Προς το περιεχόμενο

ποιοι ειναι οι καλυτεροι τραγουδιστες του metal/hard rock ???

john1987

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω θεωρω πως οι καλυτεροι ειναι

rob halford(judas priest/fight/halford-μακραν ο καλυτερος για εμενα...)

ronnie james dio(elf,rainbow,black sabbath,dio-δευτερος καλυτερος...)

και οι υπολοιποι χωρις αξιολογικη σειρα

ian gillan(deep purple,gillan)

tony martin(black sabbath 1987-1990/1994-1995)

geoff tate(queensryche)

klaus meine(scorpions)

bruce dickinson(samson,iron maiden,dickinson)

μη γραψετε καμμια 100,5-6 κορυφαιους καλυτερα!

περιμενω εναγωνιως!

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Χωρίς να χωρίζω σε είδη βάζω αυτούς που για μένα είναι οι καλύτεροι απο θέμα χροιάς και ερμηνευτικής δύναμης.Και όχι ποιοί είναι τεχνικά άρτιοι!

James Hetfield

Dio

Glenn Hughes

Φφφφ...Δεν μου έρχονται στο μυαλό άλλοι.Παλιότερα είχα κόλλημα με πολλούς άλλους που απλά τώρα δεν μου αρέσουν!Ίσως επειδή εχω σταματήσει να ακούω σκληρό ήχο πριν απο τα 90 ή έστω πρίν απο τα μέσα του 80, εκτός απο ελάχιστες εξαιρέσεις!!!!

Δημοσ.

Το "καλυτεροι", εκτος απο απολυτα υποκειμενικο, νομιζω πως ειναι και αδικο ως λεξη... Κι αυτο γιατι ο καθενας εχει αυτο το "κατι" που τον καθιστα μοναδικο...

Εγω θα εκανα μια προσεγγιση του τυπου "ποιος αποδιδει καλυτερα με βαση το στυλ που τραγουδαει", κι αυτο με πολλες επιφυλαξεις γιατι τις περισσοτερες φορες δεν εχουμε την δυνατοτητα να τον ακουσουμε σε διαφορετικο στυλ.

Δηλαδη, θα τροποποιουσα την ερωτηση του φιλου john1987 ως ποια φωνη καταφερνει, παντα κατα τη γνωμη μας, να ξεπερασει το υφος των τραγουδιων που ερμηνευει, ανεξαρτητα απο το ποσο καλα ειναι αυτα... Η συγκριση θα μπορουσε να γινει με βαση το τι μας θαμπωνει σε καθε κομματι, ο στιχος, η μουσικη και η εκτελεση της μπαντας ή η ερμηνεια του τραγουδιστη?

Με βαση αυτο, και επειδη πανω στη metal και στη rock εχω παρα πολλα ακουσματα, θα ελεγα πως τα τελευταια δυο χρονια η φωνη που με εκστασιαζει περισσοτερο ειναι της Tarja των Nightwish (χωρις να επηρεαζομαι απο αλλα χαρακτηριστικα της :D )

Δεν εχω εντοπισει μεχρι στιγμης κανενα τραγουδι των Nightwish, ακομα και απο αυτα που δεν μου πολυαρεσουν, που να μην το ανεβαζει η φωνη της... Ακομα και στα live, η κοπελα αποδιδει εξαιρετικα! Υπαρχουν δλδ τραγουδια που αν δεν τραγουδουσε η Tarja, πιστευω πως δεν θα τα ακουγα με την ιδια ευχαριστηση...

I'm in love with her voice! (Καλα, και με την υπολοιπη ειμαι ερωτευμενος αλλα τωρα για φωνη μιλαμε ;) )

Και επειδη αναφερθηκα στους Nightwish, θα ελεγα πως η φωνη του ανδρα ερμηνευτη τους δεν με ικανοποιει... Για το υφος και το στυλ τους, θα περιμενα μια φωνη πιο μπασα και βαρια, ισως αντιστοιχη με αυτη του Blaze Bayley που καποια στιγμη βρεθηκε στη φωνη των Iron Maiden...

Δημοσ.

Warrel Dane των Nevermore. Ίσως η πιο εκφραστική φωνή που έχω ακούσει, με τρομερή φόρτιση / συναίσθημα / ένταση.

Επίσης ο τραγουδιστής των Opeth είναι κορυφή. Mikael Åkerfeldt. Ό,τι κάνει το κάνει τέλεια; Black θες; Death θες; Καθαρά θες; Τα διαθέτουμε όλα και σε τρομερή ποιότητα:)

Από γυναίκες:

Floor Jansen των After Forever, Liv Cristine (ex - Theatre Of Tragedy - Leave's Eyes, κυρίως λόγω gothiλας), Annekke των Gathering (πολύ προσωπικό στυλ).

