Προς το περιεχόμενο

ALTEC TEL,χρεώσεις ίντερνετ και το παράδοξο!

laskos0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
μήπως έχει υπολογίσει κανείς τα εξής:

τα 0' date='098 cents σε πόσα λεπτά (χρόνου) ομιλίας αντιστοιχούν αν παίρνουμε απο ΟΤΕ

α) αστικό τηλέφωνο

β) υπεραστικό

γ) προς κινητό[/quote']

to 0.098 den isxyei pros kinhta! einai peripou 4 lepta gia ta astika kai 2 lepta gia ta yperastika.

oso gia to fortos diktyou pou prokaloun kapioi pou exoun to thlefwno anoixto olh mera ki olh nyxta, pisteuw pws einai amelhteo se sxesh me thn genikoterh kinhsh sta thlefwnika diktya..

Δημοσ.

diafwnw ka8eta...

posoi enallaktikoi de bgazane grammes th mera tou seismou?

katastaseis conjestion dhmiourgountai se polles periptwseis akoma kai ston OTE.

An exeis pelates pou milane 3-4 wres eisai ok.

An omws to 50% kai bale twn pelatwn sou krataei to thlefwno anoixto gia panw apo 4 wres,

dhmiourgeitai texnhth sumforhsh.

Giati h alh8eia einai oti se kamia etaireia, eite OTE, eite vodafone, eite teledome (okes oi kathgories), SE KAMIA den uparxei 1:1.

Oloi exoun px 500 sundromhtes sthn patra, kai 10 grammes a8hna - patra.

mporei 200 na milane astiko,

1 na kalesei aigio,

5 a8hna, 3 8essalonikh, 1 kabala (=10)

kai o epomenos pou 8a xreiastei na xrhsimopoihsei kanali meta3u a8hnas kai patras,

3erete ti 8a parei....

(aplopoihsh au8aireth gia na ginw katanohtos)

Δημοσ.
ELEOS! Kati tetoioi einai pou mpoukwnoun to diktyo pou kratane olh mera to thlefwno anoixto! Dhladh re file xa8hke o kosmos an milhseis mia wra kai meta to kleiseis? Giati na sterhseis se kapoion allo na milhsei me to na yperfortwneis to diktyo me to thlefwno sou anoixto xwris kan na milas? Giati de nomizw na milas 24 wres to 24awro!!!

Ωπα ΑΛΑΡΓΑ φιλε, και παρτο αλλιως γιατι θα στουκαρεις.Με γνωριζεις??.Ξερεις οτι κραταω το ακουστικο 24 ωρες οπως αναφερεις.Αν δεν καταλαβαινεις το πνευμα της ερωτησης,μαλλον σου λειπουν ωρες και κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια.Εχεις χασει πολλα επεισοδια φιλε,και θα χρειαστεις μερικα σεμιναρια. Λοιπον πληροφοριακα σου λεω οτι επαιξες και εχασες,γιατι προσωπικα εγω δεν τα παω καθολου καλα με το μαραφετι που εσυ αποκαλεις τηλεφωνο, και απο τις 10 φορες που θα καλεσει,αν απαντησω τις 2,ειναι αθλος για εμενα,και αυτο το πολυ για 3 λεπτα,γιατι μετα αρχιζω και ακουω πουλακια με το αγγουρι κολλημενο στο αυτι.Η μονη χρησιμοτητα του φιλε για εμενα ειναι το net,αλλα και για αυτο ακομα τωρα ειναι περιτο με την adsl.Το μαραφετι που εσυ αποκαλεις τηλεφωνο φιλε εγω το χρησιμοποιω ΤΗΛΕΓΡΑΦΙΚΑ. Συμπερασμα.Βουταμε την γλωσσα μας μεσα στο μυαλο,και μετα την χρησιμοποιουμε για να μπορουμε να εχουμε καποιες καλες σχεσεις με τους συνανθρωπους μας.Και λιγη αλφαριθμητικη ψυχολογια καλο θα σου εκανε.Θα καταλαβαινες καποια νοηματα.Αυτα προς το παρον.

Δημοσ.

moumple moumple moumple moumple kai anousies filosofies...

De 8a rwtages tote ta osa rwthses an to thlefwno to eixes gia mpimpelo. Den exw kati na pros8esw, oute thn polyteleia xronou kai thn oreksh na tsakw8w. To geniko skeptiko mou, opws kai to ti ennoousa oloi to katalavan. Ayta ta oliga ki otan prospa8eis (giati ontws prospa8eis) na epixeirhmatologhseis, koita na to kaneis me vasima epixeirhmata ki oxi me epixeirhmatologia apo8hkariou pou molis anoikse to leksiko kai paei na kanei epi8esh ;) Sou epanalamvanw loipon pws den htan proswpikh h epi8esh, alla genikh. Kai vasei ayths ths genikothtas anafer8hkan ki alla paromoia peristatika. Esy apla ekanes thn pasa me thn erwthsh sou.

Δημοσ.

Όσον αφορά την παρατήρηση οτι το δικτυο μπορεί να μπουκώσει αν μιλάμε 24ώρες είναι κάτι που δεν ισχύει απολύτα μια και μιλάμε πλέον για ψηφιακή τλεφωνία και ψηφιακά κέντρα. Αυτό σημαίνει οτι το τηλεφωνικό δίκτυο διακινεί ψηφιακά δεδομένα (64Kbit/καναλι φωνής) και τα διχειρίζεται όπως τα δεδομένα του internet. Τώρα το αν τα κατα τόπους τηλ. κεντρα δεν έχουν τη δυνατότητα υποστήριξης μεγάλου όγκου δεδομένων είναι αλλουνου πρόβλημα και όχι των καταναλωτών. Τα ίδια εξάλου ισχύουν και για τις συνδέσεις ADSL.

