Προς το περιεχόμενο

Συνδεση σε IDE CONTROLLER

derizio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια λιγο την βοηθεια σας!

Εβαλα ενα 2ο IDE CONTROLLER στο pc μου και παλευω εδω και 2 μερες να κανω να δουλεψουν 4 σκληροι και 2 cd-rom. Καποια στιγμη καταφερα να παιξουν 3 σκληροι και 2 cd-rom. Εντωμεταξυ εχω και ενα συρταρι σκληρου δισκου που μπαινει πανω στο pc. Μεχρι τωρα καταφερα να δουλεψουν 2 σκληροι και 2 cd-rom οπως ειπα που ειναι συνδεδεμενοι στους controllers που εχει το pc και οταν συνδεω το συρταρι ειτε master ειτε slave και μονο του χωρις αλλο δισκο ή cd-rom το pc μολις ανοιγει κολλαει στο verify dmi pool data ή καπως ετσι δεν θυμαμαι καλα. Δοκιμασα ενα σκληρο χωρις το συρταρι και καποια στιγμη τον ειδε αλλα ενα δευτερο δεν τον εβλεπε με τιποτα και γενικος οτι συνδεσω στο IDE προχωραει μενει στην παραπανω εντολη. εχω δοκιμασει τα παντα, να συνδεσω cdrom ή σκληρο εχω αλλαξει master και slαve αλλα δεν γινεται τιποτα. και το κουλο ειναι οτι με καποια συνδεσμολογια στον ide στην αρχη διαβαζει π.χ. τους 2 σκληρους που ειναι συνδεδεμενοι αλλα κολλαειπαλι στον verify dmi pool data ή καπως ετσι οπως ειπα. μηπως εχετε καμια ιδεα τι μπορει να γινεται? δωστε οποιαδηποτε συμβουλη!

Δημοσ.

ego tha xekinaga me ena update bios dioti exo dei pola board na trone kolimata me contollers.idika sta palia mobo.episis allaxe kai slot ton controller kai ena ena disko pano.kai tsekare oti sigoura den exei kapoio kalodio provlima.

Δημοσ.

εχω καταφερει να συνδεσω τους 3 σκληρους και το 1 cd-rom στα ide του pc και το συρταρι στο αλλο ide αλλα μολις παω να συνδεσω και το 2 cd-rom κολλαει στο ρημαδι αυτο το veryfing. εκανα σκαντζα ολους τους σκληρους και απλως καταφερα να παιξει και το συρταρι που δεν επαιζε με τιποτα αλλα κατι γινεται οταν το προσθετο ide βλεπει 2 πραγματα συνδεδεμενα.

Δημοσ.

Η βασική λογική είναι ότι σε κάθε pata controller μπορείς να έχεις μια master & μία slave συσκευή. Ανάλογα την παλαιότητα της μητρικής σου μπορεί να χρειαστεί να κάνεις hdd autodetect από bios. Σιγουρέψου καταρχήν ότι το bios σου μπορεί να "δει" τους hd που προσπαθείς να συνδέσεις επάνω, αλλίως θα χρειαστείς bios update που λέει κ ο poulinos.

Όρισε στο boot sequence ή/και στο hd boot τον hd που έχει το λειτουργικό που θες να bootάρεις από bios. Για os ελπίζω να χρησιμοποιείς 2k/xp/2k3. Για να συνδέσεις οποιαδήποτε 5η συσκευή θα χρειαστείς κ 3ο controller είτε onboard είτε pci.

Αν θες δώσε παραπάνω πληροφορίες για τη μητρική σου πόσους onboard controllers έχεις κ αν χρησιμοποείς κάποιον extra σε pci θύρα.

/sc

Δημοσ.

Βρηκα τελικα που ειναι το προβλημα αλλα δεν ξερω πως να το λυσω. Εχω συνδεσει 2 σκληρους και 2 cd-rom στους controllers του pc και ανοιγω το κομπιουτερ για να φορτωσει τα win. βλεπει τον extra controller και μου βγαζει την εντολη να πατησω f3 αν θελω να δημιουργησω raid. Αν εχω συνδεσει κατι στον controller μετα απο αυτο κολλαει στο verifying dmi pool data αλλα αν συνδεσω τους σκληρους μετα απο το f3 για raid τοτε το pc ανοιγει κανονικα και βλεπουν και μια χαρα τους σκληρους. Δηλαδη το προβλημα ειναι οτι δεν πρεπει να δουλευουν οι σκληροι πριν

"περασει" η εντολη f3 για δημιουργια raid. Ξερετε λοιπον τι μπορει να ειναι αυτο και τι μπορω να του κανω. Ευχαριστω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...