Προς το περιεχόμενο

για ποιες ταινιες πιστευετε οτι ειναι αδικες οι βαθμολογιες του imdb?

john1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ποιες ταινιες πιστευετε οτι αξιζουν μια καλυτερη η χειροτερη θεση στο top 250 του imdb και γενικοτερα για ποιες ταινιες θεωρειτε τη βαθμολογια του imdb αδικη(θετικα η αρνητικα)?

βεβαια ο καθενας λεει την αποψη του-ενδεικτικα πειτε καποιες ταινιες...

προφανως υπερβολικα υψηλη βαθμολογια εχουν κατα τη γνωμη μου:

collateral-7,7

last samurai-7,9

war of worlds-6,9

saving private ryan-8,3

braveheart-8,3

The Lord of the Rings: The Return of the King -8,9

αρκετα χαμηλοτερη απο την αξια τους:

the thin red line-7,2(ελεος!)

a clockwork orange-8,3(σαν τη διασωση του στρατιωτη ryan και το braveheart αυτο το αριστουργημα????)

a beautiful mind-7,8

dogville-7,8

περιμενω σχολια!

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

genika den einai antikeimeniki i vathmologia tou imdb.

kathe kardias karydi psifizei ekei o,ti goustarei.

clickare st'asterakia mias tainias gia na deis tin analytiki vathmologia

kai des px. oti ~2070 atoma exoun dwsei vathmo 1 sto clockwork orange

pou anafereis. em etsi den ginetai douleia, katalavaineis.

tespa, paravlepontas ta ayta: (proxeira epeita apo mia brief matia stin top250lista)--->

* to dead man tou jarmusch exei 7,6 kai den einai sto top250. i think it should be

* symfwnw oti to lord of the rings den tha eprepe na einai toso psila stin lista

* American History X exei 8.3. ena 7.5 tha tou itane arketo

* 8.2 gia to million dollar einai polla, 8.2 exei to RAN pou tha eprepe na einai tlx 8.5

* 8.2 ta Jaws: eipame!

* 8.1 to batman begins den to aksizei safws

* to 8 1/2, to persona, to barry lyndon eprepe na einai to ligotero 8.5 kai oxi 7.9,7.8

tha epanelthw me mia lista me tainies pou tha eprepe aparaititws na einai

sto top250 kai den einai -geia xara!

Δημοσ.

den nomizo oti mporei na bgaleis akrh me toses pshfous pou peftoun ekei. Polla pitsirikai epishs psyfizoun, kai poloi amerikanoi pou pshfizoun arketes hollywoodianes apates opos p.x to "windtalkers" pou exei 5.9 eno den aksizei oute gia 3.5 h to "murder by numbers" me th sandra bulock pou htan aparadekto exei 6 eno tha eprepe gyro sto 3. To "simone" exei 6.3, mallon pio konta sto 5 eprepe. kai polla alla

Epishs to vote eksartatai kai apo to eidos ths tainias, dhladh pio eukola tha doso se mia komodia 7-8 pou thn diaskedasa para se ena sobaro drama type movie. Apo to ena exo ligoteres apaithseis kai to bathmologo antistoixa. Mporei 2 tainies na exoun kai oi dyo "8" os genikh bathmologia alla auto den shmainei oti exoun to idio eidiko baros sthn istoria tou cinema.

Δημοσ.

Πάντως για την αντικειμενικότητα που λέτε,οι δικές μου απόψεις για την αξία μιας ταινίας δεν παρουσιάζουν συνήθως μεγάλη απόκλιση από το imdb(εκτός από τίποτα σκουπίδια που αξίζουν 1-2 και έχουν 4-5 :razz: ),δηλ. κατά κανόνα όχι παραπάνω της τάξης μισού/ενός βαθμού,ενώ αρκετές φορές συμπίπτουν.Γενικά για καινούργιες ταινίες που δεν έχουν βγει ακόμα σε DVD (όπως το Batman Begins),αφήστε να περάσει κάποιο εύλογο διάστημα ακόμα.