Και τέλος να σας θυμίσω την εποχή προ χρονοχρέωσhς με τα αναλογικά κέντρα και τη μια μονάδα ανα τηλεφώνημα. Δεν θυμάμαι ποτέ να μπούκωνε το δίκτυο εκτός απο κατι γιορτές και εκεί το σήμα ήταν αναλογικό δηλ. φωνή δηλ. οι διαθέσιμες πόρτες σύνδεσης ήταν πολύ λιγότερες. Και θυμάμαι τις νοικοκοιρές και τα κορίτσια της εποχής να μιλάνε ώρες , αλλα ώρες σου λέω. Μετά ο ΟΤΕ "ξύπνησε" και ανακάλυψε τη χρονοχρέωση και το ISDN!

Δημοσ.

Re sy Mentzik, ayto einai to kako, to oti apo tote pou ksypnhse o pOTE, ki apo tote pou ekana 8raysh oi etairies kinhths, oloi milame sto thlefwno me tis wres kai to diktyo einai aneparkes. Mh vlepeis pou sto ekswteriko ta pragmata einai organwmena. Epeidh milame gia Elladistan kai grammes tritokosmikes me xrewseis yperogkes, ola einai se varos mas. Apla prepei ki emeis na mh to paratravame wres wres giati sthn telikh aytoi pou thn plhrwnoun eimaste pali emeis, oxi o pOTE ki o ka8e enallaktikos pOTE...

Δημοσ.
umple moumple moumple moumple kai anousies filosofies...

Η μονη απαντηση φιλε μου για να μην χανω και τον χρονο μου μαζι σου,οπως βλεπω αδικα,ειναι οτι επιβεβαιωσες αυτα που ανεφερα.Ο νοων νοητω.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Και ομως ειναι αληθεια... Το εχω εδω και 3 μηνες.

Αλλα προσεξε' date=' ισχυει μονο για τηλεφωνα ΟΤΕ και Altec, οχι αν αυτος που καλεις εχει προεπιλογη απο αλλη εταιρια(πχ. tellas,lannet κλπ.).[/quote']

Οχι δεν ισχύει αυτό, εμένα η πρώην μου είχε προεπιλογή Tellas, και είχα την χρέωση που λένε.

Αυτό που ισχύει ειναι αν ο αλλος εχει ΓΡΑΜΜΗ από άλλον provider, δηλαδή αν είναι με Vivodi για παράδειγμα δεν ισχύει. Πρακτικά πληρώνεις 11 λεπτά/τηλ για το 99% των ελληνικών αριθμών, δεν ξέρω κανεναν που να μην έχει από ΟΤΕ μεχρι στιγμης :P

Δημοσ.
Όσον αφορά την παρατήρηση οτι το δικτυο μπορεί να μπουκώσει αν μιλάμε 24ώρες είναι κάτι που δεν ισχύει απολύτα μια και μιλάμε πλέον για ψηφιακή τλεφωνία και ψηφιακά κέντρα. Αυτό σημαίνει οτι το τηλεφωνικό δίκτυο διακινεί ψηφιακά δεδομένα (64Kbit/καναλι φωνής) και τα διχειρίζεται όπως τα δεδομένα του internet. Τώρα το αν τα κατα τόπους τηλ. κεντρα δεν έχουν τη δυνατότητα υποστήριξης μεγάλου όγκου δεδομένων είναι αλλουνου πρόβλημα και όχι των καταναλωτών. Τα ίδια εξάλου ισχύουν και για τις συνδέσεις ADSL.

Απλως σαν παρατηρηση, οι μεταγωγεις ψηφιακων δεδομενων οντως μπορουν να μπουκωσουν και μετα αναλογα με την πολιτικη τους να παρουν τα αναλογα μετρα. Το bandwidth που μπορουν να υποστηριξουν ειναι πεπερασμενο και πολυ μικροτερο απο το bandwidth που μπορει να τους ζητηθει να υποστηριξουν στη χειριστη περιπτωση. Στην περιπτωση του internet, οταν μπουκωσει, βαζει τα πακετα σε ουρες και απλως αυτα φτανουν με καθυστερηση. Στην περιπτωση του τηλεφωνου δε μπορει να γινει αυτο γιατι δε γινεται συνομιλια υπο την καθυστερηση των πακετων ομιλιας. Σε αυτην την περιπτωση ο μεταγωγεας εχει μηχανισμο feedback προς το μηχανισμο που δεχεται τις συνδεσεις. Αν ο μεταγωγεας κρινει οτι δε θα μπορει να εξυπηρετησει τις συνδεσεις σε χρονο αποδεκτο για συνομιλια, λεει στο μηχανισμο που δεχεται τις συνδεσεις να σταματησει να δεχεται, χονδρικα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θέλω να κάνω μια ερώτηση και αν είναι ανόητη παρακαλώ να με συγχωρέσετε.Εγώ είμαι εδώ και καιρό συνδρομητής της Altec Telecoms(τότε που την έβαλα εγώ λεγόταν ACN).Αυτή λοιπόν η προσφορά ότι κάθε τηλεφώνημα χρεώνεται 0,098 λεπτά του ευρώ άσχετα από τη διάρκεια του τηλεφωνήματος πρέπει να τη ζητήσω ή έγινε αυτόματα η αλλαγή των χρεώσεων σε μένα ως ήδη συνδρομητής της????:confused: :confused:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...