Avramopoulos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2002 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2002 Ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα στο Linux χρησιμοποιώντας τη διανομή Mandrake 8.1 Έχω δύο υπολογιστές στο σπίτι , ο ένας τρέχει Win XP και ο άλλος το Mandrake Linux 8.1 Προσπαθώ να τούς συνδέσω σε δίκτυο κι από εκεί αρχίζουν οι δυσκολίες..... Ο win XP "βλέπει" τον Linux , αλλά δε μπορεί να συνδεθεί , γιατί ζητούνται password , κτλ. Μπορεί κάποιος γνώστης να με βοηθήσει πώς να παραμετροποιήσω το linux , ώστε να επιτρέπει την πρόσβαση του άλλου υπολογιστή ; ΠΡΟΣΟΧΗ - είμαι τελείως αρχάριος στο Linux , θα πρέπει να μου τα πείτε βήμα-βήμα , ή να μου συστήσετε κανα καλό tutorial for newbies . Thanks in advance .
Maniakos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2002 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2002 Prepei na ftiakseis ta WinXP ena user account kai enan idio sto Linux (user kai pass)<p>px na ftiakseis enan user Duck sta Xp kai Linux kai meta 8a boreis na sinde8eis : )<p>gia networking pantws boreis na vreis sto www.linuxdocs.org polla keimena ta opoia 8a se voithisoun
Teoulas Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2002 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2002 Δεν είναι ότι πιο εύκολο να ρυθμίσεις ένα δίκτυο linux-windows, ειδικά από τη μεριά του Linux. Ειδικά όταν είσαι αρχάριος. Δε νομίζω ότι εδώ είναι ο κατάλληλος χώρος για tutorials. Θα σου πρότεινα να ψάξεις τα sites με περιεχόμενο για linux ή να συμμετάσχεις σε κάποιο ελληνικό newsgroup για linux. Δες και το ελληνικό www.linux.gr
NeTd4mN Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2002 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2002 To linuxaki vlepei xwris problhma to C: twn win me samba grapse: smbmount /192.168.0.2/C /mnt/windows (sto /mnt/windows vale ena dir pou thes esy), tha deis kanonika to C:
mitsoskitsos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2002 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2002 Για να μπορέσεις να συνδεθείς από τα windows στο linux, πρέπει αυτό να τρέχει samba. Για να λες ότι σου ζητάει username και password μάλλον θα έχει. Το samba χρειάζεται κάποιες ρυθμίσεις οι οποίες γίνονται στο αρχείο smb.conf (μαλλον πρέπει να βρίσκεται κάπου στο /etc). Για αρχάριους ένα καλό προγραμματάκι για configuration του samba είναι το swat. Αν δεν είναι ήδη εγκατεστημένο το swat ή δυσκολευτείς να το εγκαταστήσεις, δοκίμασε να πειράξεις το smb.conf. Με κάποιο samba tutorial θα καταλάβεις πως γίνονται τα shares.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.