Προς το περιεχόμενο

x800 η 6600gt?

CALEB

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι ισχύει το αντίθετο; Για να μην φτάσουν τα 128MB μνήμης χρειάζονται αναλύσεις μεγαλύτερες από 1600x1200 και ενεργοποιημένα φίλτρα. Πιστεύεις ότι ανταπεξέρχεται η κάρτα σε τέτοιες συνθήκες; Εγώ πάντως όχι.

Γιατί πιστεύεις ότι ανταπαξέρχεται η τωρινή σου ξεκλειδωμένη 6800LE με τετραπλή στα 1600;

Πόσο χάνεις σε επιδόσεις αν χρησιμοποιήσεις 1x, 2x, 4xAA στα 1280 και πόσο ακριβώς 1x,2x,4x στα 1600; Πόσο τυχαίο είναι ότι την μέγιστη πτώση θα την δεις με τετραπλή στην δεύτερη περίπτωση; Πόσο πλάτος διαύλου έχεις ακριβώς;

Δεν ξέρω φίλε μου γιατί το λες αλλά η 6600GT είναι με 128bit memory ενώ η X800 με 256bit. Επίσης η 6600GT έχει 8pipelines ενώ η X800 έχει 12. Αν λοιπόν κάποια κάρτα από αυτές είναι πετσοκομμένη, τότε αυτή θα είναι η 6600GT.

Τι θα πει ακριβώς πετσοκομμένη; Για να το πάρουμε από την αρχή το πράγμα η Χ800, Χ800ΧL, X800PRO κλπ. ανήκουν όλες στο high end, όπως ακριβώς και οι 6800nonUltra, 6800LE, 6800GT κλπ.

Η Χ800 έχει σαν ανταγωνισμό την σκέτη 128MB 6800non Ultra.

Eντελώς πληροφοριακά η NV43/6600GT έχει φτιαχτεί από την μάνα της με 2 τετράδες και 4 ROPs, δεν υπάρχει τίποτα που να ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται σε αυτήν. Ανταγωνιστική της δε λύση αποτελεί η Χ700.

Φυσικά όταν ο χρήστης βρει σε ίδια η κοντινή τιμή μια Χ800 με μια 6600, θα ήταν λογικότερο να προτιμήσει την πρώτη.

Επίσης, τα περισσότερα παιχνίδια παίζουν καλύτερα σε ATI παρά σε nVIDIA, άσχετα πως τα περισσότερα έχουν το σήμα της nVIDIA όταν ξεκινούν. Το μόνο παιχνίδι που μου έρχεται στο μυαλό που παίζει καλύτερα σε nVIDIA είναι το Doom3, ενώ πολλά παίζουν καλύτερα σε ATI.

Aπό αυτά που παίζεις εσύ ή τα reviews που διαβάζεις εσύ; Μάλλον στα ίσα έρχονται όταν χρησιμοποιήσεις έναν λογικά μεγάλο αριθμό παιχνιδιών και το δεις άλλη οπτική γωνία. Στο review του techreport παραπάνω δεν βλέπω τίποτα τέτοιο να συμβαίνει μεταξύ 6800 και Χ800.

Είχα 9800Pro, πήγα σε 6600GT, μετά σε X800se και τώρα σε 6800LE @ (16,6) μέσα σε 2-3 μήνες και πίστεψέ με, τα έχω ζήσει.

Καμία από τις αναφερόμενες κάρτες δεν είναι ουσιαστική αναβάθμιση, όσο διαφορά και να είδες στον σχετικό τους πάντα βαθμό.

