Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί Vs Μηχανικοί Η/Υ...

Tetix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους...

Απ'ότι φαίνεται άργησα λίγο να αποφασίσω αλλά τελικά το έκανα σχεδόν...

Στις Πανελλήνιες μάζεψα 18621 μόρια και όπως θα φανεί ενδιαφέρομαι για σχολές σχετικές με Πληροφορική (όχι απαραίτητα προγραμματισμό)

Πρώτη επιλογή ασφαλώς ΕΜΠ Αθήνας (ΗΜΜΥ) αλλά το πρόβλημα δεν βρίσκεται εδώ, καθώς όπως φαίνεται μάλλον δεν έχω αρκετά μόρια για αυτή την σχολή ΑΛΛΑ έχω ό,τι χρειάζεται για όλες τις υπόλοιπες...

Έτσι βρίσκομαι ανάμεσα στις δύο Πολυτεχνικές σχολές τις Πάτρας ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ... Παρ'όλα αυτά δεν μπορώ ακόμα να αποφασίσω και το τελευταίο περιθώριο είναι μέχρι την Παρασκευή.

Γνωρίζω τα εξής από άλλα threads/post/εμπειρία...:

1)Όχι ΤΕΙ

2)Εξαρτάται απο μένα τι με ενδιαφέρει περισσότερο. Ναι το ξέρω αυτό, όμως αντε να μου πεις και να μου εξηγήσεις τώρα αν θα μου αρέσει περισσότερο η Τεχνική Μηχανική των ΗΜ ή τα Ψηφιακά Ηλεκτρονικά των ΜΗ !!! :grin:

3)Η συγκριση τίθεται μόνο μεταξύ ΗΜ ---- ΜΗ

4)Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το ότι οι Ηλεκτρολόγοι είχαν πέρσι 18200 μόρια και οι Μηχανικοί 17500. Δεν αποτελεί κριτήριο.

5)Μπαίνοντας στους ΗΜ έχω την ευκαιρία να αποφασίσω σε 2-3 χρόνια για το τι ακριβώς θέλω να κάνω καθώς καλύπτουν μεγάλο φάσμα επαγγελμάτων. Αντιθέτως στους ΜΗ είναι πιο συγκεκριμένα τα πράγματα...

Θα ήθελα μέσα από αυτά που θα ακουστούν να μπορέσω να καταλήξω σε κάτι...

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έτσι βρίσκομαι ανάμεσα στις δύο Πολυτεχνικές σχολές τις Πάτρας ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ...

Χμμ... Νομίζω ότι ήμουν αρκετά σαφής...

Δημοσ.

Δεν θα γράψω ότι έχει το καλύτερο τμήμα αμέσως μετά από την Αθήνα γιατί θα αρχίσουν όλοι να λένε για το δικό τους τμήμα μετά οπουδήποτε και αν βρίσκεται.

Καλύτερα παρτε το σαν δεδομένο. Σαν τα Μαθηματικά - αν σου πουν α=30 τι θα πεις όχι θα το βάλω 40? :-P

Εξ' άλλου μένω Αθήνα και βρίσκεται πολύ κοντά μου σε σχέση με άλλες πόλεις.

Δημοσ.

Λοιπόν, μπορω να σου πεντε πραματα για τους ΗΥ, όχι ομως να συγκρίνω με τους ηλεκτρολόγους.Για τους ηλεκτρολόγους μονο ακούω.

Anyway η σχολή τελειωνει με λιγο ζόρι στα 5 χρόνια...αν κωλοβαρας στα 6.Αυτό συμβαίνει γιατι 4ο και 5ο έτος υπαρχουν μόνο μαθημάτα επιλογής που ειναι αρκετα ευκολα. Ο όγκος του διαβάσματος εινα τα τρια πρώτα χρόνια με αρκετα εργαστήρια και αρκετά μαθηματικά.

(Φυσικά μπορεις να επιλέξεις μαθηματα στο 4ο και 5ο έτος που θα είσαι εσύ και 2 ακομά που εχουν παρει υποτροφία για ΜΙΤ, αλλα ειναι δική σου επιλογή)

Σε γενικές γραμμές το 90% των απόφοιτων της σχολής ασχολέιται με software.

Αρκετό βαρος πεφτει σε δίκτυα και τηλεπικοινωνίες.

Μόλις τελείωσα το 4ο ετός της σχολής.

Όταν έκανα μηχανογραφικό ήμουν ακριβώς στην θέση σου.(Επιανα τα παντα εκτός απο ΕΜΠ)

Τότε ηταν ενας γνωστός, καθηγητής στην πληροφορική της ΑΣΟΕΕ που με οδηγησε στους ΗΥ.

Οτι ερώτηση έχεις..

Δημοσ.

Φιλαράκι τελείωσα Μηχ Η/Υ πάτρα εδώ κι ένα χρόνο...Οι σκέψεις που παίζουν για πάτρα είναι οι εξής:

1. Οι μηχ Η/Υ της πάτρας είναι σχολή για pure υπολογιστάκιδες...Ίσως η πιο καθαρή της Ελλάδας.

2. Οι ηλεκτρολόγοι της πάτρας ελάχιστη σχέση έχουν με software(και γιατί βέβαια να έχουν τα παλικάρια????). Ο τομέας τους είναι το υλικό....

3. Οι ηλεκτρολόγοι της πάτρας έχουν πιο δυνατό πτυχίο διότι είναι πολύ παλαιότερη σχολή και γιαυτό καβατζώνουν πιο πολλές θέσεις.

