d1m1tr1s Δημοσ. 11 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2005 Εδώ και μερικές μέρες αντιμετωπίζω το εξής περίεργο: ο 200 gb MAXTOR ATA 133 (συνδεδεμένος ως ATA133 σε μια GA-7VAXP-A Ultra) ξαφνικά κολλάει, ενώ παράλληλα ακούγεται κι ένας ήχος «τοκ τοκ» με περίπου 2 χτύπους ανά δευτερόλεπτo. Άλλοτε μπορεί να μην κολλήσει εντελώς αλλά εάν π.χ. βλέπω DivX ξαφνικά αργεί εικόνα κ ήχος για μερικά δευτερόλεπτα, σε αρκετές σκηνές στην ταινία. Είναι γεμάτος με τραγούδια και ταινίες, μιας και τον χρησιμοποιώ ως τρίτο σκληρό (δεν έχω τα win ή installed προγράμματα εκεί). Έχω κάνει chkdsk, defrag κ όλα δείχνουν ok, ενώ έχω αλλάξει και το καλώδιο δίχως δυστυχώς αποτέλεσμα. Η θερμοκρασία είναι αρκετά καλή μιας και είναι πίσω από 2 ανεμιστηράκια. Παρέδωσε ψυχή ή τον γλυτώνουμε;
manosone Δημοσ. 11 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2005 Helloooo.Δοκιμασε να κανεις ενα "low level format".Κατεβασε το pccheck και κανε το.Στην αρχη καντου ενα check με αυτο το προγραμα και μετα κανε ενα Low level format.
sot78 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2005 kane backup to δισκο αμμεσα. ο δισκος παρεδωσε το πνευμα του δυστυχως
tzoykas Δημοσ. 11 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2005 1. Κάνε κόπια το συντομότερο δυνατό 2. Κάνε ένα low level format όπως είπαν τα παιδιά. 3. Κάνε ένα extensive surface check με το scandisk των Windows. 4. Αν εκείνο δουλέψει κατέβασε από τη Maxtor utilities γι αυτή τη δουλειά. Να υποθέσω ότι ο δίσκος δεν έχει αλλάξει θέση στο κανάλι; To SMART μπορεί να μην είναι αξιόπιστο. Μη το εμπιστεύεσαι. κατά πάσα πιθανότητα ο δίσκος πνέει τα λοίσθια. Αργά γρήγορα θα αρχίσει να παραπονιέται και σε άλλα σημεία.
freskas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2005 Ειχα κ' γω το 200αρη το Maxtor και μετα απο λιγο καιρο αρχισε να χανει απο παντου. Εχανα αρχεια, μου εβγαζε μηνυματα για scandisk συνεχεια κ' σε 1 scandisk χτυπησε 50gb badclusters. Με ξενερωσε κ' δεν τον συμπαθω απο τοτε (τωρα δουλευει σε pc φιλου και ειναι καλα :? ). Τον αλλαξα με western digital. Αυτος ειναι αξιοπιστος, δε χανει αρχεια αλλα αρκετες φορες μπαινει σε pio mode χωρις λογο (απ' οτι ειδα στο help των windows αυτο γινεται οταν παρουσιαστουν λαθη εγγραφης/αναγνωσης σε dma mode) Τσεκαρε την κατασταση του (dma/pio) στη διαχειριση συσκευων Σε pio mode ειναι πολυ αργος ο δισκος, μπορει να φταιει κ' αυτο.
freskas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2005 Mολις το ξανακοιταξα, και μπηκε σε pio ο 60αρης αυτη τη φορα. (τα 'χει παιξει το pc ) Στη διαχειριση συσκευων, κατηγορια "Ελεκτες IDE ATA/ATAPI"
sa1901 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2005 Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, back up το συντομότερο (για να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο). Aυτό που θα σου έλεγα εγώ, να κοιτάξεις είναι το τροφοδοτικό σου αν δίνει σωστές τάσεις. Το έκανε και ένας δικός μου δίσκος πριν κανα χρόνο. Τον έβαλα σε άλλο PC και δούλευε κανονικά. Από τότε ζει και βασιλεύει, κάτω από την τροφοδοσία ενός Enermax.
d1m1tr1s Δημοσ. 12 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2005 Ευχαριστώ όλους σας για την βοήθεια σας αλλά δυστυχώς ακόμα δεν κατάφερα να το ξεκαθαρίσω. Το format θα προσπαθήσω να το γλυτώσω γιατί είναι περίπου 180 giga που θα πρέπει να θυσιάσω ή να μεταφέρω κάπου προσωρινά. Backup-> εν μέρη λόγω μεγέθους SMART-> error free Scandisk-> error free Τροφοδοσία-> μάλλον το αποκλείω γιατί έχω κι άλλες συνδεδεμένες συσκευές οι οποίες δεν παρουσίασαν το παραμικρό πρόβλημα. Mode-> Ultra DMA 6 Κανένα σωσίβιο κάποιος, πνίγομαι και δεν ξέρω τί άλλο να κάνω!!!
ppetr Δημοσ. 12 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2005 Πέρασε τα δεδομένα σου σε ένα φίλο σου και δώστο πίσω μήπως στο αλλάξουνε
sa1901 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2005 Τροφοδοσία-> μάλλον το αποκλείω γιατί έχω κι άλλες συνδεδεμένες συσκευές οι οποίες δεν παρουσίασαν το παραμικρό πρόβλημα. Αυτό το "μάλλον" κοίταξε να το κάνεις βεβαιότητα και αν είσαι ΟΚ από αυτό, στείλ' τον RMA.
d1m1tr1s Δημοσ. 13 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2005 Η Maxtor έχει enabled σε όλους τους δίσκους το σύστημα Write Verify. Στα ψιλά αναφέρεται πως: This feature should only be enabled for applications that are writing extremely critical data to hd. ... When perfoming streaming write operations *Audio, Video, Donwloads* ... Write Verify sould be disabled. Απενεργοποίησα λοιπόν αυτήν την ιδιότητα του σκληρού και πλέον δεν φαίνεται να έχει τα προηγούμενα συμπτώματα. Θα το ελέγξω περισσότερο μόλις έχω τον απαραίτητο χρόνο και θα σας ενημερώσω. Μου φαίνεται πάντως πολύ περίεργο που έγινε ξαφνικά αυτή η αλλαγή της απόδοσης δίχως να πειραχτεί κάτι (κανάλι, προσθήκη hardware) έτσι ώστε να οφείλεται το W-V... Είχε κάποιος ανάλογη εμπειρία;
bigbrother Δημοσ. 13 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2005 Πως απενεργοποίησες το write verify? Με τη bootable δισκέτα; Αν και πιστεύω ότι τα περισσότερα δεδομένα που γράφουμε πρέπει να γράφονται αξιόπιστα, και ούττε ενα bit να αλλάζει. ΒΒ
d1m1tr1s Δημοσ. 13 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2005 Από μια εφαρμογή που κατέβασα από το site της maxtor (wvset), σε περιβάλλον msdos αλλά δεν είναι bootable, χρειάστηκε να bootάρω από άλλη δισκέτα όπως και να αλλάξω IDE από το IDE3 στο IDE1 γιατί αλλιώς δεν τον έβλεπε. Τελικά όμως απλά βελτίωσε την κατάσταση αλλά ακόμα έχει προβλήματα ο σκληρός αν και όχι τόσο συχνά όσο και πριν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.