Προς το περιεχόμενο

P4 vs P M .Τεxνικες ερωτησεις...

iwsplm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Exω διαθεσιμα τα εξης δυο μοντελα:

FujitsuSiemens M3438G

Pentium M 750 (1.86GHz,2Mb,L2,533 FSB)

RAM: 1024

GeForce 6800 256Mb

80+80Gb SATA (μαλλον στις 5400) 2000

ΚΑΙ

HP Pavilion zd8156EA

Pentium 4 HT 630

(3GHz,FSB 800MHz,L2,2Mb)

RAM: 1024

MobilityRadeon X600 256Mb

100Gb (4200rpm) 1800

Πηγα και τους ειδα και τους δυο και παρα τον Pentium M ο F.S. ειναι καυτος σε σχεση με τον HP λογω του γεγονοτος οτι ο HP εχει 3 ανεμιστηρες.Επισης μια φιλη μου που τον πηρε,(και τον εχει ξεπατωσει),μου μιλαει για αυτονομια 1.5ωρας με απαιτητικες εφαρμογες.Tελος,oφειλω να παραδεχτω οτι η σχεδιαση του HP ριχνει κατω την F.S. :P

Ο FS εχει για θετικο το μεγεθος του σκληρου,(που δεν με ενδιαφερει),και η μεγαλυτερη ταχυτητα του,(που αυτο με ενδιαφερει).Απ'την αλλη ο HP εχει μεγαλυτερο FSB,(που δεν ξερω αν πρακτικα σημαινει κατι),και μια πιο καινουργια καρτα γραφικων και αν και ντρεπομαι που το λεω,την καλυτερη σχεδιαση. :blush:

H ερωτηση : Εχοντας υποψην οτι δεν με ενδιαφερουν οι μεγιστες δυνατοτητες του υπολογιστη,αλλα η efficiency του,(δηλ με ενδιαφερει οχι να πιανω τα 3000fps στο ταδε παιχνιδι,αλλα η ταχυτητα στις απλες εφαρμογες), ποιο απ'τα δυο να προτιμησω??Καλυτερο ειναι ο πιο γρηγορος δισκος ή το μεγαλυτερο FSB??

Μια παρατηρηση ακομα: τα σηκωσα και τα δυο και μου φανηκαν βαρια,ετσι οπως φοβομουν.Ας,βρεθει καμμια φιλανθρωπη ψυχη να μου πει οτι υπερβαλλω και δεν θα μου ειναι προβλημα να το μετακινω μια φορα την εβδομαδα.. :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτίμησε ταχύτερο δίσκο και Pentium M για περισσότερη αυτονομία και μεγαλύτερη ταχύτητα στις εφαρμογές λόγω και των 2mb cache που βοηθάνε πάρα πολύ!!Ενώ ο HP θα σου κρατάει το πολύ 1,5 ώρα στην μπαταρία, αν και πάλι αμφιβάλλω, με τον Pentium M θα έχεις αυτονομία πάνω από 3 ώρες!!Άρα πάρε FS χωρίς δεύτερη σκέψη!:)

Βασικα και ο HP ειναι L2 με 2Mb,(θα το προσθεσω στο αρχικο ποστ τωρα).

Η αυτονομια δεν με πολυ ενδιαφερει γιατι τοσο στο σπιτι,οσο και στο αναγνωστηριο,(που θα το μεταφερω 1-2 φορες την εβδομαδα για το wifi),θα ειναι σε μπριζα.

Ο ταχυτερος σκληρος πιστευεις οτι συμφερει σε σχεση με το ταχυτερο FSB?(Δεν ξερω πως συγγρινονται οι τιμες των FSB σε διαφορετικους επεξεργαστες,γι'αυτο ρωταω :) ).Με αλλα λογια θα αφηνει ταχυτερη αισθηση στην καθημερινη,απλη χρηση ο P M με τον γρηγορο σκληρο ή ο P4 με το υψηλοτερο FSB?

To βαρος τους,(4,2κιλα),μηπως ειναι υπερβολικο?

Ναι πιστεύω ότι ο Pentium M με τον γρηγορότερο σκληρό θα αφήνει ταχύτερη αίσθηση!Βέβαια και το FSB παίζει ρόλο αλλά ένας γρήγορος δίσκος πάντα κάνει τη διαφορά πίστεψέ με!

