Προς το περιεχόμενο

x800 η 6600gt?

CALEB

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ερωτηση απλη σαφης,θα θελα οσο το δυνατο αντικειμενικες γνωμες,βασικα πηγαινα για μια 6600gt με την προυποθεση οταν δεν τραβουσε πια να εβαζα αλλη μια(α8n-sli deluxe)αλλα ειδα μια υλοποιηση της sapphire στα 200 ευρα και μπηκα σε διλημα!λοιπον τι λετε?τι αξιζει περισσοτερο?βασικη προυποθεση το οριο των 200ευρων καθως αυτη τη στιγμη δεν δυναμαι για παραπανω!

Δημοσ.

Όχι Ailuros, υπάρχει μία υλοποίηση της Sapphire X800 με 128MB η οποία νομίζω έχει 208? αν δεν κάνω λάθος, σε αυτή θα αναφέρεται ο CALEB.

Εγώ ψηφίζω χαλαρά αυτή την X800, μιας και έχει 256bit εύρος μνήμης, όσον αφορά το fillrate είναι πάνω κάτω το ίδιο με την 6600GT.

Δημοσ.
Όχι Ailuros' date=' υπάρχει μία υλοποίηση της Sapphire X800 με 128MB η οποία νομίζω έχει 208? αν δεν κάνω λάθος, σε αυτή θα αναφέρεται ο CALEB.

Εγώ ψηφίζω χαλαρά αυτή την X800, μιας και έχει 256bit εύρος μνήμης, όσον αφορά το fillrate είναι πάνω κάτω το ίδιο με την 6600GT.[/quote']

Ooops ναι αυτές τις είχα ξεχάσει. Είναι οι ανταγωνιστικές κάρτες για τις 12p/6800nonU/128MB.

Το πλάτος διαύλου δεν θα κάνει ιδιαίτερη διαφορά. Για εξομάλυνση σε υψηλές αναλύσεις τελειώνει πρώτα η μνήμη σε αυτές τις κάρτες και μετά το εύρος μνήμης.

Ακούγεται καλύτερη αλλά αν ενδιαφέρεται να έχει την πιθανότητα του multi-board για το μέλλον ανοιχτή, αν θυμάμαι καλά για Crossfire δεν κάνουν προς στιγμήν (βάση επίσημων ανακοινώσεων) αυτές, πράγμα που φυσικά και μπορεί να αλλάξει με όλες τις ανακατατάξεις/αλλαγές που ίσως γίνουν σε αυτήν την αγορά.

Δημοσ.

Kalh akougetai h x800 gia tetoia timh :)

Ακούγεται καλύτερη αλλά αν ενδιαφέρεται να έχει την πιθανότητα του multi-board για το μέλλον ανοιχτή, αν θυμάμαι καλά για Crossfire δεν κάνουν προς στιγμήν (βάση επίσημων ανακοινώσεων) αυτές, πράγμα που φυσικά και μπορεί να αλλάξει με όλες τις ανακατατάξεις/αλλαγές που ίσως γίνουν σε αυτήν την αγορά.

Borei na kanw lathos...alla nomizw oti sta anaferomena crossfire configs ths ati anaferotan ws multigpu ready se syndiasmo me x800 crossfire edition.

Δημοσ.

Borei na kanw lathos...alla nomizw oti sta anaferomena crossfire configs ths ati anaferotan ws multigpu ready se syndiasmo me x800 crossfire edition.

Nαι όντως. Παραδόξως είχα την εντύπωση ότι θα ισχύσει μόνο για 256MB κάρτες (high end).

Δημοσ.

Το πλάτος διαύλου δεν θα κάνει ιδιαίτερη διαφορά. Για εξομάλυνση σε υψηλές αναλύσεις τελειώνει πρώτα η μνήμη σε αυτές τις κάρτες και μετά το εύρος μνήμης.

Εγώ πάλι γιατί νομίζω ότι ισχύει το αντίθετο; Για να μην φτάσουν τα 128MB μνήμης χρειάζονται αναλύσεις μεγαλύτερες από 1600x1200 και ενεργοποιημένα φίλτρα. Πιστεύεις ότι ανταπεξέρχεται η κάρτα σε τέτοιες συνθήκες; Εγώ πάντως όχι.

Δημοσ.

Εγω παντως θα επαιρνα την GT ..... γιατι αυτα τα κολοπετσωκομενα του κερατα μοντελα καποιων εταιρειων δε μπορω να τα καταλαβω......Και να σου πω κατι αυτη η καρτουλα μπορει να ειναι στα ισια με την gt σε καποια παιχνιδια αλλα στα στα παιχνιδια της nvidia τον μπουλο με χιλιομετρα........

Δημοσ.
Εγω παντως θα επαιρνα την GT ..... γιατι αυτα τα κολοπετσωκομενα του κερατα μοντελα καποιων εταιρειων δε μπορω να τα καταλαβω......Και να σου πω κατι αυτη η καρτουλα μπορει να ειναι στα ισια με την gt σε καποια παιχνιδια αλλα στα στα παιχνιδια της nvidia τον μπουλο με χιλιομετρα........

Δεν ξέρω φίλε μου γιατί το λες αλλά η 6600GT είναι με 128bit memory ενώ η X800 με 256bit. Επίσης η 6600GT έχει 8pipelines ενώ η X800 έχει 12. Αν λοιπόν κάποια κάρτα από αυτές είναι πετσοκομμένη, τότε αυτή θα είναι η 6600GT.

Επίσης, τα περισσότερα παιχνίδια παίζουν καλύτερα σε ATI παρά σε nVIDIA, άσχετα πως τα περισσότερα έχουν το σήμα της nVIDIA όταν ξεκινούν. Το μόνο παιχνίδι που μου έρχεται στο μυαλό που παίζει καλύτερα σε nVIDIA είναι το Doom3, ενώ πολλά παίζουν καλύτερα σε ATI.

Είχα 9800Pro, πήγα σε 6600GT, μετά σε X800se και τώρα σε 6800LE @ (16,6) μέσα σε 2-3 μήνες και πίστεψέ με, τα έχω ζήσει.

Άσε που η 6600GT έχει της πουτάνας την κατανάλωση ρεύματος...

ΥΓ: Όσο για το SLI, καλύτερα να μην πω πόσο μαλακία είναι, marketing φίλοι, marketing. Γιατί δεν παίρνεις καλύτερα μία 6800GT;

Δημοσ.

Μια ψήφος ακόμα για την X800.

Ειλικρινά δεν βρίσκω τι το τόσο δύσκολο έχει το ερώτημα.

Η μια έχει 12 pipelines και 256bit bus και η άλλη 8 pipelines και 128bit bus.

Δεν είναι και δύσκολη η πρόβλεψη για τον νικητή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...