Δημοσ.

να επιβεβαιωσω για την τραγουδιστρια των nighwish τους οποιους ειδα περσι και ηταν πραγματικη εκπληκτικοι(η) αν και δεν ακουγα nighwish...

Δημοσ.

Τον πάτερα του hard rock Ozzy Osbourne που μετά εξελίχθηκε σε metal (εξου και ος metal fader) τραγουδιστή της αρχικής σύνθεσης των Black Sabbath γιατί τον ξεχάσατε ρε παλικάρια; πιστεύω ότι είναι από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του 70’ και συνεχεία…..

Άλλα μην αρχίζω να γραφώ για τραγουδιστές, blues, classic rock, Hard rock, metal των ειδών που ακούω γιατί δεν θα έχω σταματημό….. έξαλλου είναι καθαρά υποκειμενικό… άλλα και ότι μένει μετά από κάμποσα χρόνια στην ιστορια…

Δημοσ.

Gia emena,

James Hetfield (palaiotera,pleon oxi)

Ozzy

Dio

Eric Adams (apo Manowar, kanei kati korones apisteutes)

Blacky (apo Wasp, ton eida to xeimwna a8hna, ekstash, 8eos)

Tarja (nightwish)

ka8ws epishs o 8eos Van Halen

Δημοσ.
εγω θεωρω πως οι καλυτεροι ειναι

rob halford(judas priest/fight/halford-μακραν ο καλυτερος για εμενα...)

ronnie james dio(elf' date='rainbow,black sabbath,dio-δευτερος καλυτερος...)

και οι υπολοιποι χωρις αξιολογικη σειρα

ian gillan(deep purple,gillan)

tony martin(black sabbath 1987-1990/1994-1995)

geoff tate(queensryche)

klaus meine(scorpions)

bruce dickinson(samson,iron maiden,dickinson)

μη γραψετε καμμια 100,5-6 κορυφαιους καλυτερα!

περιμενω εναγωνιως![/quote']

Ανέφερες όλους τους κορυφαίους ... τι άλλο να πούμε ας το κλείσουμε το θέμα :D

Ας προσθέσω μερικούς ακόμη:

Mike Patton (Faith No More)

Ozzy

Eric Bloom (B.O.C)

Goran Edman (ex-Malmsteen)

Δημοσ.

Κάποιοι που δεν αναφέρθηκαν

John Garcia (Kyuss), Chris Cornell (soundgarden), Maynard James Keenan (TOOL)

Και για να μη ξεχνιόμαστε IGGY POP, LEMMY κι ALICE COOPER :D

YΓ: χωρίς να είναι και καμιά μεγάλη μου αγάπη, σίγουρα ανάμεσα στους κορυφαίους είναι κι ο Axl Rose.

Δημοσ.

ειναι και το τι συγκροτηματα ακουει κανεις...

αλλα ποιος μπορει να αρνηθει οτι ο dio η o halford ειναι θεος?

Δημοσ.

einai ka8ara 8ema tou ti mousikh epirroh exei o ka8enas mas, kai poia sugkrotimata tou aresoun...

egw goustarw W.A.S.P kai Manowar trela, enw se allous aresoun oi Dream Theater, enw se allous mporei na aresoun oi Slayer...

Δημοσ.
συγνωμη ο ozzy περα απο χαρακτηριστικη φωνη και showman λεει τιποτα απο φωνη?ΕΛΕΟΣ!

Kαι βέβαια λέει...Έχει τέλεια φωνή...(Imho)

Κάποιοι που δεν αναφέρθηκαν

John Garcia (Kyuss)' date=' Chris Cornell (soundgarden), Maynard James Keenan (TOOL)

Και για να μη ξεχνιόμαστε IGGY POP, LEMMY κι ALICE COOPER

YΓ: χωρίς να είναι και καμιά μεγάλη μου αγάπη, σίγουρα ανάμεσα στους κορυφαίους είναι κι ο Axl Rose.[/quote']

Eννοείται οτι είναι τρελές φωνάρες και οι τρείς...Ειδικότερα ο Κeenan είναι μεγάλη αγάπη!!!

Δημοσ.
Kαι βέβαια λέει...Έχει τέλεια φωνή...(Imho)

Eννοείται οτι είναι τρελές φωνάρες και οι τρείς...Ειδικότερα ο Κeenan είναι μεγάλη αγάπη!!!

Απο τις μεγαλυτερες.Τον ειδα σε live(video εννοω) οταν εκανε τα backing vocals για R.A.T.M και το παλικαρι με εστειλε αδιαβαστο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...