Gary Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Ροδιτη δεν θελω να σε στεναχωρεσω αλλα ...το οτι τον ρωτουσανε διαφοροι αν ηταν αυτος που ειχε παιξει στον Νονο2 ειναι αποδειξη αυτου που λεει ο john1987 . o DeNiro είναι ένας απο τους μεγαλύτερους star του hollywood ολοι ξερουν ποιος ειναι και το ονομα του - αμα εγω δώ στο δρόμο έναν τύπο που επαιξε βασικο ρόλο σε μια super επιτυχία της έποχής και του πώ εσύ δεν επαιζες στο ταδε ? σημαίνει οτι έγινε διασημος ?? το ιδιο ειναι αμα έβλεπαν αυτή που έπαιζε τη γυναικα του DeNiro sto νονο ΙΙ και της ελεγαν εσυ δεν είσε που έπαιζες εκει ? τι σημαίνει αυτο ... οτι εγινε διασημη αυτο που λέτε θα ήταν μονο αν τον εβλεπαν στο δρόμο και ελεγαν " Να ο Ντε Νιρο ..." ... σου λεω δεν ηξεραν ΚΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ... και μου λες οτι ήταν διασημος ?? ή ειναι ποτε δυνατον να ρωτήσεις τον Reeves έσύ επαιζες στο matrix ?? να τον ρωτούσες την εποχή του Δράκουλα ενταξει αλλα οχι για την ταινία που τον εκανε super star είτε το θελετε είτε οχι έτσι ειναι τα πραγματα -------------------------------------------------------------- EDIT : o mert έδωσε ένα ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καλο παραδειγμα - τώρα το είδα
MariaTs. Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Και ας μην ξεχναμε την ταλενταρα ονοματι Johnny Depp[/b'] με την εμφανιση του στο Nighmare on Elm Street(Wes Craven) και στο Platoon(Oliver Stone) και ο ρολος που τον ανεδειξε στο Edward Scissorhands(Τim Burton). Εδώ θα διαφωνήσω! Γιατί ο Johnny Depp έγινε γνωστός από την τηλεοπτική σειρά 'Ομάδα Δράσης 21' (που μετέδιδε κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 80 με αρχές 90 το Mega)!
paschalia Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Κοιτα , ταινια σταθμος και ταινια που κανει διασημο καποιον ειναι δυο διαφορετικα πραγματα πολλες φορες . Η ταινια σταθμος για καποιον ηθοποιο ειναι αυτη που τον αναδεικνυει , χωρις αυτο να σημαινει οτι με αυτη την ταινια γινεται διασημος . Το οτι τον θυμονταν στον Ταξιτζη σαν αυτον που επαιξε στον Νονο (εστω και χωρις να θυμονται το ονομα του - δευτερευουσα λεπτομερεια) δειχνει οτι ο Νονος ηταν η ταινια-σταθμος ( η πρωτη ταινια σταθμος εστω) για τον ΝτεΝιρο . Και θυμησου οτι δεν μιλαμε για τις τωρινες εποχες αλλα για τα πρωτα βηματα στην καρριερα του , οταν ηταν νεος .
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 αυτο που λέτε θα ήταν μονο αν τον εβλεπαν στο δρόμο και ελεγαν " Να ο Ντε Νιρο ..." ... σου λεω δεν ηξεραν ΚΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ... και μου λες οτι ήταν διασημος ?? Ξέρεις δεν είναι όλοι κινηματογραφόπληκτοι όπως πολλοί εδώ μέσα. Οι πιο πολλοί δεν θυμούνται ονόματα φυσικά. Έτσι είναι είτε σου αρέσει είτε όχι (το πόσο μου την έδωσε αυτή η έκφραση δεν φαντάζεσαι). Τέλος πάντων, δεν νομίζω ότι ούτε μετά τον Ταξιτζή έμαθαν όλοι το όνομα του. Αυτό έγινε με τον καιρό. Δηλαδή, αυτός που έπαιξε στον Πιανίστα και πήρε το Όσκαρ, θυμούνται θαρρείς πολλοί το όνομα του; Αλλά είναι φυσικά ταινία σταθμός στην καριέρα του, ακόμα και αν μετά παίξει σε άλλη μια ταινία ως πρωταγωνιστής και γίνει ακόμα πιο γνωστός και σε 10 χρόνια μπορεί όλοι να ξέρουν το όνομά του. Και κάτι για τον Johnny Depp. Το ότι το Ψαλιδοχέρης είναι ταινία σταθμός του, το έχει πει ο ίδιος πολλές φορές, γιατί θεωρούσε ότι το 21 του είχε δημιουργήσει μια εικόνα ως ηθοποιού που δεν του άρεσε. Χαρακτηριστικά έλεγε κάτι του τύπου "Ευχαριστώ τον Τιμ Μπάρτον που με είδε έξω από την εικόνα του ωραίου και μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε σοβαρούς ρόλους που μου αρέσαν" ή κάτι τέτοιο.
