Προς το περιεχόμενο

Plextor PX-140A a.k.a. BenQ Review/Απόψεις

9-11

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το έχει αγοράσει κανείς να μας πει τη γνώμη του;

Προς το παρόν το μόνο που έχω δει είναι παρουσιάσεις στα:

CDFreaks

και

CDRinfo

Νομίζω ότι η αγορά είναι πλέον αρκετά *ώριμη* όσον αφορά τα DVD Recorders και έχοντας στο νου

ότι οι ταχύτητες εγγραφής Single layer δίσκων έφτασαν στα όρια τους, ενώ η 8x είναι

ικανοποιητική για DL καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ΤΩΡΑ είναι η ώρα να επενδύσω.

Υποθέτω ότι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος της εξέλιξης των DVD burners και κοντά στην

απαρχή του BlueRay (ή τέλος πάντων του νέου μεγαλύτερου μέσου) ή κάνω λάθος;

Το LiteOn 411s που έχω προς το παρόν, αν και έχει μια χαρά μετρήσεις (με Kprobe κλπ)

ΔΕΝ μπορεί να γράψει δισκάκια που είναι certified από 8x και άνω παρά μόνο σε 2x

(27~28 λεπτά το δισκάκι και μιλάμε για τα σοβαρά brands Taiyo Yuden, Verbatim & Maxell)

Στην αγορά τα 4x τα βρίσκεις μόνο σε μούφες εταιρείες και η Αμφιθέα (DiscImpex)

πέφτει μακριά (ειδικά αν δεν θες να πάρεις μόνο 50άδες 100άδες κλπ)

Άρα...

Plextor PX-140A ή κάτι άλλο για καινούργιο burner;

Δημοσ.

Aφού έχεις Liteon αν ήδη ξέρεις τα κόλπα των "αναβαθμίσεων" για καλή ποιότητα εγγραφής-ταχύτητα ,τι θες να μπλέξεις με Plextor, και δεν ξαναπαίρνεις Liteon πχ το 1693 με τα μισά χρήματα ? (Επιπλέον τωρα με 2ετή εγγύηση αντικατάστασης 4 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή )

-Το plextor δεν 'βελτιώνεται " και η καλή του εγγύηση αντικατάστασης πόρτα-πόρτα ,δεν δικαιολογεί πια την συχνότητα των βλαβών του (και την μη καλή ποιότητα γενικά που ήξερες κάποτε από την φίρμα)

Αν θεωρείς τεχνολογικό κάτι ,οι άλλες φίρμες όπως πχ Nec3540A http://www.cdfreaks.com/article/214/1

λες να μην είναι το ίδιο ποιοτικές με τα ίδια χαρακτηριστικά ? (και ήδη ξεπερασμένες αφού κάθε 3μηνο βγαινει νέα συσκευή ?)

Φυσικά υπάρχουν και άλλες μάρκες ,οπότε κάνε μια αναζήτηση ,αν άλλαξες γνώμη (και για τι χρήση το θες περισσότερο που δεν αναφέρεις)

Δημοσ.

Αυτό 2ετή εγγύηση αντικατάστασης 4 εργάσιμων ημερών από την παραλαβή για τα Liteon μου φένεται πολύ καλό για να ισχύει πραγματικά!

Δημοσ.

Re paidia eseis tha me trelanete to plextor 140 den to exei sto site tis plextor pws einai loipon dinaton na to exoyn kati alla katastimata otan den to exei oyte to sites tis idias tis etairias? ektos an o 9-11 ekane lathos kai ennooyse kapoio allo montelo. sas parakalw liste moy afti tin aporia kai peste moy kata ti gnwmi sas ena poli grigoro dvdrom sto ripping alla kai stin antigrafi apo dvd se dvd me ti methodo " on the fly" kai se 12x wste na mporw na grafw apo dvd se dvd panw katw sto idio xrono poy grafw kai apo to skliro se dvd. euxaristw poly. mporeite na me vreite kai sto 6974713128 grigoris.

Δημοσ.

@Gary_Kokkin

Όπως προανέφερα, ουσιαστικά εξωθούμαι να αντικαταστήσω το ήδη

υπάρχον burner μου.