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/leadtek-6600gt-agp.html

Δημοσ.
Γιατί πιστεύεις ότι ανταπαξέρχεται η τωρινή σου ξεκλειδωμένη 6800LE με τετραπλή στα 1600;

Πόσο χάνεις σε επιδόσεις αν χρησιμοποιήσεις 1x' date=' 2x, 4xAA στα 1280 και πόσο ακριβώς 1x,2x,4x στα 1600; Πόσο τυχαίο είναι ότι την μέγιστη πτώση θα την δεις με τετραπλή στην δεύτερη περίπτωση; Πόσο πλάτος διαύλου έχεις ακριβώς;

[/quote']

Ακριβώς αυτό λέω κι εγώ, ότι οι κάρτες ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 256bit ώστε να έχουν έναν στοιχειώδη αριθμό fps ώστε το παιχνίδι να παίζεται, τα 256bit λοιπόν είναι must, ενώ αντιθέτως για μένα η μνήμη πάνω από 128MB είναι αχρείαστα έως περιττά, γιατί όπως προείπα για να μην φτάσουν τα 128MB πρέπει να έχεις 1600x1200 & 4FSAA και πάλι νομίζω φτάνουν, που σε καμμία περίπτωση μία τέτοια κάρτα δεν ανταπεξέρχεται σε τέτοιες συνθήκες.

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν πού ακριβώς διαφωνείς μαζί μου.

Τι θα πει ακριβώς πετσοκομμένη; Για να το πάρουμε από την αρχή το πράγμα η Χ800' date=' Χ800ΧL, X800PRO κλπ. ανήκουν όλες στο high end, όπως ακριβώς και οι 6800nonUltra, 6800LE, 6800GT κλπ.

Η Χ800 έχει σαν ανταγωνισμό την σκέτη 128MB 6800non Ultra.

Eντελώς πληροφοριακά η NV43/6600GT έχει φτιαχτεί από την μάνα της με 2 τετράδες και 4 ROPs, δεν υπάρχει τίποτα που να ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται σε αυτήν. Ανταγωνιστική της δε λύση αποτελεί η Χ700.

Φυσικά όταν ο χρήστης βρει σε ίδια η κοντινή τιμή μια Χ800 με μια 6600, θα ήταν λογικότερο να προτιμήσει την πρώτη. [/quote']

Τον όρο "πετσοκομμένη" τον χρησιμοποίησε κάποιος άλλος πριν από μένα. Το θέμα εδώ πάλι είναι ότι η X800 έχει "περισσότερα προσόντα" ώστε να ανταπεξέρθει σε δύσκολες συνθήκες σε σχέση με την 6600GT, κι εσύ βλέπω προτείνεις την πρώτη, οπότε και πάλι δεν καταλαβαίνω πού διαφωνείς μαζί μου.

Aπό αυτά που παίζεις εσύ ή τα reviews που διαβάζεις εσύ; Μάλλον στα ίσα έρχονται όταν χρησιμοποιήσεις έναν λογικά μεγάλο αριθμό παιχνιδιών και το δεις άλλη οπτική γωνία. Στο review του techreport παραπάνω δεν βλέπω τίποτα τέτοιο να συμβαίνει μεταξύ 6800 και Χ800.

Απλώς από την εμπειρία μου έχω δει ότι οι κάρτες της ΑΤΙ τρέχουν πιο απροβλημάτιστα τα παιχνίδια και συνήθως έχουν και καλύτερες επιδόσεις. Δεν ξέρω γιατί αλλά ποτέ η 6600GT δεν μου γέμισε το μάτι. Άσε που με την 6800LE τώρα έχω και το λεγόμενο "stuttering problem". Είναι δυνατόν ολόκληρη σειρά καρτών (6800) να έχει πρόβλημα με το nforce3;

Καμία από τις αναφερόμενες κάρτες δεν είναι ουσιαστική αναβάθμιση, όσο διαφορά και να είδες στον σχετικό τους πάντα βαθμό.

Ε όχι και δεν αποτελεί αναβάθμιση!!! Από την 9800Pro στην 6600GT έδωσα παραπάνω 20? και αυτά για να την δοκιμάσω, όλοι έλεγαν πόσο γρήγορη που είναι και ρίχνει σε όλα στην 9800Pro, προσωπικά δεν είδα διαφορές.

