια του χτυπησε ''κοκκινο'' ( πλεονασμος)

Δεν υπερνικα ολες τις αλλες ταινιες του -σταθμους και δεν ειναι η μια και μοναδικη , σωστα ? ;)

• Moderators
Δημοσ.

Sigourney Weaver --> Alien

Helena Bohnam Carter --> Frankestein

Guy Pearce --> Memento

Jan Reno --> Leon The Professional

Jeff Goldblum --> The Fly

Franka Potente --> Lola Rennt

Christian Bale --> American Psycho

Brad Dourif --> One flew over the cuckoo's nest

Αυτά για αρχή

Δημοσ.

na prostheso mia pou mou irthe kapos perierga amesos sto myalo molis diabasa to topic.

pios thymatai to "pump up the volume"??

http://www.imdb.com/title/tt0100436/

Kala den milame kai gia kana teras ithopio ala de niro, alla me auth thn tainia ematha ton christian slater, gia gymnasio fash htan gamo ta tainakia. Me ena peiratiko stathmo pou ton fortose se ena amaksi sto telos gia na mhn ton piasoun. Meta apo auth phre ta pano tou o slater, egine psilo america's next best thing kai akolouthouse panta sta bhmata tou river phoenix, malista molis pethane o phoenix kapioi roloi pou htan gia auton phgan ston slater. 3 xronia meta gyrise kai thn kalyterh tou tainia, to megisto true romance. Prosfata den exei kanei kati kalo, mono apates tou styl windtalkers, mindhunters kai alone in the dark, Krima.

Palia panta ton mperdeua me ton kevin bacon!! Kai o bacon akolouthise ton dromo me ta adiafora hitakia (hollow man, traped, stir of echoes) omos pleon exei dosei kai 2 poly kales ermhneies se aksiologes tainies opos to woodsman kai to mystic river. Elpizo na doume mia tetoia kinhsh kai apo ton slater. Nomizo to diko tou big break prepei na tan to "flatliners" kai to "quicksilver" thymamai paizotan poly sthn tv palia.

Δημοσ.

[Οφτοπικ μοντ ον] Αν κατι με κανει να θελω να κοπανησω κατι ( δεν ξερω τι , οτι βρω μπροστα μου) ειναι οι τυποι ανθρωπου που περνιουνται για ειδικοι σε οτιδηποτε και το στυλακι τους .Και εφοσον μιλαω στο τμημα του κινηματογραφου για αυτον τον τυπο ανθρωπου , εννοω ολους αυτους που επειδη την εχουν δει ειδικοι (και καλα) στο κινηματογραφο , θεωρουν απο ανιδεους μεχρι καθυστερημενους ηλιθιους οποιους αλλους εχουν αποψη περι κινηματογραφου και δεν ειναι του ''κυκλου'' τους !

Δλδ χειροτερο αναθεματισμενο σνομπισμο δεν εχω δει .... .

Ναι ρε φιλε , δεν εχω δει ΟΟΟΛΗ την καρριερα του ταδε σε ταινιες .

So what ? Δεν μπορω να κρινω οτι μια συγκεκριμενη ταινια ειναι απο τις ταινιες σταθμους του ?

Δεν μπορω να κρινω οτι ο ταδε μ***ς σκηνοθετης ειναι αυτο ή εκεινο , επειδη δεν τον εχω δει ?

Ματια εχω δυο και διαβαζω οτιδηποτε ρημαδιασμενο αρθρο που μπορει να μ'ενδιαφερει και εχει σχεση με δαυτον .

Δεν μπορω να εχω αποψη για το οτι τα εργα του δεν ειναι παρα μ***ς χ2 επειδη ειναι ο ταδε και εγω μια ανιδεη ?

Γιατι δεν κανετε κατι , εσεις οι ελιτιστες για να μη χαλαει η ρημαδιασμενη ζαχαρενια σας ?

Καντε το κλειστο φορουμ και ετσι να ηρεμησετε ρε αδερφε απο την σαρα και την μαρα .[/Οφτοπικ μοντ οφ]

Καλο βραδυ απαντες .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...