coffeex Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Είδηση από in.gr Η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης είναι το θέμα της νέας ταινίας του Όλιβερ Στόουν, με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Νίκολας Κέιτζ. Η ταινία, που προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το 2006, επικεντρώνεται σε δύο αστυνομικούς -τον Τζον ΜακΛάουλιν (Νίκολας Κέιτζ) και τον Ουίλιαμ Τζιμένο- που παγιδεύτηκαν στα ερείπια των πύργων μετά την κατάρρευσή τους. Περιγράφει, επίσης, τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι οικογένειές τους, αλλά και τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον απεγκλωβισμό τους. Οι δύο αστυνομικοί είναι πρόσωπα υπαρκτά και σύμφωνα με το BBC θεωρούνται οι τελευταίοι που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τα συντρίμμια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. «Νομίζω ότι κάποιος έπρεπε να πει την ιστορία αυτών των ανθρώπων που ήταν μέσα στο Κέντρο Εμπορίου, πριν και μετά την κατάρρευσή του» δήλωσε ο αστυνόμος ΜακΛάουλιν. news.in.gr
john1987 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 παλι θα μας τα πρηξουν οι Αμερικανοι με την προπαγανδα τους... τραγωδια βεβαια οι διδυμοι πυργοι αλλα δε δειχνουν καλυτερα τους καθημερινους θανατους στο ιρακ,στην αφρικη και οπουδηποτε αλλου ο ανθρωπος πασχει... τι να πω,god bless america!
random Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 παλι θα μας τα πρηξουν οι Αμερικανοι με την προπαγανδα τους...δε δειχνουν καλυτερα τους καθημερινους θανατους στο ιρακ για τον ιδιο λογο που ο ελληνικος κινηματογραφος εχει κανει 100 ταινειες για το 1821 και το 1940, αλλα καμία για τον πόλεμο των Μπόερς, ή τον αμερικάνικο εμφύλιο
MixalisX Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Ena pragma einai sigouro pantos. Oti den prokitai na doso lefta gia na do auti tin tainia...
The_Judas Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 για τον ιδιο λογο που ο ελληνικος κινηματογραφος εχει κανει 100 ταινειες για το 1821 και το 1940, αλλα καμία για τον πόλεμο των Μπόερς, ή τον αμερικάνικο εμφύλιο Πράγματι έτσι είναι τα πράγματα, να μην κατηγορούμε για τα πάντα τους αμερικανους. Εφόσον έχουν κυριαρχήσει εμπορικά στον κινηματογράφο μπορούν να προωθήσουν μονόπλευρα όσα ζητήματα τους ενδιαφέρουν. Δεν πιστεύω να υπάρχει άνθρωπος σε όλο τον κόσμο που να σχολείται με τον κινηματογράφο, που να μην έχει δει ένα σωρό ταινίες για τον πόλεμο του Βιετνάμ, του Κόλπου κλπ. Ιδιαίτερα ο Oliver Stone δεν νομίζω να έχει αφήσει δείγματα προπαγανδιστή στο παρελθόν ... βλέπε Platoon, Comandante (ποιος άλλος θα τολμούσε να γυρίσει ντοκιμαντερ στις ΗΠΑ για τον Φιντέλ Κάστρο?)
john1987 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 δε συγκρινονται οι δυνατοτητες του hollywood με του ελληνικου σινεμα ετσι? και επιπλεον αλλη κοσμοιστορικη σημασια ειχε η επανασταση του 1821(εξεγερση ενος βαλκανικου λαου εναντιον ενος καθεστωτος 300-400 χρονων) και αλλη σημασια ο δευτερος παγκοσμιος πολεμος...μη τα συμψηφιζουμε ολα... αλλωστε η τραγωδια-για τους ανθρωπους-των διδυμων πυργων αποτελεσε απλως ενα πληγμα στην πανισχυρη αμερικη και βεβαια και αφορμη για καποιους πολεμους... δε συνιστα τοσο σημαντικο γεγονος... μπορει ο στοουν να μην ειναι προπαγανδιστης αλλα ενταξει, μονο το θεμα της ταινιας αποτελει καλη βαση για προπαγανδα... anyway,ελπιζω να ειναι καλη ταινια...
qspock Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Ο Στοουν ειναι ισως ο μονος καταλληλος να κανει κατι καλο στο συγκεκριμενο αντικειμενο. Το πως θα παρουσιασει (θετικα η αρνητικα) αυτα που ακολουθουν την 11/9 ειναι πολυ σημαντικο, αν αγγιξει και αυτο το θεμα. Παντως στο παρελθον ποτε δεν ηταν Αμερικη ολε, παμε για πολεμο. Εχει κανει τις καλυτερες αντιπολεμικες ταινιες οποτε αναμενεται με ενδιαφερον συγκεκριμενη. Παντως το οτι διαλεξε τον Κειτζ για πρωταγωνιστη ειναι κατι που μου καθεται στο στομαχι...
john1987 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 ναι και εμενα η επιλογη του κειτζ μου φανηκε καπως...ακυρη!
^BOOMBOOM Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Ο Cage έχει δώσει και καλά δείγματα όπως το adaptation και το 8ΜΜ
Gary Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Ο Cage έχει δώσει και καλά δείγματα όπως το adaptation και το 8ΜΜ το Sake Eyes και το Wild at heart και το Leaving Las Vegas
Typhoon Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Και εγώ βλέπω την ταινία να είναι άκυρη, περισσότερο γιατί ο Stone έχει πάρει την κάτω βόλτα τελευταία. Μακάρι να διαψευστώ!
john1987 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 οχι καλος ηθοποιος ειναι,μονο στα 8 χιλιοστα τον θυμαμαι(και στο machstick men),τις αλλες ταινιες δεν πρεπει να τις εχω δει...απλως για το συγκεκριμενο ρολο δε μου φαινεται οτι ηταν η καλυτερη επιλογη...
MariaTs. Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Ανιψιός του δεν είναι ο Cage; Ή κάνω λάθος; :?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Super Moderators Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Ανιψιός του δεν είναι ο Cage; Ή κάνω λάθος; :? Ο Nicholas Cage είναι ανηψιός ενός πάλαι ποτέ μεγάλου σκηνοθέτη, του Francis Ford Coppola (Ο Νονός, Αποκάλυψη Τώρα!, Η Συνομιλία, Rumble Fish, Outsiders κλπ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.