Και επειδή θα 'θελα (λέμε τώρα, έτσι) να κρατήσω το επόμενο το ίδιο χρονικό

διάστημα (ή και παραπάνω αν είναι εφικτό), δηλ 1.5 χρόνο +

προτιμώ να 'χω το κεφάλι μου ήσυχο...

Διόρθωσε με αν κάνω λάθος, αλλά τη δεδομένη στιγμή (3ο 10ήμερο Ιουλίου)

τα μόνα διαθέσιμα DVD Recorders που γράφουν DL σε 8x είναι τα

NEC 3540A, Plextor PX-740A (φαντάζομαι και το αντίστοιχο BenQ του οποίου

είναι *ρέπλικα*)

Το 1693 της LiteOn γράφει τα Dual Layer σε 4x και ως εκ τούτου απορρίπτεται

(για να μην παρεξηγηθώ, δεν πρόκειται να αρχίσω στο εγγύς μέλλον

τις εγγραφές DVD-9 με τις τρέχουσες τιμές των αναλώσιμων, βλ.

4 ? τα -μετριότατα- Traxdata, απλά είπαμε ΔΕΝ ΘΕΛΩ να αναγκαστώ

να ξαναλλάξω το Burner σε 6 μήνες, γι αυτό και η εμμονή με τις DL ταχύτητες)

Επιπλέον, είμαι χολωμένος με το γεγονός ότι η LiteOn έχει γράψει τους

πελάτες της λίγο κάτω απ' το υπογάστριο :mad: με την μη ανανέωση

firmware που να εξασφαλίζει συμβατότητα με νεότερα media στα παλιότερα

μοντέλα της, όπως το 411

Κατα τα άλλα έχει αξιοζήλευτη υποστήριξη κυρίως απ' τα computer communities

με hack-αρισμένα firmware και λοιπά utilities (βλ KProbe, BitSetting κλπ),

ΟΧΙ όμως για την παραπάνω περίπτωση :(

Να προσθέσω, δε, ότι γενικά στο δίλημμα ποιότητα ή επιδόσεις (όσον αφορά

τις εγγραφές DVD) τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ της πρώτης.

Δεν γράφω μεγάλο αριθμό DVDs, αυτά όμως που κρατάω θέλω να είναι άψογα,

να έχουν τη μέγιστη δυνατή συμβατότητα με stanalone players κλπ

Το επισημαίνω γιατί πολύς κόσμος τείνει να αγνοεί οτιδήποτε άλλο με καταστροφικά

αποτελέσματα (βλ. topic Datawrite vs Taiyo Yuden)

Διευρύνω λίγο την κουβέντα:

Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να με (μας) απασχολεί σε τι media/recorder

γράφει ο *άλλος*.

ΛΑΘΟΣ, μέγα ΛΑΘΟΣ!

Διότι όταν οι φίλοι σας, περνάνε μια βόλτα για να σας αφήσουν μια σεβαστή

ποσότητα mp3s/oggs/wmas/.../... και τα 50%+ ΔΕΝ διαβάζεται σε κανένα απ'

τα DVD-Rom σας (έχοντας δοκιμασει κατά σειρά Toshiba, LiteOn και LG) με CRC

Cyclic Redundancy Errors και δεν συμμαζεύεται, τότε τα coasters ή σουβέρ

(στην συγκεκριμένη περίπτωση Princo, Bulk something & Creation) παύουν να είναι

απλώς η φτηνιάρικη μάρκα και γίνονται ο #1 εχθρός...

Επανέρχομαι, όμως, και ρωτάω βάσει όλων των παραπάνω:

Οι επιλογές είναι (ουσιαστικά) λίγες και άρα χτυπάω NEC 3540A ή περιμένω λίγο ακόμη

(όχι παραπάνω από μήνα) για να "απαντήσουν" και οι άλλες εταιρείες με μοντέλα σε DL 8x ;

Δημοσ.

Diabasa ena afierwma sta dvd kai sta dvd-recorders sto ram...elege para polla pragmata....

Egw genika eimai uper ths NEC alla opws leei kai sto afierwma to NEC 3540A einai arketa "neo" sthn hlikia gia na einai kalo....einai arketa kalo alla oxi kai h kaluterh agora...Profanws argotera me update firmware ktl 8a einai polu kalutero...