Xμμμ,και εγω σκεφτομαι τα ιδια πραγματα...Απλως οταν τον ειδα απο κοντα η σχεδιαση με απογοητευσε λιγο.Πχ κατω δεξια που εχει την καρτα γραφικων καιει απιστευτα,ζεματαει σχεδον!Τωρα απ'την αλλη θα μου πεις οτι ο HP ειναι θορυβωδης με τα 3 ανεμιστιρακια αλλα αν μη τι αλλο ειναι πιο ομορφος! :P

Να σε/σας ρωτησω κατι ακομα?Καλυτερα ειναι ενας alviso με DDR2 μνημη ή ενας sonoma μ DDR1?? (πρακτικα ενας FSB 333ΜHz με γρηγορη ραμ ή ενας FSB 513 με αργη ραμ,συγγεκριμενα η συγγριση γινεται μεταξυ ενος P M 735,1.7GHz,512Mb DDR2 και ενος P M 730,1.6GHz,512Mb DDR1).

Γιατί δεν κοιτάς και κάτι σε Sony Vaio,Dell ή Toshiba.Οι μάρκες αυτές είναι κορυφαίες στο χώρο των Laptops.

Τώρα για αυτό που ρωτάς εγώ στη θέση σου θα προτιμούσα τη γρήγορη RAM.Αυτές είναι βέβαια προτιμήσεις του καθενός.Εγώ όμως θα διάλεγα γρηγορότερη RAM και γρηγορότερο σκληρό γιατί πιστεύω αυξάνουν περισσότερο τις επιδόσεις του laptop στο σύνολο.

Φιλε iwsplm

Πριν 2 μήνες πηρα τον ΗP μονο που ο δικός μου εχει 512 Ram και 3,4 Επεξεργαστη(ειχα postarei και εγω πριν τον αγορασω).Το μόνο αρνητικο ειναι οτι ο σκληρος ειναι σχετικα αργος

(420).Τα ανεμιστηράκια αν και 3 δεν κάνουν θόρυβο προς μεγάλη μου και ευχάριστη εκπληξη.Αν σε ενδιαφερει η αυτονομια που ειναι το πολυ 1ωρα και 30 λεπτα και πεφτει στα 50-60 αν παιξεις κανενα παχνιδακι.Με τη ζέστη δεν εχω προβληματα.Αν θέλεις αλλες πληροφοριες πες μου!

Φιλικα

PS.To design ειναι πραγματι φοβερο

Τι ακριβώς δουλειά θες να σου κάνει το laptop?

Γιατί εγώ βλέπω 2 εντελώς άσχετα μεταξύ τους μηχανήματα.

Από πλευράς επεξεργαστή είναι περίπου στα ίσα.

Ο Pentium M θα είναι καλύτερος σε single-threaded εφαρμογές , ο P4 θα είναι καλύτερος σε multithreaded εφαρμογές ή σε χρήση πολλαπλών εφαρμογών.

Μην περιμένεις πάντως τίποτα τρελές διαφορές.

Εκεί τελειώνει η σύγκριση.

Ο 1ος έχει μεγαλύτερο και γρηγορότερο (εώς πολύ γρηγορότερο αν στήσεις RAID) αποθηκευτικό χώρο και τραγικά καλύτερη κάρτα γραφικών (το αντίστοιχο της 6800 είναι η Χ800. Η X600 δεν τις βλέπει ούτε με κυάλια) .

Από την άλλη , με 2 σκληρούς και δυνατή (και ενεργοβόρα) κάρτα γραφικών , είναι λογικό να ζεσταίνεται και να μην έχει και καμιά τεράστια αυτονομία.

Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια , ξέχνα τον FS , βρες άλλον υποψήφιο με P-M , κάτι με πιο ταπεινή κάρτα γραφικών.

Τι ακριβώς δουλειά θες να σου κάνει το laptop?

Γιατί εγώ βλέπω 2 εντελώς άσχετα μεταξύ τους μηχανήματα.

Από πλευράς επεξεργαστή είναι περίπου στα ίσα.

Ο Pentium M θα είναι καλύτερος σε single-threaded εφαρμογές ' date=' ο P4 θα είναι καλύτερος σε multithreaded εφαρμογές ή σε χρήση πολλαπλών εφαρμογών.