Όσο για την X800se, έδωσα επίσης επιπλέον 20?, η κάρτα σε default καταστάσεις χωρίς πολλά πολλά ήταν στα ίδια και λίγο παραπάνω με την 6600GT, αλλά με φίλτρα εκτοξευόταν μίλια μακριά. Όσον αφορά την 6800LE, ουσιαστικά πήρα πίσω αρκετά ?, τις αλλαγές τις κάνω επειδή μου αρέσει να πειραματίζομαι. Μου έκατσε κομμάτι 6800LE που ανοίγουν όλα τα pipelines, ο πυρήνας πήγε στα 375MHz, (πληροφοριακά η 6800GT είναι στα 350MHz), δυστυχώς όμως οι μνήμες ανεβαίνουν λίγο (770MHz).

Με την 9800Pro στο 3dMark2005 έβγαζα 2400 περίπου πόντους ενώ με την 6800LE πειραγμένη βγάζω γύρω στα 4300 πόντους. Νομίζω ότι είναι πολύ κοντά σε μεγάλες κάρτες (λίγο κάτω από 6800GT) και έχω το δικαίωμα να καταλαβαίνω αν ένα παιχνίδι είναι βαρύ ή όχι.

Δημοσ.
Ακριβώς αυτό λέω κι εγώ, ότι οι κάρτες ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 256bit ώστε να έχουν έναν στοιχειώδη αριθμό fps ώστε το παιχνίδι να παίζεται, τα 256bit λοιπόν είναι must, ενώ αντιθέτως για μένα η μνήμη πάνω από 128MB είναι αχρείαστα έως περιττά, γιατί όπως προείπα για να μην φτάσουν τα 128MB πρέπει να έχεις 1600x1200 & 4FSAA και πάλι νομίζω φτάνουν, που σε καμμία περίπτωση μία τέτοια κάρτα δεν ανταπεξέρχεται σε τέτοιες συνθήκες.

Δεν είναι καθόλου προυπόθεση τα 256bits ούτε για mainstream, αλλά ούτε και για κονσόλες.

Ακριβώς επειδή δεν αναμένεται να χρησιμοποιηθούν τόσο υψηλές αναλύσεις και για ακριβώς αυτόν τον λόγο τα 256ΜΒ μνήμης σε mainstream λύσεις πάνε στράφι.

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν πού ακριβώς διαφωνείς μαζί μου.

Μια κάρτα γραφικών είναι πολύ πιο πολύπλοκη από μια απλή εξίσωση. Δες παραπάνω.

Τον όρο "πετσοκομμένη" τον χρησιμοποίησε κάποιος άλλος πριν από μένα. Το θέμα εδώ πάλι είναι ότι η X800 έχει "περισσότερα προσόντα" ώστε να ανταπεξέρθει σε δύσκολες συνθήκες σε σχέση με την 6600GT, κι εσύ βλέπω προτείνεις την πρώτη, οπότε και πάλι δεν καταλαβαίνω πού διαφωνείς μαζί μου.

Η μία είναι high end και η άλλη mainstream.

Απλώς από την εμπειρία μου έχω δει ότι οι κάρτες της ΑΤΙ τρέχουν πιο απροβλημάτιστα τα παιχνίδια και συνήθως έχουν και καλύτερες επιδόσεις. Δεν ξέρω γιατί αλλά ποτέ η 6600GT δεν μου γέμισε το μάτι. Άσε που με την 6800LE τώρα έχω και το λεγόμενο "stuttering problem". Είναι δυνατόν ολόκληρη σειρά καρτών (6800) να έχει πρόβλημα με το nforce3;

Δεν ξέρω ειλικρινά για το nForce3, πάντως με το nForce2 και 4 δεν αντιμετώπισα κανένα τέτοιο πρόβλημα. ΄Οσων αφορά για την εμπειρία σου θεωρώ ότι είναι απλά περιορισμένη σε συγκεκριμένο αριθμό παιχνιδιών/εφαρμογών.