Egw 8a sou proteina(epeidh to ram htan enos filou mou kai den to exw twra gia na se boh8hsw) na pas na to agoraseis kai na diabaseis die3odika autes tis selides...Lene genika polla pragmata pou kalo 8a htan na ta 3erame kai exei apotelesmata sundiastika...px to tade dvd-writer me ta tade diskakia einai top....gia to arxeio ta maxell 16x dvd einai apo ta top enw px tdk kai traxdata oxi kai toso!!!!Kai auto giati eixan bgalei apo tous prwtous 16x me apotelesma twra pou bgalan k oi alloi na exei wrimasei pio polu h texnologia kai na einai pio sta8era...

Parto opwsdhpote kai diabase to giati eipes oti 8es na pareis kati kai na sou meinei...Etsi toulaxiston 8a kaneis mia agora me kritiria kala!Kai oxi proswpikes gnwmes pou einai upokeimenikes tis pio polles fores.

Elpizw na se boh8hsa kai kalh tuxh:P:P

Δημοσ.

@Acid|Burn

Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στο τεύχος Ιουνίου που τυχαίνει να έχω (αν και γενικά δεν πολυσυμπαθώ το RAM)

Στο εν λόγω τεύχος υπάρχει συγκριτικό DVD recorders, αλλά μόνο ένα (το NEC 3540a)

από όσα περιλαμβάνονται στο test, πληροί την απαραίτητη (για μένα) προϋπόθεση του 8x σε DL εγγραφές

Υπήρχαν και 2-3 με 6x DL...

Οι υπόλοιποι κατασκευαστές έχουν ανακοινώσει τίποτα;

Δημοσ.

tsimpise to nec pou einai koryfaio, kane kai mia bolta apo cdfreaks, des ta Disc Quality scans kai bgale ta dikasou simperasmata, ega me ta liga pou exw dh (me hacked firmware) einai para poly kala (me kala dvd-r/+r panta), kai telos me 50 euro peripoy pou kanei to 3540 den nomizo oti mporis na breis kai pola ala dvd-rw pou na einai kalitera.

Δημοσ.

Γιατί δεν το μετατρέπεις σε 811s; Αφού κάνεις βόλτες στο CDFreaks (forum) θα σου πέρασε η ιδέα από το μυαλό, έτσι δεν είναι; Δεν είναι ανάγκη να γράφεις και στις ταχύτητες που υποστηρίζει το 811s, απλώς να λύσεις το πρόβλημα με τα 8Χ δισκάκια.

Δημοσ.
Γιατί δεν το μετατρέπεις σε 811s; Αφού κάνεις βόλτες στο CDFreaks (forum) θα σου πέρασε η ιδέα από το μυαλό, έτσι δεν είναι; Δεν είναι ανάγκη να γράφεις και στις ταχύτητες που υποστηρίζει το 811s, απλώς να λύσεις το πρόβλημα με τα 8Χ δισκάκια.

Δες αυτό:

F.A.Q. for LiteOn Optical Drives

Στην τελευταία παράγραφο του FAQ αναφέρει ότι

Q: How do I add support for an unsupported media type to my firmware?

A: Firmwares for older drives sometimes lack support for some of the latest media types (this is especially true for the old LDW-401S/411S/811S drives). If a firmware update that contains support for a certain media type is not available, you can add support for this unsupported media type yourself. (n.b.: A media code is "unsupported" if it does not appear in the firmware's media table; a media code that exists in the table but that burns poorly is just poorly supported, but not "unsupported".)

ΚΑΙ το 811S περιλαμβάνεται στα μοντέλα που "ξέχασε" η LiteOn, οπότε δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσω το hack-αρισμένο firmware...

btw, εντός της εβδομάδας παίρνω το NEC. period

Δημοσ.

To plextor 716A πού έχω,μετά από αναβάθμιση firmware γράφει σε 6x DL.Γενικά είμαι υπέρ plextor πού χρησιμοποιώ χρόνια,κάνει συνεχείς αναβαθμίσεις καί είναι ο.κ.

Μην διστάσεις γιά λίγα χρήματα παραπάνω από το NEC να πάρεις το plextor.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...