Προς το περιεχόμενο

VoIP με VPN

platongr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν η θέση του είναι εδώ ή στα δίκτυα...

Υπάρχει ένα vpn μεταξύ 2 υποκαταστημάτων με static dsl.

Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι ένα σχετικά φτηνό VoIP. Δηλαδή, δεν θέλουμε να μπλέξουμε voip routers. Απλά συσκευές VoIP οι οποίες θα περνάνε μέσα από το vpn και θα φτάνουν εκεί που θέλουμε.

Υπάρχουν τέτοιες συσκευές (αν ναι, ποιές?) ή θέλουμε voip gateway?

Αυτό σε πρώτη φάση, και με μικρό αριθμό συσκευών. Θα φτάσει μία 1024/256 ή θα πρέπει να παμέ σε sdsl ?

Σε δεύτερη φάση, μας ενδιαφέρει να περάσουν όλα τα τηλέφωνα των 2 υποκαταστημάτων σε αυτή την λειτουργία και να μπορούν να βγούν και μέσα από τα αντίστοιχα τηλεφωνικά κέντρα. Δηλαδή, είμαι Αθήνα και καλώ την Θεσσαλονίκη με VoIP και λέω σε κάποιον εκεί να με συνδέσει με το τάδε τηλέφωνο στην Θεσ/νίκη (ή συνδέομαι και μόνος μου).

Έχει υλοποιήσει κανένας τέτοια λύση ?

(Όχι cisco, δεν υπάρχει το bugdet και θα είναι πιλοτικό στην αρχή)

Δημοσ.

Μπορείς να πας σε gateway και το κόστος δεν θα ξεπεράσει τα 200 euro για κάθε σταθμό.

Μπορείς λοιπόν τη γραμμή του gateway να την περάσεις πάνω στο τηλεφωνικό κέντρο οπότε να μπορούν να συνδεθούν όλοι με αυτή και είτε να κάνουν κλήσεις, είτε να δεχθούν. Πλέον υπάρχουν και τηλεφωνικά κέντρα που έχουν εσνωματωμένο gateway και φυσικά θύρα ethernet οπότε γλυτώνεις αρκετά στησίματα.

Προσωπικά δεν έχω υλοποιήσει κάτι τέτοιο, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα θα το εγκαταστήσω σε πελάτη μου.

(Βλέπε Post με review των usb phones).

Όσο αφορά την ταχύτητα, θα ήταν καλύτερα να έχεις τουλάχιστον 256 upload άσχετα με το download για να δουλεύεις χωρίς προβλήματα.

Τα IP Phones γενικά λειτουργούν με 64Κ αλλά δυστυχώς με τις υποδομές του ΟΤΕ σπάνια το πιάνεις καθαρά αυτό το νούμερο.

Έχει διακυμάνσεις και αυτό κάνει καθυστερήσεις και διακοπές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...