Ε όχι και δεν αποτελεί αναβάθμιση!!! Από την 9800Pro στην 6600GT έδωσα παραπάνω 20? και αυτά για να την δοκιμάσω, όλοι έλεγαν πόσο γρήγορη που είναι και ρίχνει σε όλα στην 9800Pro, προσωπικά δεν είδα διαφορές.

;)

Όσο για την X800se, έδωσα επίσης επιπλέον 20?, η κάρτα σε default καταστάσεις χωρίς πολλά πολλά ήταν στα ίδια και λίγο παραπάνω με την 6600GT, αλλά με φίλτρα εκτοξευόταν μίλια μακριά. Όσον αφορά την 6800LE, ουσιαστικά πήρα πίσω αρκετά ?, τις αλλαγές τις κάνω επειδή μου αρέσει να πειραματίζομαι. Μου έκατσε κομμάτι 6800LE που ανοίγουν όλα τα pipelines, ο πυρήνας πήγε στα 375MHz, (πληροφοριακά η 6800GT είναι στα 350MHz), δυστυχώς όμως οι μνήμες ανεβαίνουν λίγο (770MHz).

Με την 9800Pro στο 3dMark2005 έβγαζα 2400 περίπου πόντους ενώ με την 6800LE πειραγμένη βγάζω γύρω στα 4300 πόντους. Νομίζω ότι είναι πολύ κοντά σε μεγάλες κάρτες (λίγο κάτω από 6800GT) και έχω το δικαίωμα να καταλαβαίνω αν ένα παιχνίδι είναι βαρύ ή όχι.

Aγαπητέ μου και πάλι οι αποστάσεις μεταξύ όλων αυτών παραμένουν σχετικά μικρές που δεν αποτελούν ουσιαστική αναβάθμιση. Και για να το ξεθαρίσουμε για μένα ουσιαστική αναβάθμιση είναι μεταξύ 9800PRO & X800XL για παράδειγμα, γιατί απλά εδώ η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από αισθητή. Αδιαφορώ φυσικά για κάθε είδους συνθετικές εφαρμογές τύπου 3dmark σαν συνολικό score και ειδικά το 2005 που είναι για τα μπάζα.

Τέλος η ξεκλειδωμένη 6800LE στα 1600 με τετραπλή εξομάλυνση θα σου βγάλει σπάνια τόσο παραπάνω από μια απλή 6800 ή 6600GT ώστε πραγματικά να παίζεται το παιχνίδι. Για αυτό ακριβώς τον λόγο υπάρχουν οι 6800GT/256MB και οι μεγαλύτερες. Πράγμα που μας φέρνει πάλι στο αρχικό σημείο.

Δημοσ.

Η μία είναι high end και η άλλη mainstream.

Ναι αλλά οι τιμές τους είναι ίδιες!!! Αυτό είναι που έχει σημασία. Στο όνομα θα κολλήσουμε;

Δημοσ.
Ναι αλλά οι τιμές τους είναι ίδιες!!! Αυτό είναι που έχει σημασία. Στο όνομα θα κολλήσουμε;

Το τόνισα ευθύς εξ'αρχής ότι όταν υπάρχει ίδια τιμή σαφώς είναι προτιμητέα η Χ800. Αυτό δεν αλλάζει όμως τίποτα απολύτως στο γεγονός ότι και στις δύο πρώτα τελειώνει η ποσότητα της μνήμης από το εύρος μνήμης για τις πολύ υψηλές αναλύσεις. Από εκεί ξεκίνησε η όλη συζήτηση.

Aν αμφότερες κάρτες έχουν 128MB μνήμης φυσικά . Οι επιδόσεις μιας 256MB/X800 είναι φυσικά υψηλότερες σε υψηλές αναλύσεις και τα περισσότερα reviews με Χ800 χρησιμοποιούν κάρτες με 256 και όχι 128 μνήμη.

