Προς το περιεχόμενο

Τροφοδοτικό. Τελικά το μέγεθος μετράει;

trospe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ηello insomniacs..

Εχω μια asus και έναν P5 3.0 775 και κάθονται. Πρός το παρόν μου είναι αχρείαστα. Σκέφτομαι όμως αργά ή γρήγορα να το συνθέσω το συνολάκι.

Αναρωτιόμουν ρε μάγκες,το τροφοδοτικό παίζει ρόλο στη λειτουργία του PC?

Θέλω να πώ ...με ένα οποιοδήποτε 400w τα πιο πολλά συστήματα είναι καλυμμένα.

[P5 3.0 775,1GB ram, 9800,dvd-r,80gb Hd (π.χ.) πάραμοσχάρι ]

Το 500άρι...κάνει καλό ή κακό?

Παίζει ρόλο στην διανομή του ρεύματος?

Ενα σύστημα με Α χαρακτηριστικά και με 400w τροφοδοτικό,"πηγαίνει" καλύτερα

ή χειρότερα από ένα σύστημα με Α χαρακτηριστικά και με 500w τροφοδοτικό?

Μήπως "μπουκώνει" με περισσότερο ρεύμα?

Ελπίζω να βρεθεί κάποιος γνώστης γιατί το hardware είναι παράξενος τομέας του υπολογιστή!!

Σας ευχαριστώ 8-)

Δημοσ.
Μήπως "μπουκώνει" με περισσότερο ρεύμα?

Ώπα ώπα, να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα γιατί αυτό αν το πεις παραέξω θα σε λιθοβολήσουν :)

Όλες οι συσκευές του υπολογιστή δουλεύουν σε συγκεκριμένες τάσεις και "τραβάνε" ένα συγκεκριμένο ρεύμα που προσδιορίζεται από τα κυκλώματά τους. Το ρεύμα που χρειάζονται για να λειτουργήσουν, δεν το "δίνει" το τροφοδοτικό αυτόβουλα. Η κάθε συσκευή κατά τη λειτουργία της χρειάζεται ρεύμα το οποίο το "τραβάει" από το τροφοδοτικό.

Ένα τροφοδοτικό με περισσότερα Watt, απλά μπορεί να καλύψει αυξημένη ζήτηση ρεύματος. Για παράδειγμα, ένα PC με 10 ανεμιστήρια, επεξεργαστή και κάρτα γραφικών τελευταίας γενιάς, είναι λογικό ότι θέλει πολύ περισσότερο ρεύμα για να δουλέψει από ένα μικρό μηχάνημα. Το ότι ένα τροφοδοτικό είναι 500Watt δε σημαίνει ότι κάθε στιγμή δίνει 500Watt!! Απλά μπορεί να καλύψει ζήτηση μέχρι αυτό το ποσόν.

Επίσης, δεν είναι μόνο τα Watt που κάνουν το τροφοδοτικό. Το κυριότερο μέρος είναι τα υλικά που χρησιμοποιεί κάθε τροφοδοτικό ώστε να παρέχει όσο το δυνατόν πιο σταθερό ρεύμα, να μην επηρεάζεται εύκολα από διακυμάνσεις της τάσης της ΔΕΗ και φυσικά να έχει αντοχές ώστε να μην τσουρουφλιστεί μια μέρα πέρνοντας μαζί του ότι προλάβει.

Δημοσ.

Έχω ακούσει ότι οι απώλειες του τροφοδοτικού είναι 25% της ισχύος του. Δηλαδή σε ένα τυπικό τροφοδοτικό 300 Watt και μόνο που θα είναι αναμένο χωρίς να συνδέεται πουθενά θα καταναλώνονται κοντά στα 75 Watt. Το έχει μετρήσει κανέις;

Θα παρακαλούσα να μου απαντήσετε με στοιχεία και όχι υποθετικά.

Δημοσ.
Ώπα ώπα' date=' να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα γιατί αυτό αν το πεις παραέξω θα σε λιθοβολήσουν :)

Όλες οι συσκευές του υπολογιστή δουλεύουν σε συγκεκριμένες τάσεις και "τραβάνε" ένα συγκεκριμένο ρεύμα που προσδιορίζεται από τα κυκλώματά τους. Το ρεύμα που χρειάζονται για να λειτουργήσουν, δεν το "δίνει" το τροφοδοτικό αυτόβουλα. Η κάθε συσκευή κατά τη λειτουργία της χρειάζεται ρεύμα το οποίο το "τραβάει" από το τροφοδοτικό.