ΑΠό εκεί και πέρα είναι τι αγαπάει περισσότερο η καρδούλα σου....Καλή επιτυχία σ'ότι κι αν κάνεις...

P.S. Η θεσσαλονίκη από τι έχω ακούσει σε Η/Υ είναι ψοφια...Ωστόσο είναι γαμάτη πόλη και θα περάσεις super...

Δημοσ.

Προσωπικά,ποτέ δεν θα αποφάσιζα γιά το μέλλον μου μέσα απο ένα φόρουμ.Υποθέτω διαθέτεις ωριμότητα,σκέψου τι θάθελες να κάνεις στη ζωή σου,συζήτησε με την οικογένειά σου,με τον κολλητό σου,καί ίσως με το κορίτσι σου.

Δημοσ.

Εγω θα σου πω τα εξης επισης απο εμπειρια: (τα εχω πει και αλλο thread)

Δεν πρεπει να αφησεις να τα μορια σου να σου ασκησουν ψυχολογικη πιεση και να περιορισουν τις επιλογες σου. Αντιθετα, επειδη ειναι υψηλη η βαθμολογια πρεπει να καταλαβεις οτι εχεις περισσοτερες επιλογες και οχι οτι επιβαλλεται να μπεις σε υψηλοβαθμο τμημα. Πειραματικα αποδεικνυεται οτι οι φοιτητες που μπαινουν σε τμηματα μονο και μονο για να δικαιολογησουν τα μορια τους και για να μη νιωσουν οτι "διαβαζαν αδικα τοσο.." γινονται οι χειροτεροι φοιτητες.

Κακως περιοριζεις τις επιλογες σου σε μονο δυο τμηματα, αλλα οι λογοι μπορει να ειναι προσωπικοι και δε θα τους κρινω εγω.

Σε καμμια περιπτωση δεν πρεπει να αποτελεσει κριτηριο η γνωμη του φιλου ή της κοπελας σου. Θα το πω κυνικα..αυτες οι σχεσεις αλλαζουν, οι προσωπικες επιλογες σου δεν αλλαζουν. Η συζητηση με την οικογενεια σου πρεπει να περιοριστει στις οικονομικες δυνατοτητες της οικογενειας σου. Αν αυτο δεν ειναι προβλημα, καμμια αλλη συζητηση δεν εχεις να κανεις με τους δικους σου εκτος και αν καποιος εχει γνωσεις και γνωμη για το συγκεκριμενο αντικειμενο που θελεις να σπουδασεις.

Συμβουλη για τα δυο τμηματα που λες, δεν εχω :)

Κατα τα αλλα, καλη επιτυχια στην επιλογη.

Δημοσ.

Τα χρήματα δεν υπάρχουν αβέρτα, αλλά οι γονείς μου είναι διαθέσιμοι να τα δώσουν για τη σχολή μου στην Πάτρα.

Τα κορίτσια και οι φίλοι δεν μπορούν να πουν τίποτα, εφ' όσον το θέμα παίζεται ανάμεσα σε δύο "διπλανές" σχολές της ίδιας πόλης. Έτσι κι αλλιώς μακριά μου θα είναι...

Ο πατέρας μου είναι ΗΜ, αλλά δεν θέλει να αποφασίσει λέει αυτός για μένα.

@eurander: Αυτό σχετικά με την βάση της σχολής το εχω πει ήδη στο 1ο ποστ και δεν με ενδιαφέρει... Απλά οι πιο αξιόλογες σχολές σ'αυτά τα επίπεδα είναι αυτές οι 2!

Λοιπόν, θα ήθελα να "εμβαθύνω" λίγο στο τι κάνει κάθε σχολή. Αυτό είναι που θα με κάνει να αποφασίσω...

1)Ποιο είναι το αντικείμενο (λίγο πιο αναλυτικά όχι απλά hardware-software...) Έχω βέβαια διαβάσει τα προγράμματα αλλά δεν μου λένε και πολλά...

2)Πιο εύκολη; Παίζει αυτό ρόλο γιατί εγώ δεν έχω πρόβλημα να δυσκολευτώ...

3)Ποια σου δίνει περισσότερα εφόδια (εφ' όσον κάποιος ανταποκριθεί και στις 2 εξ' ίσου ικανοποιητικά)

4)Αυτά που θα κάνω τα πρώτα 5 εξάμηνα σαν ΗΜ θα με βοηθήσουν μελλοντικά αν διαλέξω το δρόμο ενός "υπολογιστάκια"; Θα με βοηθήσουν να καταλάβω άλλα πράγματα; Είναι ενδιαφέροντα τουλάχιστον; Η Φυσική συνδυασμένη με Μαθηματικά μ'αρέσει (όσο ανεβαίνει η δυσκολία τόσο το καλύτερο...!)

Δημοσ.
Η Φυσική συνδυασμένη με Μαθηματικά μ'αρέσει (όσο ανεβαίνει η δυσκολία τόσο το καλύτερο...!)

Τα μαθηματικα στο Λυκειο δεν εχουν καμια επαφη με αυτα στο Πανεπιστημιο-Πολυτεχνιο.

Δημοσ.

τότε phantom αφού δεν έχουν καμμία επαφή ας πήγαινες αμέσως από το δημοτικό στο πανεπιστήμιο, καί αμα το τέλειωνες ποτέ σφύρα μου!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...