Προς το περιεχόμενο

Εκτύπωση .prn αρχείων ! ?

Magnum

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα<p>Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Έχω ένα πρόγραμμα στο DOS (ναι υπάρχουν ακόμα ...) το οποίο δημιουργεί αρχεία .prn (Text) για εκτύπωση. Τα αρχεία αυτά που περιέχουν πίνακες Α3 θέλω να τα τυπώσω σε ένα εκτυπωτή Α3 της HP (σειρά 8150), όταν τα τυπώνω μέσω του DOS οι πίνακες αυτοί δεν χωράνε στην Α3 σελίδα λόγο μεγέθους γραμμάτων! <p>θυμούμενος παλιότερα με τους Draft εκτυπωτές όριζες την γραμματοσειρά και το μέγεθος των γραμμάτων για την εκτύπωση καθώς και της γραμμές ανα σελίδα κλπ, κάτι τέτοιο υποστηρίζει και ο παραπάνω εκτυπωτής αλλά μέσω PCL εντολών. <p>Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να ρυθμίζεις τα παραπάνω μέσω των PCL εντολών ?<p>Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για την εκτύπωση των αρχείων μέσα από τα Windows ?? <p>Mike<p>Υ.Γ 1

Επειδή είναι πάρα πολλά αρχεία δεν εννοώ import στο Word φτιάξιμο κλπ..<p>Υ.Γ.2

Ο Εκτυπωτής υποστηρίζει Download fonts μήπως χρειάζεται να του φορτώσω πρώτα μια κατάλληλη γραμματοσειρά ?

Δημοσ.

εκτελείς την παρακάτω εντολή από παράθυρο msdos μέσα από τα windows και αν δεν πιάσει σε καθαρό dos αν το λειτουργικό σου το επιτρέπει<p>copy test.prn lpt1<p>αυτό είναι όλο smile.gif" border="0 <p>

Φιλικά

flamingtext_com.0414448.gif

Δημοσ.

To πρόβλημα μου δεν είναι η εκτυπωση από το DOS αλλα΄

η ρυθμιση της γραμματοσειράς - μεγέθους γραμματων

ώστε ο πίνακας να χωράει σε μία σελίδα Α3 και να υποστηρίζει

και Ελληνικά ...<p>Αυτό μπορεί να γίνει με δυο τρόπους :<p>1. Με ρύθμιση της γραμματοσειράς - μεγέθους από τον

εκτυπωτή, από αυτές που έχει ενσωματωμένες (όπου

δεν έχω βρεί τον καταλληλο συνδιασμό που να υποστηρίζει

και ελληνικά! )<p>2. Η μετατροπή των αρχείων σε κάποιο πρόγραμμα των

Windows και η εκτυπωσή τους με Truetype fonts σαν

π.χ. να ήταν αρχείο doc και να γίνει η εκτύπωση από

το Word ...<p>Mike

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...