polaki Δημοσ. 9 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2005 Εχω ενα sata δίσκο και εδω και 2 βδομάδες ΣΧΕΔΟΝ καθε φορα που ξεκινάει το Pc μου, ζητάει scan disk & structure verification κλπ... Επειδή ειναι ο δίσκος με τα ΜΡ3 μου και γενικότερα πολύ πράμα, κάθε φορά το αφήνω να κάνει τα δικά του... Επειδή έχω την εγκατάσταση των windows απτόν Nοέμβριο (!! ναι, κατάφερα και δεν έκανα φορμάτ για 8 μήνες σερί!!!) και είχα αρχίσει να παρατηρώ διάφορα, λέω ας κάνω ενα φορμάτ να φτιαχτούν όλα... Κιόμως!!! Το scan disk στον δίσκο είναι εκεί!!! Όχι τόσο συχνά, αλλά υπάρχει!!! Ο δίσκος εντωμεταξύ είναι σχεδόν γεμάτος, και σκέφτομαι μήπως φταίει και αυτό... Αλλά όταν λέμε γεμάτος, εννοούμε ενα 5%.. Που σε 250άρι δίσκο είναι και 12gb ελέυθερα!!! Το άλλο παράξενο είναι ότι στο άλλο μου Sata κανάλι έχω εναν άλλο δίσκο, ο οποίος όταν τον συνδέω κάνει ενα συνεχόμενο μπιπ μπιπ το motherboard και εν τέλει ή δεν φορτόνουν καν τα windows, ή φορτώνουν και κολάνε... Επειδή έχει και αυτός πολύ πράμα μεσα, τί μπορώ να κάνω??? Μήπως τα έχει ψιλοπαίξει ο sata controller του motherboard...?
bartenderas Δημοσ. 9 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2005 Γεια χαρά. Αρχικά προτείνω να κάνεις ένα bios update(αν δεν έχεις ήδη κάνει). Θα το βρεις στο παρακάτω Link: http://www.abit-usa.com/products/mb/bios.php?categories=1&model=147 Version: 19 Released Date: 2004-12-02 1. Added adjustable MAX & MIN multiplier item for retail INTEL CPUs. 2. Updated CPU micro code. 3. Supports certain SATA CDROMs when "OnChip Serial ATA" is running in "Enhanced Mode". 4. Changed "CPU Alarm temperature" default to 85°C. 5. BIOS compile date: 11/03/2004
polaki Δημοσ. 11 Ιουλίου 2005 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2005 Κατι πετύχαμε, για να δούμε... Στην αρχή δεν εβλεπε καθόλου τους SATA, του τράβηξα ενα load default (fail safe), εβγαλα, ξαναέβαλα τους δίσκους,δεν ξεκιναγε το PC, τέτοια ωράια... Τελικά φαίνονται όλα καλά, αλλά σαν να καθηστερεί υπερβολικά η αντιγραφή απτον ένα δίσκο στον άλλο... Any ideas?? 500mb copy σε 30sec είναι καλά? Από δίσκο σε δίσκο...
tegias Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 mipws den douleoun se dma mode kai einai se PIO?
Yorps Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Κανε και ενα check στον δισκο με το προγραμμα του κατασκευαστη.Μην ησυχαζεις επειδη σταματησε να εμφανιζεται το scandisk.Συνηθως το scandisk κανει την εμφανιση του οταν υπαρχουν bad sectors.
aledjo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2005 emena pali giati otan de ginetai sosto shutdown (gia pollous logous opos diakopi reumatos) meta otan ksekinaei de mou exei kanei POTE scandisk sto sata paramono ston aplo ata???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.