Δημοσ.

2070 ατομα εβαλαν 1 στο κουρδιστο πορτοκαλι?να τους αφαιρεθουν τα πολιτικα δικαιωματα!

κοιτα,το batman begins ειναι μια καλη ταινια και βλεπεται πολυ ευχαριστα-και ειναι και λιγοτερο παιδιαστικη απο spider-man...αλλα οχι και 8,3-σαν το κουρδιστο πορτοκαλι!

επισης,τα from hell(6,8) και secret window(6,3) θα επρεπε να παρουν κανα 4-μονο εξαιτιας johnny depp...αλλιως κανα 3αρακι!

Δημοσ.

Πιστευω οτι υψηλη βαθμολογια εχουν ο αρχοντας των δακτυλιδιων, το pulp fiction(8.7), oldboy(8.2), eternal sunshine(8.5), exorcist(7.5) ενω χαμηλη εχουν green mile(8.0), seven(8.4), the pianist(8.4), rain man(7.8), midnight express(7.6). Οταν λεω χαμηλη εννοω οτι θα αξιζαν να βρισκονται πιο ψηλα στη λιστα με τις καλυτερες ταινιες

Δημοσ.

Εγώ πάλι πιστεύω οτι...περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.. Το να προσπαθήσει κανείς να βάλει σε "καλούπια" το γούστο του καθενός είναι τουλάχιστον ατυχές.. Μου'χει τύχει να δω ταινία που θεωρούσαν αριστούργημα και να μου φανεί πατάτα. Και πάλι μπορεί να μην ήταν πατάτα, αλλά εγώ εκείνη τη στιγμή που την είδα δεν μου "έκατσε" καλά. Και έχει τύχει σε "πατάτες" να ξενυχτήσω, γιατί μου κράτησαν το ενδιαφέρον.. Ακόμα έχει τύχει θεωρητικά "ρηχές" ταινίες να με έχουν βάλει σε προβληματισμό (παράδειγμα που μου ήρθε τώρα το "simone"). Οπότε...τρέχα γύρευε :razz:

Δημοσ.

Θα αλλάξω ελαφρά το πεδίο, αναφέρωντας μερικές βαθμολογίες...

Finding Nemo 8.3

Shrek 8.0

Shrek 2 7.8

όταν βαθμολογούν...

Ice Age 7.3

Final Fantasy: The Spirits Within 6.5 [όχι κινουμένων σχεδίων, αλλά με παρόμoιο target group + ταινία σταθμός ή καλύτερα μια μικρή γεύση της πραγματοποίησης του σεναρίου του "Simone"]

ότι και να πει κανείς είναι λίγο... οι βαθμολογίες του imdb είναι εντελώς υποκειμενικές και ενδεικτικές κατά κύριο λόγο της δημοτικότητας μια ταινίας και όχι της ποιότητας της ή οποιουδήποτε άλλου παράγοντα.

Δημοσ.

καλα ναι να εχουν τα κινουμενα σχεδια θεση στο top 250 και μαλιστα τοσο υψηλη ειναι απαραδεκτο....

βεβαια υπαρχουν διαφορες στα γουστα αλλα υπαρχει και μια κοινη βαση αντιληψης...

Δημοσ.

Εγώ πάλι βρίσκω πολύ υψηλή τη βαθμολογία του red thin line που τη θεωρώ μια άθλια ταινία. Με λίγα λόγια, δεν βρίσκεις άκρη. Ο καθένας ψηφίζει όπως του αρέσει, και αυτό είναι κάτι με το οποίο εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Η τελική βαθμολογία προκύπτει από το μέσο όρο όλων των βαθμολογιών, αν αυτό λέει κάτι σε ορισμένους και να μην ξεχνάμε και τον αριθμό των ψήφων σε κάποιες περιπτώσεις(πχ 111.000+ στο ROTK μια και αναφέρθηκε, 160.000+ σε άλλες). Δεν υπάρχει, με άλλα λόγια, ζήτημα "αδικίας". Αυτά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...