dpolal Δημοσ. 12 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2005 Καλημέρα. Όπώς λέει και ο τίτλος ψάχνω για ένα ήσυχο dvd-rom... Θα τοποθετηθεί σε HTPC και εκείνο που μετράει είναι πρώτον και κυριότερον να ΜΗΝ ακούγεται σαν κινητήρας αεροπλάνου όταν λειτουργεί και να διαβάζει μεγάλη ποικιλία από δισκάκια... Έχετε να μου προτείνεται κάτι;;;;;; Ευχαριστώ.
DjChrisT Δημοσ. 12 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2005 Plextor 712 ή 716.... Ειναι DVD-RW αλλα ειναι οντως αθορυβο....
funkyshit Δημοσ. 13 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2005 makria apo pioneer egw exw nec dvd-rom kai ena nec dvd-rw to dvd-rom kanei fasarioula alla to dvd-rw den akougetai! to pio athorybo DVD-ROM pou eixa htan ena TEAC alla sto xrono epanw arxise na mh diabazei swsta ta dvd. teleutaia akouw kala logia gia ta LG alla proswpikh apopsh den exw. einai dyskolh epilogh pantws auta ta drives...!
qspock Δημοσ. 13 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2005 Επειδη πολλα θα ακουσεις για μαρκες και συνηθως οι αποψεις διιστανται, υπαρχει ενας τροπος που κανει ολα τα drives (εκτος των Pioneer και ενδεχομενως Plextor) αθορυβα μεσα απο Windows: 1) Υπαρχει utility που κατεβαζει την ταχυτητα σε σχεδον ολα τα drives ωστε να ειναι τελειως αθορυβα. Τρεχει μεσα απο Win, ειναι το Nero DriveSpeed της Nero. Μπορεις να το τρεχεις σε καθε εκεινηση των Win, το drive σου θα παραμεινει αθορυβο μεχρι την επομενη επανεκκινηση, εκτος αν το εχεις στο startup οποτε το drive δε θα ουρλιαζει ποτε. Αν εχεις στημενο το Nero δοκιμασε το με τα drive σου. Ειναι must για την περιπτωση σου να παρεις drive που να υποστηριζει τετοιου ειδους utility. Τα περισσοτερα drives υπορστηριζονται, εκτος απο τα Pioneer και Pioneer based (Plextor). Οποτε μακρια απο τις τελευταιες μαρκες. Μιλαμε παντα για DVD-ROM, αν και το παραπανω utility υποστηριζει και DVD-RW αλλα ποιος ο λογος να παρεις τετοιο... 2) Ενδεχομενως να γινεται firmware update με speed reduced firmware. Αυτα που χρησιμοποιουν τα standalone players. Αλλα τα μονα drives που ξερω οτι κατι τετοιο γινεται, δηλαδη υπαρχει τετοιο ειδικο firmware, ειναι τα παλια Toshiba SD-M1612, SD-M1712, SD-M1802. Το καινουργιο Toshiba SD-M1912 δεν γινεται speed reduced και μαλιστα δεν δουλευει αψογα με το Nero DriveSpeed (σε καθε αλλαγη CD ξαναγκαζωνει...). 3) Ας προτεινω και μια μαρκα: Το ποιο αθορυβο drive που εχω ...ακουσει ειναι το ASUS E616P2, που εχω αυτη τη στιγμη στο PC μου. Εχει μαλιστα ειδικο μηχανισμο περιορισμου κραδασμων/θορυβων (QuieTrack). Το μοντελο πλεον εχει αντικατασταθει με το E616P3 το οποιο επισης διαθετει τα παραπανω μηχανισμο, πιθανοτατα θα ειναι το ιδιο αθορυβο. Εχω ακουσει πολλα drives κι επειδη με απασχολουσε αρκετα το θεμα: Οσον αφορα το DVD playback, το Asus E616P2 ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ αθορυβο και χωρις να τρεχω κανενα utility! Παρολλα αυτα, οταν κανω rip μια ταινια γκαζωνει, αλλα μονο στο ripping, με αποτελεσμα να ειναι και γρηγορο ripper! Εκει που θα το ακουσεις λιγακι ειναι στα CD, αλλα ο ηχος του ειναι ο χαμηλοτερος ολων των υπολοιπων drives. Αν παλι το θελεις τελειως αθορυβο, υποστηριζεται κι απο το Nero DriveSpeed Και φυσικα για να προλαβω ενδεχομενες αντιδρασεις, το συγκεκριμενο μοντελο δεν ειναι Pioneer based.
doc1000 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2005 To πιο αθόρυβο dvd-rom για να απολαύσεις μια ταινιούλα είναι ... ο σκληρός σου δίσκος! Κάνεις σε 3-4 λεπτά ένα extraction και μετά την απολαμβανεις χωρίς διακοπές και σπινιαρίσματα. Πάντως κακώς κακολογείτε τα Pioneer. Ειδικά τα DVDRW στη retail συσκευασία υποστηρίζουν ένα ειδικο utility της Pioneer για ήσυχη λειτουργία, ενώ έχουν και κατασκευαστικά μηχανισμούς μείωσης θορύβου με ειδικά υλικά απορρόφησης κραδασμού και θορύβου. Απο απλό DVDROM είχα μείνει απόλυτα ευχαριστημένος από ένα LG. Πάντως δε νομίζω ότι συμφέρει πλέον να πάρει κανείς σκέτο dvdrom. Αντί να δώσεις 30 euro δίνεις άλλα 25 και παίρνεις dual DVDRW. Καμία σχέση...
DIMERR Δημοσ. 13 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2005 Egw tha sou proteina samsung.Eixa ena kai itan poli isixo.
dpolal Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 OK... Ευχαριστώ. Αν και έπρεπε να κάνω κανένα Poll για να καταλήξω γιατί έχω ήδη 4-5 μάρκες που μου προτείνατε να ψάξω.
MaTrOx Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2005 Η αλήθεια είναι οτι τα DVD πια έχουν καταντήσει αναλώσιμο οπότε μην περιμένεις ότι και να πάρεις να σου κρατήσει πάνω απο ένα - ενάμιση χρόνο. Τώρα για τον θόρυβο, τα τελευταία που δοκίμασα ήταν ένα NEC και ένα SAMSUNG τα οποία ήταν αρκετά αθόρυβα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.