Προς το περιεχόμενο

πρόγραμμα για bandwith

tony_pap3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει κάποιο πρόγραμμα στυλ netlimiter, το οποίο να εξασφαλίζει συσκεκριμένο bandwith για τα προγράμματα που κατεβάζουν δεδομένα από το Internet;

Από όσο ξέρω το netlimiter δεν έχει τέτοια δυνατότητα, αλλά ρυθμίζει μόνο το maximun upload ή download των προγραμμάτων. Εγώ ψάχνω κάποιο πρόγραμμα που να ορίζει π.χ ότι ο Internet Explorer θα κατεβάζει ακριβώς με 10 Kbyte/sec ανεξάρτητα από τυχόν άλλα προγράμματα ( dc++ , flashget) που τρέχουν την ίδια στιγμή.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει αυτό που λες, έτσι όπως το λές.

Σκέψου μόνο οτι οποιοδήποτε software που κάνει bandwidth management το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει είναι να "καθυστερεί" (=περιορίζω) κίνηση και τίποτα άλλο.

Υπάρχει ενα τρυκ, που περίπου κάνει αυτό που θες (=να εγγυηθεις bandwidth σε κάποια εφαρμογή): Να περιορίσεις όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές στο υπόλοιπο BW.

Εξηγώ:

Θελω ο IE να έχει ακριβώς 10Kbytes/s σε από μια σύνδεση που έχει σύνολο 100 kbytes/s; τότε περιορίζω ολα τα υπόλοιπα στο 90 και τον ΙΕ στο 10.

Υπάρχει και το diffserv που δεσμέυει bw αλλά είναι εφαρμόσιμο μόνο από άκρο σε άκρο και όχι γενικά, οπότε δεν σου κάνει.

αυτά.

edit:

Ισως επίσης να σε βολέψει κάποιος download manager για τα κατεβάσματα σου μόνο. Απ ότι έχω δει μερικοί έχουν και περιορισμό της μέγιστης ταχύτητας.

Δημοσ.

Στην περίπτωση ρουτερ-μοντεμ μπορείς να φορτώσεις Q.ο.S (Quallity of servιces) για να κάνει αυτο που ζητάς :)

Εννοείται πως πρέπει να υποστηρίζεται απο το μηχάνημα σου

Δημοσ.

Δηλαδή φίλε r3b, θέλεις να μου πεις πως αυτό που πρέπει να κάνω κάθε φορά που ανοίγω ή κλείνω κάποιο πρόγραμμα, είναι προσθαφαιρέσεις από το συνολικό bandwith και αλχημίες στο netlimiter ώστε να έχω το ακριβές και επιθυμητό bandwith σε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα; μου φαίνεται λίγο περίεργο να μην υπάρχει κάτι σαν αυτό που ζητάω

Δημοσ.
Το IP QoS με απλά λόγια, επιτρέπει τον καθορισμό ανά ip address(es) και service ports "προτεραιοτήτων" στα πακέτα δεδομένων. Έτσι μπορείτε να "σπρώχνετε" κάποια πρωτόκολλα (π.χ http) και να "ρίχνετε" κάποια άλλα (π.χ emule).

Όλο το άρθρο εδώ...

h**p://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=11366

ευχαριστώ τα παιδιά απο το adslgr.com :)

Δημοσ.

καλά όλα αυτά και θα με βόλευαν πολύ φίλε cig4 αλλά αυτό που λέει το άρθρο: "Λοιπόν... βασισμένος στο vivodi_user.ini του φίλου DjArte δεν προτείνω να χρησιμοποιήσετε QoS manager ή οποιοδήποτε δικό σας πείραμα σε vivodi DSLPhone αν δεν ξέρετε ακριβώς τί κάνετε" μου κόβει κάθε διάθεση πειραματισμού καθώς έχω vivodi DSLPhone

Δημοσ.

εγω παλι, δεν κατάλαβα την ερωτηση (ετσι οπως τη διαβαζω)

να εξασφαλίζει συσκεκριμένο bandwith για τα προγράμματα που κατεβάζουν δεδομένα από το Internet;

...το netlimiter ρυθμίζει μόνο το maximun upload ή download των προγραμμάτων.

Εγώ ψάχνω κάποιο πρόγραμμα που να ορίζει π.χ ότι ο IE θα κατεβάζει ακριβώς με 10 Kbyte/sec ανεξάρτητα από τυχόν άλλα προγράμματα

ποια η διαφορά μεταξυ των 2?

να κατεβαζει ο ιε με max 10,

και να κατεβαζει με ακριβως 10?

και στις 2 περιπτωσεις με 10 θα κατεβαζει.

εκτος αν τραβηξεις μια σελιδα/αρχειο απο ενα σερβερ που εχει μαξ upload = 5, οποτε παλι ο ΙΕ σου, οτι και να κανει , με 5 (ιδανικα) θα κατεβαζει.

Αν αγνοησουμε ολους τους αλλους παραγοντες (dslam, γραμμη σου, οτε, isp, ενδιάμεσοι σερβερς, αλλοι ταυτοχρονοι χρηστες), ο client sou θα κατεβαζει οσο πιο γρηγορα του επιτρέπεις. το μινιμουμ δεν εξαρταται απο εσενα, μονο το μαξ εχει νόημα να ρυθμιζεις. μηπως δεν κατάλαβα?

Δημοσ.

λοιπόν random:

αν π.χ. έχω μια γραμμή 256 Kbps => 32K (αφαιρώ και 2Κ για κύκλωμα, dslam κλπ) μας μένουν οφέλιμα 30Κ και έχω ταυτόχρονα 10 προγράμματα ανοιχτα (ftp, dc++, kazaa, ie, winamp streaming, flashget κτλ) που το καθένα κατεβάζει τα δικά του και ρυθμίσω στο netlimiter max 10 K για τον IE και έχουμε την ιδανική περίπτωση που ο απέναντι δεν έχει όριο, τότε η πραγματική ταχύτητα του IE είναι πολύ κατώτερη των 10Κ καθώς δεν επαρκούν τα 30K για την εξυπηρέτηση όλων αυτών των προγραμμάτων (για παράδειγμα το dc++ θα πάρει το μέγιστο bandwith που θα βρει).

Αν όμως είχε το netlimiter ή κάποιο άλλο πρόγραμμα μια ρύθμιση έτσι ώστε ο IE να έχει την επιθυμητή κατά την άποψή μου ταχύτητα για τη συγκεκριμένη εργασία που εκτελεί εκείνη την στιγμή π.χ. 10Κ τότε τα υπόλοιπα 20Κ θα μοιράζονται μεταξύ των υπολοίπων προγραμμάτων αδιάφορο με ποιον τρόπο.

Δημοσ.

Δεν μου λες γιατι πρόκειται να πάει μακρυά η βα΄'ιτσα έχεις dsl-ρουτερ μοντεμ?

Ε "φόρεσε" τα IP QoS και θα ρυθμίσει τισ προτεραιότητεσ που θές εσυ

Για παράδιγμα εγω όταν σερφάρω έχω το μεγαλύτερο % του bandwidth ενω συγχρόνως κατεβάζω απο ftp!

Με το που σταματάω το σερφάρσμα το bandwidth τρέχει κατακόρυφα στο ftp

Σου είπα και παρπάνω την λύση!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...