mert Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Εδώ θα διαφωνήσω! Γιατί ο Johnny Depp έγινε γνωστός από την τηλεοπτική σειρά 'Ομάδα Δράσης 21' (που μετέδιδε κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 80 με αρχές 90 το Mega)! Πανω κατω απαντηθηκε.Αλλα οπως ειπε η Paschalia μιλαμε για ρολους που ανεβασαν το υποκριτικο επιπεδο καποιων ηθοποιων στα υψη.Ας βαλω και την θεα Uma Thurman που διορθωστε με αν κανω λαθος ο ρολος που την ανεδειξε ηταν αυτος στο Pulp Fiction οπου προταθηκε και για οσκαρ β γυναικειου ρολου.Αν και ολοι ξερουμε που ηταν καταπληκτικη:wink:
dim_b Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Και μιά που αναφέρθηκε το Pulp Fiction, αυτή η ταινία ήταν σταθμός και στην καριέρα του John Travolta (ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο πρωταγωνιστή της). Όταν τον διάλεξε ο Tarantino, ήταν ένας σχεδόν ξοφλημένος πρώην star που έπαιζε σε τηλεταινίες ή χαζοκωμωδίες σαν το Look Who's Talking.
BIAP Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Ο Τραβολτα εγραψε με τον πυρετο του Σαββατοβραδου-disco κι ετσι
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Και μιά που αναφέρθηκε το Pulp Fiction, αυτή η ταινία ήταν σταθμός και στην καριέρα του John Travolta (ίσως περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο πρωταγωνιστή της). Όταν τον διάλεξε ο Tarantino, ήταν ένας σχεδόν ξοφλημένος πρώην star που έπαιζε σε τηλεταινίες ή χαζοκωμωδίες σαν το Look Who's Talking. Μήπως θέλεις να πεις "η ταινία ήταν σταθμός και στη δεύτερη καριέρα του John Travolta"; Γιατί δεν νομίζω να διαφωνούμε για το Saturday Night Fever ως ταινία-σταθμό στην 'αρχική' καριέρα του ηθοποιού...
dim_b Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Αν θεωρήσουμε ως ταινία σταθμό, αυτή που τον έκανε γνωστό, ναι. Αλλά γιά ποιά καριέρα μιλάμε; 2 ταινίες μόνο (3 αν συμπεριλάβουμε και το Blow Out που δεν έχω δει αλλά ίσως είναι συμπαθητικό), στις οποίες έγινε γνωστός μόνο γιά τις χορευτικές του ικανότητες και πολλά άλλα σκουπίδια που ούτε ο ίδιος δεν θα ήθελε να θυμάται. (Δε λέω, και μετά το Pulp Fiction οι περισσότερες ταινίες του σκουπίδια είναι, αλλά τουλάχιστον είναι σκουπίδια πολυτελείας )
MariaTs. Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Blow Out! Απ'τα καλά θρίλερ' κατά την ταπεινή μου γνώμη! Είναι απ'τις ταινίες που ένας ηθοποιός σε ξαφνιάζει με την ερμηνεία του!
BIAP Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Για μενα, σχετικα με τον Travolta, και οι δυο εκδοχες ειναι αποδεκτες. Η μεν πρωτη τον καθιερωσε ως ονομα και η δευτερη τον ξανακαθιερωσε στις συνειδησεις νεων γενεων και τον παρουσιασε ως κατι διαφορετικο απο ενα γκομενακι-χορευτη. Μιλαμε για ατομο που ειναι πολλα χρονια στο κουρμπετι. Και για τον Marlon Brando, μπορει καποιος να ελεγε λεωφορειο ο ποθος, αλλα και στο Godfather καθιερωθηκε εκ νεου. Γενικα για να πουμε σταθμος, θα πρεπει καποιος να εχει και μια ιστορια στην πλατη του, ετσι δεν ειναι? Στο συνολο της καριερας ενος ηθοποιου, μπορει να υπαρχουν πανω απο μια ταινιες that they put him on the map!...
MariaTs. Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Aν το σκεφτούμε έτσι τότε θα πρέπει να σκεφτόμαστε όλες τις ταινίες του κάθε ηθοποιού που ήταν για αυτόν οι καλύτερες στην καριέρα του. Κατά τη δική μου ταπεινή γνώμη, ταινία-σταθμός για έναν ηθοποιό είναι αυτή που τον καθιέρωσε και τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό! Από 'κει και πέρα αν η καριέρα του στην πορεία έκανε κοιλιά, είναι της ευθύνης του ηθοποιού και τις επιλογές που έκανε!
