Προς το περιεχόμενο

Μεγάλη διαφορά

geovard

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά.Έχω(που να μην είχα) τον 3.2Ε επεξεργαστή.Θερμοκρασίες:Idle 42 (πολύ καλή γιά την εποχή), full 74 (με nero recode).Μεγάλη η διαφορά.

Ψύκτρα έχω την Titan Vanessa S type που μου την συνέστησε ένας φίλος τεχνικός pc.Aν μπορεί κανείς να υποθέσει κάτι, ας γράψει.

Και μιά άλλη ερώτηση.Η ψύκτρα 120-XP της Thermalright μπορεί να μπεί στη mobo MSI NEO FIS2R?Διότι βλέπω κάτι πυκνωτές πολύ κοντά στη βάση.Ίσως να εμποδίζουν.

Δημοσ.

74 bathmoi einai polloi alla den einai kai yperbolikoi gia auth thn CPU.

Mporeis omws na thn "rikseis" bazontas mia psiktra kataskeuasmenh apo xalko me mia kalh thermoagwgimh pasta.

Oson afora tyxon asymbatothta cooler/mobo mporeis na tsekareis sto site kathe etairias kataskeueis cooler opou synithws anaferei kai lista symbatwn mobos.

Pantws se prwto stadio mporeis na kaneis kai ta ekshs...

Bgale thn psyktra sou.Bale kanouria strwsi thermoagwgimhs.Katharise to fan.Taktopoihse oso mporeis kalwdia ktl. (me sfiktirakia) gia kalyterh roh tou aera.

Δημοσ.

Ακούστε τώρα καί το χοντρό.Εδώ καί καιρό έχω αγοράσει το σύστημα υδρόψυξης big water της Τharmaltake.Το είχα όμως τοποθετήσει βιαστικά χωρίς να σφίξω αρκετά τα..μπουλόνια.Αποτέλεσμα?Μιά κάρτα γραφικών sapphire atlantis 9600 pro βρεγμένη και καμμένη,ένας σκληρός wd 120 sata κατεστραμμένος καί ένα ελαφρύ ηλεκτοσόκ!.Από τότε έχω ψυχολογικό πρόβλημα καί δεν το ξαναβάζω, παρά ασχολούμαι με αερόψυξη.

Δημοσ.

Φίλε αφου το έχεις, φτιάξε το, βαλε το 3 μερούλες εκτός κουτιού να δουλέψει έτσι ώστε να σιγουρευτείς ότι δεν έχει διαροές και μετά τοποθέτησέ το μέσα.

Δημοσ.

Συγνωμη κιολας βρε καλομ αλλα οταν πηρες την αποφαση να ασχοληθεις με υδροψυξη δεν ελαβες υποψην σου οτι μπορει να υπαρχουν και τετοιου ειδους καταληξεις ?

Ατυχηματα συμβαινουν παντου, το να λες οτι επαθες ψυχολογικο προβλημα επειδη καταστραφηκαν μια καρτα + ενας σκληρος + ενα ελαφρυ ηλεκτροσοκ ..ειναι σαν να λεω εγω οτι πηγα να μαγειρεψω και καηκε το κοκκινιστο + τα ψαρια που τηγανιζα + επαθα και ενα ελαφρυ εγκαυμα απο την βιασυνη μου να παρω το τηγανι απο την φωτια .

Και οτι επειδη επαθα το εγκαυμα δεν θα ξαναμαγειρεψω κοκκινιστο ή ψαρια ..

Δημοσ.

Οκ. Να κανω μια επαναδιατυπωση..

Καρτα γραφικων = κοκκινιστο

Σκληρος = ψαρια

Ηλεκτροσοκ = εγκαυμα

Πιο κατανοητη η παρομοιωση τωρα ?

Δημοσ.

Ίσως "υπεύθυνη" για τις μεγάλες θερμοκρασίες να είναι η μητρική σου (false reading?). Έχω κι εγώ μια MSI και σε full load μου δείχνει 70 βαθμούς τώρα το καλοκαίρι, σε P4 2,4Ghz. Δύο άλλοι φίλοι μου με ίδιο επεξεργαστή και Intel mobo μετά βίας φτάνουν σε 55 βαθμούς σε full load. Αυτό με προβληματίζει πολύ για το κατά πόσο η ένδειξη είναι σωστή ή η μητρική τη "φουσκώνει" πάρα πολύ.

Δημοσ.

Για Titan ούτε έχω δοκιμάσει ποτέ κανένα μοντέλο της προκοπής ούτε έχω ακούσει να έχει βγάλει κάποιο -έστω- με αξιοπρεπείς επιδόσεις. Ίσα ίσα το αντίθετο.

Αν μπορείς να διαθέσεις τα χρήματα για Thermalright "go for it". Από τις καλύτερες temp που έχω δει με αερόψυξη, όπου τις έχω δοκιμάσει. Combatibility list για τις μητρικές που μπορεί να τοποθετηθεί θα βρείς στη σελίδα της εταιρείας.

Για την ερώτηση που έθεσες δεν υποθέτω αλλά λέω με σιγουριά ότι η μεγάλη διαφορά idle vs full σε temps είναι λόγω "μικρής" ψύκτρας σε απαγωγή θερμότητας (επιφάνειας απαγωγής), κ δυνατού/γρήγορου ανεμιστήρα για την ψύκτρα. Φαινόμενο που γίνεται ιδιαίτερα αισθητό το καλοκαίρι.

Με απλά λόγια η γνωστή φιλοσοφία της Titan, από τότε που έβγαλε της λιλιπούτεια μούφα ψύκτρα με 2 πλευρικούς ανεμιστήρες για amd xp 1400, που έπαιρνε αυτιά κ ζήτημα να έκανε καλύτερη δουλειά από τη stock.

/sc

Δημοσ.
Οκ. Να κανω μια επαναδιατυπωση..

Καρτα γραφικων = κοκκινιστο

Σκληρος = ψαρια

Ηλεκτροσοκ = εγκαυμα

Πιο κατανοητη η παρομοιωση τωρα ?

an to kokkinisto su kanei 100e

ke ta psaria su alla tosa ok

Δημοσ.

Όπως περιγράφεις το πρόβλημα, εμένα μου φαίνεται για δυσκολία στην κυκλοφορία του αέρα μέσα στο κουτί. Δηλαδή όταν ο επεξεργαστής δουλεύει στο 100% η παροχή αέρα, από το εξωτερικό χώρο προς το εσωτερικό του κουτιού και στη συνέχεια πάλι προς το περιβάλλον, είναι μικρότερη από την απαιτούμενη. Έτσι δημιουργείται συσσώρευση θερμότητας στο εσωτερικό με αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας του επεξεργαστή.

Αλήθεια, μόλις πέσει η χρηση του επεξεργαστή η θερμοκρασία που φτάνει; Πέφτει αμέσως στα προηγούμενα χαμηλά επίπεδα;

Δημοσ.
an to kokkinisto su kanei 100e

ke ta psaria su alla tosa ok

Καταρχην ειναι μια απλη παρομοιωση που μονο σκοπο εχει να τον κανει να καταλαβει οτι ατυχηματα συμβαινουν και οτι δεν πρεπει να τον σταματα αυτο .

Η υδροψυξη τις εχει αυτες τις απωλειες αν δεν προσεχεις .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...