MariaTs. Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Αλλά η ατάκα: Are You Talkin' To Me? έμεινε στην κινηματογραφική ιστορία!!!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Λυπάμαι που θα ξαναδιαφωνήσω αλλά ή εγώ είμαι περίεργος ή κάποιοι εδώ έχουν ασθενή μνήμη. Συγγνώμη που στεναχωρώ ορισμένους μη κινηματογραφόπληκτους (αλήθεια, υπάρχει όρος "κινηματογραφόπληκτος";) αλλά: 1. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι η ταινία που ανέδειξε τον Tom Cruise είναι το Risky Business - κι όχι το κρυπτο-ομοφυλοφιλικό Top Gun. 2. Ε μην τρελλαθούμε κιόλας ότι ο Jack Nicholson αναδείχθηκε από το One flew over a cuckoo's nest επειδή αυτή έτυχε να'χουμε δει! Η ταινία-σταθμός του Jack είναι μάλλον το Easy Rider (αν και θα δεχόμουν άνετα το Chinatown ή το Little Shop of Horrors). 3. O Kevin Spacey δεν αναδείχθηκε από το Usual Suspects, όσο κι αν μας άρεσε σαν ταινία, αλλά από το Glengarry Glen Ross. 4. Για τον Johnny Depp και το 21 Jump Str. δεν σχολιάζω καν.
SKOKMAN Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι η ταινία που ανέδειξε τον Tom Cruise είναι το Risky Business - κι όχι το κρυπτο-ομοφυλοφιλικό Top Gun. eeeeeeeeeeeeee?????? ton anedikse toso poli pou gia tria xronia den ekane tipota sxedon( Legend (1985)) eno gia ta epomena 3 xronia meta to top gun (1986) i meta to legend (pou stin pragmatikotita ton anedikse) ekane mono afta The Color of Money (1986 ) Cocktail (1988 ) Young Guns (1988 ) # Rain Man (1988 ) afta
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 αλήθεια, υπάρχει όρος "κινηματογραφόπληκτος";[/i'] Δεν είμαι σίγουρος να σου πω την αλήθεια, γιατί έχω τη συνήθεια να λεξοπλαστώ ;-) και στο τέλος δε θυμάμαι αν κάποιες λέξεις τις άκουσα από κάπου ή τις έφτιαξα εγώ. Sorry γι'αυτό και να μην χρησιμοποιείται στις εκθέσεις λέξεις που ακούτε από μένα (εκτός αν έχετε ανοιχτόμυαλο καθηγητή)
MariaTs. Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Τον Τομ Κρουζ τον έβλεπα μεν σε κάτι ταινίες να παίζει! Να κάνει το κολεγιόπαιδο, το βουτυρόπαιδο και ότι υπάρχει σε νεανικό, μιας και ήταν η αρχή για αυτόν! Όμως το Top Gun ήταν ολόκληρη ιστορία για αυτόν και που άφησε και την σχετική μόδα! Όλοι ξαφνικά ήθελαν να πλασάρουν το στυλάκι αυτό που είχε ο ηθοποιός στην ταινία! Γιατί νωρίτερα δεν είχε συμβεί κάτι ανάλογο; Η γνώμη που έχει ο καθένας για το ποια ταινία ανέδειξε κάποιους ηθοποιούς πρέπει να είναι σεβαστή και όχι να χαρακτηρίζεται ως 'μη κινηματογραφόφιλος'! Να υπάρχει αντίλογος μεν, αλλά όχι και σε σημείο παρεξηγήσεως!