Δημοσ.

Μιας και ενδιαφερομαι και εγω για καρτα γραφικων να χωθω στη συζητηση σας και να ρωτησω κατι.

Το συστημα μου ειναι Athlon XP 2600+,512MB ddr400 πανω σε μητρικη nforce2 gigabyte.

Θελω να αλλαξω την απαρχαιωμενη μου καρτα γραφικων (geforce2 MX) αλλα επειδη θα αλλαξω καποια στιγμη μητρικη και επεξεργαστη δεν θα ηθελα να αγορασω κατι πολυ ακριβο.

Εγω σκεφτομουνα να χτυπησω μια X700 pro.Ειναι καλη λυση για 1 χρονο και σε σχεση με την 6600gt εχουν μεγαλες διαφορες?

Και κατι ακομα η X800 κυκλοφορει σε agp γιατι οπου και αν εψαξα την βρηκα μονο σε PCI-E!

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Μια χαρά είναι η X700PRO. Γύρω στα 160 ή και λιγότερα ευρώ πρέπει να κάνει αν θυμάμαι καλά.

Το μόνο που θα σου έλεγα σαν φιλική συμβουλή είναι να προσθέσεις άλλα 512 μνήμη στο σύστημά σου.

Δημοσ.

Λιγο εκτος θεματος...απλα ενα μπραβο στον <Αιλουρο> για τις τεκμηριωμενα του σχολια και τις γνωσεις του

Δημοσ.
και στις δύο πρώτα τελειώνει η ποσότητα της μνήμης από το εύρος μνήμης για τις πολύ υψηλές αναλύσεις.

Συμφωνώ ότι τελειώνει πρώτα η μνήμη στις πάρα πολύ υψηλές αναλύσεις αλλά το θέμα όμως είναι ότι αυτές οι κάρτες δεν την παλεύουν εκεί οπότε τζάμπα η παραπάνω μνήμη. Αυτό προσπαθώ να πω τόση ώρα!!!

Δημοσ.

Swsth h diatypwsh tou planetman.Dhladh oi console gamers einai vlakes pou paizoun

se 640x480 kai 800x600?Apla katse ligo makria apo thn o8onh kai den 8a xaseis kati.Ektws an eisai mywpas xwris gialia..-

Δημοσ.
Συμφωνώ ότι τελειώνει πρώτα η μνήμη στις πάρα πολύ υψηλές αναλύσεις αλλά το θέμα όμως είναι ότι αυτές οι κάρτες δεν την παλεύουν εκεί οπότε τζάμπα η παραπάνω μνήμη. Αυτό προσπαθώ να πω τόση ώρα!!!

Να είσαι σίγουρος ότι η Χ800 θα μπορούσε να κάνει αρκετά καλή χρήση της παραπάνω μνήμης. Ακριβώς γιατί ανήκει στην κατώτερη μερίδα του high end και έχει πλατύτερο δίαυλο. Και όχι δεν μπέρδεψα τίποτα ούτε αντιφάσκω.

Swsth h diatypwsh tou planetman.Dhladh oi console gamers einai vlakes pou paizoun

se 640x480 kai 800x600?Apla katse ligo makria apo thn o8onh kai den 8a xaseis kati.Ektws an eisai mywpas xwris gialia..-

΄Οσοι παίζουν σε κονσόλες στα 640, χρησιμοποιούν μάλλον τηλεοράσεις CRT. Interlacing anyone?

Aς μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. ΄Οταν διαθέτεις ΜΟΝΟ για κάρτα γραφικών (200 ευρώ) όσο στοιχίζει μια σημερινή κονσόλα, τότε μάλλον έχεις και πολύ υψηλότερες απαιτήσεις από τα 640*480 ή και απλά να παίξεις ένα παιχνιδάκι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...