Μην περιμένεις πάντως τίποτα τρελές διαφορές. [/quote']Κοιτα,το μηχανημα θα χρησιμοποιηθει για την πτυχιακη μου,δηλαδη word,excel,μερικα ειδικα προγραμματακια οχι ιδιαιτερα βαρια.Συν αρκετο παιξιμο με τις ταινιες αλλα αυτο ειναι δευτερευον.Θα δουλευω με αρκετα παραθυρα ανοικτα και κυριως αρκετο copy/paste μεγαλων κομματιων κειμενου,χημικες φορμουλες και παρομοια.

Οποτε το διλλημα multi thread ή singlethread δεν υφισταται για μενα αφου μεν απαιτητικες εφαρμογες δεν θα τρεχω αλλα βαριες οποτε με ενδιαφερει ο χρονος αποκρισης και οχι το ευρος της,(ελπιζω να καταλαβες το τι λεω... :) ).

Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια , ξέχνα τον FS , βρες άλλον υποψήφιο με P-M , κάτι με πιο ταπεινή κάρτα γραφικών.

Παιχνιδια δεν προκειτε να παιξω καθολου.Παρ'ολα αυτα επειδη φοβαμαι το βαρος και σκεφτομαι και εναν πιο μικρο 15αρη.(που εχει ομως την Geforce 6200 128Mb),πιστευεις οτι φτανει για τις ανω γραφικες εργασιες?

Σε καθε περιπτωση η συμβουλη σου ειναι σωστη αλλα δεν βρισκω κατι διαθεσιμο,(οχι σε online καταστημα).Το ιδιο μοντελο του FS το ειδα και με Pentium M 730,80Gb σκληρο αλλα μονο με 512Μβ RAM,κατι που θα ηθελα να αποφυγω.Το ξερω οτι μπορω να προσθεσω και αλλη αλλα θα μου βγει αλλα 300,σχεδον διπλα στα 2000 του 750!

To ιδανικο θα ηταν ενας 15-17αρης,με σκληρο στις 5400,με 1024 DDR2,Pentium M730 και 128Μβ καρτα γραφικων.Αν κανεις ξερει κατι τετοιο σε physical store τοτε να μου το πει και σε μενα! :P

Για τις δουλειες που θελεις μνημη 512 ειναι μια χαρά, και 1024 υπεραρκετα (θα ανοιγεις 10 προγραμματα και θα εχεις και 300-400 free).

δεν αναφερεις τιποτα για προγραμματα 3D design, rendering, επαγγελματικη επεξεργασια εικονων.

Ο Fujitsu εχει 2 δισκους στις 5400 και μια vga για βαρια games. Μαλλον γι αυτο ειναι ζεστος και οχι λογω cpu.

H ταχυτητα αποκρισης που θελεις (να ανοιγει γρηγορα τις εφαρμογες) θελει δισκο (καλυτερα οι 5400 απο τους 4200),

αλλα απ την αλλη, γρηγοροτερος δισκος = μεγαλυτερη καταναλωση, μεγαλυτερη θερμοτητα. Εγω προσωπικα προτιμω τους 4200 για τη θερμοκρασία, κι ας ειναι λιγο πιό αργοί.

Ενας τρόπος για να εχεις ταχυτατο Boot, και να μην ανοιγεις συνεχεια εφαρμογές ειναι να κανεις Hibernate (με ανοιχτα apps) αντι για Shutdown.

και για να παιζει γρηγορα το Alt+Tab : εναλλαγη μεταξυ ανοιχτων εφαρμογών, θελει μνημη (που εισαι οκ με >=512) .

Αφου λες ξεκαθαρα οτι παιχνιδια, και εξειδικευμενες εφαρμογες γραφικων, και αυτονομια, και τεραστιοι δισκοι δεν σ'ενδιαφερουν τα 2 υποψηφια που εχεις ειναι υπεραρκετα.

Εγω θα εψαχνα για cpu οποιαδηποτε, ram 1024 (ή 512 μεσα, και ενα εξτρα 512 αν δεν ειναι πανακριβα), δισκο οτιδηποτε διαλεξε 4200/5400 αναλογα ποσο ενδιαφερει η θερμοκρασια, vga οτιδηποτε/το φτηνοτερο,

και δωσε βαση σε ποιοτητα κατασκευης, εγγύηση, φημη εταιρειας μεταξυ χρηστών, το βαρος αν μετακινείσαι πολύ και με συγκοινωνία,

Ισως τα βρεις φτηνοτερα τελικα απ αυτα τα δύο.

α! και οθονη. για μεγάλα excel, βολευει μεγαλο μεγεθος, μεγαλες αναλύσεις, για να μη σκρολαρεις συνέχεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...