Προς το περιεχόμενο

αγορα ηχειων?

sozirarak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παιδια καλησπερα, για βοηθηστε λιγο εναν αρχαριο για αγορα ηχειων. πως μπορω να καταλαβω απο τα specs των ηχειων αν ειναι καλα και προπαντως αν παιζουν δυνατα, αν τα μπασα που βγαζουν ειναι ικανοποητικα οχι για επαγγελματικη χρηση αλλα για home use. π.χ. πλεπω στο e-shop ηχεια 200W πως μπορω να ξερω χωρις να τα ακουσω αν με ικανοποιουν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το αν παίζουνε καλά να διαβάσεις για τα καθαρά w που βγάζουνε(rms)αν δεν κάνω λάθος και όχι τα πλασματικά w που μπορεί να είναι 200 αλλά άμα το βάλεις λίγο ποιο πάνω απο το μισό την ένταση μπουκόνουνε-παραμορφώνεται ο ήχος...

Μπορεί να μην γνωρίζω πολλά για το συγκεκριμένο θέμα αλλά όσα ηχεία έχω ακούσει μέχρι σήμερα το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι είναι αξιολύπητα. (Μιλάω για αυτά τα 5.1 και 7.1 που παίρνουν πια όλοι) Από άποψη έντασης πιστεύω ότι δεν αξίζουν μια. Βέβαια εξαρτάται και από το τι εσύ εννοείς δυνατά. Μουσική δεν μπορείς να ακούσεις σε καμμία περίπτωση με αυτά. Ακόμα και όταν βλέπω ταινίες με τέτοια ηχεία δεν μπορώ να πω ότι η έντασή τους είναι αρκετή.

Και το βασικότερο;;; Από ποιότητα λένε πολύ λίγα πράγματα. Στα 3/4 της έντασής τους ακούς τρελές παραμορφώσεις στον ήχο ειδικά στα sub που βουλώνουν με την μία. Για αυτό πιστεύω ότι θα έπρεπε να πάρεις όσο το δυνατόν πιο ακριβά ηχεία (κοντά στα 300 euro και άνω).

Επίσης πρόσεξε και αν τα watt είναι PMPO ή RMS. Ελπίζω να το εξηγήσει κάποιος αυτό γιατί και εγώ δεν ξέρω πολύ καλά τι παίζετε. Απλά να σου πω ότι 2 ηχεία των 350 euro που έχω βγάζουν 80 RMS ενώ αυτά τα ξεφτιλέ που δίνουνε με τους υπολογιστές (1 ζευγάρι δλδ) βλέπεις ότι βγάζουν 200 και 300 watt αλλά PMPO.

Eίναι και για την χρήση τα θέλεις?5,1 η 2?

Εγω αγόρασα τα yamaha tss1(300euro και τα έχω 3χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος) που είναι 5,1 και έχουνε 50w rms και πάνω απο την μέση δεν την έχω βάλει την ένταση είτε για μουσική είτε για dvd έχω όμως και μικρό δωμάτιο και τα πήρα για home theater.Απλά πες μας που θα τα χρησιμοποιήσεις και μεχρι πόσα χρήματα διαθέτεις για να σου πούμε και τις απόψεις μας.

Καλά λέει ο dreaming123. Εγώ για να πω ότι έχω 5.1 με καλά και δυνατά ηχεία που να μπορώ να ακούω και μουσική 1000 euro δεν μου φτάνουν. Πόσα λεφτά μπορείς να δώσεις; Τα θες μόνο για ταινίες; Πόσα θες; Και προσπάθησε να μας εξηγήσεις τι σημαίνει για σένα δυνατά ηχεία.

για το δωματιο τα θελω για μουσικη και καμια ταινια αλλα οχι τιποτα το ιδιαιτερο.

επειδη τα προηγουμενα που ειχα χαλασαν θελω να παρω ηχεια σε τιμη 20-40 ευρω. κοιταω φτηνοδουλεια γιατι σε 1 χρονο θα γινει αγορα νεου pc με δυνατα καλουδια πανω.

20-40 euro oti kai na paris mapa tha einai . genika tha simfoniso me ton razeier.

exo kai ixia 5.1 50watt rms 120euro alla petamena leuta. 0 entasi 0 piotita kai paparia tenies apolayaneis giati an aplosis ta 5 ixia akougontai san 5 klanitses kai logo elipsis mpasoy apo toys doriforous.

