Προς το περιεχόμενο

Δίκτυα και Ακτινοβολία!!!


Jimmy_BlinD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα δίαβασα το εξής: << macgiorgosgr - 24-03-04 14:34

Αν δεν κάνω λάθος τα 2.4 GHz είναι μικροκυματική ακτινοβολία (φούρνος μικροκυμάτων δηλαδή). Το θέμα όμως δεν είναι η συχνότητα αυτή καθ'εαυτή, αλλά η ένταση στην οποία εκπεμπεται. Στα κινητά π.χ. η ένταση της συσκευής είναι στα 2Watt (ίσως και παραπάνω, σε περιοχές με χαμηλό σήμα λήψης κτλ.), ενώ στα WiFi σπάνια να ξεπερνάει τα 150-200mW (0,2Watt). Δεν νομίζω ότι συντρέχει λόγος ανησυχίας. Περισσότερη ζημιά θα σου κάνει το κινητό σου ή μια ακτινογραφία που θα βγάλεις, παρά το wireless.>>

 

συμφωνείτε με αυτό , οι ακτινοβολίες των ασύρματων δικτύων είναι ιονίζουσες οπότε δημιουργούν προβλήματα στο βιολογικό ιστό του ανθρώπου. Είναι σαν να έχεις ενα φούρνο μικροκυμάτων στο δωμάτιό σου.

 

Και κάτι άλλο , πώς μπορείς δηλαδή αν έχεις ενα router σε ασύρματο δίκτυο , να ρυθμίσεις την ένταση εκπομπής της ακτινοβολίας?

 

Το ξέρω ότι παρόμοια ερωτήματα και απορίες εχουν επαναδιατυπωθεί αλλά όταν το διάβασα ένιωσα την ανάγκη να ρωτήσω για το συγκεκριμένο θέμα .

Δημοσ.
συμφωνείτε με αυτό ' date=' οι ακτινοβολίες των ασύρματων δικτύων είναι ιονίζουσες οπότε δημιουργούν προβλήματα στο βιολογικό ιστό του ανθρώπου. Είναι σαν να έχεις ενα φούρνο μικροκυμάτων στο δωμάτιό σου.

 

Και κάτι άλλο , πώς μπορείς δηλαδή αν έχεις ενα router σε ασύρματο δίκτυο , να ρυθμίσεις την ένταση εκπομπής της ακτινοβολίας?

 

Το ξέρω ότι παρόμοια ερωτήματα και απορίες εχουν επαναδιατυπωθεί αλλά όταν το διάβασα ένιωσα την ανάγκη να ρωτήσω για το συγκεκριμένο θέμα .[/quote']

Οι ακτινοβολία των συσκευών ασύρματης δικτύωσης ανοίκει στα μικροκύματα και ΔΕΝ είναι ιονίζουσα ακτινοβολία. Παρόλα αυτά υπάρχουν πολλές έρευνες (για την κινητή τηλεφωνία κυρίως) με αμφισβητούμενα αποτελέσματα. Άλλες λένε ότι μπορεί να επηρεάσει (πάντα υπο συνθήκες) άλλες ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για γενικεύσεις αλλά μεμονωμένες περιπτώσεις.

Για όλες τις περιπτώσεις πάντως έχουν οριστεί όρια με βάση την ισχύ της ακτινοβολίας και την απόσταση του δέκτη. Αν θυμάμαι καλά η απόσταση για τους 2.4 είναι κάποια χιλιοστά με λίγα εκατοστά και τα όρια έχουν τοποθετηθεί πολύ πιο κάτω από το όριο που μπορεί θεωρητικά να προκαλέσει κάποια ζημιά. Με λίγα λόγια μην συγκρίνεις κινητά με wireless αφού εκπέμπουν σε διαφορετικές συχνότητες συνήθως και με διαφορετική ισχύ, ούτε wireless με φούρνο μικροκυμάτων που εκπέμπουν στην ίδια συχνότητα αλλά με τεράστια διαφορά στην ισχύ (100mW με 800W),ούτε wireless με ιατρικά μηχανήματα (πχ διαθερμία μικροκυμάτων) που πάλι έχουν τεράστια διαφορά στην ισχύ. Προσωπική γνώμη, αν είσαι normal (100mW, η συσκευή σε κάποια γωνία,ένα ραφάκι κλπ και όχι πάνω στο κεφάλι σου) δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι καν. Αν ανησυχείς, πέτα πρώτα το κινητό σου και μετά ψάξε για τα υπόλοιπα.

 

Ένα καλό link είναι http://www.icnirp.de/

 

Όσον αφορά την ισχύ της συσκευής, αν έχει επιλογή να την χαμηλώσεις φαίνεται στο menu. Οι πιο πολλές δεν έχουν.

Δημοσ.

... ο xaotikos για αλλη μια φορά μίλησε, ούγκ!!!!

 

ωστόσο δεν θα ήταν σωστό να τονίσουμε ότι εκτος απο καποια GUI που όντως κατεβαζουν την ισχύ εκπομπής στα 1mW , υπάρχουν κ πολυ αξιολογα open firmware που το καταφέρνουν ?

 

τα 0 dbm είναι το πρώτο πραμα που θα πρέπει καποιος να εστιάσει...

κ μέτα αναλόγως τις απαιτήσεις μας ανεβάζουμε την ισχύ εκπομπης....

 

...ετσι κερδίζουμε κ εμεις (ακτινοβολια) κ ο γείτονας που τον "τυφλώνουμε"... B)

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με όσα προαναφέρθηκαν. Μαζί με έναν συνάδελφο μου έχουμε κάνει μια μελέτη για το κατα πόσο είναι ασφαλές να χρησιμοποιούμε το ασύρματο δίκτυο. Τη μελετη μπορείς να την βρείς εδώ

 

1) το όριο ασφαλείας που υπάρχει για ένα ασύρματο τερματικό στα 0,1W(μέγιστη νόμιμη ισχύ) είναι 10cm

2) για τα κινητά 1-2W είναι περίπου 30cm

 

Σημ. : αν αυξηθεί η απόσταση κατά 1 μέτρο η ακτινοβολία είναι 10000 φορές μικρότερη

Δημοσ.
Μαζί με έναν συνάδελφο μου έχουμε κάνει μια μελέτη για το κατα πόσο είναι ασφαλές να χρησιμοποιούμε το ασύρματο δίκτυο

 

πολυ ωραια η μελετη σας :)

Δημοσ.
... ο xaotikos για αλλη μια φορά μίλησε, ούγκ!!!!

 

ωστόσο δεν θα ήταν σωστό να τονίσουμε ότι εκτος απο καποια GUI που όντως κατεβαζουν την ισχύ εκπομπής στα 1mW , υπάρχουν κ πολυ αξιολογα open firmware που το καταφέρνουν ?

 

τα 0 dbm είναι το πρώτο πραμα που θα πρέπει καποιος να εστιάσει...

κ μέτα αναλόγως τις απαιτήσεις μας ανεβάζουμε την ισχύ εκπομπης....

 

...ετσι κερδίζουμε κ εμεις (ακτινοβολια) κ ο γείτονας που τον "τυφλώνουμε"...

 

Πολύ σωστός ο tsipas!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...