Προς το περιεχόμενο

Τα Windoze κολλάνε μετά από εισαγωγή cd/dvd σε dvd drive

sugoruyo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους, και θα ζητήσω προκαταβολικά συγνώμη αν αυτό το θέμα έχει συζητηθεί ξανά αλλά δεν μπόρεσα να βρω τίποτα σχετικό.

Λοιπόν έχουμε και λέμε: Καθαρή εγκατάσταση των XP με SP1 ή SP2. Σχεδόν πάντα συμβαίνει το εξής. Με το που βάζω δισκάκι (είτε είναι cd είτε είναι dvd) το μηχανάκι μου παγώνει και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι το μαγικό κουμπάκι.

Σε σύστημα χωρίς SP αυτό είναι λιγότερο συχνό αλλά εμφανίζεται και εδώ. Δεν έχω καταφέρει να εντοπίσω τι φταίει για το πρόβλημα αυτο.

Το σημαντικό είναι το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν βάζω ένα οποιοδήποτε δισκάκι (άδειο/γεμάτο, cd/dvd) σε ένα DVD drive αλλά ποτέ όταν βάζω κάτι σε CDROM drive.

Αυτό είναι ένα από τα ιδιαιτέρως περίεργα που μου κάνει το τσερνομπίλι μου.

Μερικές φορές αντί να παγώσει τελείως βγάζει μπλε οθόνη με STOP 0xC2 το οποίο και έψαξα δεόντως στο γούγγλε και δοκίμασα τα διάφορα που βρήκα χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τέλος πάντων επειδή μου έχει κάνει τα νεύρα κουρέλια σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ μήπως το έχει αντιμετωπίσει και κάποιος άλλος.

Ευχαριστώ για όποια βοήθεια και συγνώμη για το μήκος του post ή τυχόν επανάληψη του thread.

Υ.Γ.: Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι κατά 90% δεν φταίει κάτι στο hardware καθώς τις τελευταίες 18 μέρες ο υπολογιστής είναι μονίμως σε λειτουργία (αποφάσισα να κάνω stress test) λειτουργώντας με ubuntu μετά το τελευταίο χτύπημα των Windoze και δεν έχει χρειαστεί επανεκκίνηση.

Σημειωτέον ότι το stress test δεν είναι μόνο αυτό. Όταν δεν το χρησιμοποιώ για κάτι το ρημάδι τρέχω ένα προγραμματάκι που κάνει μονίμως 90% CPU usage 100% memory usage 100% network usage οπότε διαπιστώνω ότι το hardware λειτουργεί πολύ καλά.

Μάλιστα σε test των δίσκων με σχετικά utilities από τους κατασκευαστές τους ανακάλυψα ότι ο χρόνος απόκρισης όλων των δίσκων είναι πάνω στη γραμμή ενώ αυτός του κύριου είναι ακόμα χαμηλότερος από τις τιμές που δίνει το εργοστάσιο.

Δημοσ.

2 πράγματα μου έρχονται στο μυαλό. Το DVD σου ή το κανάλι της motherboard που το έχεις συνδεδεμένο.

Για δοκίμασε αρχικά να βγάλεις πχ το cd και να βάλεις το DVD εκεί ή να το βάλεις σε κάποια άλλο ελευθερο IDE.

Δοκίμασε και κανένα άλλο DVD στο ίδιο IDE.

Στο event viewer τι γράφει? (control panel->administrative tools->event viewer)

Δημοσ.

Δυστυχώς αυτό που λες δεν παίζει. Μιλάμε για 3 διαφορετικά pc. 2 σταθερά και 1 φορητό. Οπότε αμφιβάλλω αν είναι hardware. Άσε που το linux τρέχει μια χαρά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...