BIAP Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Moνο που αυτο που οριζουμε ως ευρυ κοινο δεν ειναι το ιδιο π.χ τη δεκαετια του 70 και του 80 με το σημερινο. Καποιος εγινε πες γνωστος με μια ταινια τη δεκαετια 70, αντε αρχες 80. Καθιερωθηκε για καποια περιοδο και στην πορεια ξεχαστηκε[και γι'αυτο δεν ευθυνεται αποκλειστικα ο ηθοποιος, συντρεχει πληθωρα παραγοντων οπως σε καθε επαγγελμα, αλλα και στην τεχνη με τα διαφορα τρεχοντα ρευματα, μη λεμε ο,τι θελουμε]. Καποια στιγμη επανεμφανιζεται στο προσκηνιο και καθιερωνεται σε νεα γενια. Κι αυτο σταθμος ειναι στο συνολο της καριερας του. Μην παθαινεις ακρολαγνεια, δε περναμε απο τη μια σε ολες. Αλλα για ορισμενους με ιδιαιτερα μακροχρονες πορειες στο χωρο του θεαματος και του κινηματογραφου, δεν μπορουμε να λεμε ειναι ενα και τελειωσε.
MariaTs. Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2005 Η κάθε γενιά μπορεί να αναφερθεί σε ηθοποιούς που ξεφύτρωσαν στα δικά της τα χρόνια... Όμως δεν συνεχίζω τον σχολιασμό, γιατί θα αρχίσουν οι αντιπαραθέσεις και είναι κρίμα να κλειδωθεί αυτό το θαυμάσιο θέμα που άνοιξε η paschalia! Καλή διάθεση να υπάρχει...
paschalia Δημοσ. 18 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2005 Μια ταινια σταθμος (και για τον ηθοποιο αλλα και για την ιστορια του κινηματογραφου) θεωρω οτι ειναι ο Επαναστατης χωρις Αιτια με τον Τζειμς Ντιν .
Super Moderators paredwse Δημοσ. 18 Ιουλίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιουλίου 2005 Μια ταινια σταθμος (και για τον ηθοποιο αλλα και για την ιστορια του κινηματογραφου[/b']) θεωρω οτι ειναι ο Επαναστατης χωρις Αιτια με τον Τζειμς Ντιν . Συγγνώμη, γιατί για την ιστορία του κινηματογράφου ήταν ταινία-σταθμός; Αντιπαθώ τις ταινίες του James Dean, αντιπαθώ τον ίδιο τον James Dean, ποτέ δεν κατάλαβα πού έγκειται το τρομερό του ταλέντο και η 'αγιοποίησή' του. Μήπως γιατί σκοτώθηκε με την Porsche; Σιγά το επίτευγμα δηλαδή...
paschalia Δημοσ. 18 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2005 Θεωρω οτι ηταν ταινια σταθμος για τον κινηματογραφο γιατι ηταν πρωτοποριακη οσο αφορα το θεμα της για εκεινη την εποχη και για τις μεταγενεστερες ( απ'οσο γνωριζω τουλαχιστον) και πολλοι κατοπινοι σκηνοθετες δανειστηκαν ιδεες απο αυτη . Ακομα και τωρα 50 χρονια μετα χρησιμοποιουμε αυτη την φραση-τιτλο ''Επαναστατης χωρις αιτια'' για τους εφηβους (καθε ηλικιας) . Αν αυτο και μονο δεν την κανει ταινια-σταθμο ,τοτε εχω λανθασμενη αντιληψη περι του ορισμου της λεξης (επαναστατρια και εγω ,αν κρινω απο το υφος μου ,οποτε κατι ξερω -κατι ξερω ) (τρομαρα μου) Btw ουτε εγω συμπαθω τον Τζειμς Ντιν και τον βρισκω υπερεκτιμημενο σαν ειδωλο αλλα εχει γινει η διαχρονικη προσωποποιηση των εφηβων ..
Super Moderators paredwse Δημοσ. 18 Ιουλίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιουλίου 2005 Ίσως είναι καλύτερα να ανοίξουμε νέο topic για τη συγκεκριμένη ταινία και για τον συγκεκριμένο ηθοποιό γιατί θέλω να "χώσω γκάζια"... :-P
nektarios Δημοσ. 20 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2005 για τον Brad Pitt δεν νομίζω να υπάρχει αμφιβολία ότι η ταινία σταθμός είναι το Se7en (αν και ήταν επίσης πάρα πολύ καλός και σε άλλες ταινίες όπως το fight club ή δώδεκα πίθηκοι)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.