dim_b Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Top Gun για τον Τομ Κρουζ! Η δε συμπρωταγωνίστρια του Κέλι ΜακΓκίλις ήταν ήδη πολύ δημοφιλής την εποχή εκείνη (κρίμα που αργότερα ξέπεσε σε τηλεοπτικές ταινίες)! 1. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι η ταινία που ανέδειξε τον Tom Cruise είναι το Risky Business[/b'] - κι όχι το κρυπτο-ομοφυλοφιλικό Top Gun. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω' date=' αλλά νομίζω ότι η ταινία σταθμός στην καριέρα του ήταν o πρώτος πραγματικά σοβαρός ρόλος που έπαιξε, δηλαδή το [b']Born on the 4th of July (και μην πει κανείς γιά τον Rainman ) 3. O Kevin Spacey δεν αναδείχθηκε από το Usual Suspects, όσο κι αν μας άρεσε σαν ταινία, αλλά από το Glengarry Glen Ross[/b']. Όσο καλός και αν ήταν εκεί, δε νομίζω ότι ήταν ο χαρακτήρας που σου μένει από την ταινία. Αν και την έχω δει 2-3 φορές (έχουν όμως περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά), χρειάστηκε να σκεφτώ αρκετά γιά να θυμηθώ ποιόν ρόλο είχε ο Kevin Spacey. Οι χαρακτήρες που μου έχουν μείνει από το Glengarry Glen Ross είναι του Jack Lemmon, του Alan Arkin και του Al Pacino, ενώ από το Usual Suspects νομίζω ότι ο Verbal Kint είναι ο πρώτος που μας έρχεται στο μυαλό. Επιπλέον, εξαιτίας αυτής της ταινίας (αλλά του του Seven που βγήκε μερικές εβδομάδες αργότερα) άνοιξε ο δρόμος γιά πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μεγάλες παραγωγές. Και κάτι για τον Johnny Depp. Το ότι το Ψαλιδοχέρης είναι ταινία σταθμός του, το έχει πει ο ίδιος πολλές φορές, γιατί θεωρούσε ότι το 21 του είχε δημιουργήσει μια εικόνα ως ηθοποιού που δεν του άρεσε. Χαρακτηριστικά έλεγε κάτι του τύπου "Ευχαριστώ τον Τιμ Μπάρτον που με είδε έξω από την εικόνα του ωραίου και μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε σοβαρούς ρόλους που μου αρέσαν" ή κάτι τέτοιο. Και μόνο το γεγονός ότι από αυτή την ταινία ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Tim Burton, αρκεί γιά να την χαρακτηρήσει ως ταινία σταθμό στην καριέρα του.
MariaTs. Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Harrison Ford' καθιερώθηκε απ'τον 'Πόλεμο των άστρων', όπως κι απ'τις περιπέτειες του Indiana Jones! Ποτέ δεν θα ξεχάσω όταν πήγαμε με τον αδερφό μου στον κινηματογράφο να δούμε την πρώτη περιπέτεια στην πρώτη της προβολή στην πόλη μου (στην Αθήνα έπαιζε 2 βδομάδες νωρίτερα)! Η αίθουσα ήταν κατάμεστη! Καρφίτσα δεν έπεφτε και όλοι έψαχναν απεγνωσμένα να βρουν κενή θέση! Το ότι βρήκαμε στον εξώστη, ήταν τεράστια τύχη!!!!!!
SKOKMAN Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 maria edo tha diafoniso mazi sou. nai men ton gnorisan ton Harrison Ford apo to star wars alla kathierothike apo to Indiana Jones Apo oti exo katalabei den leme apo pou tous gnorisame alla me pia tainia exoun kathierothi Paradigma o peter selers me poles tainies sto energitiko tou alla kathierothike kai xaraktiristike san pink panther kai o tom hanks me arketes tainies prin to forest gumb alla se aftin ksediplose to talento tou kai kathierothike episis min ksexname tous eksis stalone sto roky arlond swartseneger sto terminator mel gibson sta fonika opla
paschalia Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Μαρια Τσ. μια διευκρινηση . Η ταινια σταθμος δεν σημαινει απαραιτητα και καθιερωση του ηθοποιου σε συγκεκριμενο ρολο . Δεν ειναι μετρο συγκρισης το ποσα εισητηρια εκοψε η ταινια η το αν καθιερωθηκε το στυλ του πρωταγωνιστη σαν μοδα . Για μενα ( και γενικα πιστευω- διορθωστε με αν κανω λαθος) ταινια σταθμος σημαινει οτι χτυπησε κοκκινο η ερμηνεια του - το οποιο ειναι ασχετο με το ποσοι θα δουν την ταινια η το οτι εγινε μοδα - .
dim_b Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 tom hanks me arketes tainies prin to forest gumb alla se aftin ksediplose to talento tou kai kathierothikeΔηλαδή δεν καθιερώθηκε με το Philadelphia; :roll:
Akujin Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 paidia mou fenetai oti ftiaxtike to apolyto thema gia tsakwmous edw mesa loipon, geia xara apo mena -paw diakopes/ ta leme 5 Aug (ante mporei kai ligo simera to vrady)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.