Προς το περιεχόμενο

Turbo-x prescott που κολλάει..? καμια ελπίδα?

pataroulis2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα laptop απο το πλαισιο (Ναι, ναι, ξερω, ας πρόσεχα! :( ) και οταν τρεχω διαφορα προγράμματα πχ. Photoshop, Gimp, powerpoint και firefox, σε καποιο σημείο κολλάει το συγκεκριμένο προγραμμα και παπαλα.... τιποτε. Κάπου διαβασα οτι ο prescott μπορει να δεχτει αναβαθμιση στο microcode αλλα ακομη δεν καταφερα να βρω καμια ακρη.. Καμια ιδέα απο που να ξεκινήσω?

κατι άλλο... υπάρχει κανενας τροπος να το κανω να παει πιο σιγά ο επεξεργαστης γιατι μου έχει πάρει ποσως τα αυτιά?. (οταν εχω μονο μπαταρία παει στα 2200 απο τα 3000 αλλα θα ηθελα να το έχω συνέχεια μουγκαμένο...

Ευχαριστω εκ των προταίρων για οποιαδήποτε βοήθεια...

Δημοσ.

Ομοιοπαθής εδώ πέρα μεγάλε αλλά δυστυχώς δεν έχει βρεθεί λύση.

Μιλάμε ότι το μηχανάκι ψήνεται. Θα δοκιμάσω κάποια στιγμή να ακουμπήσω ένα κομμάτι μπέικον επάνω να δω τι θα γίνει.

Δημοσ.

Αμ τους τα δώσαμε, αμ θα τους τα ξαναδώσουμε δηλαδη ε? :D

Μάλλον άλλος είναι ο λόγος που κολλάει.. Δεν το κάνει πάντα οταν εχει φορτίο.. Ψαχνοντας στο google είδα κάπου οτι ο prescott μπορει να παρει αναβάθμιση του microcode του αλλα δεν μπορεσα να βρω παραπάνω πραματα γιατι δεν ξερω τι bios εχει το #&^%$@λαπτοπ.. (μονο οτι ειναι phoenix).....

Θενξ παντως...

Δημοσ.

Σιγά μην έκανε. Παπάρια μέντολες είναι κι αυτό όπως και όλο το σύστημα του Πλαισίου.

Υπάρχουν 1-2 παρόμοιες μαλακίες αλλά σύμφωνα με τα τεστ των περιοδικών και αυτά δεν κάνουν δουλειά. Κοινώς αν το μηχανάκι σου ψήνεται έχεις χοντρό πρόβλημα.

Το μόνο που κάνει αυτή η σαχλαμάρα είναι αν το βάλεις στο ρεύμα και κάνεις stand-by το ματρακά μετά απο 20 λεπτά θα στο έχει φέρει σε νορμάλ θερμοκρασίες. Αλλιώς πρέπει να περιμένεις 10 χρόνια πριν τον κλείσεις (την οθόνη εννοώ).

Επίσης παρατήρησα ότι αν κλείσεις την οθόνη όταν είναι ακόμη ζεστό η έκθεση στη θερμότητα κάνει την οθόνη να δείχνει θολά και με αλλοιωμένα χρώματα για ένα διάστημα.

Πάντως αν θες κάτι σαν αυτό που πρότεινε ο katana θα μπορούσες να ρίξεις μια ματιά στο PC-Store στη Στουρνάρη όπου έχουν μια πατέντα της CoolerMaster για αυτή τη δουλειά.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Απαντω στην ερώτηση μου μια και το βρήκα... Λοιπον.. το μπαιος είχε ενεργοποιημένο το hyper threading ενω ακομη και το αυτοκολλητακι του επεξεργαστη δεν εχει τα δυο τα γραμματακια HT ... Το απενεργοποίησα και εννοειται επρεπε να επανεγκαταστήσω τα windows και να κανω compile αλλο κερνελ στο λινουξ αλλα δεν εχει ξανακολλήσει εκτοτε..

Αυτα.....

Παταρούλης...

Δημοσ.

Δηλαδη εχεις hyper threading και δεν το χρησιμοποιεις? Γιατι να κολαει? Υποτιθεται θα εκανε το pc και τις καταλληλες εφαρμογες να τρεχουν πιο γρηγορα.

Αντε και δεν ετρεχαν πιο γρηγορα. Να το απενεργοποιησουμε εντελως, αυτη ειναι η μονη λυση?

Δημοσ.

EimaΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑΝ Labtop.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΕΙ ΨΑΞΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΩ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ.ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Labtop ΤΗΣ Sony ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ?ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δημοσ.

Αν στο BIOS σου δίνεται η δυνατότητα να ενεργοποιήσεις το ΗΤ σημαίνει οτι η CPU σου το υποστηρίζει. Και σε εμένα (Acer Aspire 1623 P4@3,2) το αυτοκολλητάκι δεν λέει ΗΤ αλλά εγώ το έχω ενεργοποιημένο και το μηχάνημα πάει σφαίρα, μου είναι αδύνατον να φτάσω το CPU usage στο 100%! Άρα δεν θα έπρεπε και σε εσένα να σου κολάει..... μάλλον κάπου αλλού είναι το πρόβλημα. Τι CPU έχεις;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...