Διαφωνώ με blender και razier.

Εγώ έχω κάτι creative 5.1 me 50watt περίπου ισχύ, και μπορώ και βλέπω ταινίες άνετα και ακούω και μουσική (καμία σχέση με αξιολύπητα). Για τα λεφτά τους αυτά τα ηχεία είναι αρκετά καλά ηχεία.

Εξαρτάται βέβαια πάντα και από το τι θέλεις και τι απαιτήσεις έχεις. Γενικά πάντως σε τέτοιες χαμηλές τιμές ισχύ πάνω από 50, άντε το πολύ 80 watt δεν υπάρχει. Επίσης ποιότητα δεν σημαίνει και δυνατή μουσική, όπως και ισχύς δε σημαίνει δυνατή μουσική. Δεν είναι ανάλογα αυτά τα πράγματα. Τώρα όσο για τεχνικά χαρακτηριστικά καλύτερα να απαντήσει κάποιος που γνωρίζει περισσότερα πράγματα για παραμορφώσεις (THD %), λόγους σήματος προς θόρυβο κτλ.

sozirarak τόση φασαρία για ηχεία των 20-40 euro;;; Βασικά καλύτερα να τα έδινες να έπαιρνες headphones να ακούς και ποιοτικά και να καις τα αυτιά σου όποτε θες :Pp

capthookb είπες "Για τα λεφτά τους αυτά τα ηχεία είναι αρκετά καλά ηχεία. " Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και καλά. Βασικά από ότι καταλαβαίνω διαφορετικά αντιλαμβάνεσε το δυνατά. Δεν θες όταν ακούς μουσική να τρίζει το παράθυρο; Όταν ακούγονται πυροβολισμοί να τινάζεσε από την καρέκλα; Όταν σκάει ένα πτώμα από τον 4ο όροφο να σου φέρνουν την αστυνομία; :P

Αααα και κάτι άλλο. Δεν με λένε razeier ούτε rasier. Razier με λένε :)

Δε μπορείς να κρίνεις ένα προϊόν χωρίς να λάβεις υπόψη σου και την τιμή του.

Δεν είναι σαν τα ηχεία που ενσωματώνουν οι οθόνες ή αυτά τα φθηνά με τα 10euro που δεν έχουν καθόλου χαμηλές συχνότητες.

Όχι βέβαια δε θέλω όταν ακούω μουσική να τρίζει το παράθυρο, γιατί προσέχω και τα αυτιά μου, τα οποία δε μπορώ να αλλάξω:) Μια ζωή τα ίδια θα έχω.

Οπότε κατά την άποψή μου, τα ηχεία στα οποία αναφέρομαι είναι καλά.

Η φασαρία που είναι;

Παιδιά το παλικάρι ζήτησε μια βοήθεια για μια αγορά που θέλει να κάνει με 20-40 ? κ μιλάτε για ηχεία 300?;;;;Φίλε μου εγώ θα σου προτείνω ενα σετ 2.1 της creative,Inspire 3800 νομίζω λέγεται,κάνει γύρω στα 20-35?,έχει ισχύ 31w RMS κ η απόδοση τους θα σε ικανοποιήσει πλήρως.Τα ηχειάκια τα πήρε προσφατα ένας φίλος κ τα έχω ακούσει.Ακόμα κ στα "δυνατά" τους δεν παραμορφώνουν εύκολα κ η απόδοσή τους-για αυτά που ζητάνε-είναι άριστη.

To hxeio oso kalo kai na einai de prokeitai na paiksei swsta an den exeis kalh phgh.

An prokeitai na agoraseis hxeia gia xrhsh me on-board sound,tote tsampa fragka 8a dwseis. Kai oso gia ta Creative... Ta 5.1 ths einai polu kala.

Episis ta Altec Lansing a3izoun alla sta akriva toys.

ευχαριστω ολους για την βοηθεια αλλα οπως ειπα πιο πανω θελω φτηνοδουλεια γιατι σε 1 ΧΡΟΝΟ με την αγορα νεου pc θα μπουν δυνατα ηχεια και καλη καρτα ηχου. τωρα να δωσω 300 Ε για pc 4 χρονων και Onboard καρτα ηχου δεν ειναι και οτι καλυτερο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...