[/quote']

Για αυτό και τα ρωτάω αυτά εδώ μέσα ρε παίχτη..κανένας δεν είναι εξπέρ

σε όλους τους τομείς στους υπολογιστές.

Αν πιάσουμε συζήτηση για δίκτυα ή Linux θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Peace man..

Δηλαδή με λίγα λόγια θέλεις να μου πείς,ότι σε μια περίπτωση με ups όλα τα τροφοδοτικά είναι ίδια,μιας και δεν υπάρχει αυξομείωση του ρεύματος έτσι δεν είναι?

Aν είναι πάντα σταθερή η τάση και είναι αρκετή η τροφοδοσία για τα μέρη του υπολογιστή,θέλεις να μου πείς ότι τα 350w/400w/500w/ όπως και όλες οι κατηγορίες ανάμεσα σε αυτές, έχουν το ίδιο αποτέλεσμα στη λειτουργία του υπολογιστή? :-|

Δημοσ.

//όλα τα τροφοδοτικά είναι ίδια// Σωστό άμα πάντα αναφέρεσαι σε επίπεδο σταθερήσ ζητούμενης ισχύα απο το η/υ σου.

Στην περίπτωση όμως μια αυξομέιωσης τάσης ακόμα και τα πολύ καλά Ups γονατίζουν :(

Αν δεχτούμε πως έχεις ενα χ τροφοδοτικό άγνωστης πιοότητας έστω και ισχύς 800W (ναι υπάρχουν είχε παρουσιαστεί και φορά εδω :) ) δεν θα έχει την ίδια συμπεριφορά στον υ/η σου με ένα "καλό" 450W

Συνεπώς το 1ο που πρέπει να κοιτάξει κάποιος έιναι η ποιότητα του μοντέλου στον χρόνο (εφόσον υπάρχουν δεδομένα πάντα)

Άρα το μέγεθος δεν μετράει....τόσο πολύ!

....

make install

./configure

run LinuX rules over windows.bin :)

.....

//Αν πιάσουμε συζήτηση για δίκτυα ή Linux θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.//

Χώσεεεεεεεε :)

Δημοσ.

E τώρα τι να του πεις αυτουνού του trospe.Άμα προτιμά το πούντο απο την πόρσε είναι δικαίωμά του.Εγώ τώρα βασικά γράφω εδώ γιατί με ενόχλησε το μάγκικο ύφος του.Άκου εκεί ''ρε μάγκες'',''ρε παίχτη''.Αφού ρωτάς καί απαντάς μόνος σου τι ψάχνεις να σε πληροφορήσουν.Τέλος πάντων...

Δημοσ.

Αυτός, ο άνθρωπος αυτός, ο cig4..σε πάω ρε μάγκα είσαι ο άνθρωπος μου..ευχαριστώ για τη βοήθεια σου.

Eπικοινωνούμε σε 2048μπιτη pretty good privacy!

Slack the planet!

Δημοσ.

Τελευτία φορά που ασχολούμαι μαζί σου,γιά να σου πω ότι βρήκες το σωστό...μέγεθος αφού αυτό ζητούσες να μάθεις στο post!

Ναί ναί και φυσικά μετράει!.

Δημοσ.
Για αυτό και τα ρωτάω αυτά εδώ μέσα ρε παίχτη..κανένας δεν είναι εξπέρ

σε όλους τους τομείς στους υπολογιστές.

Αν πιάσουμε συζήτηση για δίκτυα ή Linux θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Peace man..

Καλά σοβαρά μιλάς; Κάθησα και σου εξήγησα ήρεμα και ωραία κι εσύ θίχτηκες και πας να μου την πεις κι όλας;

Αν θίγονται οι γνώσεις σου κάθε φορά που ρωτάς κάτι, κάνε κάτι καλύτερο: ψάχνε το μόνος σου.

Δημοσ.

NeTeD

Συγνώμη ρε φίλε αλλά όχι να μου πείς ότι θα με λιθοβολήσουν κιόλας!

Δεν στην είπα και ούτε θίγομαι αν πέταξα κάποιο highlight..όλοι μας έχουμε

πετάξει μαργαριτάρια απλά ούτε κι εμένα μου άρεσε έτσι όπως το έφερες.

Sorry :-|

249056140

Δημοσ.

Μάλλον παρεξήγησες το ύφος μου, χαριτολογώντας το είπα και έσκασα και χαμογελάκι για να μη θεωρηθεί ειρωνικό.

Όπως και να'χει, sorry κι από δω :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...